Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1Nazaj

KOROŠKA GORSKOKOLESARSKA LIGA 2016KK_Ravne_grb


V sezoni 2016 bomo organizirali serijo kratkih trening tekem med tednom, namenjenih mlajšim kolesarjem in članom kolesarskih klubov na Koroškem. Cilj je vzpodbuti zanimanje za gorsko kolesarstvo na Koroškem med mlajšimi in njihova vključitev v redni sistem treninga v klubih.


ORGANIZATORJI
Kolesarski klub Ravne na Koroškem.

KJE ?
Za začetek na prilagojeni in skrajšani kros progi KK Ravne (za Gimnazijo Ravne), pozneje bomo mogoče tekme organizirali tudi na drugih lokacijah po Koroški. Tekmovalna proga je lahko dolga do 2 km in mora biti tehnično nezahtevna – na nevarnejših mestih mora biti speljana lažja obvozna pot.

KDAJ ?
Tekme bodo vsake 14 dni ob sredah popoldan ob 17.00.

V primeru napovedanega slabega vremena se lahko posamezna tekma prestavi.

KDO IN KAKO ?
Tekem, ki bodo brezplačne, se lahko udeleži vsak ljubitelj kolesarstva ( ne glede na starost !) in vsak licencirani tekmovalec. Prijave bomo pobirali do 10 minut pred startom. Vsak tekmovalec bo po podpisu prijavnice (za mladoletne kolesarje velja podpis staršev) dobil štartno številko. S podpisom tekmovalec sprejema pogoje tekmovanja. Udeležba je na lastno odgovornost!

MERJENJE ČASOV IN OBJAVA REZULTATOV
Na vsaki tekmi se bo meril čas, skupni rezutati bodo objavljeni po zaključku tekme. Rezultati kot tudi skupno točkovanje bodo objavljeni na strani Koroške gorskokolesarske lige.

KATEGORIJE IN DOLŽINA TEKEM
Otroci (do vključno U11) – dolžina tekme do 15 minut
Otroci (do vključno U17) – do 30 minut
Ostali (od U17 naprej) – do 50 minut

Tekme za posamezno kategorijo je konec, ko vodilni tekmovalec v tej kategoriji pripelje po pretečenem času tekme prvič skozi cilj. Dekleta tekmujejo v svojih kategorijah.

Start je skupinski za vse kategorije skupaj, na startno črto pa se kličejo tekmovalci po trenutnem vrstnem redu v skupni razvrstitvi (najprej licencirani tekmovalci, potem rekreativci in nazadnje mlajši). Po potrebi bo za najmlajše pred glavno tekmo organizirana posebna tekma na prirejeni progi.

SISTEM TOČKOVANJA
Točke dobi prvih 10 tekmovalcev v vsaki kategoriji, za skupni seštevek šteje 10 najboljših uvrstitev vsakega tekmovalca (od 14.tekem):

 

1.mesto

2.mesto

3.mesto

4.mesto

5.mesto

6.mesto

7.mesto

8.mesto

9.mesto

10.mesto

Štev.točk

50

30

20

10

7

5

4

3

2

1

OSNOVNA PRAVILA
Tekmuje so po pravilih UCI ob upoštevanju kolesarskega fair playa: brez oviranja sotekmovalcev, z umikanjem hitrejšemu, ki vas prehiteva za krog. Tekmovalec, ki na nevarnejših mestih izbere počasnejšo obvoznico, mora dati prednost kolesarju na hitrejšem delu. Obvezna je uporaba čelad.
Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost. Prireditelj ne odgovarja za posledice, ki jih tekmovalec povzroči sebi, sotekmovalcu ali tretji osebi.

Prireditelj si pridržuje pravico spremembe koledarja, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
Nazaj

 

Ta stran uporablja spletne piškotke.