Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1

 
----------------------


REKREACIJA
DTK
ob SREDAH
16:30 - 17:30

KK_Ravne_LOGO_SLO_120

POKROVITELJI

petrol_energetika

m_Logo_KO-SI

ENDURO

ROHR_MERTL

PETROL

Kwon_100

Koratur_100

Cablex_100

Carintia_100

Medikem_100

Logo_KOLDING_100


NOVICE 2014 - ARHIV

PODELITEV PRIZNANJ NAJBOLJŠIM GORSKIM KOLESARJEM V SEZONI 2014
DVE PRVI MESTI ZA NAŠE KOLESARJE

Polona Pečnik, 24.11.2014

23.11.2014 je potekala v Planetu Tuš v Kranju podelitev priznanj najboljšim v Pokalu Slovenije v gorskem kolesarstvu v disciplinah kros in spust za sezono 2014. Kolesarski Klub Ravne je imel kar dva zelo uspešna kolesarja, ki sta zasedla prvi mesti v svojih kategorijah, in sicer:
Rok Naglič U19 mladinci - 1. mesto v skupnem seštevku
Teo Pečnik U13 - 1. mesto v skupnem seštevkuOba sta imela pestro in uspešno kolesarsko sezono. Rok se je ob tekmah  Slovenskega pokala udeležil tudi svetovnega in evropskega prvenstva, kjer je bil najboljši slovenski mladinec.

Bravo fanta!!!NOV TERMIN ZIMSKE REKREACIJE


Obveščamo vas, da je do nadaljnega zimska rekreacija za člane KK Ravne
vsako SREDO od 16.30 - 17.30 v mali telovadnici (balkon!!!) na DTK-ju!!!
Vabljeni, dobra kondicija je dobra tudi pozimi!

Lep pozdrav!SREČANJE ORGANIZATORJEV KROSA NA RAVNAH
D.Tancer, 29.9.2014

Kot vsako leto smo se organizatorji tekme v krosu na Ravnah tudi letos dobili na prijetnem druženju, tokrat pod lipami na Šentanelu. Prekrasno vreme in odlična družba sta zagotovilo, da se bo tradicija tekem na Ravnah nadaljevala. Naslednje leto bomo organizirali kratek kros za vse kategorije v okviru SLO pokala, tekma pa bo prestavljena na september.

Piknik_organizatorjev_1Piknik_organizatorjev_2

Še poročilo z nagometne tekme na Šentanelu: trenutni izid je 1:1, podaljšek pa še traja... V primeru, da tudi po podaljšku ne dobimo zmagovalca, se bodo na klubskem pikniku to soboto izvajale 5-metrovke.

In še obvestilo: uradni del vsakoletnega klubskega piknika se prične ob 11.00 pri Erjavcu v Logu, kolesarji pa bodo odšli na priložnostno turo ob 9.00 (pokličite DJ-a).

Fotografije (D.Tancer):   >>>>>
PIKNIK KK RAVNE

Vabimo člane Kolesarskega kluba Ravne, da pridejo na vsakoletni tradicionalni klubski piknik, ki bo na 'piknikplacu' v Logu (pri Erjavcu) v soboto, 4.10. ob 11.00. VABLJENI!

Za hrano in pijačo je poskrbljeno, prinesite še kaj kostanjev in sladkega mošta, da se bomo še malo posladkali...
Pa športne rekvizite in dobro voljo!


ROK NAGLIČ DRŽAVNI PRVAK TUDI V VZPONU
D.Tancer, 22.9.2014

Vzpon_na_Blego_2014

134 gorskih kolesarjev se je pomerilo v Vzponu na Blegoš, primarno za veliko nagrado Kras in Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas Poljane, letos, ob 20. letnici delovanja Športnega društva Marmor Hotavlje kot organizatorja prireditve, pa tudi za Državno prvenstvo Slovenije.

Rok je postal državni prvak med starejšimi mladinci, s časom, ki je bil boljši kot v skupinah U23 in Elite:

Starejši mladinci:
1. Rok Naglič KK Ravne  47:22
2. Peter Zupančič Calcit Bike Team 47:43
3. Jan Štucin Pedal Racing Team 53:15

Bravo Rok, ponosni smo nate! Le tako naprej, pa dober tek.

Obširnejša novica   >>>>>
REZULTATI XIV. KREJANOVEGA MEMORIALA

V soboto, 20.9.2014 so prizadevni organizatorji Krejanovega memoriala izvedli že 14. izvedbo te, za Koroško prestižne prireditve. Letos jim gre še posebno priznanje, saj jim je bilo vreme vse prej kot naklonjeno. Iskrene čestitke!

Skoraj 200 kolesarjev, od najmlajših pa do tistih v že zrelih kolesarskih letih se je podalo na pot nad Prevaljami, svoj prispevek pa smo seveda dodali tudi kolesarji našega kluba. Čeprav rezultati na rekreativni prireditvi niso najpomembnejši naj vseeno dodamo, da je z odličnim rezultatom že drugo leto zapored prvi prikolesaril skozi cilj naš Rok NAGLIČ. Čestitke pa seveda vsem, ki ste zbrali pogum in uspešno opravili s preizkušnjo.

Rezultati:
SKUPNO   >>>>>
PO KATEGORIJAH   >>>>>

Obširnejša novica z bogato fotogalerijo na DJ blogu   >>>>>Zimska_rekreacija
ZAČETEK ZIMSKE REKREACIJE

Obveščamo člane, da se bo začela zimska rekreacija, kot vsako leto na DTK-ju ob torkih od pol petih do pol šestih.
Vabljeni, pridite brez koles prosim...

Lep jesen in še kaka tura v naravi pa se bo tudi še prilegla!
16.30 - 17.30
ZAKLJUČEK SLOVENSKEGA POKALA ZA MLADE V MENGŠU, TEO PONOVNO NAJBOLJŠI V DRŽAVI
Polona Pečnik, 16.9.2014

V soboto 13.09.2014 je bila v Mengšu zaključna tekma letošnjega Pokala mladih v gorskem kolesarstvu.

Menge_2014

Proga je bila mokra in blatna, zato je bila toliko bolj zahtevna in je botrovala velikemu številu padcev. Tekmovalo je preko 90 mladih kolesarjev, od tega tudi 6 tekmovalcev iz našega kluba.

Najbolj razburljiva dirka je potekala v kategoriji U13, kjer sta se za zmago na tekmi in prvo mesto Slovenskega pokala tako rekoč do zadnjih metrov borila Teo Pečnik in Matic Kranjec Žagar iz kamniškega Calcita! Uspešnejši je bil Teo in tako že drugo leto zapored osvojil skupni pokal v U13!
Bravo Teo!!!

Izkazali so se tudi ostali in dosegli naslednje uvrstitve:

Tian Pečnik     6. mesto U9
Žan Belaj        8. mesto U13
Tomaž Šinigoj  6. mesto U15
Luka Bosman   5. mesto U17
Jernej Šinigoj   3. mesto Open


KREJANOV MEMORIAL JE PONOVNO PRESTAVLJEN

Vreme organizatorjem letošnjega Krejanovega memoriala na Prevaljah ni naklonjeno.
Sporočajo nam, da je prireditev ponovno prestavljena, tokrat na SOBOTO, 20.9. ob 11.00.

Prilagamo še razpis prireditve:   >>>>>
NAŠ ROK NAGLIČ JE NA SVETOVNEM PRVENSTVU GORSKIH KOLESARJEV V HAFJELLU NA NORVEŠKEM DOSEGEL ODLIČNO 39. MESTO !!! BRAVO ROK!!!

Zaenkrat objavljamo samo kratke novice z naše facebook strani, obširnejši prispevek še sledi.


SP_1SP_2SP_3


KREJANOV MEMORIAL PRESTAVLJEN
D. Tancer, 5.9.2014

Organizatorji Krejanovega memoriala nas obveščajo, da je letošnja prireditev prestavljena na naslednjo soboto. Ko bo tudi vreme, upajmo, lepše...KOLESARJI TOKRAT MALO DRUGAČE -> UDELEŽILI SMO SE OLIMPIJSKIH IGER
Branko Krančan, 29.8.2014

Kolesarski klub Ravne se je z veseljem odzval na povabilo Zveze športnih društev Ravne, na športno - rekreativno prireditev, imenovano Ekipna Olimpijada - Team Olympiad.
Tako smo se na Mestnem stadionu na Ravnah dobili atleti, smučarji, igralci namiznega tenisa, kolesarji, plezalci, plavalci, judoisti....in se pomerili v disciplinah, nogomet, golf, vleka vrvi, smučanje in skokih v žaklju
Skupno prvo mesto je dosegel Judo klub Koroška, mi smo pristali na neljubem četrtem mestu, pa kljub temu neizmerno uživali v igrah in druženju.
Poleg tega, da smo imeli največje število najbolj bučnih navijačev, se lahko pohvalimo, da smo v vleki vrvi , dosegli prvo mesto
KK Ravne smo dostojno zastopali Žan, Žak, Jernej, Simon, Vojko, Igor in Branko

OI_800

XCO ČRNI VRH NAD IDRIJO, NOVA ZMAGA ROKA NAGLIČA
Polona Pečnik, 25.8.2015

RNI_vrh_nad_Idrijo_2014_800

V soboto se je na Črnem Vrhu nad Idrijo odvila predzadnja tekma za Pokal Slovenije v krosu. Dež je poskrbel za blatne in zelo zahtevne proge. Tekmovalci Kolesarskega Kluba Ravne na Koroškem so se ponovno odlično odrezali.
Prvo so štartali Amaterji in Veterani, še v za silo znosnih razmerah. KK Ravne je imel tri predstavnike, in sicer Aleša Čibeja, Jerneja Šinigoja in Vojka Belaja. Aleš je kot novinec osvojil 6. mesto med Amaterji. Jernej je osvojil 5. mesto med Veterani 2, in Vojko 10. mesto med Veterani 1.
V pravem nalivu pa so s štarti nadaljevali v mlajših kategorijah, kjer je v kategoriji U9, Tian Pečnik kljub padcu nadeljeval tekmo in prekolesaril do 6. mesta. Po tekmi je povedal, da je najbolj vesel tega, da je bil zelo " usran "!
Nato, smo imeli zanimivo tekmo pri U13, kjer imamo kar tri tekmovalce Tea Pečnika, Žana Belaja in Nejca Šterna. Celo tekmo je bil v vodstvu Teo, nakar se mu je v zadnjem krogu pokvaril menjalnik in je vodstvo prevzel Matic Kranjec Žagar iz Calcita. Sedaj imata isto število točk in bo za osvojitev Slovenskega pokala odločilna tekma v Mengšu. Nejc, kot naš novejši član, je tudi zelo dobro odvozil tekmo in zasedel 9. mesto, malo za njim pa se je uvrstil Žan Belaj na 11. mesto. Bravo fantje!
Pri U15 so bile razmere že precej blatne, Tomaž Šinigoj je po dobri borbi v zadnjem krogu osvojil 4. mesto. V kategoriji U17 je Luka Bosman osvojil 6.mesto. Bravo!
Naš perspektivni kolesar Rok Naglič je dosegel absolutno 2. mesto in v svoji kategoriji U19 zmago! Bravo Rok, to je odlična popotnica za svetovno prvenstvo, ki se ga bo udeležil v Hafjellu na Norveškem prihodnji teden.

Bravo fantje!

DRŽAVNO PRVENSTVO V ELIMINATORJU (KAMNIK)
Polona Pečnik, 19.8.2014

Eliminator_Kamnik_2

V Kamniku je v soboto 16.08.2014 potekalo državno prvenstvo v eliminatorju. Trasa je bila razgibana preko ovir in skakalnice.  Na dirki na izločanje se je pomerilo 50 tekmovalcev v štirih kategorijah. Najštevilčnejše so bile kategorije U13, U17 in Elite, v kategoriji Ženske pa so nastopile štiri tekmovalke.

Naš kolesarski klub so tokrat zastopali 3 tekmovalci: Rok Naglič, Teo Pečnik in Žan Belaj. Na kvalifikacijah so se vsi trije uvrstili v nadaljno tekmovanje.

Posebej moramo izpostaviti, da sta se dva naša tekmovalca uvrstila v finale.

Žan Belaj, ki je dosegel svoj najboljši rezultat do sedaj, to je 4. mesto in Teo Pečnik, ki se je kljub najboljšem času v kvalifikacijah v finalu moral zadovoliti z 2. mestom. Rok Naglič je imel to čast, da se je boril skupaj z evropskim podprvakom v Eliminatorju Mihom Halzerjem, kot mladinec se je odlično izkazal v skupini elite in zasedel skupno 6. Mesto.

BLACK HOLE 2014
Branko Krančan, 29.7.2014

Black_Hole_14

V soboto je sledilo še zadnje, sklepno dejanje , letos zelo uspešnega Bike festivala imenovanega Bike Fest - Black Hole. Za zaključek je bil na sporedu maraton Črna lukna. Odličen ambient pod Peco in prav takšno vzdušje so privabili 170 tekmovalcev, kateri so se podali na krajšo in daljšo traso, prav obe pa sta vodili skozi podzemlje Pece.Potrebno je omeniti, da so z daljše preizkušnje na cilj pripeljali trije tekmovalci skupaj, med njimi tudi naš Rok, sestopili s kolesa in prečkali ciljno črto. Za skupno borbo med tekmo je obveljal na koncu Fair Play...Absolutna zmagovalca daljše preizkušnje sta tako postala Kranjc Gregor in Tanja Žakelj, na krajši preizkušnji pa sta s progo najhitreje opravila Matjaž Smovnik in Polona Kalčič.
Na maratonu so bile odlično zastopane tudi barve našega kluba.
Na daljši trasi imenovani Black Hole, so bili doseženi naslednji rezultati;

moški 16 - 25 let
2. mesto Rok Naglič
6. mesto Aleš Čibej

moški 26 - 35 let
13. mesto Marko Kobolt
14. mesto Miloš Slatinšek

moški 36 - 45
1. mesto Sebastjan Andrejc
3. mesto Matej Pečnik

moški 46 - 55 let
2. mesto Jernej Šinigoj

Krajša trasa Klasik
dečki do 15 let
3. mesto Teo Pečnik
4.mesto Tomaž Šinigoj
5.mesto Luka Bosman

moški 36-45 let
5. mesto Vinko Ladinek
10. mesto Vojko Belaj
16. mesto Branko Krančan

foto by Polona;
https://plus.google.com/photos/112054285281079992106/albums/6040735825227522049

foto by dEE;
https://plus.google.com/u/0/photos/107526525660516719692/albums/6040731784192358129

Čestitke vsem udeležencem


K 24
Marko Kobold, 19.7.2014

21h in 5min – 82km – ca.5000vm

Črna-Uršlja gora-Sleme-Smrekovec-Raduha-Olševa-Peca-Črna

K24

Gre za najtežji hribovski izziv na Koroškem, kjer je treba peš osvojiti vseh pet koroških vrhov ( Uršlja gora 1699m, Smrekovec 1577m, Raduha 2026m, Olševa 1966m, Peca 2023m) v 24 urah 82km in ca. 5000vm.

Po dolgem prepričevanju kolega, da ga spremljam na hribovskem izzivu K24, sem mu rekel:" taj pa naj bo".

V sredo me pokliče in reče:"Tanci,v petek ruknema, je zadnji cajt". Tako sva štartala v petek 19.7.ob 23.30h iz Črne. Že na začetku sva kar tekla do Žerjava in naprej po Jazbini do konca asfalta. Nato zagrizla mimo Ledin proti prvemu vrhu Uršlji gori, ki sva jo dosegla v času 2.30h. Več  >>>>> 


2. mesto Tea Pečnika na RSC Mc'Donalds (Klopinjsko jezero)
Matej Pečnik, 6.7.2014


RSC_McDonalds

V nedeljo 6.7. je v sosednji Avstriji in sicer na Turnerseeju potekala tekma gorskih kolesarjev za avstrijski pokal mladih, katere so se med množico sodelujočih in v močni mednarodni konkurenci udeležili tudi člani KK Ravne.
Glede na to, da je v Avstriji res huda konkurenca med mladimi, smo lahko na rezultate naših mladih kolesarjev res ponosni.
Teo Pečnik se je v kategoriji U13 povzpel kar na 2. mesto, medtem, ko je Žan Belaj zasedel 22. mesto! Prav tako je v kategoriji U15 zelo dober rezultat dosegel Tomaž Šinigoj, ki je končal kot 7. mestu, ter Tian Pečnik  v kategoriji U9 dosegel 11. mesto.
V kategoriji U17 je 14. mesto zasedel Luka Bosman.

2. MESTO LUKE BOSMANA NA XCE ELIMINATORJU KOBARID 2014
Ž.Bosman, 5.7.2014


Eliminator_Kobarid_2014

Eliminator (XCE) je nov tekmovalni format gorskega kolesarjenja, nagel vzpon popularnosti discipline pa je Svetovno kolesarsko zvezo (UCI) prisilil, da jo je vključila tudi v Svetovni pokal gorskih kolesarjev.
Eliminator od olimpijskega krosa (XCO) loči njegov šprinterski karakter in dolžina proge (manj kot 1 km) ter različni elementi na njej (umetno grajene prepreke).
V predtekmovanju se tako kot pri 4-krosu (Four-Cross) časi merijo posamezno. Po času uvrščeni se na glavnem tekmovanju v skupinah po štiri med sabo pomerijo na izpadanje, v naslednji krog pa napredujeta dva najhitrejša iz posamezne skupine.
XCE Eliminator Kobarid je bil del prireditev Soča outdoor festivala, zato je bilo veliko obiskovalcev. Tekma se je odvijala v samem centru mesta Kobarid v lepem sončnem vremenu,
Kategorije: Singelspeed, U15, U17, U19, ELITE.
Luka Bosman U17 KK Ravne na Koroškem, je v predtekmovanju dosegel 3.mesto. V finalni vožnji pa 2.mesto.
Čestitamo.


XC RAVNE NA KOROŠKEM 2014
Danijel Tancer, 25.6.2014

Rezultati >>>>>

Za nami je po ocenah naših gostov še ena uspešna izvedba krosa za Pokal Slovenije - mladi.
121 udeležencev iz treh držav in 12. klubov.
Slabo vreme in dež dan prej in dopoldan na dan tekme, ko smo pripravljali progo. Fantom, ki so pripravljali tekmo, gre vsa pohvala, bili so mokri kot miši.
In kot da so bile uslišane naše želje, je prav med tekmo dež prenehal,  proga je bila sicer mokra in blatna, vendar vsaj deževalo ni.
Šest lepih in zanimivih tekem je poplačalo naš trud. Brez poškodb in v poštenih športnih bojih!
In občutek imam, da so mladi kolesarji uživali.


Tekma_mladih_PP


Fotogalerije:
DJ (Branko Krančan)   >>>>>
Polona Pečnik   >>>>>
Miha Tratnik Bajc >>>>>


IZREDNI REZULATATI NAŠIH MLADIH KOLESARJEV NA
DRŽAVNEM PRVENSTVU V KROSU XC ZAVRŠNICA

Polona Pečnik, 21.6.2014

Bil je lep sončen dan in zelo uspešen za Kolesarski Klub Ravne na Koroškem.
Proge so bile dolge in zahtevne, a kar trije naši tekmovalci so osvojili stopničke, in sicer:

1. mesto Rok Naglič U19 ( državni prvak )
1. mesto Teo Pečnik U13 ( državni prvak )
3. mesto Tomaž Šinigoj U15

Zavrnica_DP_2014

Uvrstitve ostalih naših tekmovalcev:

U9 - Tian Pečnik  7. mesto
U13 - Žan Belaj    9. mesto
U13 - Nejc Štern 12. mesto
U17 - Luka Bosman 6. mesto
U19 - Tomaž Pirnat  5. mesto
Amater - Aleš Čibej 12. mesto
Veteran 1 - Vojko Belaj 14. mesto
Veteran 2 - Jernej Šinigoj 9. mesto

Galerija slik :  https://plus.google.com/photos/112054285281079992106/albums/6027491717506519201
Uradni rezultati : http://prijavim.se/results/match/568/XC_Zavrsnica_2014_DP

Bravo fantje, le tako naprej!!!

DELOVNA AKCIJA
OČISTILI BOMO XC PROGO ZA TEKMO 25.6.


Organizacijski odbor sporoča, da bo v četrtek, 19.6. ob 17.00 na XC progi delovna akcija. Progo bomo dokončno očistili za tekmo mladih naslednji teden. Prinesite grablje, kosilnice in drugo orodje.
XC SAMOBOR (Hrvaška)
Polona Pečnik, 17.6.2014

V nedeljo 15.06.2014 v lepem mestu Samobor na Hrvaškem, je potekala močna mednarodna C1 gorsko kolesarska tekma za točke UCI. Tudi na tej tekmi so se naši kolesarji, Kolesarskega Klub Ravne na Koroškem več kot odlično odrezali. Tudi naš novi član Aleš Čibej je lepo odvozil svojo drugo tekmo, žal pa smo imeli tudi malo smole s počenimi gumami.
Rok Naglič     U19 mladinci : 2. mesto ( 1. mesto za Slovenski Pokal )
Tomaž Pirnat  U19 mladinci : odstop
Aleš Čibej            Amaterji : 11. mesto ( 6. mesto za Slovenski Pokal )
Tomaž Šinigoj  U15 dečki : 5. mesto
Teo Pečnik      U13 dečki : 3. mesto ( 2. mesto za Slovenski Pokal )
Žan Belaj         U13 dečki : 15. mesto ( 10. mesto za Slovenski Pokal )
Tian Pečnik     U9 dečki :    8. mesto ( 7. mesto za Slovenski Pokal )
Vojko Belaj     Veteran M-1 : 15. mesto ( 5. mesto za Slovenski Pokal )
Jernej Šinigoj  Veteran M-2 : 8. mesto ( 4. mesto za Slovenski Pokal )
DSCN1867_200

DSCN1987_200

DSCN2167_200

DSCN2205_200

KAMNIŠKI KROS
Polona Pečnik, 17.6.2014

DSCN1990

V soboto 14.06.2014 je v Kamniku potekala močna mednarodna gorsko kolesarska tekma kategorije C1, ki je štela tudi za Slovenski pokal, na tekmi sta se prvič udeležila tudi nova člana kluba Aleš Čibej v kategoriji Amater in mladi Nejc Štern v kategoriji U13, naši tekmovalci so se ponovno dobro odrezali in dosegli naslednje rezultate:
Rok Naglič        U19 mladinci : 4. mesto ( 2. mesto za Slovenski pokal )
Tomaž Pirnat     U19 mladinci : 9. mesto ( 7. mesto za Slovenski pokal )
Luka Bosman    U17 mladinci : 5. mesto ( 4. mesto za Slovenski pokal )
Tomaž Šinigoj   U15 dečki :     5. mesto ( 4. mesto za Slovenski pokal )
Teo Pečnik       U13 dečki :    1. mesto
Žan Belaj          U13 dečki :     8. mesto
Nejc Štern        U13 dečki :   12. mesto
Tian Pečnik      U9 dečki :       7. mesto
Aleš Čibej   Amaterji 7. mesto ( 6. mesto za Slovenski Pokal )
Vojko Belaj      Veteran 1-M : 11. mesto
Jernej Šinigoj   Veteran 2-M :  6. mesto

MARATON FRANJA 2014
Simon Došen, 9.6.2014

Tudi 33. izvedba Maratona Franja ni minila brez udeležbe rekreativcev iz našega kluba. V lepem sončnem jutru se nas je nabralo za cel kombi kolesarjev. Spopadli smo se z obema trasama; z daljšo 156 kilometersko Marko, Igor, Lojz in Dušan, s krajšo pa Simon in Metod, kolega iz ŠTD Pohorc. Organizator se je kot vedno izkazal z brezhibno organizacijo in animacijskim programom. Poleg ostalega nam je vrečke, ki smo jih dobili pred štartom, napolnil s celim silosom koruznega zdroba in skladiščem testenin, prejeli pa smo tudi za pokrajinski arhiv reklamnega materiala. Kombi nam je torej prišel več kot naročen.

20140608_084858_800

Letos je bila uvedena novost in sicer smo štartali ločeno po starostnih kategorijah v razmaku treh minut. Sreča za tiste na dolgi trasi, ki so začeli nabirati kilometre ob 9.00 in nesreča za nas na kratki, saj smo v moji kategoriji začeli obračati pedala ob 10.45. Smo bili pa na 30 stopinjah v senci vsaj vsaj dobro ogreti.

Sam maraton je potekal v odličnem vzdušju na lepih, razgibanih in nam že dobro znanih trasah. Zaradi številnih navijačev ob progi, kjer ni manjkalo zastav, harmonik, ragelj in ostalih navijaških rekvizitov, je prav vsak od nas dobil občutek, da vozi za kakšno Protour ekipo. Ljudje namreč glasno vzpodbujajo prav vsakega udeleženca.

Kot vedno, smo dosegli zavidanja vredne rezultate:

Dve eksploziji zračnice skupaj s plaščena, trikrat krče v obeh nogah (odpravljeni do cilja), mini vročinski udar (odpravljen na kraju samem s čikpavzo), izognili smo se skupinskemu padcu približno 20 kolesarjev in letečim kolesom na avtocesti, porabili dve kremi za sončenje, popili smo okoli 25 litrov izotonika in 4 litre juhe, pojedli pol kilograma gelov ter energijskih ploščic in tri kilograme testenin. Ob tem smo pridelali še za en soliden kolesarski okvir aluminija, pridobljenega iz pločevink radlerja in podobnih pijač. Krona vsega pa je bil poln kombi smeha na poti domov.

Misija Franja 2014 je torej uspešno zaključena, priprave na Franjo 2015 pa so že v polnem teku!

Fotografije so prispevali Simon Došen, Metod Keber in Marko Kobold:   >>>>>

140607-ep-sw-xco-jm-650_200

ep-sw-xco-jm-01_200

ep-sw-xco-jm-06_200

EVROPSKO PRVENSTVO ST. WENDEL
ROK NAGLIČ NAJBOLJŠI SLOVENSKI MLADINEC !!!

Polona Pečnik, 7.6.2014

Po fantastičnem uspehu in dvojni slovenski zmagi med članicami (Tanja Žakelj je postala evropska prvakinja, Blaža Klemenčič je bila druga) je bil danes dan za dirke mladincev in mlajših članov v olimpijskem krosu. Rok Naglič 32., Peter Zupančič 37.


ep-sw-xco-jm-12

Proga za kros, ki sicer ni bila enaka tisti v svetovnem pokalu, je bila še vedno zelo dolga, saj meri krog kar 7,3 km. Po konfiguraciji in tehnični zahtevnosti pa je daleč od sodobnih prog. Organizacija prvenstva je za zdaj solidna, a brez presežkov.

Na današnjo vročo soboto smo v bitko poslali dva mladinca. Rok Naglič in Peter Zupančič sta štartala s številkama 71. in 72., končala pa sta na solidnih 32. in 37. mestu. Rok je bil zelo vesel rezultata, Peter pa seveda ne, saj je veliko časa izgubil zaradi snete verige.

Rok Naglič: "Ni šlo po pričakovanjih, ampak je bilo super. Letos še nismo navajeni vročine, zato je šlo malo bolj težje. Pa tudi bolj tehnično progo smo pričakovali, ampak tudi ta je bila v redu. Zelo sem zadovoljen z rezultatom."

MARATON TRI SRCA RADENCI 2014
NOVI PREDSEDNIK - STARA ZGODBA

Danijel Tancer, 4.6.2014

Že tradicionalno smo se udeležili Maratona Tri srca v Radencih, tokrat prvič na začetku poletja.
Ponovno smo bili med najštevilčnejšimi ekipami, tretji (pa nam ni veliko manjkalo za še višjo uvrstitev). Pa to sploh ni važno.
Tudi menjava vodstva kluba ni spremenila vzdušja, spet smo uživali v kolesarjenju in druženju.

Radenci_2014_900Obširnejšo novico in razmišljanje o rekreativnem kolesarjenju pa so obljubile Marta, Tatjana in Bojana.
Na svidenje naslednje leto!
Še nekaj fotk za okus:   >>>>>


Ravensko_kolesarjenje_3

Ravensko_kolesarjenje_4

Ravensko_kolesarjenje_1

11. RAVENSKO KOLESARJENJE

Danijel Tancer, 25.5.2014

V lepem in za kolesarjenje prijetnem vremenu smo v okviru Tedna športa na Ravnah na Dan mladosti uspešno izvedli že 11. Ravensko kolesarjenje. Preko 60 udeležencev pomeni dosedanji rekord in lepo priznanje organizatorjem iz KK Ravne.

Kot vsakič smo tudi tokrat pripravili dve trasi, krajšo 8 km od štarta pred DTK-jem do Šratneka in daljšo 29 km, ki je potekala čez Navrški vrh do Ivarčkega, potem do Poštarskega doma in čez Kotlje nazaj do DTK-ja. Vsi udeleženci so progo uspešno prekolesarili in so, kot je svetoval predsednik Simon, pri prestavljanju uporabljali predvsem 'U' (= uživaj). Na koncu pa še dobra malica, ki jo je velikodušno sponzoriralo podjetje Medikem, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. In še prijateljska beseda med starimi in kar nekaj novimi udeleženci.

Skratka, za nami je lep dan in prav gotovo bomo na takšne prireditve še prišli.

Še fotoalbuma, ki povesta več kot besede:
P.Pečnik:   >>>>>
D.Tancer:  >>>>>

Ravensko_kolesarjenje_2

Ravensko_kolesarjenje_2014

 


 


3. TEKMA SLOVENSKEGA POKALA V LEDINAH
Polona Pečnik, 18.5.2014

V soboto, 17.5. je na Ledinah, domačem kraju Tanje Žakelj, potekala 3. tekma Slovenskega pokala v krosu za gorske kolesarje; večino štartov je spremljalo deževno vreme, ki je že tako zahtevno progo za mlajše kategorije le še otežilo!

Obilo smole sta  imela kljub dobri formi in dobremu štartu Rok Naglič (U19) in Tomaž Šinigoj (U15). Kljub defektu v prvem krogu sta se borila do konca in osvojila dobri uvrstitvi, Rok 3. mesto, Tomaž pa 8. mesto!

Tudi ostali so se izkazali in osvojili:
Tian Pečnik (U9)   8. mesto
Teo Pečnik (U13)  2. mesto
Žan Belaj (U13)   6 . mesto
Luka Bosman (U15)   5. mesto

Vojko Belaj  (masters 1)   12. mesto
Jernej Šinigoj (master 2)  7. mesto

 Ledine_2014_800

galerija : https://plus.google.com/photos/112054285281079992106/albums/6014678325985666977

 ČESTITKE VSEM!!! 


34. REKREATIVNI KOLESARSKI MARATON "TRI SRCA RADENCI 2014"


V nedeljo, 1.junija 2014 bo ob 10.00 uri v Radencih že 34. izvedba rekreativnega kolesarskega maratona TRI SRCA RADENCI. Ni pomota, letos je maraton s konca avgusta prestavljen na začetek poletja. Kor že nekaj zadnjih let se ga bomo organizirano udeležili tudi rekreativci našega kluba. Lani smo osvojili nagrado kot druga najštevilčnejša ekipa!

Prijave zbirata do ćetrtka, 22. maja Dušan P. (040 745 918040 745 918)
in Simon D. (051 332 484051 332 484). Pohitite, saj je cena v predprijavi nižja!

Maraton_Radenci_800Kolesarski pozdrav!
040 745 918
14. GORSKI TEK RAVNE NA KOROŠKEM

Zveza športnih društev Ravne na Koroškem in Klub gorskih tekačev Ravne na Koroškem prirejata v nedeljo, 11. maja 2014 ob 11.00 uri 14. GORSKI TEK. Štart je pri spomeniku Prežihovega Voranca na Preškem vrhu, cilj pa je po 8,2 km teka 600 m višje pri Planinski koči na Naravskih ledinah. Predprijave in plačilo štartnine na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. , informacije na 02 82 23 166 ali 041 751 908 (Štefan Robač).

Gorski_tek

VABLJENI!
02 82 23 166041 751 908

PO DOLINI LABOTNICE

D.Tancer, 27.4.2014

Kljub ne preveč obetavni napovedi smo uspešno izvedli prvo letošnjo skupno turo, ki je že nekaj let tradicionalno kolesarjenje po Labotski dolini. Stanko je vse več kot odlično pripravil, z vsemi potrebnimi napotki in kaloričnimi dodatki, za kolesarjenje primerno vreme pa je določil skoraj na minuto natančno. Pot smo opravili v dveh variantah: hitrejši cestni in opazovalni gorski, vsi pa smo prevozili toliko kilometrov in višincev, kot nam je 'pasalo'. Od starta v Libeličah nas je pot vodila proti Wolfsbergu in nazaj.

Za zaključek pa še zelo vzpodbudna novica: po nekajletnih bolj ali manj neuspešnih naporih v preteklih letih se je število pripadnic nežnejšega spola povzpelo na zavidljivo tretjinsko udeležbo.
In to brez predpisane obvezne kvote!

Po_dolini_Labotnice_2014

Polonina fotogalerija:   >>>>>1. SKUPNA TURA: PO DOLINI LABOTNICE

Po_dolini_Labotnice_2013

Organizator 1. letošnje skupne ture Stanko Pšeničnik sporoča

V nedeljo, 27.4,2014 organiziram prvo skupno turo po dolini Labotnice. Ob 9. uri se zberemo pred Tušem, nato pa se vsi skupaj odpeljemo v Libeliče, kjer bomo tudi štartali. Prosim vse, ki se boste ture udeležili, da pokličete do sobote na številko 041 585 488041 585 488, Stanko Pšeničnik. V slučaju slabega vremena bomo turo prestavili na naslednjo soboto.

Lep pozdrav.


DELOVNA AKCIJA

Delovna_akcija_16_4

Vabimo člane in simpatizerje, da se v ČETRTEK, 24.4.2014 udeližite delovne akcije na kros progi. Žled nam jo je kar precej zagodel, čas je, do fantom progo očistimo.Predvsem potrebujemo navdušence z grabljami in motikami.

Dobimo se ob 16.30 na startu proge.

S kolesarskim pozdravom!Mekinje_3_200

Mekinje_4_200
ZMAGI ROKA IN TEA NA KRATKEM KROSU V MEKINJAH
Polona Pečnik, 13.4.2014

S kratkim krosom v Mekinjah pri Kamniku se je v soboto, 12.4.2014 odprla sezona slovenskih gorskih kolesarskih dirk v Slovenskem pokalu 2014. Na štartu so stali najboljši slovenski gorski kolesarji.

Naši fantje so dosegli dve odmevni zmagi! Med močno mednarodno konkurenco sta slavila Rok Naglič med mladinci (U19) in Teo Pečnik (U13).

Uvrstitve ostalih naših kolesarjev :
Luka Bosman (U17) - 5. mesto
Tomaž Šinigoj (U15) - 9. mesto ( po bolezni )
Žan Belaj (U13) - 16. mesto ( padec na štartu )
Vojko Belaj (veterani 1) - 12. mesto
Jernej Šinigoj (veterani 2) - 7. mestoTrening_mladih

Premantura_1_200

Premantura_2_200


ODLIČNI REZULTATI NAŠIH KOLESARJEV V PREMANTURI: TEO PRVI, ROK ČETRTI IN DRUGI
Polona Pečnik in Rok Naglič, 8.4.2014

Puljski klub Adrenalina je minuli konec tedna na “svojih” stezicah okoli Premanture na najjužnejšem rtu Istre, slikovitem Kamenjaku, priredil dvodnevni festival vzdržljivostnega mednarodnega gorskega kolesarstva.

V soboto je potekal  že 18. kros Premantura, ki je članom in članicam prinašal točke prve kategorije UCI - oba razloga pa sta dovolj za močno udeležbo na tehničnih in tokrat tudi drsečih stezicah nad Premanturo.  Med mladinci je Rok Naglič (KK Ravne) osvojil 4. mesto, Teo Pečnik U13 pa svojo prvo letošnjo zmago!

Tudi ostali naši fantje so se uspešno uvrstili in sicer: Žan Belaj na 5. mesto in Luka Bosman na 6. mesto.

Na nedeljskem maratonu je bil na dveh krogih kot drugi v cilju mladinec Rok Naglič (KK Ravne).

Rok Naglič poroča : v petek smo se odpravili na mednarodno tekmo UCI1 v sosednjo Hrvaško. V soboto je bila na sporedu tekma, na kateri nisem odpeljal, kot sem pričakoval - dosegel sem 4. mesto. Teo je slavil zmago, Žan je bil 5. ter Luka 6. V nedeljo je bil na sporedu maraton, kjer mi je šlo bolje in sem zaostal le dobro minutko za Ukrajincem. Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Po dokaj uspešnem vikendu na Hrvaškem in se že veselimo naslednje tekme, ki bo v Sloveniji - XC Mekinje.

Rezultati >>>>> >>>>>

Galerija (Vojko Belaj)  >>>>>
Galerija (Jernej Šinigoj)  >>>>>
Še fotke   >>>>>

Bravo fantje, le tako naprej!!!


 

Kras_kros_maraton_1_200

Kras_kros_maraton_2_200
ODLIČEN REZULTAT ROKA NAGLIČA ZA UVOD V SEZONO
Dani Tancer, 19.3.2014

Na prvi mednarodni tekmi sezone Kras Kros Maratonu, ki sta se je udeležila Rok Naglič in Tomaž Pirnat, je dosegel Rok izvrstno 4. mesto v skupni razvrstitvi, Tomaž je bil na isti tekmi 30 . Tako poroča Rok:
... zgodaj zjutraj smo se napotili na pot proti Krasu, kjer smo se udeležili dirke Kras Kros Maraton in s tem tudi otvorili sezono 2014 . Na štartu nas je bilo prek 220 kolesarjev z mednarodno udeležbo in že kmalu po tem smo se pognali na progo. Po uvodnih kilometrih smo ostali samo 4 v vodilni skupinici, ki pa se je kakšnih 5 km pred koncu razbila . Z nastopom na dirki sem zelo zadovoljen, saj sem dosegel skupno 4. mesto in zaostal za zmagovalcem v cilju le pičlih 50 sekund. Za nami je odlična dirka....

Bravo fanta, komaj že čakamo naslednjih tekem!

Rezultati in galerija:   >>>>>


lABOTNICA
OBJAVLJEN JE PROGRAM DELA REKREATIVNE KOMISIJE V LETU 2014
(1.3.2014, Dušan Plemen)

Program ponuje številne skupne ture, nekatere že tradicionalne, druge nove, namenjene spoznavanju naše lepe domovine: meni Program 2014>.

Takole pišejo:

Datumi skupnih tur se lahko glede na vreme oziroma potrebe tudi spremenijo. Članstvo bo o tem pravočasno obveščeno na spletni strani. Če ima kdo še kakšno dobro idejo ali željo po vodenju skupne ture, naj to sporoči članom rekreativne komisije.

V programu ni planiranih delovnih akcij, ker letos ne organiziramo večje mednarodne tekme - organizirali bomo samo XCO tekmo mladih v spodnjem delu proge. Takrat bo potrebno opraviti nekaj dela, članstvo bo o tem obveščano sproti.

Upamo na čim večjo udeležbo na naših skupnih potepanjih.

Lep kolesarski pozdrav!
Rekreativna komisija

 


 


NAROČILO KLUBSKIH DRESOV
FANTJE PRIDNO TRENIRAJO

Robi sporoča, da pobira naročila za nove klubske drese do 9.3. Zainteresirani ga pokličite na 040 798 569040 798 569.

DJ poroča, da so člani KK Ravne opaženi na naših 'suhih cestah' in da nam pošiljajo naslednje sporočilo (23.2.): člani KK Ravne smo danes opravili skupen trening v sosednji Avstriji. Startali smo iz Holmeca, kjer smo trening tudi zaključili, vmes nas je pot vodila mimo Rudna, Grebinja in Velikovca. Starejši smo opravili dva kroga v treh urah, mlajši so zaključili po dveh urah. Trening je kljub drugačni napovedi potekal v mrzlem vremenu, vendar se nismo pritoževali, saj se nam je že 'luštalo bicikla'.

Polona pošilja še lepe fotografije s treninga:   >>>>>Zlata_na_Korokem


Zimske olimpijske igre
Soči 2014

Zlata_medalja_Soi2 + 2 +4 =  888

Bravo Tina !!!
Bravo Peter, Vesna, Teja in Žan !!!
Bravo risi !


Tina_Maze

Peter_Prevc_200      Vesna_Fabjan_200      Teja_Gregorin_200      an_Koir 


Hokejisti_2


NOVO VODSTVO KLUBA
TEO PREJEL NAGRADO NA PODELITVI ZA PERSPEKTIVNEGA ŠPORTNIKA KOROŠKE 2013

D. Tancer, 3.2.2014

Na redni volilni skupščini KK Ravne smo izvolili novo vodstvo kluba: klub bo v naslednjem 4-letnem obdobju vodil Simon DOŠEN, v Upravnem odboru mu bomo pomagali Vojko BELAJ, Matej PEČNIK, Dušan PLEMEN in Danijel TANCER. Novi so tudi člani v ostalih organih kluba:  meni Predstavitev: Delovna telesa kluba>

Skupščina je soglasno sprejela poročila dosedanjega predsednika Danijela Tancerja  in predsednikov obeh komisij Dušana Plemna (rekreativci) in Roberta Kordeža (tekmovalci). Splošna ocena dela kluba v preteklem 4-letnem obdobju je zelo pozitivna, skupna obljuba je bila, da nadaljujemo v začrtani smeri tudi naprej. Novi predsednik je v svojem pozdravnem govoru zagotovil, da bo glavnina našega dela še vedno namenjena vzgoji mladih kolesarjev in zagotavljanju ustreznih pogojev za njihovo udejstvovanje.

Dosedanji predsednik se je članom zahvalil za njihov prispevek in požrtvovalno delo, brez katerega kluba ne bi bilo. Hkrati je poudaril, da so rezultati majhne tekmovalne ekipe neverjetni. Posebej se je zahvalil trenerju Robiju Kordežu, najboljša tekmovalca v lanski sezoni Rok NAGLIČ in Teo PEČNIK pa sta prejela nagradi.

Istočasno je v MKC Slovenj Gradec potekala podelitev priznanj najboljšim koroškim športnikom v letu 2013. V družbi Tine Maze, Damira Dugonjiča, Matjaža Ferariča in ostalih svetovno priznanih športnikov se je po glasovanju športne javnosti našel tudi naš Teo, ki je bil v kategoriji perspektivnih športnikov uvrščen na 11. mesto. Čestitke Teo, prepričan sem, da bodo priznanja v prihodnje še veliko, veliko večja!

Slike je prispevala Polona Pečnik  >>>>>

Kot smo se dogovorili na skupščini: gremo športno in veselo naprej!

VOLILNA SKUPŠČINA KLUBA

Vabim vse člane in simpatizerje Kolesarskega kluba Ravne na VOLILNO SKUPŠČINO KLUBA, ki bo v petek, 31. januarja 2014 ob 18.00 v prostorih Gimnazije Ravne (učilnica 12, v pritličju naravnost). Ob pregledu dela v preteklem letu bomo izvolili nove organe kluba za naslednja 4 leta ter zastavili smernice in cilje za prihajajočo sezono. Hkrati bomo izkoristili priložnost za pobiranje letne članarine (enaka kot lani).

Predlagani dnevni red volilne skupščine:

 1. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti skupščine
 2. Potrditev predlaganega dnevnega reda
 3. Izvolitev organov za vodenje skupščine
 4. Pregled zapisnika zadnje skupščine
 5. Poročilo predsednika o delu kluba za leto 2013
 6. Poročilo tekmovalne komisije za leto 2013
 7. Poročilo rekreativne komisije za leto 2013
 8. Finančno poročilo za leto 2013
 9. Poročilo nadzornega odbora
 10. Poročilo disciplinske komisije
 11. Razprava o poročilih
 12. Razrešitev članov organov kluba
 13. Volitve (članov UO, članov nadzornega odbora, članov disciplinske komisije, članov tekmovalne komisije)
 14. Plan dela kluba (predsednik UO), tekmovalne in rekreativne komisije za leto 2014.
 15. Razno

Ob 'starih' (seveda ne po letih) članih vabim tudi vse, ki se nam želijo pridružiti. Prav vsak je dobrodošel !

Lep pozdrav!!
Danijel Tancer

Za tiste, ki se nam želijo pridružiti:   PRISTOPNA IZJAVA
KOROŠKI ŠPORTNIK LETA

Na straneh športnega glasila Karizma in po Koroškem radio poteka, zdaj že tradicionalno glasovanje za naj Koroškega športnika preteklega leta. Med njimi so tudi štirje člani našega Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem.
Med Koroški športnik leta sta to Rok Naglič in Luka Pušnik, medtem, ko imamo med perspektivnimi športniki Tomaža Šinigoja in Tea Pečnika.

Konkurenca je presneto huda, ampak nič zato, glas jim vseeno lahko oddate.
Glasujete lahko na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dHBRalUxY3B1X3lCbmxoeVZoaVVqdkE6MA#gid=0

LPStarejše novice najdete v arhivu  >>>>>>
 

Ta stran uporablja spletne piškotke.