Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1


Arhiv 2013 / 2012 (drugi del) 
----------------------


Santa_200

Dragi kolesarji!

Za nami je še ena uspešna sezona, tako v tekmovalnem kot rekreativnem pogonu. Zahvaljujem se vam za vaš trud, pošteno delo in športne rezultate, prepričan sem, da bomo tako nadaljevali tudi v prihodnje.
Vam in vašim najdražjim želim vesele praznike ter srečno, uspešno in zdravo leto 2014.

Dani TancerUrska_200
PO ŽELEZARSKI POTI NA URŠLJO GORO
DJ, 10.12.2013

DJ je prispeval fotogalerijo 'Po železarski poti na Uršljo goro' - za tiste, ki še ne veste, kam...
Povezava  >>>>>


Teo1_200

ZAKLJUČNA PRIREDITEV IN PODELITEV PRIZNANJ
Polona Pečnik, Danijel Tancer, 8.12.2013

V nedeljo, 8.12.2013 je bila v Kamniku zaključna prireditev in podelitev priznanj najboljšim gorskim kolesarjem v sezoni 2013. Naši kolesarji so bili ponovnom zelo uspešni, saj so se v skupnem seštevku Slovenskega pokala v krosu kar trije uvrstili na stopničke:

Teo PEČNIK, ki je zmagal prav na vseh tekmah v sezoni, je v kategoriji U13 premočno zasedel 1. mesto;
Tian PEČNIK je v svoji prvi sezoni zasedel v kategoriji U7 skupno 3. mesto;
Matej PEČNIK je tekmoval v kategoriji OPEN in v skupnem seštevku sezone zasedel 1. mesto!

Tudi ostali fantje so bili pod vodstvom trenerja Robija KORDEŽA odlični in tako na najboljši možni način predstavljali barve našega kluba. Iskrene čestitke vsem, le tako naprej!!!

Fotografije je prispevala Polona:   >>>>>

Tian_400Teo_400
Matej_400Skupinska_slika_400

 


 


ZA 'NEURADNI' ZAKLJUČEK KOLESARSKE SEZONE NA URŠLJO GORO
DJ, 2.11.2013

Sedemnajst kolesarjev se nas je podalo na neuradni zaključek kolesarske sezone, ki se je zgodil 31.10.2013, od tega je bilo kar 8 članov Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem
Podali smo se na Uršljo goro in pri tem neizmerno uživali.
Seveda pa tisti pravi uradni del še sledi v decembru, ko bomo zaorali po svežem snegu na, za zdaj neznano lokacijo.
Vsi kolesarski navdušenci vabljeni tudi takrat.

SK00F71Fotogalerija DJ   >>>>>

S 'KOZAMI' NA PECO
DJ, 28.10.2013

Peca_20130040


Da smo si na jasnem. Koza je olepševalno ime za bicikl :) Rada ima brezpotja, rada pleza….skratka koza = bicikl
Tokratna tura je bila dogovorjena čez noč. Peca imamo pred očmi vsak dan. Ko stopimo na balkon, ko se peljemo v avtu, na biciklu ko se sprehajamo. .. in začuda , da se nanjo še nikoli nismo povzpeli s kolesi. Jebelacesta res krivično do nje, ampak, to krivico smo popravili včeraj.
Štirje smo se našli, ki smo imeli ta dan fraj in v glavi enak cilj:)

Fotografije DJ   >>>>>
Več na DJ-evem blogu   >>>>>


Gor1

Gor2

Gor3

Gor4

SKUPNA TURA:  S KOLESOM PO GORIČKEM
Dušan Plemen, 20.10.2013

kola_goriko_800

V soboto 19.10.2013 smo se člani  K.K. Ravne odpravili na eno od zadnjih skupnih tur v tem letu. Čeprav smo na to čakali že dve leti, se je izplačalo, saj je Srečko izpeljal obljubljeno turo nad pričakovanjem.

Ob 7. uri zjutraj smo se z tremi avtomobili odpravili proti Mariboru, nato do Murske Sobote in naprej do Krajinskega parka Goričko. Okoli 10. ure smo prispeli na domačijo, kjer živijo Srečkovi sorodniki, kateri so nas zelo lepo sprejeli in pogostili. Po obilnem zajtrku smo se preoblekli in zajahali kolesa. Srečko nam je pripravil zelo zanimivo in razgibano traso, saj smo morali prevoziti cca 70 km in premagati okoli 700 v.m..  Več kot polovico poti smo vozili med obmejnimi vasicami na Madžarskem. Že malo utrujeni in žejni, smo težko dočakali, da se je naše spremljevalno vozilo ustavilo ob gostišču pri Madžarski meji. Tam smo se odžejali z hladnim Heinekenom. Med vožnjo po goricami smo obiskali tudi vinsko klet, od koder je bil prelep razgled na okoliške vinograde ter poizkusili vino Chardonnay.

Po dobrih petih urah kolesarjenja v lepem sončnem vremenu, smo se vrnili na izhodišče ture. Tam so nam pripravili dober bograč in za sladico še odlično prekmursko gibanico. Žejo smo gasili z domačim rdečim vinom in okusno šmarnico.

V tako dobri družbi je čas zelo hitro minil. Ko se je stemnilo smo se morali odpraviti nazaj proti Koroški. Gostiteljem smo se zahvalili in obljubili, da se naslednjo leto spet vidimo.

Še enkrat hvala Srečku za dobro organizacijo, Tanciju za pogačo, Stanku in Mladenu za okrepčilo in seveda Tatjani za pecivo in kavo….

Spet smo izpeljali eno odlično in nepozabno kolesarsko turo, v kateri smo vsi uživali.

Še bogata fotogalerija:   >>>>>

Lep kolesarski pozdrav!

Dušan

Piknik_200_1

Piknik_200_2

Piknik_200_3

ZAKLJUČEK ŠE ENE USPEŠNE SEZONE S TRADICIONALNIM KOSTANJEVIM PIKNIKOM
Dani Tancer, 13.10. 2013

Piknik_800

Kljub vremenu, ki je hotelo nagajati, smo preživeli še eno uspešno in prijetno druženje kolesarskih prijateljev KK Ravne. In ob tem izvedli še turo v neznano, se dobro podprli s specialitetami z žara, kostanji in sladkim moštom, izvedli srečelov in razdrli marsikatero šalo.

Zahvaljujem se vsem članom za njihov prispevek v sezoni 2013, tako tistim, ki ste trpeli na treningih in dosegali lepe uspehe na tekmah, kot tudi ostalim, ki ste to omogočili s svojim prizadevnim amaterskim delom. In dokazali, da se da z malo denarja narediti nesorazmerno veliko! Zahvaljujem se Marti, Bojani in Tatjani, prijaznim gostiteljicam na pikniku, Dušanu, s katerim sva bila za žarom, Sini za peko kostanjev, Bojani za pecivo in kavo, Ediju za mošt, Stanku za kavo, Jožetu in vsem, ki ste kakorkoli prispevali k uspešni izvedbi piknika.

Fotografije smo prispevali Vid, Bojana in Dani Tancer (žal v glavnem s telefona, fotoaparat je nagajal)   >>>>>

Temperature počasi padajo, kolesarska sezona se bo nadaljevala za najbolj vztrajne. Naslednjo soboto načrtujemo skupno turo na Goričko (organizator Srečko Felker), ki je odvisna predvsem od vremenskih pogojev. Točne informacije bodo sledile v sredo, 16.10. zvečer.

Kolesarski pozdrav!PIKNIK BO!

Dobimo se na vsakoletnem 'piknikplacu' v Logu v soboto, 12.10. ob 11.00. Zbirališče kolesarjev, ki se bodo odpravili na turo v neznano, pa je ob 9.30 prav tako v Logu. VABLJENI!

Za hrano in pijačo je poskrbljeno, prinesite še kaj kostanjev in sladkega mošta, da se bomo še malo posladkali...


Jamnica_2013_200
KLUBSKI PIKNIK 12.10.2013

Danijel Tancer, 7.10.2013

Kot vsako leto smo se tudi letos dobili na srečanju organizatorjev naše kros tekme v okviru Slovenskega pokala za mlade na Belšaku. Za ves trud in številne ure prostovoljnega dela se vsem članom, ki so prispevali k še eni uspešni organizaciji tekme, najlepše zahvaljujem. Naj poudarim, da je s takšnimi kolegi užitek delati!

Na druženju, smo se tudi dogovorili, da bo letošnji klubski piknik, ki bo zaključil uspešno sezono, v soboto, 12. oktobra 2013 ob 11.00 v Logu. Pred piknikom bo tudi vsakoletna tura v neznano, zbirališče kolesarjev bo v Logu ob 9.30.

VABLJENI!

Prav tako smo se dogovorili, da bomo v soboto, 19.10.2013 izvedli še eno skupno turo na Goričko (organizator Srečko Felker). Podrobne informacije bodo sledile na pikniku.

Obe prireditvi sta seveda odvisni od lepega vremena, upam, da nam bo služilo. V primeru slabega vremena vam bomo sporočili nove termine.
Strojna_2013_1_200

Strojna_2013_2_200

Strojna_2013_3_200

VZPON NA STROJNO
DJ, 6.10.2013

Včeraj je bila zadnja tekma v sklopu Koroškega pokala, žal le-ta ne bo dočakal desetega rojstnega dne. Z letošnjim letom se ta poslavlja od nas. Upamo lahko samo, da ne za vedno in da samo potrebuje nekaj počitka in se spet predrami v dobro nas vseh.
Dobro je bil zastopan tudi s strani članov KK Ravne, Vinko Ladinek je s progo opravil tudi absolutno najhitreje. In še ostale uvrstitve naših članov;

- dečki do 15 let

1. mesto Teo Pečnik
2. mesto Luka Bosman

- moški 16 - 25 let

2. mesto Tomaž Pirnat

- moški 26 - 35 let

2. mesto Miloš Slatinšek

- moški 36 - 45 let

1. mesto Vinko Ladinek
2. mesto Matej Pečnik
9. mesto Branko Krančan

- moški 46 - 55 let

5. mesto Milan Ocepek

Iskrene čestitke!!!

https://picasaweb.google.com/dr.brancodeejay/VzponNaStrojno2013

 


 

trasa_200

Na_Mangartu_200

DOPUST MALO DRUGAČE
DJ, 4.10.2013 (objavljeno v septemberski številki SIJ-a)

Poletje je čas dopustov. Načrti večine nas so po večini enaki. Večji del se nas odloči za dopustovanje ob morju, drugi, kateri so v manjšini, so dopust preživeli v hribih. Ostane nam le še aktivni počitek doma, ali pa dopust malo drugače. In ravno za slednjega se je odločil naš član Milan Ocepek - Sina.

Dopust bo izkoristil za potepanje na kolesu. Pa ne za dan ali dva, kar ves prosti čas bo porabil zato. Odločil se je namreč obkrožiti Slovenijo, s kolesom ja.

Celoten članek  >>>>>

kola_mest_800

Parenzana_2_200
Parenzana_3_200

PARENZANA CUBE 2013
Polona Pečnik, 30.9.2013

Ta vikend je potekal 3 dnevni mednarodni maraton Parenzana Cube v organizaciji BBK Grožnjan.
Kolesarski klub Ravne na Koroškem je imel tokrat dva tekmovalca, ki sta več kot odlično zastopala naš klub v hudi mednarodni konkurenci. Sebastjana Andrejca v kategoriji  Master 1 in Mateja Pečnika v kategoriji Hobi turist.
V petek in soboto nam je vreme lepo služilo. V nedeljo je bila pa zelo težka tekma v dežju, proga je bila močno raztrita in spolzka, ter raznolika in zahtevna.
V petek je bila trasa dolga  33 km, v soboto pa 47 km, rezultat skupnega seštevka obeh tekem :
Matej Pečnik 6. mesto skupno oba dneva
Sebastjan Andrejc prvi dan odlično 3. mesto, drugi dan pa žal odstop z defektom.
V nedeljo sta bili dve trasi :
Parenzana Cube Classic, 77 km / 1850 m vzpona, kjer je Sebastjan Andrejc dosegel vrhunsko 4. mesto
in
Parenzana Cube Small 52 km in 990 vzpona, kjer je Matej Pečnik dosegel  7. mesto
link slik : 
Rezultati :

KK RAVNE NA ŠPORTNEM DNEVU OŠ KOROŠKI JEKLARJI
DJ, 26.9.2013

Kolesarski klub Ravne na Koroškem se je z veseljem odzval povabilu pri sodelovanju športnega dne na OŠ Koroški Jeklarji.
Učenci 6. 7. 8. in 9. razredov so se lahko odločili za pohodništvo ali kolesarjenje. Člani kluba Danilo, Vid in Branko smo tokrat bili vodiči. Medtem, ko so se šesti in sedmi razredi odpravili v okolico Podgore in vse do Ivarčkega, so višji razredi šli še višje. Jamnica in Šentanel je bila njihova smer.
Še pred samim štartom smo demonstrirali menjavo zračnice in nadobudne šolarje poučili, kakšno bi naj bilo izpravno kolo. Domov so se vrnili malce utrujeni, vendar vsi čili in zdravi...
V veselje nam je bilo popeljati naše šolarje na "lepše".

Snap1_800

Maraton_Loka_1_200
Maraton_Loka_2_200
Maraton_Loka_3_200

ROK DRUGI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V MARATONU
Polona PEČNIK, 22.9.2013

V soboto je na Loka maratonu v Škofji Loki naš mladinec Rok NAGLIČ osvojil na državnem prvenstvu v maratonu drugo mesto in srebrno medaljo med starejšimi mladinci! Bravo Rok, iskrene čestitke! Prav tako Tomažu PIRNATU za 6. mesto v isti kategoriji in Mateju PEČNIKU za 2. mesto med amaterji.

REZULTATI NAŠIH:

Rok Naglič 2. mesto na 57 km (U19, srednji maraton )
Tomaž Pirnat 6. mesto na 57 km (U19, srednji maraton )
Matej Pečnik 2. mesto (amater, 82 km velik maraton )
Sebastjan Andrejc odstop zaradi defekta ( 82 km velik maraton )

Maraton je bil zelo zahteven, vreme lepo.


Na MTB.SI pišejo:  ... s srednjo 57,8 km dolgo traso z 2.000 v.m. je najhitreje opravil mladinec Peter Zupančič (Calcit) pred vrstnikom Rokom Nagličem (Ravne), pred naslednjega mladinca Grega Krajnca (Calcit) pa se je vrinil veteran Igor Cornacchini (Sova Scott).  Več  >>>>>

Rezultati:   >>>>>
Fotografije (Polona Pečnik):   >>>>>


Parenzana_01
Parenzana_02
Parenzana_03

OD IZOLE DO UMAGA IN NAZAJ

22.9.2013, D.Tancer

V soboto, 21. septembra se nas je 16 kolesarjev našega kluba dobre volje odzvalo povabilu Tatjane in Dušana in se odpravilo na kolesarjenje ob naši obali. Zjutraj smo odrinili v temi, vendar je bilo vzdušje na nivoju že takrat, potem pa je do konca dneva samo še rastlo. Praživeli smo enkraten dan, skupna tura, kot je še ni bilo in vsem nam je bilo žal, da se je tako hitro končala. Kar ostali bi še, nekateri so razmišljali že o prenočevanju...

Od Izole po idilični primorski pokrajini skozi tunele do Portoroža in Lucije, po obronkih sečoveljskih solin do meje, kjer je Simon našel nov možen vir preživljanja, obisk Joška Jorasa in po trasi Parenzane do Katora. Vreme je bilo tako božansko, da redko tako, kopanje v še vedno toplem morju pa je bil vrhunec.

Nazaj smo se odpravili po nekoliko spremenjeni trasi in se vmes podprli še v restavraciji kampa v Luciji. Pa kolesarili po promenadi v Portorožu, zagrizli v strmino mimo Avdotorija in se po 70 km uživanja vrnili na začetek. Mega!

Enotni smo si bili, da bomo take podvige še ponovili. Bilo je tudi kaj za videti, 16 kolesarjev v klubskih dresih je pritegnilo marsikateri pogled in veliko pozdravov. Hvala Tatjani in Dušanu za odlično organizacijo, hvala vsem za prigrizke in poživila, hvala vsem za odlično družbo. Zmagati se da tudi tako!

En velik kolesarski pozdrav!

Fotografije (D.Tancer):   >>>>>SKUPNA TURA:  S KOLESI OD IZOLE DO SAVUDRIJE
Dušan Plemen 15.9. 2013

Približuje se nam naslednja skupna tura po Primorski. V primeru lepega vremena se bomo v soboto 21.9.2013 odpravili z avtomobili proti morju. Del poti bo potekal po znameniti Parenzani, del pa po istrskih poteh. Začetek skupne ture bi bil v Izoli, od koder se peljemo proti Umagu, kjer nadaljujemo pot ob morju do Savudrije, od koder se vračamo nazaj v Izolo.

Pot je dolga približno 75 km z manj kot 500 v.m. Polovico poti bomo vozili po makadamski cesti, zato so primerna gorska kolesa.

Če bo morje dovolj toplo, se boste lahko tudi kopali, zato ne pozabite na kopalke.

Zaradi lažje organizacije prevoza, vas prosim, da mi do četrtka 19.9.2013 potrdite svojo udeležbo na tel: 040 745 918040 745 918 (Dušan), o vseh podrobnosti se bomo dogovorili še v petek.

Lep kolesarski pozdrav!

Dušan

Za »Lušt« nekaj slik z ogleda trase….

Kolaz_Parenzana_800

 


 


VZPON NA URŠLJO GORO

Tomaž Pirnat, 16.9.2013

Rezultati:

Rok Naglič 4.mesto absolutno, 1.mesto kat.
Vinko Ledinek 6.mesto absolutno, 1.mesto kat.
Tomaž Pirnat 8.mesto absolutno, 2.mesto kat.
Matej Pečnik 9.mesto absolutno, 2.mesto kat.
Marko Kobolt 11.mesto absolutno, 6.mesto kat.
Igor Šuler 19.mesto absolutno, 6.mesto kat.

V nedeljo 15.9.2013 se je zgodil kraljevi vzpon na Uršljo goro. Naziv kraljevi ima zaradi 1390 višinskih metrov na 17 km dolgi ves čas vzpenjajoči progi. Vsak, ki jo je že prevozil ve, da od rampe naprej gre na škrge. Ob pol desetih sem se odpravil od doma in okrog desetih prispel na Ravne pred DTK, kjer je bilo že kar nekaj kolesarjev. Sicer ne veliko (v cilj nas je prišlo okrog 30), vendar kar nekaj izjemno dobrih, ki jih nisem pričakoval (Vračič, Belak, Čretnik in Pristovnik). Kaj kmalu sem zagledal Roka in skupaj sva šla do prijav, kjer je šlo vse gladko, potem pa je sledilo ogrevanje in tudi nekaj besed s sotekmovalci. Okoli enajstih smo se postavili na start in od takrat naprej je šlo zares. Start je bil kar počasen (pričakoval sem hitrejši start od najboljših), vendar se nisem pritoževal in lepo sem jim sledil do prvega spusta. Po spustu pa so mi ušli in niti nisem jih imel namena loviti. V vodilni skupini so bili vsi pričakovani (Naglič, Vračič, Belak, Čretnik in Pristovnik), sam pa sem vozil skupaj z Matejem. Večino časa sva kolesarila vzporedno, ko pa se je začela kombinacija kratkih vzponov in spustov sem se postavil za njega. Vse do konca zadnjega kratkega spusta mi je ritem ugajal in kolesaril brez težav. Velikokrat sem 'pedaliral' stoje in ugotovil, da mi to kar ugaja. Ko pa se je začel del, od koder gre le še navzdol, sem segel v žep po gel, saj sem vedel, da če ga potrebujem, je to od zdaj naprej. Takoj po tem, ko sem vzel gel, sem padel v majhno krizo ampak nič posebnega, vse kar se je zgodilo, je bilo to, da mi je Matej pobegnil za kakšnih 50m, vendar sem ga imel v vidnem polju. Takšno razdaljo sem držal (po občutku bi lahko priključi ampak potem bi najverjetneje plačal davek na zadnjem delu vzpona) vse dokler se ni trasa malo poravnala, tam pa sem izkoristil in prestavil v lažjo prestavo, kar se je kasneje izkazalo verjetno za odločilno. Do rampe mi je Matej malo ušel, potem pa se je začelo trpljenje.  Hitro sem opazil, da se približujem Mateju in to mi je dalo dodatno motivacijo. Do prvega ovinka je šlo izjemno trdo, potem pa se mi je zdelo, da je kar naenkrat padala obračat lažje in ko se je vse skupaj malo poravnalo, sem prestavil v višjo in šlo je. Namen sem imel, da bom na teh delih vrtel malo bol v prazno, saj sem hotel zvoziti ves klanec, a počutil sem se dobro, zato sem tudi to storil. Na zadnjem strmem delu mi je celo malo zaneslo zadnje kolo, vendar sem se rešil in nisem sestopil. Po tem delu sem vedel, da do cilja ni več kakšnega 'hupserja', zato sem spet iz 1-1 prestavil v višjo in odpedaliral proti cilju. Ko sem zagledal tablo z napisom CILJ sem si rekel samo še YESS, to je to J in se zapeljal skozi cilj. Na cilju pa sem se hitro oblekel (ko je zapihalo je bilo kar hladno), potem pa je sledilo druženje na cilju in spust do koče na Navarskih ledinah. Kalči je ponovno poskrbel, da so bili rezultati objavljeni, še preden sem uspel do konca pojesti makarone. Potem je sledila razglasitev in spust v dolino. Rad bi čestital vsem kolesarjem, ki so se udeležili vzpona in ga končali. Malo sem bil razočaran nad tistimi, ki pridejo na druge vzpone KP, na tega pa ne vem, zakaj ne ! Pohvalil pa bi tudi organizatorja in upam, da se drugo leto vidimo ponovno.

Rezultati   >>>>>

Fotografije je prispeval DJ >>>>>PO LOGARSKI DOLINI
Marko Kobold, 16.9.2013

Rekreativna ekipa KK RAVEN Dušan, Igor, Milan in Marko smo se tokrat podali na malo daljšo turo v Logarsko dolino. Pot nas je vodila mimo Velenja, Mozirja v Logarsko dolino. Tam je bil krajši počitek in sledil je 7 km vzpon na Pavličevo sedlo in "adrenalinski" spust po avstrijski strani. Ker nas je že preganjal čas, smo malo dvignili tempo do meje, kjer je Dušan dal izjavo dneva "še sreča, da zavijem na Reht". Tako se je nabralo dobrih 160 km.

In še nekaj fotografij  >>>>>

 


 

 


EKO maraton
16.09.2013 ob 19:50, avtor deejay

Dva meseca nazaj sem se prijavil na Eko maraton. Da si pobližje ogledam in okusim, kako stvari strežejo kolesarski zanesenjaki iz totega Maribora. Zakaj ime Eko, mi ni uspelo izvedeti, kakorkoli, Eko maraton združuje v dveh dneh, tako kolesarsko kot tekaško rekreativno prireditev.

Celotna novica na DJ-evem blogu  >>>>>

Fotogalerija DJ   >>>>>

 

Urlja_gora_200
VZPON NA URŠLJO GORO

Zveza športnih društev Ravne na Koroškem vabi na kraljevi vzpon na Uršljo goro, ki je bil prestavljen:

DATUM TEKMOVANJA: 15. SEPTEMBER, 2013, s startom ob 11. uri
ORGANIZATOR: ZVEZA ŠPORTNIH DRUŠTEV RAVNE NA KOROŠKEM
KRAJ: ŠPORTNI PARK RAVNE (DTK).

DISCIPLINA: GORSKO KOLESARJENJE

Razpis  >>>>>


 

Krejan2_200

Krejan1_200

KREJANOV MEMORIAL PONOVNO NAJVEČJA KOLESARSKA PRIREDITEV NA KOROŠKEM
FANTJE KK RAVNE Z REZULTATI POTRJUJEJO DOBRO DELO

DJ pošilja rezultate s Krejana:
SKUPNO   >>>>>
PO KATEGORIJAH:  >>>>>

Naši so se zopet odrezali odlično (skupno Rok prvi, Sebastjan drugi, Luka tretji, itd., do 15 let Luka prvi, Tomi drugi, Teo tretji, itd.  BRAVO FANTJE!!!), bilo pa je kot vedno, fenomenalno.

Obširnejša novica na DJ-evem blogu:  >>>>>
DJ-eva fotogalerija:  >>>>>

Pa še fotogalerija Polone Pečnik:  >>>>>

 


 

BIKE FESTIVAL MARIBORSKO POHORJE 2013
Dušan Plemen, 2.9.2013

V nedeljo 1.9.2013 se je nas šest članov kluba odpravilo na kolesarjenje po Mariborskem Pohorju.  Kljub slabemu vremenu se je organizator potrudil in izpeljal že enkrat prestavljeno prireditev. Vsi člani smo prekolesarili daljšo spremenjeno traso, ki je bila  dolga 49km z 900 v.m.

Letos smo vozili v nasprotni smeri kot po navadi.  Pot se nam je zdela lažja in lepša.

Na cilju smo dočakali tudi malo sonca, vendar pa je nas po žrebanju nagrad domov nagnal dež.

Lep kolesarski pozdrav!
Dušan

Bike_festival_2013_1Bike_festival_2013_3
Bike_festival_2013_4Bike_festival_2013_2

Vidimo se na naslednji skupni turi...KRALJEVI VZPON NA URŠLJO GORO, ki bi moral biti 31. avgusta, je PRESTAVLJEN !!!
Organizator bo nov termin vzpona določil kasneje.KRALJEVI VZPON NA URŠLJO GORO

Zveza športnih društev Ravne vabi na rekreativno gorskokolesarsko prireditev KRALJEVI VZPON NA URŠLJO GORO, ki bo v soboto, 31. avgusta 2013.

Razpis >>>>>


Kraljevi_vzpon_trasa
Kraljevi_vzpon_profilXCO ČRNI VRH NAD IDRIJO
26. 8. 2013, D.Tancer

Naši mladi kolesarji so se v soboto, 24. avgusta 2013 udeležili tekme v olimpijskem krosu v Črnem Vrhu nad Idrijo, ki je štela za Pokal mladih v krosu 2013. Kot že velikokrat v letošnji sezoni so tudi tokrat dosegli odlične rezultate:
U13 :
Teo Pečnik 1. mesto
Žan Belaj    10. mesto
U15 :
Luka Bosman 7. mesto
Open :
Matej Pečnik 2. mesto
Vojko Belaj   9. mesto

Fantom iskreno čestitamo!
Fotografije (Polona Pečnik):   >>>>>>UDELEŽILI SMO SE MARATONA V RADENCIH
26.8.2013, D.Tancer

Oblačno in deževno jutro na Ravnah ni obetalo kaj dobrega, vendar se nas je 11 neustrašnih kljub temu odločilo in se podalo proti Radencem. In prav smo se odločili - res, da ni bilo ravno sončno, vendar je bilo vreme ravno pravšnje, da že ne vem kolikič premagamo ali 30 ali 54 ali 75 km maratona v Radencih.
Veliko se jih je ustrašilo, udeležba ni bila na nivoju prejšnjih let (160 udeležencev), vendar smo preživeli lep dan. Organizatorji so se potrudili, dobili smo tudi nekaj nagrad pri srečelovu in osvojili drugo mesto po številčnosti udeležbe med med ekipami.


Maraton_Radenci_800

Še nekaj fotografij  (D.Tancer)  >>>>>

Radenci_2012


MARATON "TRI SRCA RADENCI 2013"

V nedeljo, 25.avgusta 2013 bo ob 10.00 uri v Radencih že 33. izvedba maratona TRI SRCA RADENCI. Kor že nekaj zadnjih let se ga bomo organizirano udeležili tudi rekreativci našega kluba.
Prijave zbirata do 15. avgusta Dušan P. (
040 745 918040 745 918) in Dani T. (031 691 078031 691 078).

Kolesarski pozdrav!


DJ_na_Viarju
S KOLESOM NA SVETO VIŠARJE

DJ, 9.8.2013

Branko poroča z zanimive ture:
"Sprva je bilo šest kandidatov…kasneje sva ostala samo midva s Simonom in kolega ..in smo šli na Višarje."
Na blogu sem spisal raport >>>>>>
ez_Pohorje_1_200

ez_Pohorje_3_200

ez_Pohorje_2_200

SKUPNA TURA:  S KOLESOM ČEZ POHORJE
Tekst in fotografije Dušan Plemen, 5.8.2013

 ez_Pohorje_velika

V soboto, 3.8.2013 smo člani KK Ravne izvedli še eno od naših skupnih tur. Zgodaj zjutraj se nas je sedmerica voljnih kolesarjenja v obljubljeni vročini podala z kombijem proti Mariboru. Pri vznožju vzpenjače smo se ob 7.30 uri s kolesi podali proti vrhu Pohorja. Kar hitro smo opazili, da bo dan zelo vroč in smo komaj čakali, da se priključimo na planinsko transverzalo. Med potjo smo si privoščili kar nekaj postankov in malico na Koči na Pesku. Sama pot je zelo lepa, pa tudi zahtevna, saj smo morali premagati cca. 80 km in več kot 2000 v.m.. Okoli 17. ure smo prispeli na Grmovškov dom in si priznali, da je dovolj. Mogoče naslednjo leto podaljšamo turo še do Kremžarice.

Šele pri spustu v Slovenj Gradec smo opazili, da je bilo nad 1000 m kar nekaj stopinj Celzija hladneje.

Tura je lepo uspela brez kakšne okvare kolesa ali kakšnega padca.

Se vidimo na naslednji….

Fotografije  >>>>>

Lep kolesarski pozdrav!
Dušan 

SKUPNA TURA:  S KOLESOM ČEZ POHORJE
Dušan Plemen, 30.7.2013

V soboto, 3.8.2013 gremo na skupno turo s kolesi čez Pohorje. Zbrali se bomo ob 6. uri pred TUŠ-em na Ravnah na Koroškem.

Vsi zainteresirani pokličite na telefon: 040 745 918040 745 918 (Dušan P.), da se dogovorimo glede prevoza do Maribora. Najeli bomo kombi za 7 oseb + kolesa. Če pa bo prijavljenih še več, bomo organizirali  prevoz še z osebnim avtomobilom.

Lep kolesarski pozdrav!
Dušan 

Black_Hole_1_200

Black_Hole_2_200

Black_Hole_3_200

Black_Hole_4_200

Black_Hole_5_200
MARATON BLACK HOLE Z REKORDNO UDELEŽBO, TUDI ČLANOV KK RAVNE
Polona Pečnik, Danijel Tancer, 28.7.2013

Rekordna udeležba okoli 150 kolesarjev in kolesark se je včeraj podala na dve trasi maratona BLACK HOLE v Črni na Koroškem. Odlična organizacija, lepo vreme in dobra volja so dali pečat lepi tekmi, ki se je je udeležilo tudi rekordno število naših članov. In ne samo udeležilo, tudi rezultati so nam lahko v ponos! Predvsem lahko izpostavimo odlično vožnjo mladinca Roka Nagliča, ki je s časom 1:25 h zmagal na 31 km dolgem malem maratonu s 1000 višinci. Dosegel je 1. mesto skupno in 1. mesto v svoji kategoriji!! Iskrene čestitke Rok, le tako naprej!
Seveda iskrene čestitke tudi drugim KKRavenčanom, ki so dosegli naslednje uvrstitve:

Mali maraton, 31 km:
Rok Naglič - 1. skupno, v svoji kategoriji 1. mesto
Vinko Ladinek - v svoji kategoriji 1. mesto
Vojko Belaj - v svoji kategoriji 3. mesto
Jernej Šinigoj - v svoji kategoriji 1. mesto
Milan Ocepek - v svoji kategoriji 4. mesto

Veliki maraton, 51 km, 1800 višinskih metrov vzponov:
Sebastjan Andrejc - 4. skupno, v svoji kategoriji 3. mesto
Matej Pečnik - 5. skupno, v svoji kategoriji 4. mesto
Luka Pušnik - 7. skupno, v svoji kategoriji 1. mesto
Marko Kobolt - 14. skupno, v svoji kategoriji 5. mesto
Blaž Haberman - 19. skupno, v svoji kategoriji 4.mesto
Miloš Slatinšek - 36. skupno, v svoji kategoriji 14. mesto

Novica z rezultati na  mtb.si
In še preko 200 fotografij naše fotografinje Polone  >>>>>Black_Hole_0_800TIŠIM PICIKL

9.07.2013 ob 08:58, avtor deejay

V slovenskem jeziku bi se lepše slišalo “potiskam kolo” :) , ampak mi na Koroškem ga tišimo. Tišimo ga, če dobimo defekt, če nam zmanjka moči in sestopimo, tišimo ga lahko do bližnjega bifeja in iz njega :) ….. in končno, tišimo ga zato, ker so brihtne glavice v Dravogradu prepovedale promet s kolesi skozi mesto :)

Več na DJ-evem blogu >>>>>

 


 

                     TEO_2

DRŽAVNO PRVENSTVO V OLIMPIJSKEM KROSU Z GORSKIMI KOLESI, KOČEVJE 2013
Danilo Golob 08.07.2013
ROK


teo


TIAN_1


V organizaciji Kolesarskega društva Melamin, Športno društvo Energija, je 07.07.2013, pri Brunarici v Dolgi vasi pri Kočevju, potekalo državno prvenstvo v olimpijskem krosu z gorskimi kolesi.

Tudi na najpomembnejši tekmi sezone so naši mladi tekmovalci ponovili svojo dobro pripravljenost in dokazali, da se navkljub mnogim težavam da poseči tudi po najvišjih naslovih. Kar trije naši mladi heroji so stali na stopničkah. Ostali pa so bili uvrščeni v prvo deseterico.

Tega pa zagotovo ne bi bilo brez razdajanja trenerja Robija Kordeža, ki odlično združuje tekmovalne izkušnje s strokovnim delom. Prav tako čestitke Vojku za njegovo prvo državno prvenstvo v tej disciplini.


U 7 TIAN PEČNIK 3 MESTO

U13 TEO PEČNIK 1 MESTO, naslov državnega prvaka

U13 ŽAN BELAJ 9 MESTO

U15 TOMAŽ ŠINIGOJ 6 MESTO

U15 LUKA BOSMAN 7 MESTO

U19 ROK NAGLIČ 3 MESTO

U19 LUKA PUŠNIK 5 MESTO

U19 TOMAŽ PIRNAT 7 MESTO

AMATERJI VOJKO BELAJ 11 MESTO

 

Čestitke vsem!!

 Fotografije je prijazno poklonila Polona Pečnik  >>>>>

____________________________________________________________________________________________________
Kamnik_1_200

Kamnik_2_200

Kamnik_3_200

XCO KAMNIK, 30.6.2013


Rezultati tekmovalne ekipe Kolesarskega kluba RAVNE NA KOROŠKEM, ki so jih dosegli na 16.OLIMPIJSKEM KROSU/ CROSS COUNTRY/XCO, v Kamniku,danes 30.06.2013 na težki progi z mednarodno udeležbo, kjer so nastopili gorski kolesarji iz deset držav.

Uvrstitve:
U7 /  5. MESTO TIAN PEČNIK

U13 / 1. MESTO TEO PEČNIK
U13 / 14. MESTO ŽAN BELAJ

U15 / 7. MESTO TOMAŽ ŠINIGOJ
U15 / 11 MESTO LUKA BOSMAN (kljub hudemu padcu na progi)

U19 / 7. MESTO  ROK NAGLIČ
U19 / 9. MESTO LUKA PUŠNIK
U19 / 14. MESTO TOMAŽ PIRNAT

AMATERJI / 3.MESTO MATEJ PEČNIK
AMATERJI / 13.MESTO VOJKO BELAJ
VETERANI / 10 MESTO JERNEJ ŠINIGOJ

Čestitke !

Fotografije je prijazno poklonila Polona Pečnik  >>>>>XC RAVNE NA KOROŠKEM 2013, 22. junij 2013                                                          REZULTATI >>>>>
POKAL SLOVENIJE V KROSU - mladi

Danijel Tancer

Za nami je uspešna izvedba že devetega krosa na Ravnah, tokrat v okviru Slovenskega pokala v krosu za mlade. Preko 100 udeležencev iz devetih klubov, tudi iz sosednje Avstrije, se je na naši standardni kros progi za Gimnazijo Ravne pomerilo v štirih tekmah: najprej so se na pot podali najmlajši v kategorijah U7 in U9, sledili so jim malce starejši v U11, v tretji tekmi so startali skupaj fantje in deklice iz kategorij U13 in U15, na koncu pa so se pomerili še 'najstarejši' mlajši mladinci in mladinke, ki so se jim pridružili še kolesarji v kategoriji OPEN.

Vreme nam je tokrat šlo na roko, za zaključek je padlo celo nekaj osvežilnih kapelj. Vse kaj drugega, kot na lanski tekmi... Tekme so bile športne in fer, brez hujših padcev ali poškodb, takih si lahko samo še želimo.

Kolesarski klub Ravne je dosegel tudi lep tekmovalni uspeh in z dvema zmagama Tea PEČNIKA (U13) in Roka NAGLIČA (OPEN) potrdil dobro delo tekmovalne ekipe. Bravo Teo in Rok! In seveda tudi ostali, ki so se borili po svojih najboljših močeh in več kot dostojno zastopali klubske barve. Dosegli so naslednje rezultate: Tian PEČNIK (3. mesto U7), Vid MLAČNIK FALE (8. mesto, U9), Anže KORDEŽ (9. mesto, U9), Žan BELAJ (9. mesto, U13), Tomaž ŠINIGOJ (7. mesto, U15), Luka BOSMAN (8. mesto, U15), Luka PUŠNIK (2. mesto, OPEN), Tomaž PIRNAT (7. mesto, OPEN), Blaž HABERMAN (8. mesto, OPEN), Jernej ŠINIGOJ (9. mesto, OPEN) in Vojko BELAJ (15. mesto, OPEN). Bravo, bravo!

Na koncu pa še pohvala in zahvala mojim kolegom v klubu, rekreativcem in zanesenjakom, brez katerih tekme prav gotovo ne bi bilo. Ne bom jih našteval poimensko, saj jim več pomeni pošteno opravljeno delo kot lastna hvala! Izkazali ste se!

Udeleženci so zapuščali Ravne zadovoljni in z obljubo, da se vrnejo naslednje leto.


Fotografije je prispevala Polona Pečnik  >>>>>Kros_proga
PROGA ZA TEKMO MLADIH 22.6. JE PRIPRAVLJENA
Danijel Tancer, 19.6.2013

Po uspešno izvedeni delovni akciji je proga za Pokal Slovenije mladih v krosu pripravljena za trening. Hkrati obveščam vse, ki sodelujete pri izvedbi tekme, da se dobimo v soboto, 22.6. ob 7.30 na DTK-ju oziroma na progi, da dokončno pripravimo vse potrebno za uspešno izvedbo tekme.

Vsem, ki ste sodelovali s svojim prostovoljnim delom in številnimi urami dela in truda, se najlepše zahvaljujem.DELOVNA AKCIJA V TOREK


Vse, ki sodelujete pri organizaciji XC tekme Pokala Slovenije za mlade obveščam, da je delovna akcija v torek, 18.6. ob 16.30 na kros progi za gimnazijo. Progo bomo dokončno pripravili za tekmo in jo tudi preizkusili. Prinesite grablje, kosilnico na nitko ... (informacije Dušan 040 745 918040 745 918).Zavrsnica_2

Zavrsnica_3

POKAL SLOVENIJE ZA MLADE
ŽIROVNICA, Gorenjska, 15.6.2013

Poroča R. Pečnik

Tudi po tej tekmi ostaja Teo Pečnik v disciplini U13 nepremagan, na današnji tekmi v zelo lepem vremenu pa  so kolesarji Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem dosegli naslednje uvrstitve:

U13
1. mesto TEO PEČNIK
11. mesto ŽAN BELAJ

U15
7. mesto TOMAŽ ŠINIGOJ

OPEN kategorija
1. mesto MATEJ PEČNIK
5. mesto JERNEJ ŠINIGOJ
10 .mesto VOJKO BELAJ

Čestitke naši ekipi.....
Bogato fotogalerijo je prispevala Polona Pečnik (hvala!)  >>>>>


Zavrsnica_1


19. do 28. julij, Koroška, www.blackhole-bikefest.com

Black Hole Bike Fest
je večdnevni množični gorskokolesarski rekreativno‐tekmovalni dogodek, kot ga Slovenija še ni videla. Vanj smo združili najboljše, kar lahko na področju gorskega kolesarstva ponudi Koroška. In Koroška ima kaj ponuditi, saj je v zadnjih nekaj letih postala priznana gorskokolesarsa turistična destinacija, kamor prihajajo uživat gorski kolesarji z vsega sveta.
  • 9 dni kolesarskega dogajanja
  • Black Hole maraton – s traso skozi opuščene rudniške rove je edinstveni na svetu
  • Black Hole enduro – 3 dnevno tekmovanje z urbanim prologom na Ravnah na Koroškem
  • Nepozabne vodene ture po koroških gozdovih in vrhovih
  • Mednarodni video natečaj
  • Kolesarjenje za otroke
  • Pestro vsakodnevno obfestivalsko dogajanje

Med 19. in 28. julijem 2013 pripravljamo v Mežiški dolini na Koroškem izvedbo kolesarskega festivala, kot ga Slovenija še ni videla. Black Hole Bike Fest bo prvi gorskokolesarski festival v Sloveniji. Osrednja tema festivala bo odgovoren odnos do okolja in narave, saj verjamemo, da lahko z načrtnim razvojem gorskega kolesarjenja pripomoremo h gradnji skupnosti zavezane k trajnostnemu razvoju. Med drugim organiziramo mednarodni video natečaj, katerega osrednja tema je prikazati gorsko kolesarjenje kot okoljsko in družbeno sprejemljivo aktivnost v naravi. Del festivalskih prihodkov je namenjen oblikovanju zelenega sklada, ki je namenjen urejanju gorskokolesarskih poti na okoljsko in družbeno sprejemljiv način. Med festivalom bodo organizirane vodene gorsko kolesarske ture, katerih tema bo geološka dediščina Geoparka Karavanke, ki je bil pred kratkim sprejet v eminentno mrežo evropskih in svetovnih geoparkov. V devet dnevnem kolesarskem dogajanju se bo odvil gorskokolesarski Black Hole maraton, ki je s 6 kilometrsko traso skozi opuščene rudniške rove nekdanjega rudnika svinca in cinka Mežica in današnjega Turističnega rudnika in muzeja Podzemlje Pece, edinstven na svetu. Del Black Hole Bike Fest bo tudi Black Hole enduro, dvodnevna enduro preizkušnja z gorskimi kolesi. S festivalom želimo z načrtnim spodbujanjem vključevanja vseh starostnih, socialnih in družbenih skupin uspešno vplivati tudi na dobro počutje in zdravje prebivalstva. Tako smo pripravili posebno dogajanje za otroke (dan kolesarjenja za otroke).


Vabimo, da se aktivno udeležite številnih dogodkov ali pa samo iz radovednosti pokukate na katerega. Tudi, če niste kolesar, boste našli nekaj zase. Več informacij o festivalu v priponki in na spletnem naslovu www.blackhole-bikefest.com.
e: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.
w: www.blackhole-bikefest.com
Maraton_Franja_2013_0001_200
MARATON FRANJA

Dee, 10.6.2013

Pravijo ji tudi mati vseh maratonov. Maraton Franja je res nekaj posebnega, ima namreč zgodovino, vsako leto privablja množice kolesarjev in vedno boljša  je. Tudi letos smo se s kolegi odločili okusiti asfalt, malo kamenja in več trave :) . Zato smo se zelo zgodaj prijavili in upali, da bo vreme tisto ta pravo za bicikl...

Poglej na Dee-jev blog   >>>>>20. XCO SAMOBOR 2013 UCI Class 1
Nedelja 09.06.2013, Robert Pečnik

Bogato galerijo fotografij je prispevala Polona   >>>>>

Mednarodna tekma, zelo toplo sončno vreme 30 stopinj, s številčno mednarodno udeležbo, ( Srbija, Ukrajina, Rusija, Madžarska, Avstrija, Hrvaška...), ter odlična vrhunska borba naših tekmovalcev.

U13
1. mesto TEO PEČNIK
14. mesto ŽAN BELAJ

U14
4. mesto TOMAŽ ŠINIGOJ

U15
5. mesto LUKA BOSMAN

U 19
4. mesto ROK NAGLIČ (vzdržal je celo tekmo, kljub temu, da je imel na progi resne zdravstvene težave)
14. mesto TOMAŽ PIRNAT

AMATERJI
19. mesto VOJKO BELAJ

MASTER 2
9. mesto JERNEJ ŠINIGOJ

REKREATIVCI
1. mesto MATEJ PEČNIK (kljub padcu in manjši poškodbi ter tehnični okvari kolesa )

Fanjte so pokazali, kako trdo trenirajo in koliko truda so vložili v današnjo tekmo,,, Iskrene čestitke!DRŽAVNO ŠOLSKO PRVENSTVO V MENGEŠU 08.06.2013
Robert Pečnik, 8.6.2013

TEO PEČNIK 1. MESTO V SVOJI KATEGORIJI
ŽAN BELAJ 7. MESTO V SVOJI KATEGORIJI
LUKA BOSMAN 8. MESTO V SVOJI KATEGORIJI

ČESTITKE !!!

https://plus.google.com/photos/112054285281079992106/albums/5887168353220659377


TRENERKE


Robert Pečnik sporoča, da je zaradi neposlovnosti in spreminjanja pogojev prekinil sodelovanje z dobaviteljem trenerk, ki smo jih preizkusili. Dodatno je govoril s podjetjem v Vuzenici, ki nam ponujajo komplet (trenerka in majica) sicer za malo višjo ceno (35 €), vendar pravi Robert, da je tudi kvalitetnejši:

Spoštovani kolegi, vrnil sem se z probe in pogovora o nabavi naših trenerk, bil sem v Vuzenici, kjer je sedež podjetja, ki uvaža trenerke znamke KELME...
Moram povedat, da je ta trenerka zelo kvalitetna, veliko veliko boljše kvalitete, kot je bila ta, katero smo imeli na probi.
Uvoznik zagotavlja dobavo v 7 dneh, sem pa preveril, ta uvoznik dobavlja, na koroškem že okrog 20 klubom in društvom  te trenerke in športno opremo, kar pomeni, da je preverjen uvoznik in lahko smo brez skrbi....Je dal tudi besedo, da bo do konca leta poskrbel še za dodatno donacijo našemu klubu...

Ceno je za trenerko spustil na 28 eur... sedaj, ko jih ima v akciji je cena 62 eur....kar pomeni, da dobimo kvalitetno trenerko dejansko za ugodno ceno.. Ceno majic bo povedal jutri.
Glede tiska je cena po komadu 1,80 eur...

Moje osebno mnenje je, da te naročimo, jutri še dobim ceno majice, v roku 7 dni lahko prejmemo trenirke.

Res je, da firma iz LJ ponuja Jomo trenirko za malo nižjo ceno, ampak želijo ob naročilo takoj ves denar, pa tu gre za nepreverjenega dobavitelja....s tem v Vuzenici, pa sem se zmenil, da ob naročilo plačamo klubske trenirke, ostale pa ko jih dobimo !

Preberite in povejte a se strinjate, skupno bo cena za nekaj eur višja, ampak gre za veliko boljšo kvaliteto ( preverjeno), kot so bile trenerke na probi...

Z
a dodatna vprašanja pokličite: Dušan (040 745 918040 745 918) in Robert (030 619 191030 619 191)LIBELIŠKA PENTLJA

Robert Pečnik, 1.6.2013

Prizadevni organizatorji Koroškega pokala v vzponih 2013 so v soboto, 1.6.2013 organizirali gorsko kolesarsko tekmo LIBELIŠKA PENTLJA, ki so se je udeležili tudi kolesarji Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem. Ponovno zelo uspešno:
Rok NAGLIČ je zmagal v skupni uvrstitvi in dokazal, da se razvija v odličnega kolesarja, Matej PEČNIK je bil skupno tretji.

Uvrstitve po kategorijah:
moški 16-25:  Rok NAGLIČ 1. mesto (1. mesto skupno), Tomaž PIRNAT 2. mesto (5. mesto skupno)
moški 26-35:  Miloš SLATINŠEK 2. mesto (9. mesto skupno)
moški 36-45:  Matej PEČNIK 1. mesto (3. mesto skupno)
moški 46-55:  Jernej ŠINIGOJ 1. mesto (11. mesto skupno), Rok PEČNIK 5. mesto (24. mesto skupno)

Iskrene čestitke!

Uradna stran Koroškega pokala v vzponih z uradnimi rezultati in s fotografijami  >>>>>Kanzian_1

Kanzian_2

Kanzian_3
MLADI PONOVNO ODLIČNI NA TEKMI V ŠKOCJANU
31.05.2013St. Kanzian, Avstrija

V petek, 31.5.2013 so se naši mlajši kolesarji udeležili krosa v Škocjanu (St. Kanzian, A), ki je štel za pokal Junior Challeng (avstrijski pokal za mlade). V hladnem in deževnem vremenu so se v konkurenci vseh najboljših avstrijskih mladih kolesarjev borili po svojih najboljših močeh in ponovno dosegli odlične rezultate:

kategorija U13
TEO PEČNIK 1. mesto
ŽAN BELAJ 6. mesto

kategorija U15
TOMAŽ ŠINIGOJ 2. mesto
LUKA BOSMAN 3. mesto

Čestitke vsem skupaj.
Nekaj fotografij   >>>>>FLOW COUNTRY-Marathon, PECA, AVSTRIJA, 30.5.2013
Robert Pečnik, 30.5.2013

REZULTATI ( trenutno še neuradni).
Težke vremenske razmere, sneg, dež, megla in hud mraz, ampak naši kolesarji tega niso občutili!
Dosegli so odlične rezultate:

MARATHON,  Light 30 km / 1.100 hm: 1. mesto ROK NAGLIČ, 3. mesto TOMAŽ PIRNAT

MARATHON, Classic 65 km / 2.900 hm:  9. mesto SEBASTJAN ANDREJC, 10. mesto MATEJ PEČNIK in 16. mesto JERNEJ ŠINIGOJ

ČESTITKE NAŠIM KOLESARJEM, BRAVO FANTJE !!!!KLUBSKE TRENERKE

smo nakateri pomerili in naročili, ostali imate za to čas do konca tedna (pokličite Roberta, 030 619 191030 619 191).POMERJANJE IN NAROČANJE KLUBSKIH TRENERK

bo v sredo, 29.5.2013 od 17.00 - 18.0017.00 - 18.00 na DTK-ju. Vse, ki si želijo trenerke naročiti vabimo, da jih pridejo pomeriti.
Informacije:   Dušan (040 745 918040 745 918) in Robert (030 619 191030 619 191).

Kolesarski pozdrav!


Ravensko_kolesarjenje_2013_2

Ravensko_kolesarjenje_2013_4

Ravensko_kolesarjenje_2013_3

Ravensko_kolesarjenje_2013_5

10. RAVENSKO KOLESARJENJE

26.5.2013, D.Tancer

Ravensko_kolesarjenje_2013_1

Kljub malce hladnemu vremenu je za nami zelo uspešna 10. izvedba RAVENSKEGA KOLESARJENJA. Doslej najštevilčnejša prireditev, ki je v 10. letih prerastla v tradicionalno druženje v okviru vsakoletnega Tedna športa na Ravnah.

Veseli nas, da so se je udeležili kolesarji različnih profilov in starosti, od tekmovalcev do rekreativcev, od najmlajših pa do njihovih dedkov in babic. Takšno je kolesarstvo in tako je tudi prav. Letos nas je bilo skoraj 60, ki nas ni prestrašila slabša vremenska napoved. Celo nasprotno, vreme je bilo za kolesarjenje prav primerno, kljub malce nižjim temperaturam, kot se za ta čas v letu spodobijo. Podali smo se v dve smeri, na 10km družinsko in 30km daljšo turo pod obronki Uršlje gore. In zmogli so jo vsi, tudi tisti, ki so bili letos prvič na kolesu.

Na koncu smo še poklepetali ob odlični malici in predstavitvi športnih napitkov ter prehrane glavnega sponzorja prireditve (Medikem d.o.o. Ravne na Koroškem). Iskrena zahvala udeležencem za dobro voljo, vsem, ki so kakorkoli s prostovoljnim delom prispevali k nepozabni prireditvi in seveda sponzorju Medikem d.o.o., ki nas je pri tem podprl.

In seveda, nasvidenje naslednje leto na 11. Ravenskem kolesarjenju. Vabilo velja tudi za vsa kolesarjenje, ki jih organiziramo v Kolesarskem klubu Ravne.

Novica tudi na
http://deejay.blog.siol.net/

Še nekaj fotografij in portretov s prijetnega druženja (Vid in Danijel Tancer)   >>>>>
Svoje fotografije je prispeval tudi Branko Krančan   >>>>>POMERJANJE KLUBSKIH TRENERK
D.Tancer, 24.5.2013

bo predvidoma v prvi polovici naslednjega tedna. Kakor hitro dobimo vzorce, vas bomo na spletni strani obvestili o kraju in času pomerjanj. Zunaj dežuje, upajmo, da v nedeljo na jubilejni 10 izvedbi Ravenskega kolesarjenja ne bo...

S kolesarskim pozdravom!OPOZARJAMO

Dani Golob nas opozarja na objestno in do narave sovražno obnašanje voznikov motornih koles. Poglej v meni Opozarjamo -> PLEŠIVEC


Sveti_Jernej_13_1
VZPON NA SV. JERNEJ


Danes, 18.05.2013 se je vzpona na Sveti Jernej na d Muto udeležilo lepo število kolesarjev KK Ravne, ki so dosegli zelo lepe rezultate:

v kategoriji do 15 let, 1. mesto TEO PEČNIK, 2. mesto TOMAŽ ŠINIGOJ
v kategoriji od 16 do 25 let, 1. mesto ROK NAGLIČ (drugi v absolutnem seštevku), 3. mesto TOMAŽ PIRNAT
v kategoriji od 26 do 35 let, 7. mesto MILOŠ SLATINŠEK, 8. mesto MARKO KOBOLD
v kategoriji 36 do 45 let, 2. mesto MATEJ PEČNIK (nastopil je na prvi letošnji tekmi po hudi poškodbi kolena), 9. mesto IGOR ŠULER
v kategoriji 46 do 55 let, 6. mesto MILAN OCEPEK

Čestitke!

Vsi rezultati >>>>>VABIMO VAS NA 10. RAVENSKO KOLESARJENJE 2013

Kolesarski klub Ravne prireja v nedeljo, 26. maja 2013 jubilejno 10. izvedbo Ravenskega kolesarjenja. Prireditev, ki je rekreativnega značaja, poteka v okviru Tedna športa na Ravnah.

KJE: start v Športnem parku pri Gimnaziji Ravne
KDAJ: NEDELJA, 26. 05. ob 10.00 uri

Dolžina proge družinskega kolesarjenja je 8 km in poteka v okolici Raven in Podkraja. Tura bo vodena in ni zahtevna. Dolžina daljše proge je 29 km s 655 višinskimi metri ter poteka v okolici Raven in v podnožju Uršlje gore-Podgore.

TRASA_RAVENSKO_KOLESARJENJE_2013

STARTNINE NI, vsak udeleženec prejme na cilju malico.
S čelado na zabavo in z upoštevanjem cestno prometnih predpisov.

ŽELIMO VAM LEP KOLESARSKI DAN!

 


Glavni pokrovitelj: Medikem d.o.o. Ravne na Koroškem

 

 

Klubska_trenerka_200 KLUBSKE TRENERKE
14.5.2013

Obveščamo vse člane KK Ravne, da bomo za tekmovalno ekipo nabavili trodelni komplet trenerke (z majico) s klubskim znakom, hkrati pa omogočili vsem članom kluba, da se pridružijo skupinskemu naročilu in po ugodni ceni 28 € za komplet kupijo klubsko trenerko. Naročila trenerk za tekmovalce ureja Robert Pečnik (030 619191), ki mu gre tudi zahvala za ves projekt nabavljanja. Ostali člani kluba se za naročilo obrnite na Dušana Plemna (040 745918).

Predvidoma v začetku naslednjega tedna bo potekalo pomerjanje številk. O terminu in lokaciji vas bomo obvestili, ko nam dobavitelj pošlje vzorce.

S kolesarskim pozdravom!
Danijel TancerJavorniki_Rovt_200_1

Javorniki_Rovt_200_2

TEKMA V JAVORNIŠKEM ROVTU NAD JESENICAMI

Robert Pečnik, 12.5.2013

V Javorniškem Rovtu nad Jesenicami je potekala včeraj, v soboto 11.5.2013 nova tekma Pokala Slovenije v MTB krosu. V deževnem vremenu so na težki progi, polni blata, sodelovali tudi naši tekmovalci in se kar trikrat povzpeli na zmagovalne stopničke.

Rezultati:

TEO PEČNIK (U13)   ostaja nepremagan, 1. mesto
ŽAN BELAJ (U13)   12. mesto
TOMAŽ ŠINIGOJ (U15)   3. mesto
LUKA BOSMAN (U15)   8. mesto
ROK NAGLIČ (U19)   3. mesto
TOMAŽ PIRNAT (U19)   8. mesto
VOJKO BELAJ (amaterji)   10. mesto
JERNEJ ŠINIGOJ (veterani2)   8. mesto

Iskrene čestitke!MTB GREBINJ (GRIFFEN, A)


V sredo, 8.5.2013 je bila v Grebinju (Griffen, A) gorsko kolesarska tekma MTB AROUND GRIFFEN, na kateri sta nastopila tudi naša člana Tomaž in Jernej Šinigoj. Tomaž je osvojil v svoji kategoriji (U15) 2.mesto, Jernej pa je zmagal v kategoriji Moški 3 (Herren 3). Iskrene čestitke obema!

Rezultati in uradna stran prireditelja: http://www.radclub-griffen.at/index.php


Mekinje_1_200

Mekinje_2_200

SLOVENSKI POKAL V KROSU - TEKMA V MEKINJAH

Robert Pečnik, 21.4.2013

Danes je v Mekinjah, v okolici Kamnika potekala tekma v gorsko-kolesarski disciplini Slovenskega pokala v kratkem krosu, na kateri so nastopili tudi člani našega kolesarskega kluba.
V izredno hudi konkurenci, na zelo težki progi, na kateri so nastopili tudi gorski kolesarji iz Hrvaške in Avstrije, so naši kolesarji dosegli odlične rezultate. Na tej tekmi so imeli naši tekmovalci tudi pomoč lepega števila navijačev s Koroške.


REZULTATI:

TEO PEČNIK, kategorija U13, 1.mesto
ŽAN BELAJ, kategorija U13, 10.mesto
TOMAŽ ŠINIGOJ, kategorija U15, 8.mesto
LUKA BOSMAN, kategorija U15, 9.mesto
LUKA PUŠNIK, kategorija U19, 3.mesto
TOMAŽ PIRNAT, kategorija U19, 7.mesto
JERNEJ ŠINIGOJ, kategorija VETERANI 2, 8.mesto
VOJKO BELAJ, kategorija AMATERJI, 12.mesto

Čestitke !PO DOLINI LABOTNICE (kolikič že?)

20.4.2013, Dani T.

Skoraj 20 se nas je udeležilo prvega skupnega kolesarjenja na že tradicionalni turi Po dolini Labotnice. Vreme je vzdržalo, bilo je prav prijetno in velika zahvala Stanku za odlično organizacijo in pogostitev (še zdaj imam okus po odlični potici). Organizirali smo se v dve skupini, dajmo ju imenovati hitro in ta drugo in se kot vsakič borili z vetrom. Zakaj hudiča piha vedno nasproti?

Po_dolini_Labotnice_2013

Za konec pa še druženje ob moštu in prigrizku v Libeličah in nekaj novih idej za prihodnje ture...Naj prispevam še nekaj fotografij >>>>>lABOTNICA Skupna tura PO DOLINI LABOTNICE

Stanko Pšeničnik, organizator vsakoletne uvodne skupne ture, sporoča:

V soboto dne 20.4.2013 bomo organizirali prvo skupno turo po dolini Labotnice. Ob 9. uri se dobimo pred Tušem. Ker moram vedeti za število udeležencev, prosim vse, ki se boste ture udeležili, pokličite do petka na številko 041 585 488041 585 488 Stanko Pšeničnik. V slučaju slabega vremena bomo turo odpovedali.Tura bo potekala po isti trasi kot lani.

Lep pozdrav !


Premantura_2013_200

TOMI IN JERNEJ NA XC PREMANTURA ROCKY KAMENJAK 2013


Jernej Šinigoj poroča (14.4.2013):
s Tomažem sva se udeležila dirke na Hrvaškem (Premantura Rocky Kamenjak 2013). Dirka je potekala v suhem, dokaj toplem vremenu, vendar je bila trasa še razmočena in drseča od deževja, Tomaž se je uvrstil na tretje mesto v kategoriji U 14, moja uvrstitev pa je bilo 11 mesto v kategoriji Master 2, po predrti gumi v tretjem krogu in zamenjavi zračnice :(
Kot zanimivost, v kategoriji Elit so sodelovali tekmovalci iz 17 držav.
povezava do slik:
povezava do uradne strani organizatorja: http://www.adrenalina.hr/

Iskrene čestitke!XC VRBA TEKMA V NEDELJO

V nedeljo, 7.4.2013 je potekala v Vrbi na avstrijskem Koroškem nova tekma avstrijskega Pokala v gorskem kolesarstvu, kjer so se naši kolesarji ponovno uvrstili med najboljše:

TEO PEČNIK 1.mesto U13
JERNEJ ŠINIGOJ 1.mesto kategorija Master
TOMAŽ ŠINIGOJ 5.mestu U15

Ponovno težki pogoji, ki pa naših kolesarjev ne motijo - uvrstili so se še bolje kot dan poprej. S svojimi rezultati nas že razvajajo in obetajo odlično sezono. Fantje, kar tako naprej! Iskrene čestitke.

Slike je prispevala Polona  >>>>>

Velden_2013_041_200

Velden_2013_109_200
XC VRBA (VELDEN, A) 6.4.2013  -  TEO PONOVNO ZMAGAL, TUDI OSTALI ODLIČNI
V Vrbi ob Vrbskem jezeru (Avstrija) je potekala v soboto, 6.4.2013 tekma v krosu za (avstrijski) Koroški Pokal - Velden MTB Rennen. V težkih vremenskih pogojih in hudi konkurenci so se naši ponovno izkazali in dosegli odlične rezultate:
Teo Pečnik 1. mesto U13
Tomi Šinigoj 4. mesto U15
Luka Bosman 5. mesto U15
Jernej Šinigoj 2. mesto M

Bravo Kolesarski Klub Ravne na Koroškem!
Slike je prispeval Jernej:   >>>>>
Več slik : https://plus.google.com/photos/112054285281079992106/albums/5863771575475244145

Velden_2013_113._._._

 


 

Teo_Vrtojba_200
GRIČI XC 2013 Vrtojba, 1.4.2013 - NOV USPEH NAŠIH KOLESARJEV

Danes je potekal tekma za slovenski pokal v Vrtojbi, na kateri so naši kolesarji dosegli naslednje rezultate:

Teo Pečnik je v kategorji U13 ponovno zmagal!

Ostali rezultati:

Žan Belaj, 9.mesto v kategoriji U13
Tomaž Šinigoj, 6.mesto v kategoriji U15
Luka Bosman, 9.mesto v kategoriji U15
Rok Naglič, 6.mesto v kategoriji starejši mladinci (U19)
Tomaž Pirnat, 8.mesto v kategoriji
starejši mladinci (U19)
Jernej Šinigoj 11.mesto v kategoriji Master 2

Vsem iskrene čestitke!

Kot po navadi bomo podrobnejše informacije, slike, itd. dodajali sproti, ko jih dobimo.
Rezultati na strani organizatorja >>>>>

 


 

Dravno_prvenstvo_eliminator_Ajdovina_200


DRŽAVNO PRVENSTVO XC ELIMINATOR V AJDOVŠČINI

Poroča Robert Pečnik

V soboto dne 23.03.2013 je potekalo v Ajdovščini državno prvenstvo v Gorskem kolesarjenju v disciplini XC ELIMINATOR, na katerem so nastopili tudi tekmovalci Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem.

V kategoriji U13 je enajstletni Teo Pečnik osvojil naslov Državnega prvaka, 1.mesto
V kategoriji U15 je trinajstletni Tomaž Šinigoj osvojil drugo mesto
med mladinci pa je Rok Naglič osvojil tretje mesto, Luka Pušnik pa šesto mesto.

P1060264

Bravo fantje, fantastičen uvod v sezono, v kateri lahko pričakujemo še veliko uspehov!
Slike je prispevala Mateja >>>>>
Novica na MTB.SI >>>>>


dres_2012_1 NAROČILO DRESOV

Na skupščini kluba smo se dogovorili o nabavi dresov za novo sezono.
Pokličite Robija na 040 798 569040 798 569

Robi vam bo tudi posredoval informacijo o nabavi športne prehrane MuleBAR po znižani ceni.

Vsi, ki še niste poravnali članarine za sezono 2013 (13 €), lahko to storite z nakazilom na račun kluba:
04870-0001216274 pri banki Nova KBM d.d. (s pripisom 'Članarina 2013').SKUPŠČINA KLUBA

Vabim vse člane in simpatizerje Kolesarskega kluba Ravne na redno LETNO SKUPŠČINO KLUBA, ki bo v petek, 1. februarja 2013 ob 18.00 v prostorih Gimnazije Ravne (učilnica 12, v pritličju naravnost). Ob pregledu dela v preteklem letu bomo zastavili cilje tudi za prihajajočo sezono, hkrati pa bomo izkoristili priložnost za pobiranje letne članarine (enaka kot lani).

Ob 'starih' (seveda ne po letih) članih vabim tudi vse, ki se nam želijo pridružiti. Prav vsak je dobrodošel !
Lep pozdrav!!
Danijel Tancer

Za tiste, ki se nam želijo pridružiti:   PRISTOPNA IZJAVA


Zimska_tura_2013

ZIMSKA TURA - IDILIČNO
DJ, 22.1.2013

Zadeva postaja tradicionalna, kdo bi si mislil, razen mene in še dveh ;)
Tokratna je bila šesta po vrsti, vedno v snegu, vedno pri minusu. Ja, tudi to je čar zimske pravljice. Ne predstavljam si, da bi jo imenovali zimska in šli na kolesa po makedamski podlagi ali še slabše ob travnikih, kateri niso pokriti s snežno oddejo….
Tudi zato smo prvi termin prestavili, ampak ne za dolgo, samo slabe tri tedne je bilo potrebno počakati, da so veze uredile zveze in kolesarjenje po snegu se je lahko pričelo. Več (s slikami)  >>>>>

 


 

LETNA SKUPŠČINA
KK RAVNE
1.2. ob 18.00

Vabim vse člane in simpatizerje Kolesarskega kluba Ravne na redno LETNO SKUPŠČINO KLUBA, ki bo v petek, 1. februarja 2013 ob 18.00 v prostorih Gimnazije Ravne (učilnica 12, v pritličju naravnost). Ob pregledu dela v preteklem letu bomo zastavili cilje tudi za prihajajočo sezono, hkrati pa bomo izkoristili priložnost za pobiranje letne članarine (enaka kot lani).

Ob 'starih' (seveda ne po letih) članih vabim tudi vse, ki se nam želijo pridružiti. Prav vsak je dobrodošel !
Lep pozdrav!!
Danijel Tancer

Mojca

ZIMSKA TURA
18.1.2013

DJ sporoča:
Prvi termin nas je zafrknil, ampak nič zato, zdaj je tudi tisti zgoraj z nami...zato je pravi čas za zimsko pravljico, šesto po vrsti, katera se bo pisala 19.1.2013 na naši rodni grudi ....Koroškem
Štart kot vedno na Ravnah, zbirališče Coma bar Ravne, ob 9.30 poberemo prevaljčane pri EuroSpinu
destinacija ture bo turistična kmetija Marin v Šentanelu.
Obvezen postanek na turistični kmetiji, kjer si bomo ogledali turistične znamenitosti, spomenike ;) sledi druženje ob domačih dobrotah...v trdnem in tekočem stanju ....

Tokrat ne bomo pisali, da odpade v primeru ....preprosto zato, ker ne bo odpadla ...
Sponzorji so okrogli jubilanti...vendar le v višini pregovora... prosto po Prešernu
Vabljeni vsi, omejitev ni !! 

POZDRAVLJENI!

Kot klub sodelujemo v akciji `Objem topline`(zasluga Roberta Pečnika), kjer vsak mesec najboljšim sodelujočim razdelijo 1000€! Vsak dan lahko vsak od nas podari objem našemu klubu, ki je na 1. mestu med vsemi sodelujočimi ! Dajmo se potrudit in vsak dan podarimo našemu klubu objem - pridobite si še vsaj 5 sorodnikov in s skupnimi močmi nam bo uspelo ! 
na povezavi : http://objemtopline.dormeo.net/

 
V_Novo_leto_na_kolesu SREČNO NOVO KOLESARSKO LETO 2013!

Vsem članom kluba in vsem kolesarjem želimo veliko sreče, zdravja in uspehov v prihajajočem letu 2013.
Da bi še veliko skupaj kolesarili!!!
Podelitev_2012_1
Podelitev_2012_2
Podelitev_2012_4

PODELITEV PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE GORSKE KOLESARJE


V nedeljo 11.11.2012 ob 18. uri je bila v Kulturnem Domu v Kamniku slovesna podelitev priznanj za najboljše slovenske gorske kolesarje v skupnem seštevku za leto 2012.
Kolesarski Klub Ravne na Koroškem je imel letos prvič štiri svoje kolesarje na stopničkah:

Teo Pečnik (U11) 3. mesto
Tomaž Šinigoj (U13) 2. mesto
Rok Naglič (U17) 2. mesto
Jernej Šinigoj (master) 3. mesto

Iskrene čestitke, le tako naprej!!!

Uradni rezultati na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije:
Fotografije :
Teo Pečnik in Tomaž Šinigoj sta osvojila tudi 3. mesto skupno v svojih kategorijah na tekmah za avstrijski Koroški pokal.
Uradni rezultati :

ZAČETEK ZIMSKE REKREACIJE


Obveščamo rekreativce, da bomo v torek, 6.11. začeli z zimsko rekreacijo (balkon DTK).
Vabljeni!


Piknik_2012_1

Piknik_2012_2
PIKNIK KOT SE SPODOBI
Danijel Tancer, 21.10.2012

Tokrat smo zadeli, vreme mislim, saj nas je po deževju pred tednom, ko smo piknik prestavili, to soboto pričakalo vreme za bogove. Odlična kulisa za že tradicionalni klubski piknik nekje proti koncu sezone. Verjamem, da smo vsi, ki smo se družili vse do večera, preživeli lep in prijeten dan.
Za nas, ki smo tam bili, verjetno ni potrebno podrobneje opisovati dogajanja, saj smo ga soustvarjali, za ostale, ki so bili žal odsotni, pa nekaj slik za pokušino:   >>>>>

Do začetka rekreacije na DTK-ju, o čemer boste obveščeni preko spletne strani pa lep kolesarski pozdrav!

NA JEZERSKO
Marko Kobold, 20.10.2012

Trije člani KK Ravne ( Dušan, Igor, Marko ) smo danes izkoristili indijansko poletje in se še zadnjič letos odpravili na Jezersko, seveda eden član ( Marko) ni mogel izpustiti ven še vzpona na Pavličevo sedlo. Na Jezerskem je namesto kremšnite padla gibanica. Na Holmec smo se vrnili zelo zadovoljni z super izkoriščenim dnem.

Lep kolesarski pozdrav!

Na_Jezersko


KLUBSKI PIKNIK JE PRESTAVLJEN


Žal nam jo je tokrat zagodlo vreme, napoved za soboto je slaba.
Piknik zaradi tega prestavljamo na naslednjo SOBOTO, 20. oktobra.
Vse ostalo ostaja nespremenjeno: dobimo se ob 11.00 na 'piknik placu' v Logu. S kolesi se bomo najprej odpravili na krajšo turo v okolico, potem pa še kakšno rečemo ob jedači in pijači.

Prosim vse, da o spremembi datuma obvestite ostale člane. Hvala.

Lep pozdrav!
Dani Tancer


Kostanji
KLUBSKI PIKNIK (PRESTAVLJENO !!!)

Pomotoma sem objavil napačen dan za naš vsakoletni piknik:
dobimo se v soboto, 13.10. ob 11.00 na standardnem 'piknik placu' v Logu (Pod gonjami)

Vabljeni vsi člani in simpatizerji (tokrat pridite s tenis loparji!).


Prosim te, da o točnem terminu obvestiš tudi ostale člane, da ne bo kdo prišel v nedeljo (potem bi se moral priključiti nekemu drugemu pikniku...).

Dani TancerJure_na_Veliki_planini SKUPNA TURA NA VELIKO PLANINO 6.10.2012
Dušan Plemen, 7.10.2012

V soboto 6.10.2012 se nas je šesterica članov KK Ravne odpravilo kolesariti na Veliko Planino. Kot ponavadi je Jure izbral zanimivo turo. Vreme nam je šlo kar na roko, tako da smo uživali v prelepih razgledih okoliških vrhov. Med potjo smo srečali veselo družbo vikendašev, ki so nas pogostili z  »borovničkami«, kar se nam je prileglo po naporni vožnji na vrh. Med spustom so si nekateri zaželeli malo več adrenalina, zato je Danilo hitro poskrbel s krajšo »singlco«! Vsi zadovoljni smo se vrnili na začetno izhodišče naše ture in se polni lepih občutkov vrnili proti Koroški.

Lep kolesarski pozdrav!

Dušan

Fotografije  >>>>>


griffen_teo_200

KROS V GRIFFNU (A)


V nedeljo, 30.09.2012 so se mladi člani KK Ravne zadnjič letos odpravili čez mejo v mesto Griffen, kjer je potekala zaključna tekma za avstrijski Koroški pokal 2012.
Tudi tokrat nas naši mladi kolesarji niso razočarali:
U11 : Teo Pečnik 1. mesto
U13 : Tomaž Šinigoj 2. mesto
U17 : Luka Pušnik 2. mesto ( šprint)
Master : Jernej Šinigoj 1. mesto (šprint)

Slike  >>>>>
Povezava do spletne strani organizatorja:
http://www.radclub-griffen.at/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=168

Polona Pečnik
Velika_planina
KOLESARJENJE PO VELIKI PLANINI

Jure Potočnik in Bogdan Orešnik organizirata v soboto, 6. oktobra kolesarski izlet na Veliko planino. Skupni odhod bo v soboto ob 7.30 izpred Tuša na Ravnah. Zainteresirani pokličite Dušana (041 305 754041 305 754), da se dogovorite glede skupnega prevoza.

Vabljeni člani in simpatizerji!
Na_Jamnici_2012


DSC09343

ZAKLJUČEK SLOVENSKEGA POKALA V KROSU

XC ENERGIJA 2012 - Domžale 22.9.2012

Polona Pečnik poroča, da so na zadnji tekmi Slovenskega pokala naši pobi ponovno 'razturali' in nas še enkrat več kot odlično zastopali. Bravo fantje!

Rezultati:

U17 ELITE MLADINCI : 5. mesto LUKA PUŠNIK
U17 : 2. mesto ROK NAGLIČ
ELITE MLADINKE MASTER : 6. mesto JERNEJ ŠINIGOJ
U15 : 12. mesto LUKA BOSMAN
U13 : 4. mesto TOMAŽ ŠINIGOJ
U11 : 2. mesto TEO PEČNIK
        9. mesto ŽAN BELAJ

Uradnih rezultatov Slovenskega pokala sicer še ni, neuradno pa je: Tomaž Šinigoj v kategoriji U13 prvi,  Teo Pečnik (U11) tretji, Rok Naglič (U17) drugi, Jernej Šinigoj pa med mastersi drugi ali tretji. Na uradne rezultate še čakamo.

Vsi rezultati s tekme:
http://www.mtb.si/images/stories/blog/2012_09/120922_xc_energija_domzale.pdf
Fotke :
https://picasaweb.google.com/106010483524710838079/Xc_domzale22092012 (Frane Kranjec)


Danijel TancerMura1

Mura2

Kolesarjenje ob Muri

Mura

V soboto, 22. septembra nas je deseterica članov pri 24 oC , sončnem in prijetnem vremenu kolesarila ob Muri med Tratami in Radgono.  Začeli smo pri Ribiškem domu v Konjišču, kjer smo po kakih treh urah kolesarjenja tudi končali. Tisti s cestnimi kolesi so se podali na krožno turo do Radgone, čez mejo in po avstrijski strani do Cmureka, spet čez in do cilja, ostali pa smo naredili malce krajšo turo po poljskih poteh ob sami Muri: do visečega kolesarskega mosta pri Črncih, v Avstrijo, do novozgrajenega razglednega stolpa, Trat in nazaj na začetno točko.

Višinskih kilometrov smo več kot prekolesarili prehodili na razgledni stolp, pa nič zato.  Bilo nam je prijetno in uživali smo, kar smo zabetonirali še z malico in kolesarskim napitkom…

Nekaj slik (D.Tancer)  >>>>>

Danijel Tancer 

KonjisceKonjisce1Konjisce2Konjisce3

SKUPNA TURA 'PO ČEMAŽEVI POTI'
(vodja poti Danijel Tancer)

Čas je, da naredimo še kakšno skupno kolesarsko turo in spoznamo nove lepe kraje. V soboto, 22. septembra bomo raziskovali pokrajino na obeh straneh Mure med Cmurekom in Radgono. Kolesarili bi v dveh skupinah: hitrejši in bolje pripravljeni bi opravili malce daljšo turo s cestnimi kolesi, nekateri pa bi se podali na družinsko kolesarjenje po ČEMAŽEVI POTI (lahka tura, primerna tudi za otroke).

Odhod v SOBOTO, 22. septembra ob 10.00 izpred Tuša na Ravnah.
Start okrog 12.00 v Zgornjem Konjišču, kolesarjenje bi trajalo predvidoma 2-3 ure, na koncu sledi še prijetno druženje v ribiškem domu v Spodnjem Konjišču.
Prijave zbirava Danijel Tancer (031 691 078031 691 078) in Dušan Plemen (041 305 754041 305 754) do četrtka, 20.9., ko bomo turo tudi dokončno potrdili (če bo vremenska napoved slaba, bomo šli kdaj drugič). Pokličite naju in povejte, ali greste s cestnim ali gorskim kolesom.

Še nekaj stavkov o ČEMAŽEVI POTI
Čemaževa pot se pričenja v Zgornjem Konjišču po ravninskem delu ob reki Muri proti Spodnjemu Konjišču in se nadaljuje čez žepovske travnike med polji in zaplatami gozda. Oster ovinek po približno petih kilometrih vas usmeri proti reki Muri in kolesarskopohodniškem mostu v Črncih, kjer se lahko okrepčate ter uživate ob valovanju Mure.

Naslednja točka so Apače, središče občine, z obilico znamenitosti, ki jih ne smete zamuditi. Od tod se obrnete ponovno proti Črncem. Na jugozahodu leži tipična ravninska vasica Mahovci, zahodno Žepovci, kjer se lahko za hip oddahnete in si ogledate slopasto znamenje iz leta 1609. Naslednje vasi so Žiberci, Drobtinci in Stogovci. A poti še ni konec.

Rahlo utrujeni in zadovoljni - saj pot ni težka! - se vrnete skozi vas Podgorje, si sproti ogledate kamnito slopasto znamenje s kipom sv. Pavla iz leta 1682 ter kužno znamenje prav tako iz leta 1682. Pot se konča v Zgornjem Konjišču.

VABLJENI !!!


 

Vzpon_Urlja_gora Dobili kralja in kraljico vzpona na Uršljo goro
17.9.2012 dEE


Včeraj je potekala še zadnja MTB prireditev na Koroškem, takoimenovani Kraljevi vzpon na Uršljo goro. Med 32 prijavljenimi, ki so se upali spopasti s strmino naše gore je bil najhitrejši Borut Ramšak med moškimi in Veronika Pušnik med ženskami.
Člani KK Ravne so se zopet izkazali. Po kategorijah so dosegli naslednje rezultate;

 moški do 25 let
1. mesto - Luka Pušnik
2. mesto - Nace Krivonog


 moški od 26 - 35 let
4. mesto - Marko Kobolt

 moški od 36 - 45 let
3. mesto - Vinko Ladinek

Čestitke vsem udeležencem za zares "hud" vzpon

>>>FOTO (dEE & Matej)
>>>FOTO (Mili)Untitled1_1 Kraljevi vzpon na Uršljo goro
11.9.2012 dEETokrat gre zares, možnosti prestavljanja tekme ni več, zato vabljeni na kraljevo prireditev, brez konkurence.


Datum tekmovanja: 16. SEPTEMBER, 2012, s startom ob 11. uri
Organizator: ZVEZA ŠPORTNIH DRUŠTEV RAVNE NA KOROŠKEM
 Kraj: ŠPORTNI PARK RAVNE (DTK).
Disciplina: GORSKO KOLESARJENJE
Vrsta cestišča: MAKEDAM

Dolžina: 17 km
SKUPNO VZPONA: 1390 m
STARTNINA: 10 €
Predprijave so možne na : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.
oz. prijave na dan tekmovanja: od 09.45 do
10.45 ure na startu (dvig številk)
Krejan_2012_1Krejan_2012 Množična udeležba na Krejanovem memorialu 2012
9.9.2012 dEE


Pa je za nami. Pričakovanja so bila velika in verjetno veliki večini presežena. Rekreativno gorsko-kolesarska prireditev Krejanov memorial ostaja številka ena, tako na Koroškem, kot tudi v širši okolici. Odlično vreme, vzdušje, nov rekord proge, tri podarjena kolesa, Eva Boto .... in še bi lahko naštevali.
S progo je pri moških najhitreje opravil prav naš Nace in presekal magično mejo, "priti okoli" pod eno uro. Vsaj eno leto si bo lastil čas 58.58.
Pri ženskah je najhitrejša bila modra osmicaTea Plantak
Od članov kluba so odlične rezultate po kategorijah dosegli;

 Šinigoj Tomaž - 2. mesto
 
 Krivonog Nace - 1. mesto
 Naglič Rok - 3. mesto
 
 Kobolt Marko - 2. mesto

 Pečnik Matej - 2. mesto

 Šinigoj Jernej - 2. mesto

 Pušnik Franc - 2. mesto

  Štriker Špela - 1. mesto

Še mnogo več pa lahko izveste na POVEZAVI, kjer so tudi uradni rezultati in fotogalerija

Lep pozdravKrejanov_memorial_2010_m Krejanov memorial 2012
4.9.2012 dEE


Pred nami je največja in naj odmevnejša MTB prireditev na Koroškem - Krejanov memorial 2012.
Zgodil se bo prihajajočo soboto, 8.9.2012 na Prevaljah ob 10.00 uri. Če v vas tli vsaj mali kanček kolesarja, je udeležba obvezna. Zaradi velikega števila udeležencev organizator naproša, da izpolnite prijavnico na spletni strani, kjer boste izvedeli tudi vse ostale podrobnosti.

PRIJAVNICA IN OPIS PROGE

Obiščite prireditev tudi Vi in se prepričajte, zakaj ima Krejanov memorial sloves najboljše in največje kolesarske prireditve na Koroškem.


Starejše novice najdete v arhivu  >>>>>>
 

Ta stran uporablja spletne piškotke.