Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1NOVICE 2011 / 12
skupna Program dela rekreativnih članov za 2012  je nared
5.3.2012 dEE

Datume skupnih tur bodo določili vodniki le teh. Ostali člani kluba boste vse pravočasno izvedeli na naši spletni strani. V programu ni planiranih delovnih  akcij, ker letos ne organiziramo velike mednarodne tekme. Organizirali bomo tekmo mladih na spodnjem delu proge. Takrat bo nekaj malega za pripravit in se bo vse sproti obveščalo.Letos bo tudi rekreativna ekipa imela nekaj  proračunskega denarja, kolikor bo finančno stanje dopuščalo. Upam, na čim večjo udeležbo na naših skupnih potepanjih.

Lep  kolesarski pozdrav !

Rekreativna komisija

Program rekreativne ekipe najdete v zavihku levo

 


 

Priprave_2012 Člani KK Ravne poročajo s priprav
21.2.2012 dEE


Udeležili smo se prvih priprav z gorskimi kolesi. Iz našega kluba smo bili Luka Pušnik, Nace Krivonog, Rok Naglič in Blaž Haberman, ki pa je bil z cestnim kolesom. V soboto smo opravili daljši trening na nekdanji kros progi, ki smo jo že kar dobro zvozili in bo v uporabi tudi naslednjič, ko se gre na priprave. V nedeljo pa smo se za trening udeležili tekem zimske kros lige v Puli. Najbolje je šlo Nacetu, ki je ciljno črto prevozil kot prvi. V nedeljo smo po kosilu, zaradi napovedanega slabega vremena odšli domov.

Za KKRavne, iz slovenskega dela Istre
Luka Pušnik ;)

FOTO <<<

Mojca Zimska tura uspešno izpeljana
10.2.2012 dEE


Kot nalašč je sneg pobelil ravno v pravem času naše koroške vrhove. Tudi praznik je bil na mestu. Hvala ti France :)  da smo se člani kluba in simpatizerji podali s kolesi po snegu, oziroma, odpeljali še eno zimsko pravljico. Skupaj nas je bilo devet udeležencev od tega pet članov kluba. Ampak to pri takšnih turah ne šteje, se ne delimo na rdeče in črne , ampak smo vsi enako "šekasti" ;)
Tudi gostitelji pri Plodru v Šentanelu niso delali razlik pri delitvi dobrot, ki so se kar šibile na mizi.
V glavnem bilo je fajn, če katerega zanimajo podrobnosti našega kulturnega potepa, pa jih najde

>>>>>  T U K A JDivja_liga_ciklokros_Toma Zaključek Divje lige v ciklokrosu - Tropovci
6.2.2012 dEE


V nedeljo, 15. januarja 2012, je pri ribiškem domu v Gradišču potekala zadnja letošnja tekma v ciklokrosu za tako imenovani Divji pokal. Tekem se je redno udeleževal tudi naš mladi up Tomaž Šinigoj. Kljub premoči starejših dečkov je na zadnji tekmi dosegel 8. mesto in kljub temu v skupnem seštevku ostal na najvišji stopnički. Tako se je niz prvih tekem (4) v ciklokrosu končal s prvim mestom v skupnem seštevku. Da so bile tekme " regularne" pa se gre zahvaliti vremenu, saj je bilo toplo in zime ni bilo čutiti.


Bravo TomažTROPOVCI 2012 - FOTO (J.Šinigoj) <<<


kolo_pozimi 5. Zimska tura
4.2.2012 dEE


Še nedolgo nazaj smo bentili, ker je tura odpadla zaradi pomanjkanja snega. Sedaj ga je ravno zadosti, da ni več izgovorov, da ne moremo.
Moremo in upamo ! Če se ne bojiš nizkih temperatur in snega, ter imaš poleg tega kolo v pripravljenosti, si vabljen na Zimsko turo, peto po vrsti. Zgodila se bo 8.2.2012, ob 9.30 uri.
Zbirališče COMA bar Ravne, tj. center Raven :)
Predvidoma se bo šlo proti Prevaljam, Polhov mlin,  Jamnica, pojedina v Šentanelu ali pri Plodru, po dogovoru
Prevaljčane lahko pobašemo v njim ljubem mestu...okoli 10.00 ure


Se vidimo !
LETNA SKUPŠČINA
KK RAVNE
SKUPŠČINA KK RAVNE
26.1.2012 DT


Vabim vse člane in simpatizerje Kolesarskega kluba Ravne na redno LETNO SKUPŠČINO KLUBA, ki bo v petek, 3. februarja 2012 ob 18.00 v prostorih Gimnazije Ravne (učilnica 12, v pritličju naravnost). Ob pregledu dela v preteklem letu bomo zastavili cilje tudi za prihajajočo sezono, hkrati pa bomo izkoristili priložnost za pobiranje letne članarine.

Ob 'starih' (seveda ne po letih) članih vabim tudi vse, ki se nam želijo pridružiti. Prav vsak je dobrodošel !
Lep pozdrav!
Danijel Tancer
dres_kk_ravne_2012

Novo leto , novi dresi

17.1.2012 dEE

Kot vsako leto, bomo tudi tokrat šli v naročilo novih dresov. Dres bo oblikovno nekoliko drugačen. Vabimo vse člane in simpatizerje kluba, kateri se bodo odločili za nov dres, da se oglasijo v petek, 20.1.2012,  od 18.00 - 19.00 ure na DTK-ju  (sejna soba) , kjer bodo lahko dres tudi pomerili. V prvi "rundi" se bodo naročili zimski dresi. Konec meseca februarja pa letni. Naročiti bo možno hlače, majico, jakno, galoše ...

Vse dodatne informacije dobite na 040/ 798-569 ( Robi)Slika je simbolična :)

Dejanska slika novega dresa pa T U K A J
imagesCA9ZN5BF

VESEL BOŽIČ IN SREČNO 2012

Ob iztekajočem letu in v pričakovanju novega je čas, ko drug drugemu zaželimo dobro leto.
Vsem vam želim lepe praznične dni, osebne sreče, zdravja in veliko nepozabnih trenutkov na kolesu ...

Danijel TancerKoroki_portnik_2011_kk_ravne Koroški športnik leta 2011
6.12.2011 dEE


Včeraj se je pričelo glasovanje za naj Koroškega športnika 2011.Organizacijo ima tudi tokrat pod okriljem športno glasilo Karizma.
Med več kot stotimi že uveljavljenimi in nadarjenimi športniki Koroške imamo tudi kolesarje, ki so nas letošnje leto razveseljevali z odličnimi rezultati. Tukaj So Hoelcl Blaž, Cehner Florjan, Mlinar Peter in pa naša " elita" , Pušnik Luka, Šinigoj Tomaž, Štriker Špela in že napol naš, Kordež Robert. Glasujte in prispevajte svoj mozaik za Koroškega športnika 2011. Glasovanje bo trajalo do 16.12.2011, svečana razglasitev zmagovalcev pa bo 23.12.2011 v Črni na Koroškem.
Glasujete lahko     >>>>T U K A J <<<<

Ciklokros0013 Prva tekma za " Divji pokal" v ciklokrosu
19.11.2011 dEE


Pretekli teden je v Tunjicah pri Kamniku potekala prva tekma v ciklokrosu. Za nekatere nekaj povsem novega, za druge pa že preizkušeno. Tekmo imenovano Divji pokal je izpeljal Calcit Bike Team GT, poimenovali pa so jo Ciklokros Tunjice.Tudi ta tekma ni minila brez predstavnika KK Ravne. Tomaž Šinigoj je tekmo odpeljal z gorskim kolesom. Proga tehnično ni bila zahtevna, vendar je bila dobro zamišljena in speljana. Udeležba je bila pričakovano večja pri starejših kategorijah. Pa vendar Tomaž s konkurenco ni imel posebnih težav. V svoji kategoriji je namreč suvereno premagal tekmece in osvojil prvo zmaga ciklokrosu. V Divjem pokalu je predvidenih pet tekem. Tomaž pa je tudi v pripravljenosti ...

ČestitamoFOTO <<<< (Jernej Šinigoj)skupna_tura_kk_ravne

Skupna tura Strojna - Šentanel
14.11.2011 dEE

Ker nam vreme še  vedno dopušča kolesarska potepanja, vas Danilo Golob vabi  k raziskovanju potk po Strojni in Šentanelu.Skupna tura je napovedana za to
soboto, 19.11.2011 ob 10.00 uri.

Izhodišče in cilj ture je Ekohotel v Jamnici  - kmetija Koroš

Opis ture,

- dolžina: 27,4 km
- podlaga poti;
makedam cesta (76%), gozdna vlaka (9%), steza (15%)
- skupno vzpona ;
732 m
- skupno spusta ;
728 m
- štart, cilj na
770 m nv.
- najvišje dosežena višina na turi;
1047 m
- predviden čas vožnje; 2 do 3 ure ( brez postankov)
- težavnost;
srednje zahtevna tura

TRASA TURE<<<

GRAF TURE<<<


Vabljeni vsi, vstopnine ni :)oga_-_fusbal

Jutri pričetek zimske rekreacije
7.11.2011 dEE


Vse tiste člane kluba, ki ne vedo, kako še sprostiti odvečno energijo obveščamo, da pričenjamo jutri, v torek, 8.11.2011 z rekreacijo na starem mestu ob že znanem času.
Za tiste, ki so pozabili kje se je igral fusbal na nož.
Telovadnica DTK, vsak torek ob 17.00 uri

Vabljeni ... gladiatorji :)
Dani_pri_peki_kostanjev Klubski kostanjev piknik BO
18.10.2011 dEE

Vabimo vse člane kluba, da se v soboto, 22. oktobra udeležijo že tradicionalnega klubskega piknika na 'piknik placu' v Logu (Pod Gonjami), s katerim bi zaključili še eno uspešno leto delovanja našega kluba. V kolikor želite lahko pridete tudi s kolesom, da se pred pojedino naredi krajša tura.
Povabilo velja tudi za vse tekmovalce, saj boste imeli krajši sestanek za naslednjo sezono.

Pridite torej 22.10. ob 11.00 na veselo druženje !!

Državno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v krosu

... še slike s svečane podelitve >>>>>TeoŠolsko državno tekmovanje osnovnih in srednjih šol v krosu XCO 2011
22.9.2011 dEE

Uspešno, vsaj tako so nam povedali udeleženci, smo organizirali še zadnjo v seriji naših letošnjih tekem: Državno tekmovanje osnovnošolcev in srednješolcev v gorskem kolesdarjenju, disciplina kros. Po zapletih s prijavljanjem preko spletne aplikacije E-šport se je prijavilo 90 kolesark in kolesarjev iz vse Slovenije. In z veseljem smo jim pripravili lepe tekme na vzorno prirejeni kros progi za Gimnazijo Ravne. Če k temu dodamo še lepo jesensko vreme, je slika skoraj prelepa ...

Kolesarji so se pomerili v štirih tekmah:
1. najprej osnovnošolci in osnovnošolke od 4.-6. razreda (zmagovalca Peter Svetličič, OŠ Idrija in Alja Zalar, OŠ Hruševec Šentjur);
2. potem starejši dečki oziroma deklice (7.-9. razred) - zmagala sta Simon Čibej, OŠ Idrija in Špela Štriker, OŠ Prežihovega Voranca Ravne;
3. v tretji tekmi so vozili vsi srednješolci (srednješolk žal ni bilo med prijavljenimi); med 1. in 2. letniki je bil najboljši Luka Pajek, SGGEŠ Ljubljana, med 3. in 4. letniki pa Matej Kuronja, Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec;
4. za zaključek so startali še vsi licencirani tekmovalci in tekmovalke; med osnovnošolci sta bila najboljša Miha Tratnik Bajc, OŠ Idrija in Tamara Sitar, OŠ Frana Albrehta Kamnik, med srednješolci pa Luka Pušnik, Gimnazija Ravne in Tina Perše, Gimnazija Jesenice.

Zahvaljujemo se Občini Ravne na Koroškem, ki je prevzela pokroviteljstvo nad prireditvijo ter vsem donatorjem, ki so s praktičnimi nagradami nagradili najboljše v vseh kategorijah.

Za zaključek pa še enkrat največja zahvala prijateljem iz KK Ravne, ki so še enkrat s povsem amaterskim delom in požrtvovalnostjo pripravili uspešno in lepo tekmo.

Predsednik KK Ravne
Danijel Tancer>>>>> R E Z U T A T I
>>>>> FOTOGALERIJA (foto; dEE)Rok_Toma_Luka
Pokal mladih za Slovenski pokal - XC Energija Mengeš 2011

20.9.2011 dEE


Prizorišče zadnje tekme slovenskega mladinskega pokala v krosu je bil Mengeš. Iz KK Ravne se je tekme udeležilo kar nekaj tekmovalcev, ki so dosegli naslednje rezultate:

U11:
Teo Pečnik 13. mesto
Žan Belaj   14.mesto

U13:
Tomaž Šinigoj 4.mesto
Luka Bosman  6.mesto

U17:
Luka Pušnik 3.mesto (ter tudi 3.mesto v skupni razvrstitvi)
Rok Naglič   8.mesto (6. mesto v skupni razvrstitvi)

>>>REZULTATI

Luka Pušnik


okoli Uršlje
Tudi KK Ravne okoli Uršlje gore

13.9.2011 dEE


Minulo soboto je s štartom in ciljem  v Slovenj Gradcu, potekala kolesarska prireditev S kolesi okoli Uršlje gore. Tudi ta prireditev ni minila brez naših članov kluba. Marko, Dušan, Edi  in Lojz so dostojno zastopali barve našega kluba. Kako so uživali na prelepi trasi, pa si lahko ogledate v fotogaleriji
luka

dp_v_vzponu_2011
Luka Pušnik  -  Državni prvak v vzponih 2011

11.9.2011 dEE

V soboto 10.9.11 je na Črnem vrhu nad Idrijo potekalo državno prvenstvo v vzponu. Med udeleženci je bilo 5 predstavnikov našega kluba, ki so dosegli naslednje rezultate:

U17:
Luka Pušnik   1.mesto (DRŽAVNI PRVAK)
Tomaž Kotnik 2.mesto
Rok Naglič     3.mesto

U23:
Nace Krivonog 3.mesto

Amaterji:
Mitja Breznik   6.mesto

Luka & Co .... najboljši ste ...čestitamoDravno_prvenstvo_za_mlade

ŠOLSKO TEKMOVANJE OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL SLOVENIJE 2011 V GORSKEM KOLESARSTVU - DISCIPLINA KROS


Kolesarski klub Ravne na Koroškem prireja 22.9. v Športnem parku Ravne na Koroškem (za Gimnazijo Ravne) tekmo osnovnošolcev in srednješolcev v gorskem kolesarjenju - disciplina KROS. Razpis tekmovanja najdete v Informatorju Športa mladih, prijave potekajo preko spletne aplikacije E-šport.Krejanov_memorial_2011_--085 Rekordna udeležba na Krejanovem memorialu 2011
4.9.2011 dEE

Včeraj je na Prevaljah, v organizaciji ASK Fužinar, potekal že enajsti Krejanov memorial, gorsko kolesarska prireditev, ki je posvečena spominu na enega začetnikov gorskega kolesarjenja na Koroškem, Tončnu Krejanu. Na 31 kilometrov dolgo, ne preveč zahtevno progo, se je podalo rekordnih 308 kolesarjev. Najhitrejši med njimi je bil s časom 1:02:07 Nace Krivonog. Torej je rekorder proge še vedno Robi Kordež, katerega čas pa tudi ni pod eno uro. Po posameznih kategorijah, ki jih je bilo enajst, so bili najhitrejši:

Rok Naglič ( KK Ravne), letošnji absolutni zmagovalec Nace Krivonog ( KK Ravne), Sebastjan Andrejc, Jani Grilc, Rok Kolar, Jože Kordež, Jože Rogina,

Špela Štriker ( KK Ravne), Kristina Furlan, Herna Retko in Suzana Bartulovič.

Čestitke vsem

>>> FOTOREPORTAŽA
>>> rezultati ;  SKUPNO
                      KATEGORIJE

xc_dubovac_2011 8. XCO Dobovac 2011
30.8.2011 dEE

V nedeljo 28.8.2011 so se člani kluba udeležili tudi tekme v Karlovcu, kjer je potekala finalna tekma pokala Hrvaške. Na eni najatraktivnejših MTB prog na Hrvaškem so zelo odmevne rezultate dosegli ;

Kategorija KADETI:

1.mesto: KOTNIK Tomaž
2.mesto: NAGLIČ Rok

Kategorija SPORT:

8.mesto: BOH Matic

Čestitamo
Maraton_3_srca Maraton Tri srca Radenci 2011
29.8.2011 dEE

V nedeljo 28.8.2011 smo se člani kluba odpravili na skupno udeležbo 31. maratona TRI SRCA - RADENCI  2011. Zgodaj zjutraj smo se z avtomobili napotili proti Prekmurju. Maratona se je udeležilo 18. članov in članic, kar nas je uvrstilo na drugo mesto glede naj številčnejših ekip. Vsi člani smo brez težav prevozili izbrano traso. Vreme nam je šlo na roko,saj se je sonce prikazalo šele v cilju, ko so nas prireditelji pogostili s svojimi dobrotami. Po žrebanju praktičnih in glavnih nagrad smo se počasi napotili nazaj na Koroško.

Lep kolesarski pozdrav

Dušan Plemen

>>> FOTOGALERIJA ( foto; dEE, tudi na blogu )
EP_Graz_2011_Luka
XC_rni_vrh
EP  Graz 2011 U15 in U17
29.8.2011 dEE


Prireditelji prvega evropskega prvenstva za mlade od 15 do 17 let so bili naši severni sosedje Avstrijci. Prizorišče dogajanja je bila vas Sttategg, v neposredni bližini Graza. Slovenska odprava je štela dve ekipi pri U15 ter eno pri U17. V kategoriji U17 je imel Kolesarski klub Ravne svoje predstavnika, in sicer Luko Pušnika.

Prvi dan prvenstva, je bila na sporedu ekipna štafeta. Pred štafeto so potekale še kvalifikacije za štartne pozicije ter štartne bokse. Iz ekipe sem bil za to nalogo izbran jaz. Odpeljal sem kratek  krog, ter dosegel 28. čas. Z rezultatom sam nisem bil najbolj zadovoljen, vendar so bile razlike med tekmovalci zelo majhne, tako da smo imeli dokaj dobro popotnico za štafeto. Tudi na štafeti sem startal prvi od ekipe. Začel sem dokaj dobro ter prehitel kar nekaj tekmovalcev ter predal na poziciji nekje med 20 ter 25 mestom. Zaradi tehnične težave z odvito pedalko so Petra Zupančič, ki je startal kot zadnji iz ekipe prehiteli vsi tekmovalci. Ekipa je tako zaradi smole osvojila zadnje mesto.

Drugi dan je bila na sporedu kombinacija. Tekmovalci smo morali prevoziti tehnični poligon, ter nabrati čim več točk. Vsaka izgubljena točka se je kaznovala z 20s pribitka na kros tekmi, ki je potekala kasneje. Sam sem prvič tekmoval na takšen način. Na tehničnem poligonu sem izgubil 6 točk kar pomeni, da sem startal na tekmi 2 minuti za tekmovalci, ki so osvojili vse točke. Malo me je izdala tudi nervoza saj je na poligonu potrebna predvsem glava, ter seveda tudi spretnost. Na tekmi na kateri smo morali odvoziti tri kroge po progi za kros, smo bili razdeljeni v skupine(tekmovalci z enakim številom točk smo startali skupaj). Tudi tu sem začel dobro ter lepo prehiteval tekmece. Tako je šlo vse do zadnjega kroga. V zadnjem krogu je začelo deževati, zato je postala podlaga zelo spolzka. Na spustu, ki je peljal do najdaljšega vzpona na krogu sem pripeljal z preveliko hitrostjo. V ovinku me je spodneslo, nisem se mogel uloviti, tako da se padcu ni bilo mogoč izogniti. Do mene so takoj prišli reševalci, ki so me oskrbeli nato pa so me tudi odpeljali v bolnico na slikanje. Na srečo ni bila zlomljena nobena kost imel sem le praske ter močno me je bolelo koleno. Odsvetovali so mi, nadaljevanje tekmovanja. Povedali pa so mi tud, da semjo res srečno odnesel. Dva tekmovalca, ki sta padla takoj za mano na istem odseku proge sta imela zlomljeno ključnico oz. roko. Zvečer sem se tudi poskusil peljati s kolesom vendar so bile bolečine v kolenu prevelike tako, da ne bi mogel nastopiti optimalno.

Tretji in četrti dan sta bila na sporedu maraton(20 km; 800 m.v.r.) ter klasični kros. Na obeh tekmah na katerih sem si obetal največ tako nisem nastopil. Želja je bila velika, prav tako pa tudi bolečina v poškodovanem kolenu.

Zaključek:
Tako, takšna je bila moja prva izkušnja iz kakšnega velikega tekmovanja. Naša celotna ekipa z ostalimi rezultati res ni bila najbolj zadovoljna. Ostale ekipe so se tega prvenstva lotile veliko bolj organizirano ter z daljšimi pripravami ter boljšo opremo in tehnično podporo. Ostale ekipe, denimo nemške, avstrijske, danske... so imele na voljo več mehanikov,maserjev in trenerjev. Že pri teh kategorijah je to izgledalo, kot bi vozili svetovni pokal. Naša spremljevalna ekipa je bila ena manjših na tekmovanju. Potrebovali bi še vsaj enega vrhunskega serviserja, saj veliko število okvar kaže da je tukaj še nekaj rezerve. Sicer pa se nas je večina šla nato prvenstvo učit, ter pogledat kje smo.

>>> FOTO

XC Črni vrh - Pokal mladih
27.8.2011 dEE

V soboto smo se štirje člani KK Ravne udeležili XC tekme za slovenski pokal mladih, ki je potekala na Črnem vrhu. V kategoriji U13 je Tomaž Šinigoj zasedel 6. mesto. Pri U17 pa sta se Tomaž Kotnik in Rok Naglič uvrstila na 3. in 5. mesto. Luka Pušnik je imel tehnične težave a se je na koncu uvrstil na 7. mesto.

Luka PušnikNeimenovano_1 Skupna udeležba na maratonu Radenci 2011
25.8.2011 Dušan Plemen


V nedeljo 28.8.2011 se odpravljamo v Radence na 31. maraton TRI SRCA. Zbrali se bomo kot ponavadi pred Tušem na Ravnah ob 6.30. Glede prevoza je še nekaj dni,tako,da se lahko pokličemo med seboj in to uredimo.Upam, na lepo vreme z manj vročine, da bo lažje kolesarit.
Lep pozdrav DušanKrejanov_memorial XI. Krejanov memorial 2011
18.8.2011 dEE

September, ki se bliža s svetlobno hitrostjo, ne oznanja samo pričetka šolskega leta , ampak tudi največjo kolesarsko prireditev na Koroškem. Domačinom dobro znani Krejanov memorial, kateri se bo zgodil na lepo soboto, 3.9.2011.
Vabimo vas, da se ga udeležite in potrdite primat naj kolesarske prireditve na Koroškem

XI. Krejanov memorial - razpis
maraton_tri_srca Skupna udeležba na maratonu Treh src - Radenci 2011
12.8.2011 dEE

Tudi letos se bomo člani kluba podali  v Radence, na maraton Tri srca. Maraton bo v nedeljo, 28.8. 2011. Vsi tisti, ki ste bili v klubu aktivni, delovne akcije, skupne ture, pomoč pri organizaciji tekem, ... imajo prijavnino plačano s strani kluba. Vsi, ki se boste odločili za udeležbo, pokličite do torka, 16.8.2011 na 040/ 745 - 918 ( Dušan) ali pa pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. , zaradi skupinske prijave
Ostale informacije še sledijo..
energija_U13 XC Energija Domžale 2011
22.7.2011 dEE


V nedeljo 17.7.2011 je v Domžalah potekalo državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Zbrali so se vsi najboljši domači gorski kolesarji. V kategoriji U13 je 5. mesto zasedel naš najmlajši tekmovalec Tomaž Šinigoj, 7. mesto pa Luka Bosman. V kategoriji U17 je podprvak postal Luka Pušnik, na 6. in pa 8. mesto pa sta se uvrstila Rok Naglič ter Tomaž Kotnik. Kasneje je potekala še dirka Elite+U23 ter amaterjev. V U23 je Nace Krivonog z zelo dobro vožnjo postal podprvak. V amaterski kategoriji pa sta se na 10. oz. 12. mesto uvrstila Blaž Haberman in pa Mitja Breznik.
Na letošnjem DP je torej naš izkupiček dve srebrni medalji. Ena v U17, druga pa v U23.

Luka Pušnik


Kategorija U13:
5. mesto: Tomaž Šinigoj
7. mesto: Luka Bosman

Kategorija U17:
2. mesto: Luka Pušnik
6. mesto: Rok Naglič
8. mesto: Tomaž Kotnik

Kategorija U23:
2.mesto: Nace Krivonog

Kategorija Amaterji:
10. mesto: Blaž Haberman
12. mesto: Mitja Breznik

Čestitamo !

1gh-0861111111 XC Klopinsko 2011
13.7.2011 dEE


Luka Pušnik sporoča s tekme naslednje;
...tekme smo se udeležili trije člani našega kluba: Luka Pušnik, Rok Naglič in Tomaž Kotnik. Na štartu, ki je bil ob 14.35 se je zbralo kar precej več tekmovalcev, kot smo jih vajeni v slovenskem pokalu. Tekma je štela za avstrijski ter koroški pokal v krosu. Kot edini Slovenci smo štartali iz čisto zadnje linije, kar je kar precej otežilo delo na tekmi, ki je potekala v izjemni vročini. Z borbo smo zasedli: Luka Pušnik 6. mesto, Rok Naglič in Tomaž Kotnik pa 11. oz. 12. mesto med nekaj več kot 30 tekmovalci iz vse Avstrije.


>>>>FOTO

q251chbi
Koroški pokal 2011
6.7.2011 dEE

V vsej tej nuji, ki je bila v klubu zaradi 7.GP Ravne se je končalo tudi tekmovanje v vzponih, ki poteka pod okriljem Koroškega pokala že sedmo leto. Tudi člani kluba so se udeleževali tekem in to zelo uspešno. Na koncu skupnega seštevka so bili doseženi naslednji rezultati;


dečki do 15 let
1. mesto Ban Matej
2. mesto Rihter Žan

moški 15 - 25 let
2. mesto Breznik Mitja

moški 26 - 35 let
9. mesto Kobolt Marko

moški 36 - 45 let
8. mesto Breznik Iztok

moški 46 - 55 let
7. mesto Rihter Željko

Čestitamo !


Še slike s 7.GP Enduro Specialized Ravne 2011, ki jih je prispevala Jana Dretnik >>>>>>


xc_kamnik_2011_stranXC_Kamnik_2011_Luka MTB XC Kamnik 2011
4.7.2011 dEE


V soboto je v Kamniku potekala tekma XCO v organizaciji Calcit Bike Team- a GT. Tekma tudi tokrat ni minila brez predstavnikov našega kluba. Luka Pušnik je tudi tokrat okusil slast stopničk, saj je v kategoriji U17 zasedel odlično drugo mesto. Omeniti pa velja rezultate ostalih tekmovalcev;

Kategorija U11
8.mesto ... Pečnik Teo
12.mesto ... Belaj Žan

Kategorija U13

4.mesto ... Šinigoj Tomaž
DIF ... Bosman Luka

Kategorija U17
2.mesto ... Pušnik Luka
6.mesto ... Kotnik Tomaž
9.mesto ... Naglič Rok

Kategorija AMATERJI
11.mesto ... Boh Matic

Kategorija U23
5.mesto ... Krivonog Nace ... (skupno v Kategoriji MEN ELITE pa 14. mesto)


Čestitamo

>>>FOTO (Jernej Šinigoj)
>>>FOTO (calcit-bike.com)Start_lanov_m

Najbolji_fantje_m

Najbolja_dekleta_m

Domaina_Primo_Gams_in_Nace_Krivonog_m

Zmagovalci_m


USPEŠNO SMO IZVEDLI MEDNARODNO TEKMO V GORSKEM KOLESARSTVU
7. GP ENDURO SPECIALIZED RAVNE NA KOROŠKEM 2011 (UCI1 MTB XCO)
30.6.2011, Danijel Tancer

 

V Športnem parku na Ravnah na Koroškem se je na kros progi za gimnazijo Ravne pretekli vikend kar trlo odličnih gorskih kolesark in kolesarjev, ki so se pomerili na 7. Veliki nagradi Enduro Specialized Ravne 2011. Ljubiteljski kolesarji Kolesarskega kluba Ravne smo uspešno izvedli letošnjo najmočnejšo tekmo v olimpijskem krosu v Sloveniji, ki je bila visoke 1. kategorije po merilih UCI (Mednarodna kolesarska zveza), hkrati pa je štela tudi za Pokal Slovenije v krosu za leto 2011. V lepem, ne prevročem vremenu, ki je bilo kolesarjem zelo pogodu, so se v popoldanskih urah v soboto v okviru Slovenskega pokala za mlade najprej pomerile mlajše kategorije, v nedeljo pa je po uvodni tekmi žensk, mladincev, amaterjev in veteranov sledila glavna tekma dneva z odlično mednarodno konkurenco.

Tekma mlajših kategorij v soboto je privabila 64 mladih kolesark in kolesarjev iz 7. slovenskih in enega madžarskega kluba. Številni gledalci so lahko uživali v poštenih in borbenih tekmah, kjer smo lahko videli nekatere velike talente, tako da je prihodnost našega gorskega kolesarstva vse svetlejša.

Po kategorijah so zmagali Hana Žagar (U7, Calcit Bike Team), Maj Felc (U9, KD Sloga Idrija), Polona Murovec (U11w, KD Sloga Idrija), Blaž Novak (U11m, Calcit Bike Team), Klara Lahajnar (U13w, KD Sloga Idrija), Anže Mihalič (U13m, Energije Team), Tamara Sitar (U15w, Calcit Bike Team), Blaž Govekar (U15m, Orbea GEAX) in Peter Zupančič (U17, Calcit Bike Team).

Odlično so se odrezali tudi koroški kolesarji, najboljši so bili tekmovalci domačega kluba Luka Pušnik (2. mesto U17, KK Ravne), Rok Naglič (5. mesto U17, KK Ravne), Tomaž Šinigoj (5. mesto U13, KK Ravne) in Tomaž Kotnik (7. mesto U17, KK Ravne).

 

V nedeljo so se ob 10.00 najprej pomerilo 44 najboljših slovenskih mladincev, mladink, amaterjev in veteranov, prav tako pa je v tej tekmi sodelovalo tudi 10 najboljših žensk v kategorijah ELITE in U23. Tekma žensk z 10 sodelujočimi iz 6 držav (Slovenija, Rusija, Ukrajina, Estonija, Madžarska in Avstrija) je bila 1. kategorije po UCI, premočno pa je zmagala odlična mlada slovenska tekmovalka Tanja Žakelj (Orbea GEAX), ki je drugouvrščeno Natalijo Krompets iz Ukrajine premagala za več kot 5 minut. Na tretje mesto se je uvrstila druga Slovenka Nina Homovec (Orbea GEAX). Žakljeva in Homovčeva sta pred nadaljevanjem Svetovnega pokala v ZDA prikazali odlično formo, tako, da lahko iz Amerike pričakujemo dobre novice.

Med mladinci je z odlično vožnjo zmagal najboljši Slovenec Rok Korošec (Calcit Bike Team), med mladinkami pa Čehinjaa Barbara Machulkova pred Tino Perše (Calcit Bike Team). Zmagovalci v ostalih kategorijah so bili Jaka Tancik (Energija Team) med amaterji ter Denis Onuk (Ganesha team), Rajko Novak (Calcit Bike Team) in Bojan Kemperl (Calcit Bike Team) v kategorijah veteranov.

V zadnji tekmi dneva je med 41 kolesarji iz 10 držav (Avstrija, Ukrajina, Danska, Italija, Češka, Madžarska, Rusija, Hrvaška, Nemčija in Slovenija) zmagal odlični mladi avstrijski kolesar Alexander Gehbauer, ki je za slabo minuto premagal drugouvrščenega Sergeja Rysenka iz Ukrajine, tretji je bil Danec Klaus Nielsen. V močni mednarodni konkurenci sta slovenske barve najbolje zastopala Matjaž Budin in domačin Robert Kordež (oba Orbea GEAX), ki sta se uvrstila na 12. in 13. mesto.

Po izjavah tekmovalcev je razmočena in težka proga predstavljala vsem velik izziv in nudila dovolj težavnih vzponov in spustov ter tehničnih delov. Prav vsi vključno s komisarjem Mednarodne kolesarske zveze g. Robertom Gelom iz Hrvaške so pohvalili njeno pripravljenost in vzorno organizacijo tekme, za kar gre veliko priznanje in zahvala prizadevnim članom organizacijskega odbora Kolesarskega kluba Ravne, ki jih je vodil Danilo Golob.

Velika zahvala gre tudi našim sponzorjem, ki so z donatorskimi prispevki in s praktičnimi nagradami za najboljše sploh omogočili izvedbo te prestižne tekme.

 


 

RESULTS - 7th GP ENDURO SPECIALIZED RAVNE NA KOROŠKEM 2011


ELITEm
ELITEw


1st RACE (ELITEw, U23w, U19 m/w, Masters 1,2,3, Amatuer)
1st RACE by laps

2nd RACE (ELITEm, U23m)
2nd RACE by laps

Rezultati sobotne tekme za pokal mladih >>>>>

Thank you for being a part of our story !!!
SLIKE - PICTURES


7. GP Enduro Specialized Ravne 26.6.2011 >>> FOTO Dani in Vid Tancer

7. GP Enduro Specialized Ravne 26.6.2011 >>> FOTO by dEE

Mladi XCO Ravne 25.6.2011 >>>>> FOTO by dEE

Naši sponzorji, brez katerih tekme ne bi bilo

Zmagovalci_s

Neimenovano_3311

2. Skupna tura - Primorska

21.6.2011 dEE

V nedeljo 18.6.2011 smo se člani KK Ravne odpravili na skupno turo po Primorski. Zgodaj zjutraj smo se z tremi avtomobili odpeljali proti morju. Okoli 10. ure smo se iz izhodiščne točke (letališče Sečovlje) napotili proti mejnemu prehodu. Prvo smo obiskali Sečoveljske soline z muzejem. Ob povratku smo obiskali še borca za južno mejo Joška Jorasa. Pot smo nadaljevali proti vasici Dragonja, kjer smo si na koncu vasi ogledali znamenito previsno steno. Po ogledu smo kolesarili po dolini Dragonje in se ustavili ob manjšem slapu. Vreme je bilo lepo, sončno, zato je zaloga vode hitro pošla. V teh krajih pa je vodo dobiti težje kot pa vino, vendar so nas prijazni domačini na več koncih oskrbeli z njo. Vse skupaj je bilo še bolj zanimivo, ko smo po postanku morali zamenjati zračnico. Ko je po 20-ih km zmanjkalo makadama, smo na asfaltu zagrizli v klanec. Dvigniti smo se morali na hrib Pomjan, od koder je bil lep razgled na Koprski zaliv z okolico. Po razgledni točki smo se preko slemena vozili med več vasicami. Šmarje smo izbrali za krajši postanek. Svojo pot smo nadaljevali na drugo stran griča, kjer smo se ustavili v piceriji in poizkusili njihove dobrote. Sledil je lep spust v dolino in naprej proti izhodišču naše ture. Na parkirišču smo se preoblekli in ob odprtem šanku iz prtljažnika debatirali o izletu. Med povratkom na Koroško smo se ustavili še na znamenitih Trojanah in se v poznih večernih urah vrnili domov.

Lep kolesarski pozdrav in se vidimo na naslednji skupni turi.

Plemen Dušan

>>>> FOTO Delovna akcija na kros progi v SREDO, 22.6. ob 16.00
20.6.2011, Dani Tancer

Po dogovoru organizacijskega odbora imamo v sredo, 22.6. ob 16.00 delovno akcijo na kros progi. Travo in praprot smo pokosili že prejšnji teden, ostane nam dokončno čiščenje, pa tudi z označevanjem bomo začeli.
Vabljen torej z grabljami ali kosilnico na nitko.
Maršali na progi ste še posebej vabljeni!!
Kolesarski pozdrav!
Dani Tancer


plemen 2. Skupna tura na Primorsko
14.6.2011 dEE

Večkrat preloženo skupno turo na Primorsko bomo izvedli v soboto 18.6.2011 . Dobimo se ob 6.00 pred Havano na Ravnah. Skupaj se bomo odpeljali na izhodišče ture,na letališče pri sečoveljskih solinah. Obiskali bomo soline, prevozili večji del doline Dragonja in se povzpeli na griče Koprskih brd. Tu si bomo ogledali več istrskih vasi in njihove znamenitosti. Prevozili bomo okoli 50km in se dvignili za 36om. Tura ni preveč zahtevna, zato vabljene tudi ženske članice kluba. Vsi zainteresirani naj me pokličejo na GSM 040745918,da se dogovorimo glede prevoza. Upam na lepo vreme in lepo udeležbo.

 Lep kolesarski pozdrav

 Dušan Plemen

 


Franja_2011001 KK Ravne na maratonu Franja 2011
13.6.2011 dEE


Tudi letošnji, jubilejni 30 po vrsti maraton Franja, ni minil brez udeležbe naših članov. Marko, Simon, Dani, Dušan in Edi so se spopadli s sto kilometrsko preizkušnjo in štiritisoč glavo množico kolesarjev. Vsi so na cilj pripeljali v enem kosu in kar je najvažnejše bogatejši še za eno kolesarsko preizkušjo.
V vpogled vam ponujajo fotografije s štarta. Za kaj več ni ostalo časa :)
Koroška XCO liga 2011
13.6.2011 Danijel Tancer

Po majhni prekinitvi bo v SREDO, 15.6. ob 17.00 tekma Koroške XCO lige.
Tekma bo na standardni progi za gimnazijo Ravne, preizkusili boste lahko tudi progo za 7. GP Enduro Specialized Ravne na Koroškem, ki bo 25. in 26. junija 2011.

Vabljeni v čim večjem številu!

Kolesarski pozdrav!bLACKhOLE Maraton Črna luknja
12.6.2011 dEE

Včeraj je v Črni na Koroškem potekal MTB maraton Črna luknja, kateri je štel tudi za državnega prvaka. Udeležilo se ga je tudi precej članov KK Ravne, kateri so dosegli tudi zavidljive rezultate. Potrebno je omeniti ;

Klasik Hobi 1

1. mesto Pušnik Luka
3.mesto Naglič Rok
4. mesto Kotnik Tomaž

Blackhole Hobi

1.mesto Pečnik Matej

Blackhole Amater

6.mesto Breznik Mitja

Absolutno prvo mesto je osvojil nekdanji član KK Ravne Robi Kordež ( Orbea Geax)
Čestitke tudi ostalim udeležencem za prevoženi maraton

>>> FOTOREPORTAŽA (deejay)
>>>REZULTATI (mtb.si)

8.6.2011 dEE

DANAŠNJA TEKMA KOROŠKE LIGE V KROSU ODPADE
FOTO - Pokal mladih, Tuhinjska dolina <<<<ravensko_kolesarjenje054

8. Ravensko kolesarjenje

30.5.2011 dEE


V nedeljo smo člani kolesarskega kluba Ravne organizirali 8. Ravensko kolesarjenje. Sonce je pregnalo oblake in meglo, tako je bilo vse nared za potepanje s kolesi. Pred DTK-jem se nas je zbralo 28 kolesarjev in kolesark. Mlajši so se s svojimi starši odpravili na krajšo progo, do Prežihovine in nazaj. Ostali bolj zagreti smo ubrali daljšo progo mimo Ivarčkega proti Poštarskemu domu in nazaj. Zmerni tempo je dopuščal, da smo med potjo tudi kakšno rekli in obujali spomine na pretekle ture. Na izhodišče kolesarjenja smo prišli vsi brez problemov ali kakšnega padca. Tam nas je čakala zelo okusna malica, pijača, sadje in pecivo. Kar smo pokurili smo hitro pridobili nazaj. Malo smo še poklepetali potem pa vsak po svojih opravkih.

Bil je lep nedeljski izlet, se vidimo drugo leto.

Dušan Plemen

Fotoreport - galerija 

skupna

Vabljeni na 8. Ravensko kolesarjenje

23.5.2011 dEE


Kdaj: nedelja, 29.05.2011 ob 10.00 uri,

Kje: Ravne in bližnja okolica.

Kje: Športni park – pred Gimnazijo.

Kolesarjenje je rekreativnega značaja. Dolžina proge družinskega kolesarjenja je 8 km in poteka v okolici Raven in Podkraja. Tura je vodena in nezahtevna.

Dolžina daljše proge je 29 km in poteka v okolici Raven ter v podnožju Uršlje gore-Podgore. Trasa bo na pomembnejših križiščih označena s smerokazi.

Startnine ni. Vsak udeleženec prejme na cilju topel obrok.

S čelado na zabavo! 

Giro_2011 Člani KK  Ravne na Giru
23.5.2011 dEE

Po dveh letih smo imeli zopet priložnost si v živo ogledati eno izmed 21. etap Italijanske pentlje.
13. etapa je potekala v skorajda neposredni bližini, začela se je namreč v Benečiji, pot nadaljevala po južni Tirolski, nato po vzhodni Tirolski, zaključila pa na avstrijski Koroški, natančneje pri Glocknerhausu na višini 2137 m.

Ker je bil dogovor sklenjen že kar pred časom (in mi smo možje besede), nas ni mogla niti ne najbolj obetavna vremenska napoved odvrniti od radovednosti in izziva da prekolesarimo delček že omenjene etape Gira.
Za točko ogleda smo si izbrali Kasereck – Gran Premio della Montagna kategorije 1. Boj med Rujanom in Contadorjem se je bil dobesedno do vrha – kjer mu je Alberto prepustil zmago, saj danes znatno povečal prednost pred Nibalijem in Scarponijem.

Po napornem vzponu do GPM in vrtoglavem spustu, smo si bili edini, da naslednje leto zagotovo ponovimo prijeten in zanimiv dogodek.

Danilo Golob

Nekaj fotografij, si lahko ogledate tudi TUKAJKK_Ravne_grb Trening mlajših selekcij in prestavitev skupne ture na Primorsko
18.5.2011 dEE

Trener mlajših selekcij Horvat Lojz, obvešča svoje varovance, da bo trening jutri, 19.5. ob 16.30 uri. Dobite se na standardnem mestu ob kros progi.

Se vidimo

---------------------------------------------------------------------

Predvideno skupno turo na Primorsko za ta vikend (21.5. ali 22.5.) bomo prestavili, na naslednji mesec. Upam na večjo udeležbo in lepo vreme. Sama tura ni preveč zahtevna, zato vabljene tudi ženske članice kluba.Vsi,  ki bodo šli naj me prej pokličejo, da se dogovorimo okoli prevoza. Vse ostale informacije bodo na voljo na tej strani.

 Lep kolesarski pozdrav

DušanMANITU Vzpon na Sv. Jernej nad Muto
16.5.2011 dEE

Na četrti tekmi Koroškega pokala, ki je potekala z vzponom na Sv. Jernej, je poganjalo pedala med 84 udeleženci tudi sedem članov KK Ravne.
Prvo mesto med dečki do 15 let je osvojil Matej Ban,
Kategorija moški, 16 - 25 let , 3. mesto Mitja Breznik, 4. mesto Blaž Haberman
Moški nad 55 let, 4. mesto Slavko Blatnik

--------------------------------------

Prav tako je v soboto v Završnici potekalo tekmovanje v krosu za mlade. Tudi tukaj uspehi naših mladih tekmovalcev niso izostali.

U13 - 6. mesto Tomaž Šinigoj

U17
- 3. mesto Luka Pušnik
        6. mesto Rok Naglič
        7. mesto Tomaž Kotnik

ČESTITAMO

soline

 

2. Delovna akcija uspešno izpeljana

15.5.2011 dEE

V petek 13.5.2011 smo člani kluba izvedli 2. delovno akcijo. Zbralo se nas je okoli 10. članov in se razdelili v dve skupini. Očistili smo preostali del kros proge, tako je ta pripravljena za treninge tekmovalne ekipe. Oviro ( podrto drevo ) v srednjem delu proge,  bomo naknadno odstranili. Na koncu akcije se je zelo prilegel Jožijev jabolčni "sok".

Bliža se tura na Primorsko, do zdaj imam samo 2 prijavi. Zaradi organizacije prevoza bi bilo dobro, da me zainteresirani pokličejo. V slučaju slabega vremena bomo turo prestavili. Vse ostale informacije bodo na voljo sredi tedna.

 Lep kolesarski pozdrav!  

Dušan Plemen 

XCO_liga_3
3. tekma Koroške XCO lige

10.5.2011 DT

Ne pozabite, da je v sredo, 11.5. ob 17.00 tretja tekma letošnje XCO lige. Dobimo se na kros progi za gimnazijo.

Za tiste, ki se še niste udeležili naših tekem: proga je nezahtevna in prilagojena tudi znanju mlajših in rekreativcev.  Vabljeni k udeležbi !


plemen
2. Skupna tura - Kras

9.5.2011 dEE

Vabim, vas na 2. skupno turo, ki bo 21. ali 22.5.2011. (dogovor oz. vreme ?). V prejšnjih letih smo se že dvakrat vozili po Krasu, zato sem se letos odločil, da se spustimo čisto do morja. Za namig, obiskali bomo Sečoveljske soline, prevozili del doline Dragonje in se povzpeli na hrib Pomjan, od koder je lep razgled na Koper z zalivom. Med samo potjo bomo kolesarili skozi več istrskih vasi, katere ponujajo veliko zanimivosti. Sama tura je delno zahtevna in speljana po dobrih cestah ob reki Dragonji in gričevju nad njo. Dolžina ture 55 km , višinske razlike 360 m in polovico poti je asfaltirano. Zaradi organizacije prevoza (najem kombija) bi bilo zaželeno, da me pokličete in potrdite udeležbo do 15.5.2011 na GSM 040 745 918. Tura je primerna tudi za ženske članice kluba, saj sva jo z mojo partnerko že prevozila, zato ste vse prav lepo povabljene. Vse ostale informacije bodo teden pred odhodom na naši spletni strani.
Za »lušte » še nekaj »fotk«.

Upam za čim večjo udeležbo !

Dušan Plemen

 

 


Vzpon_na_Strojno088
Vzpon na LK Strojna uspešen za KK Ravne

8.5.2011 dEE

V sklopu tekem Koroškega pokala je minulo soboto potekal vzpon z gorskimi kolesi do lovske koče na Strojni. Naš podmladek tudi tokrat ni razočaral.
V skupini do 15 let, sta na najvišjo stopničko stopila Špela Štriker in Rok Naglič. Tomaž Šinigoj je zasedel odlično četrto mesto.
V kategoriji 16-25 let je stal na drugi stopnički Luka Pušnik

Čestitke

fotoreportaža
Kros_proga 2. Delovna akcija " Očistimo kros progo"
4.5.2011 Dušan Plemen

Zaradi slabega vremena je 2. delovna akcija napovedana za petek 29.4.2011 odpadla. Prestavili jo bomo na petek 13.5.2011 ob 17.00. Dobimo se kot ponavadi pri » Repaču« za gimnazijo. Očistili bi še preostali del kros proge.

 

Vljudno vabljeni !                   

Lep kolesarski pozdrav !

 

 


 
Partizanka Vzpon na Partizanski dom
27.4.2011 dEE


Današnji praznični dan smo nekateri kolesarji izkoristili za vzpon na Partizanski dom na Kopah, kateri je štel za Koroški pokal. Na progi dolgi okoli 18 km, je bilo potrebno premagati preko 1000 višinskih metrov.Udeležila se jih je pisana druščina kolesarjev in med njimi tudi člani KK Ravne, kateri so dosegli odlične rezultate.

Izpostavimo lahko prvo mesto Naglič Roka med dečki do 15 let, ter
2. in 3. mesto Breznik Mitje in Naglič Roka.
Čestitke

Fotoreportažo si lahko ogledate
TUKAJ
08 Smucarji dol - kolesarji gor 2. Delovna akcija " Očistimo kros progo"
26.4.2011 dEE


Na vrsti je še drugi ( zgornji) del čiščenja kros proge. Dobimo se, kot vedno "pri repaču" v petek, 29.4.2011 ob 17.00 uri. Tokrat bodo še najbolj prav prišle grablje, sekire ... Upam, da se vidimo v čim večjem številu.MAXXIS
MTB Maxxis krog Ravne 2011

25.4.2011 dEE

Danes se je na Ravnah za gimnazijo odvijal prvi vzdržljivostni MTB Maxxis krog. V vožnji na 3 in 6 ur so tekmovali tudi člani našega kluba. Omeniti velja odlične rezultate naših fantov.

V trojicah na šest ur, je odlično drugo mesto zasedla ekipe KK Ravne (Matic Boh, Mitja Breznik in Blaž Haberman), na tretjem mestu je končala ekipa MTB Pohorc, za katero je tekmoval tudi mladi Tomaž Šinigoj.
Posamično na 6 ur je zasedel odlično drugo mesto Matej Pečnik.

Posamezniki do 40 let, tri-urna vožnja, tretje mesto Luka Pušnik
Med posamezniki ( 40+) v vožnji na 3 ure, pa sta slast stopničk okusila tudi Vojko Belaj in Lojz Horvat

Čestitke vsem udeležencem

<< FOTOGALERIJA
<< REZULTATI (MTB.SI) 
XCO_liga_3 2. Tekma XCO lige na Ravnah
20.4.2011 dEE

Ko smo že sprva mislili, da kljub lepemu vremenu ne bo izpeljana tekma v krosu, se je naposled le nabralo osem kolesarjev, kateri so štartali na 2. tekmi lige XCO.
Najbolje je tokrat s progo opravil Denis Onuk (Ganesha). Naslednja tekma bo predvidoma na sporedu čez teden dni.


>>>FOTOGALERIJA
>>>REZULTATIlABOTNICA 1. Skupna tura po dolini Labotnice

 

19.4.2011 Dušan Plemen

V nedeljo 17.4.2011 smo odpeljali letošnjo prvo skupno turo. Na štartu v Dravogradu se je zbralo 9. članov in 1. članica kluba. Tako je naša družba bila za pogledat malo lepše. Vreme nam je šlo kar na roko, le veter nam je v obe smeri pihal v prsa. Pridno smo se menjavali na začetku kolone in kot bi mignil smo že bili v Wolfsbergu. Tam smo spraznili svoje nahrbtnike, se malo oddahnili in se pripravili za pot nazaj. Ob povratku  smo se ustavili pri velikem petelinu na okrepčilu. Kar hitro smo se spet znašli na kolesih in jo mahnili proti Lavamundu. Tu nas je skupina katera je imela še premalo km, zapustila in krenila proti Pliberku. Ostali pa naprej proti Dravogradu, kjer so nas čakali jekleni konjički. Med samo potjo smo pametovali kako bi pritegnili še več članov za skupne ture. Dogovor je tak ,da vsak, ki se udeleži vsaj 4 tur ali delovnih akcij mu klub poravna štartnino za maraton v Radencih. Upam, da se že drugi mesec zberemo v večjem številu ,ko gremo obiskat Kras.

 Lep kolesarski pozdrav !

>>>> FOTOGALERIJA

 

 


luka KK Ravne zmagovito na XC Žeribje 2011
17.4.2011 dEE

KK Postojna je bil organizator tekme XCO Žeriblje, katere se je udeležilo kar sedem tekmovalcev KK Ravne.
Luka telegrafsko sporoča naslednje
:
sama tekma je potekala po vadbišču, katerega sicer uporablja Slovenska vojska.Proga je bila speljana po makedamski, ter travnati podlagi, nekaj pa je bilo tudi kamenja. Najtežja dela proge sta bila dva klanca. Prvi je sledil takoj po štartu in je bil posejan s kamenjem, a vendar še za zvozit. Pri drugem pa.....nihče od tekmovalcev ga niti ni poizkušal zvoziti, saj je bilo to praktično nemogoče.Mlajši mladinsci smo vozili 4 kroge na progi, ki je bila dolga  5,5 km, na krog pa je bilo potrebno premagati 163 vm.

Razvrstitve naših tekmovalcev:

U 13 .... 6. mesto Tomaž Šinigoj
U 17 .... 1. mesto Luka Pušnik
U 17 .... 6. mesto Rok Naglič
U 17 .... 7. mesto Tomaž Kotnik    >>>REZULTATI

                                                          >>>FOTO
ČESTITAMO


Po_dolini_Labotnice 1. Skupna tura po dolini Labotnice
13.4.2011 dEE


Napovedana sicer za prihodnji teden, bo odpeljana v nedeljo, 17.4.2011
Tokrat bomo verjeli vremenarjem, saj za ta dan napovedujejo pravšnje vreme za kolo.
Zborno mesto pred Tušem na Ravnah ob 9.30 uri, štart kolesarskega potepanja pa ob 10.00 uri izpred hotela Hesper v Dravogradu. Sama tura je primerna za vsakogar, zato vabljeni v čim večjem številu.

2. tekma
Koroške XCO lige 2011 bo v SREDO, 20.4. !

Vreme (in napoved) sta nam jo tokrat zagodla

13.4.2011, D.Tancer

Žal je ob napovedani drugi tekmi XCO lige v torek, 12.4. ponagajalo vreme. Glede na napoved smo jo prestavili za dan naprej, enako se je odločilo tudi vreme in nam ponagajalo z aprilskim dežjem.
Tekmo bomo izvedli naslednjo sredo, 20.4. ob 17.00. Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva!
2. tekma Koroške XCO lige v TOREK, 12.4.
11.4.2011, D.Tancer

Druga tekma Koroške XCO lige je ta teden prestavljena na TOREK, 12.4. Vremenska napoved za sredo namreč ni lepa ... Vabljeni torej na kros progo za gimnazijo Ravne ob 17.00.
TRBONJE KK Ravne z odliko na prvem vzponu za Koroški pokal
10.4.2011, dEE

Kar 12 članov KK Ravne se je udeležilo prvega vzpona za KP, ki se je odvijal v Trbonjah.Na stopničke so stopili :

1. mesto - Rok Naglič (dečki do 15 let)
2. mesto Blaž Haberman ( M/ 16 - 25 let
3. mesto Mitja Breznik ( M/ 16 - 25 let)

Vsem udeležencem iskrene čestitke, vem, da vam ni bilo lahko ;-)
Kot prva sta ciljno črto prevozila Dejan Vračič (TopLevel) in Špela Škrajner (Ganesha)

REZULTATI >>>>>

FOTOGALERIJA>>>>> (foto; mtbkoroška))

Pecnik Teo


Nadaljevanje treningov mlajših selekcij

30.3.2011, Dani Tancer

Tekmovalna komisija sporoča, da se bodo treningi mlajših selekcij po kratki prekinitvi nadaljevali v PETEK, 1. aprila ob 16.00 (ni prvoaprilska). Zbirno mesto je na kros progi za gimnazijo Ravne, javite se Lojzu Horvatu. Na treningu se boste tudi dogovorili o časovnem razporedu treningov in nadaljnjih aktivnostih.

Obvestite tudi prijatelje. Vabljeni tudi starši, da se pogovorimo o našem sodelovanju.
XCO_Liga_1._krog020 Uspešen pričetek Koroške XCO lige 2011
30.3.2011  dEE

Danes so se za gimnazijo Ravne kolesarji prvič pomerili v Koroški XCO ligi, zadostno število kolesarjev, tako tekmovalcev, kot tudi rekreativcev je okusilo del kros proge na Ravnah. In prav vsem tem gre zahvala za udeležbo.
Najhitreje je z njo opravil najboljši  koroški kolesar, tudi nekdanji član KK Ravne Robi Kordež.

Fotografije z današnje tekme

Rezultati 1.tekme >>>>>Prva_tekma_XCO_lige

Pričetek II. sezone Koroške XCO lige
26.3.2011 dEE


Po včerajšnji uspešni delovni akciji " Očistimo kros progo"  Vas - ljubitelje kolesarstva obveščamo, da bo pričetek prve tekme  Koroške XCO lige v sredo, 30.3.2011, ob 16.00 uri.
Proga je standardna za gimnazijo Ravne. Kategorije in krogi bodo ostali enaki lanskim. Zaradi prijav je zaželjeno da ste na kraju dogodka pol ure pred štartom. Vabljeni vsi ljubitelji kolesarstva, ne glede na starost, spol ali klub, saj gre predvsem za to, da se družimo in si pomagamo.
Delovna_akcija_16_4_m


I. Delovna akcija v petek, 25.3.2011

21.3.2011 dEE


Čas je da zavihamo rokave in se napotimo na " našo" kros progo. Tako se dobimo ta petek, 25.3.2011 ob 16.00 uri pri Repaču. S seboj prinesite dobro voljo in orodje ( grablje, lopate, motike, sekire ...)
Vabljeni tudi ostali kolesarji, da podrobneje spoznate progo :)
Kaj kmalu namreč sledi prva tekme Koroške XCO Ligeforum_kkravneForum za člane in simpatizerje KK Ravne

10.3.2011 dEE


Poskusno je odprt forum za člane in simpatizerje Kolesarskega kluba Ravne z namenom, da v svoje vrste pritegnemo še večje število ljubiteljev kolesarstva.
Več nas bo, lepše bo.

Klikni na odprti forum KK Ravne


Težave s prijavo na forum so odpravljene danes, 29.3.2011...sedaj lahko spet aktivno sodelujete pri debatah ;-)mitja Mitja Kadiš ( 1959 - 2011)
8.3.2011, dEE

Sporočamo vam žalostno vest, da je prenehalo biti srce članu in trenerju KK Ravne, Mitji Kadišu.
Pogreb bo v četrtek, 10.3.2011 ob 15.00 na pokopališču Barbara.
Prijatelj, počivaj v miru
V SPOMIN
 
MITJE NI VEČ MED NAMI

 

Umrl je naš prijatelj in trener Mitja Kadiš.

Ni besed, s katerimi bi opisali našo pretresenost in žalost, našo jezo in nemoč.
V dveh letih, kolikor je Mitja aktivno deloval v Kolesarskem klubu Ravne, je s svojim požrtvovalnim in  poštenim delom prispeval velik del k dvigu strokovnosti pri delu z mladimi kolesarji, za velik del uspehov naših kolesarjev se imamo zahvaliti prav njemu. Pred očmi se mi odvijajo številni skupni pohodi, treningi in tekme, ki bodo ostali v njegov spomin.  Z njim so odšli številni načrti in ideje, kako naše delo še izboljšati in kako pritegniti h kolesarstvu nove mlade moči. Z njegovo izgubo je nastala v klubu velika vrzel, ki jo bomo le stežka zapolnili.

Svojcem izrekam v imenu Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem iskreno sožalje!


Kros_proga
Koroška XCO liga 2011
7.3.2011, Danijel Tancer

Vreme nam to pomlad malce nagaja - proga je na posameznih mestih še pod snegom in zaledenela.
Na prvo tekmo, ki smo jo planirali v sredo, 16.3. bomo zato še kak teden dni počakali.
O datumu prve tekme boste pravočasno obveščeni.KLUBSKI DRES KK RAVNE

NABAVA KLUBSKIH DRESOV
10. feb 2011

Najkasneje do 17. februarja pobiramo prijave za nabavo klubskih dresov. Informacije in prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.

Lep pozdrav !SKUPŠČINA
KOLESARSKEGA KLUBA RAVNE


SPREMEMBA URE:
skupščina bo ob 17.00 v učilnici 12 (pritljičje gimnazije)

VABILO NA SKUPŠČINO
29. jan 2011, Danijel Tancer

V imenu UO KK Ravne sklicujem redno letno skupščino kolesarskega kluba Ravne, na kateri bomo potegnili črto pod prejšnjo in začrtali pot za naslednjo sezono. Prosim vas, da obvestite tudi tiste, ki se spleta ne poslužujejo, seveda lahko povabite tudi nove člane.

SKUPŠČINA bo v PETEK, 4. februarja 2011 ob 17.00 na Gimnaziji Ravne. VABLJENI!

Predsednik KK Ravne
Danijel TancerSpining_m

Polona Pečnik poroča iz Kranja:


Dobrodelni Spinning Maraton z Markom Balohom Astma društvo
Megacenter Kranj 15.1.2011
 
KK Ravne, predstavnika:
Matej (2 uri) in Polona Pečnik (1ura)

Za drugo leto upam, da nas bo več :)
Slike >>>
 
--
POZDRAVČEK
POLONA

Slike s klubskega piknika (Danijel Tancer) 
>>>>>


KLUBSKI PIKNIK ZA ZAKLJUČEK SEZONE


Vabim vse člane kluba, da se v soboto, 16. oktobra udeležijo že tradicionalnega klubskega piknika na 'piknik placu' v Logu (Pod Gonjami), s katerim bi zaključili še eno uspešno leto delovanja našega kluba. Najprej že tradicionalna skupna tura v neznano, med piknikom pa še šaljivo tekmovanje, kjer bi se preizkusili v spretnostni vožnji.

Pridite torej 16.10. ob 10.00 na veselo druženje !!

Kolesarski pozdrav !
Danijel Tancer
 

Ta stran uporablja spletne piškotke.