Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1Nazaj

N O V I C E   2 0 0 9
PREDBOŽIČNA TURA, 16.12.2009, Danilo Golob

V SOBOTO, 19.12. 2009 se odpravljamo na skupno snežno predbožično turo. Najverjetneje proti Belšaku, turistična kmetija pa naj ostane skrivnost.
Dobimo se ob 10:00 uri pred Šparom - pri Željku.
Kolesarski pozdrav !

Reportaža s skupne ture:
http://deejay.blog.siol.net/2009/12/20/cez-goro-z-bicikli-na-ricet/DVE DRUGI IN TRETJE MESTO V POKALU SLOVENIJE, 20.11.2009, Danijel Tancer

V Kranju je bila 19.11. svečana podelitev priznanj najboljšim slovenskim gorskim kolesarjem za dosežke v Pokalu Slovenije 2009. Sodelovali smo tudi mi: Vid in Nace sta bila v svojih kategorijah druga, Luka tretji. Čestitke !
Pred podelitvijo so potekale volitve za novega predsednika Odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije. Novi predsednik je postal Damjan Kalčič. Čestitke in veliko uspehov pri delu ! V Odboru za gorsko kolesarstvo ga bo nadomestil Mohor Vrhovnik.
Slike in ocena sezone v celotni novici ...

V Pokalu Slovenije SiXCO 2009 je bilo izvedenih 7 tekem: Vrtojba, Domžale, Rogla, Ruše, Kamnik, Ravne in Lokve (maraton), za uvrstitev je štelo 6 najboljših rezultatov.
Nace KRIVONOG je v svoji prvi tekmovalni sezoni sodeloval na prav vseh tekmah (U23). Odstopil je na eni (Kamnik), na ostalih pa dosegal konstantno dobre rezultate, ki so mu prinesli skupaj drugo mesto za Nejcem Černilogarjem iz Završnice. Res, da mu je 'šla na roko' poškodba našega najboljšega krosista v preteklem letu Luke Mezgeca, vendar je kljub temu presegel vsa pričakovanja in postavljene cilje pred sezono. Vsekakor lahko od Naceta v naslednji sezoni pričakujemo boj za sam vrh … Blaž PODRIČNIK je v isti kategoriji osvojil skupno 10 mesto.
Vid TANCER (U19) je moral zaradi bolezni in udeležbe na Svetovnem prvenstvu izpustiti dve tekmi, kar ga je stalo skupne zmage – na vseh preostalih petih tekmah je premočno zmagal. In to kljub temu, da domače tekme v pretekli sezoni ni postavljal v ospredje. Škoda, da ga v prihajajoči sezoni ne bomo videli v kategoriji U23 - z Nacetom bi lahko odpeljala tudi kakšno skupno tekmo. Mitja BREZNIK je bil v isti kategoriji 8., Blaž HABERMAN pa 12.
Luka PUŠNIK je sodeloval v Pokalu za mlade (U15) in se udeležil desetih tekem (od 12). Po dobrem startu v sezono je bil do zadnjih treh tekem še na drugem mestu, na kancu pa je močno popustil. Z dobrim finišem ga je premagal Luka Mihalič iz Domžal. Dobra sezona, ki bi lahko bila veliko boljša. Verjamem, da bo takšna naslednja. Jure PEČNIK je v kategoriji U17 osvojil skupno 10 mesto.
Primož GAMS in Matic BOH sta sodelovala v kategoriji amaterjev. Primož z osmim in Matic s 17. mestom sta tekmovala v okviru pričakovanj – tudi zanju velja, da je bilo to prvo leto, namenjeno v glavnem učenju.
Na splošno smo lahko z rezultati glede na pričakovanja povsem zadovoljni. Postali smo stalnica na slovenski kros sceni in to nameravamo v prihodnje tudi ostati. Kot kaže, bomo v prihodnje močnejši predvsem v amaterskih kategorijah, ki jim bomo dodali svežih moči v mlajših kategorijah. Upajmo, da tudi s kakšnimi dekleti …
VID POSTAVIL KOLO V KOT, 11.11.2009, Danijel Tancer

Kar se je napovedovalo oziroma dalo slutiti, se je na začetku nove tekmovalne sezone tudi zgodilo: naš najboljši kolesar prekinja tekmovalno kariero.
Vid Tancer se je odločil po končani mladinski kategoriji prekiniti tekmovalno pot. Pomanjkanje motiva bi lahko najkrajše opisali razloge, kot jih je opisal >>>. In odločitev za neko drugo pot …

V preteklih letih nas Vid neprestano razvajal s svojimi uspehi, ki so prehitevali dejanske razmere v koroškem kolesarstvu. V petih letih je prehodil pot od začetkov do svetovnega prvenstva med mladinci. Ob neprestanem pomanjkanju domačih vzornikov in pomanjkljivem strokovnem znanju ljudi okoli sebe je pot, kljub temu, da smo mu bližnji ves čas pomagali, kolikor se je le dalo in kolikor smo znali, večinoma prekolesaril sam. Z neverjetnim občutkom za kolo, ki ga v tehničnem smislu uvršča med najboljše. Neprestano se je učil, vsaka napaka ga je pognala v nove višave.
Že po treh letih aktivnega kolesarjenja je prišel v državno reprezentanco, za katero je letos z 31. mestom na Svetovnem prvenstvu v Canberri (Avstralija) tudi dosegel svoj največji uspeh. Kljub precej višjim ciljem in, prepričan sem, tudi sposobnostim. Vendar o tem kdaj drugič …
V svoji kratki karieri je bil državni prvak v krosu in maratonu med mladinci, dosegel je nekaj odmevnih mednarodnih zmag na tekmah najvišjega ranga, število domačih zmag pa gre v desetine. Vse njegove tekme in uspehi: >>>. Leta 2008 je postal tudi kolesarska osebnost Koroške.
Kot njegovem, po sili razmer, trenerju v teh letih mi je seveda težko, vendar odločitev sprejemam, kot njegov oče pa mu dam popolnoma prav ! Upam samo, da mi bo potem, ko mu bo kolo ponovno zadišalo, pomagal pri mladih. Mi gremo naprej, in tisti, ki bodo še prišli, se bodo imeli od koga naučiti.
T
orej Vid, vse čestitke za neverjetne uspehe in hvala ! Kolesarstvo je najlepše, ko ne tekmuješ …
ZIMSKA REKREACIJA, 28.10.2009, Danilo Golob

Vse člane kluba obveščamo, da se "zimska aktivnost" za uspešno kolesarsko sezono 2010 prične v torek, 3. novembra ob 17:00 uri na DTK-ju. Vabljeni!
KLUBSKI PIKNIK S TURO V NEZNANO, 18.10.2009, Danijel Tancer

17.10. smo organizirali že tradicionalni piknik KK Ravne, ki pomeni simbolični zaključek kolesarske sezone. Tudi temperature so bile času in dejanju primerne ...
Kot vedno, najprej skupna tura, tokrat z rekordno udeležbo, potem pa druženje ob prigrizku in kozarčku. Vmes pa še kratek sestanek tekmovalne ekipe z novim trenerjem. Ob zaključku smo si obljubili, da bomo kolesarili tudi naslednje leto !
Kolesarski pozdrav !
SLOVENSKI DAN ŠPORTA. 16.10.2009, Miran Klančnik

V četrtek 15.10. smo se Lojz, Brane in jaz odpravili na turo po okolici Raven. Zbrali smo se pred DTK-jem, trasa ture pa pred začetkom ni bila začrtana, saj nismo vedeli koliko in kdo se bo ture udeležil. Odpravili smo se proti Šrotneku, zavili proti Lubasu in ko smo prišli na Žerjavle, smo si bili edini, da je prehitro, da bi se povzpeli na Navrški vrh in se zapeljali proti Ravnam. Zato smo zavili proti Brančurnikovemu grabnu in tam levo proti Kotu. Na odcepu proti Lešam in Smučarski koči, smo zavili levo proti koči. Po rahlem vzponu je sledil spust mimo Kanca. Zdaj pa je že bil čas za vzpon na Navrški vrh in pred DTK-jem smo zaključili turo.
Kolesarska tura je potekala v okviru nacionalnega projekta Slovenski dan športa – dan odprtih vrat, ki ga je letos prvič organiziral Olimpijski komite Slovenije, v sodelovanju z Društvom športnih novinarjev Slovenije. Na lokalnem nivoju je organizacijo prevzela Zveza športnih društev Ravne, ki je občanom ponudila osem različnih športnih aktivnosti. In zakaj 15. oktober? Na ta dan leta 1991 je bilo uradno ustanovljeno slovensko olimpijsko gibanje in na ta dan Slovenci praznujemo obletnico ustanovitve Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Hvala Lojznu in Branetu za prijetno družbo. V upanju, da nas bo prihodnje leto več.
Pozdrav vsem kolesarjem.
Miran Klančnik
K SV: TREM KRALJEM - SKUPNA TURA, 30.9.2009, Danilo Golob

V soboto, 03.10.2009 se odpravljamo na zadnjo skupno turo, k sv. TREM KRALJEM - nad Radljami. Dobimo se ob 08:00 uri pred Tušom, od koder gremo z avtomobili do ...
Kolesarjenje ne bo zahtevno, za to bo poskrbel tokratni vodnik Branko-deejay. Vabljeni!
Kolesarski pozdrav!
NA SNEŽNIK - SKUPNA KOLESARSKA TURA, 28.9.2009, Danilo Golob

Končala se je še ena od lepih kolesarskih tur na Notranjskem. Kosmatinca pa tudi tokrat ni bilo na spregled, čeprav smo videli kar nekaj njegovih "sledi".
Zanimiva kombinacija kolesarjenja in pohodništva, sicer ne tako, kot to delajo "woodmani", je bila pa kljub temu zanimiva in prijetna izkušnja.
SLIKE (Dani Golob)
Okoli 10:00 uri smo krenili izpred grada Snežnik proti Leskovi dolini do Gašperjevega hriba, kjer smo razjahali kolesa in se napotili proti Velikemu Snežniku. Meglo, veter in hlad smo pregnali v topli koči ob prijetni množici domačinov z Ilirsko Bistriške in Cerkniške strani. Snežnik je za Notranjce tako, kot Uršlja gora za Korošce.
Po vrnitvi s Snežnika smo ob poti obiskali še mašunski grad in vaški "muzej" starega orodja, ki domuje v nadvse prijetnem "okolju".
Brez nezgod pa tudi tokrat ni šlo. Še najslabšo sta pri tem potegnila Jure in Fižola, ampak, tudi to se da preživeti.
Lepa in prijetna tura.DP SREDNJEŠOLCEV, DP V VZPONU, WOODMAN, 27.9.2009, Danijel Tancer

Vid TANCER
drugi na srednješolskem prvenstvu v Tunjicah med licenciranimi tekmovalci in zmagovalec duatlona Woodman na Uršljo goro z novim rekordom.
Mitja BREZNIK šesti na državnem prvenstvu v vzponu na Blegoš med starejšimi mladinci.
Čestitke !

V četrtek, 24.9. je bila po letu premora ponovno tekma v krosu za osnovnošolce in srednješolce. Udeležba je bila rekordna (okrog 170 kolesarjev), vreme lepo, tekme prav tako. Tekmovalci našega kluba, SINJEMODRI, so zastopali kar tri koroške srednje šole  in dosegli naslednje rezultate (med licenciranimi tekmovalci, 1.-4. letnik):
Vid TANCER - 2. mesto
Mitja BREZNIK - 14. mesto
Luka PUŠNIK - 15. mesto
Blaž HABERMAN - 16. mesto
Jure PEČNIK - 17. mesto
Poročilo in rezultati na strani organizatorja KD Calcit Kamnik.
Novica na
MTB.SI.

Duatlon WOODMAN
V organizaciji ŠD ESPEDE CARINTHIA iz Slovenj Gradca je v soboto, 26.9. potekal že tretji dutlon Woodman (s kolesom iz Suhega dola do Križana, tek na Uršljo goro in nazaj do Križana in spust s kolesom nazaj v dolino). Pomerilo se je okrog 30 udeležencev, med njimi prvič tudi Vid TANCER in Primož GAMS.
Vid, ki je po svetovnem prvenstvu postavil kolo v kot in razen na tekmovanju srednješolcev nanj ni sedel, je z zmago in izboljšanjem rekorda za dobre 4 minute kar malce presenetil. Sicer pa že z DP v Završnici vemo, da dobro teče ... Primož, ki mu je najprej letelo, potem pa malce manj, za kar so bili krivi krči, je bil še vedno odličen sedmi. Bravo fanta, vidim, da bomo ob izteku sezone in v pripravah na novo veliko hodili in tekli ...
Rezultati.

DRŽAVNO PRVENSTVO V VZPONU - BLEGOŠ
Vzpona na Blegoš, ki je štel kot državno prvenstvo, se je iz kluba udeležil samo Mitja BREZNIK in dosegel v kategoriji starejših mladincev 6. mesto.
Poročilo na strani ŠD Marmor Hotavlje: >>>>>9. KREJANOV MEMORIAL, 6.9.2009, Danilo Golob

Nekaj manj kot 230 kolesarjev se je še ob 7:00 uri spraševalo ali bo že nehalo deževati ali ne. Pa je, in zopet se je zgodil KREJAN, takšen kot si ga želimo, ne prevroč in brez dežja seveda. V noči na soboto so nalivi dodobra načeli že tako slabo cestišče okoli Mavrelovega vrha, po pripovedovanju pa zopet ne tako, da bi ogrožalo varnost kolesarjev in jih prikrajšalo za užitke adrenalinskega spusta. Najbolj zagrizeni so se tokrat odločili, da izboljšajo čas Krejana, kar jim je skoraj uspelo. Pičle tri sekunde je letošnjega (in lanskega) zmagovalca Robija Kordeža ločilo do izboljšanja, pičle tri sekunde, kljub previdni vožnji do letečega starta in slabšega in razmočenega cestišča. Med ženskami je bila tokrat suvereno najhitrejša velika povratnica in zagnana kolesarka preteklega obdobja, Alenka Epšek. Kolesarski pozdrav!

V kratkem obširna galerija dogajanja na Krejanu.
Rezultati :
http://www.mtbkoroska.net/rezultati/2009/krejan09_skupno.pdf
Slike (Dani Golob)

Lepo vreme je ponujalo kolesarjem na Suhem vrhu čudovite poglede proti Peci, Raduhi, Smrekovškemu pogorju in Uršlji gori. Tako da so tudi tisti, ki jim čas prihoda na Prevalje ni najbolj pomembna stvar, ampak tisto vmes, prišli na svoj račun Tudi zaradi tega je Krejanov memorial tako zaželen in privlačen.
Vse čestitke.
Da se kolesarji iz cele Koroške in drugih delov Slovenije vračajo, organizatorju vliva novih moči in poguma, da so na pravi poti.
SP V MTB - CANBERRA, 4.9.2009, Danilo Golob 

Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Camberri, je s svojimi nastopi zakljucil tudi nas mladinec Vid Tancer. Po torkovi stafeti, kjer je Slovenija osvojila 26. mesto, mu je vceraj s prva dobro kazalo dobro. V drugi polovici dirke pa so mu posle moci in se ustalil okoli 30., na koncu pa zasedel 31 mesto z okoli 9. min zaostanka. Tako je Vid zakljucil nadvse uspesno tekmovalno pot v mladinski kategoriji. Vec novic po vrnitvi v domovino.
Med ostalimi nasimi je Urban Ferencak zasedel 35. mesto med 67 uvrscenimi kolesarji.
Cestitke obema!GOLDEN RACE kros kronometer - IVARČKO 2009, 25.8.2009, Danilo Golob

V sobota, 29.8.2009 se bo na Ivarčkem jezeru, v sklopu ostalih gorskokolesarskih prireditev, odvijal med 10:00-18.00 uro GOLDEN RACE kros kronometer z gorskim kolesom, IVARČKO 2009.
Kros
- dolžina proge 700m
- vzpona 30 vm
- tip proge enoslednica
- podlaga (iglice, mah, skala, kamenje, utrjena pot, korenike)
Pravila
1. Vsak udeleženec plača 2€ prijavnine in lahko odvozi en krog.
2. Vsak naslednji krog se doplača en € več (2. krog 3 €, 3. krog 4 € itd.).
3. Štarta se z mesta z eno nogo na tleh.
4. Vsak udeleženec sproži uro sam in jo sam tudi ustavi, s pritiskom gumba.
5. Prve tri nagrade se podelijo po uvrstitvi (najboljši trije časi za posamezen krog). Velja samo najboljši čas vsakega tekmovalca. Ostale nagrade se izžrebajo med vse, ki so sodelovali na krosu in so prisotni na podelitvi.
6. Tekmuje se na lastno odgovornost.
7. Organizator ne odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, materialu ali tretji osebi.
8. Vsaka pomoč med samim poizkusom se kaznuje z razveljavitvijo rezultata in prepovedjo ponovitve.29. RKM Tri srca - Radenci 2009

Tako kot nekaj let nazaj, smo bili tudi tokrat na 29. RKM Tri srca ponovno deležni toplega sprejema. Zgledne organizacija, lepo izbrana trasa in spodobna pogostitev s "srečelovom" je garant, da se bomo z veseljem vračali v ta vzhoden del Slovenije, posejan s hribčki, vasicami in prijaznimi ljudmi. Kolesarski pozdrav!

Poročilo našega Branka: http://deejay.blog.siol.net/

19. članov kluba se je nekaj čez 7:00 uro zjutraj odpravili proti Radencem novim kolesarskim dogodivščinam naproti. Čeravno je trasa maratona v glavnem že nekaj let znana, pa še vedno prihaja do presenečenj in novih izkušenj (začetno pretiravanje, premalo pitja, »zmedenost v križiščih«…). Ugotovili smo, da naše navdušenje nad RMK Tri srca izhaja predvsem iz raznolikosti tras. V Radencih zagotovo vsak najde nekaj zase. Na naše presenečenje pa smo bili celo nagrajeni s pokalom, kot tretji najštevilčnejši klub. Po nekajurnem druženju pri Lovskem domu (kjer je bil start in cilj kolesarjenja) smo se zadovoljni in s polno novih spoznanj, z dvema postankoma, vrnili na Koroško.

DOLŽINE PROG

* mali maraton: 27 km, 2 vzpona
* srednji maraton TRI SRCA brez mehurčkov: 54 km, 4 vzponi
* veliki maraton TRI SRCA 2009: 70 km, 7 vzponovSP XCM Gradec: Paulissen, Spitz in Tit

Zmagovalca svetovnega prvenstva v gorskokolesarskem maratonu s štartom in ciljem v kraju Stattegg poleg Gradca na avstrijskem Štajerskem sta Belgijec Roel Paulissen in Nemka Sabine Spitz.
Hkrati je potekalo tudi evropsko prvenstvo v XCM-u. Slovenske barve in s tem klubske barve, je odlično zastopal Tit Kukovec, ki je navkljub padcu zasedel odlično 4. mesto v kategoriji Masters I in 16. mesto v združeni kategoriji, v kateri je sodelovalo več 120 tekmovalcev.
Ostali naši: Makan Emil 29. mesto, Lindič Primož 49. mesto, Kolar Rok                                                             55. mesto (kljub z dvakrat počeno zračnico) .
Več na http://www.bike09.at/show_page.php?pid=9
Čestitke vsem!XC MÖLLBRÜCKE (A) IN XC ROKOVA KLANA (HRV)

V počitniškem vzdušju in v pričakovanju pomembnejših tekem ob koncu letošnje sezone so se nekateri naši tekmovalci udeležili dveh krosov v sosednjih državah. Optimizem vlivata predvsem dve Vidovi prepričljivi zmagi.

Avstrijski Möllbrücke je v soboto gostil tekmo Koroškega pokala naraščajnikov, ob kateri so izvedli tudi skupno tekmo elitovcev, mladincev, masterjev in amaterjev. Udeležili so se je Blaž PODRIČNIK v U23 ter Vid TANCER in Mitja BREZNIK med mladinci. Na nekoliko nenavadni in tehnično nezahtevni progi z 10-minutnim vzponom in 3-minutnim spustom je Vid v prvem krogu držal korak z nemškim elitovcem Thorstenom Walterjem, potem pa je zaradi utrujenosti po težkih treningih nekoliko popustil, vendar kljub temu zasedel drugo mesto skupno (zaostanek dve minuti). V svoji kategoriji je premočno zmagal. Zelo dobro tekmo je odpeljal tudi Blaž in osvojil skupno četrto mesto (tri minute za Vidom); drugi v združeni kategoriji elite in U23. Mitja tretji med mladinci, prav tako tudi Jure PEČNIK v tekmi mlajših mladincev.
Vsi štirje so stali na zmagovalnih sodčkih in dobili lepe kape za zimske priprave.

V nedeljo pa še tekma v Klani na Hrvaškem, s precej močnejšo konkurenco in tudi tehnično zahtevnejšo in zanimivo progo. Vid je bil med mladinci ponovno suveren in je prepričljivo zmagal pred Klemnom Nicolettijem (Energija) in Urbanom Ferenčakom (Pintatim). Blaž PODRIČNIK je po smoli in defektu žal odstopil. Rezultati.
Vidu, ki se po smoli na državnem prvenstvu in prestani bolezni vneto pripravlja na svetovno prvenstvo, sta služili tekmi kot pokazatelj trenutne pripravljenosti. Polomljeno kolo je zakrpano in bo z malce sreče vzdržalo do konca sezone. Poznala se je utrujenost po težkih treningih, vendar smo lahko s trenutno formo zadovoljni. Do tekme mladincev v Canberri (AUS) je še 18 dni in še dovolj časa za zaključne priprave.KK RAVNE NA BIKE RIDE POHORJE 2009

V nedeljo 2.8.2009 smo se člani KK RAVNE zjutraj ob 6. uri podali na Mariborsko Pohorje, kjer se je odvijala rekreativna kolesarska prireditev BIKE RIDE POHORJE 2009.
Prireditev je že tretje leto organizirala računalniška firma COMTRON. Med množico kolesarjev in kolesark smo se pomešali tudi člani našega kluba. Vseh skupaj nas je bilo več kot 1400. Prevoziti je bilo možno dve trasi: trasa A - 49 km in trasa B - 31 km. Sami trasi sta potekali po vrhovih Pohorja v okolici Areha na nadmorski višini 1000-1400 m. Seveda smo se mi odločili za daljšo traso A : Areh - Klopni vrh - Osankarica –Trije kralji - Areh. Brez večjih težav in poškodb smo traso premagali le Srečko se je zaradi slabše pripravljenosti moral malo bolj potruditi. Na cilju smo si privoščili zasluženo malico : Štajerski pisker ali špagete z polivko in steklenica piva. Na koncu smo dočakali tudi nagradno žrebanje. Kljub recesiji in brez štartnine je organizator pripravil kar nekaj lepih nagrad. Čisto na koncu in to prvo nagrado (prenosni računalnik HP) je na presenečenje vseh nas zadel Joži. Ob podelitvi nagrade je moral voditeljici žrebanja obljubiti, da bo drugo leto pripeljal na prireditev še več Korošcev. Vsem skupaj se nam je porodila ideja, da bi predsedniku kluba predlagali na ta dan skupno klubsko turo za drugo leto. Saj trasa ni bila preveč zahtevna in je potekala v lepem okolju ter bi lahko tudi drugi člani kluba uživali v lepotah Pohorja.

Vsi veseli smo se napotili nazaj proti Koroški. Med potjo nas je Joži presenetil in nas povabil na pico in pijačo v picerijo Flos na Gortini. Tako se je ob lepem sončnem kolesarjenju vse lepo tudi končalo.

SLIKE

Lep kolesarski pozdrav !
DušanMTB MARATON UČKA - MITJA DRUGI

Na MTB maratonu Učka je Mitja BREZNIK na krajši, 30 km razdalji osvojil med mladinci odlično drugo mesto (skupno je bil tretji, zmagal je domačin Marko BULIĆ). Čestitke ! Matic BOH je bil petnajsti.
Na daljši trasi je bil Robi KORDEŽ (Energija) tretji za dvema Matejema, MUGERLIJEM in LOVŠETOM (oba FBI-UNI Team).
Obširno poročilo z rezultati.DVE DRUGI IN DVE TRETJI MESTI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Naši tekmovalci so na Državnem prvenstvu v Breznici ponovno dosegli izreden uspeh: drugi mesti Vida in Tita, tretji Luke in Naceta. Z malo manj smole bi lahko bilo še bolje ... Bravo fantje !!
Naši rezultati:
Vid TANCER (U19) - 2.mesto
Tit KUKOVEC (master 1) - 2.mesto
Nace KRIVONOG (U23) - 3.mesto
Luka PUŠNIK (U15) - 3.mesto
Mitja BREZNIK (U19) - 8.mesto
Blaž HABERMAN (U19) - 9.mesto
Primož GAMS (amater) - 10.mesto
Blaž PODRIČNIK (U23) - 10.mesto
Jure PEČNIK (U17) - 12.mesto
Matic BOH (amater) - odstop
Med moškimi zmagi Luke KODRE (MBK Orbea, elite) in Luke MEZGECA (MBK Orbea, U23), med ženskami je slavila Blaža KLEMENČIČ (Felt International) pred Tanjo ŽAKELJ (MBK Orbea).
Uvrstitve ostalih Korošcev:
Jure KOVAČ MYINT (KK Forma, amater) - 3.mesto
Robert KORDEŽ (ŠD Energije, elite) - 3.mesto
Klemen HOJNIK (MTB Koroška, U23) - 5.mesto
Grega CEHNER (MTB Koroška, U23) - 9.mesto
Rezultati.
SLIKE: Dani Golob, Jana DretnikDRŽAVNO PRVENSTVO V KROSU (XCO ZAVRŠNICA)

V soboto, 18.7.2009 bo v Breznici na Gorenjskem potekalo DRŽAVNO PRVENSTVO V GORSKEM KOLESARSTVU (disciplina XCO). Prijavljenih je vseh 10 tekmovalcev našega kluba, obljubljajo borben in dober nastop.
Vabimo starše in ostale člane Kolesarskega kluba Ravne, da jih pridejo bodrit ! Po dosedaj uspešni sezoni si to vsekakor zaslužijo ! Pokličite na 031 316 430 (Dani Golob) ali na 031 691 078 (Dani Tancer), da se dogovorimo glede prevoza.EVROPSKO PRVENSTVO - VID 33.

Na Evropskem prvenstvu v Zoetermeeru (NL) je v sprva blatni, potem vetrovni tekmi Vid osvojil 33. mesto med 83. uvrščenimi. Po dobrem startu je v prvem krogu napredoval za 10 mest in zasedal skupno 16. mesto, potem pa so se začele želodčne težave, ki so nekoliko popustile šele proti koncu tekme. Žal je po vodi splavala priložnost za veliko boljšo uvrstitev.
Klemen Nicoletti na 51. mestu, Urban Ferenčak je odstopil.

Dan prej je Vid s slovensko štafeto osvojil 11. mesto.
Bravo !

Rezultati tekme mladincev >>>.
Rezultati štafete >>>.

Vidov dnevnik.LUKA ZMAGOVALEC POKALA ALPE ADRIA V SVOJI KATEGORIJI

V nedeljo, 5.7. je bila v Tolmezzu (I) XC tekma Pokala Alpe Adria 2009, ki so se je udeležili tudi Luka PUŠNIK, Blaž PODRIČNIK in Tit KUKOVEC. Vsi trije so osvojili stopničke: Luka je s 1. mestom samo še potrdil skupno zmago v kategoriji U15, Blaž in Tit sta v U23 oziroma Master1 osvojila drugi mesti. Vsem trem iskrene čestitke !
Do konca pokala je samo še vzpon na Višarje (za kategorije od U19 naprej).
Rezultati (Esordienti = U15)5. GP RAVNE NA KOROŠKEM

Pa je za nami še 5. VELIKA NAGRADA RAVEN NA KOROŠKEM. Po naših najboljših močeh smo se trudili zagotoviti enakovredne in dobre pogoje za vse tekmovalce. Žal je bilo vreme tokrat neizprosno: dvotedensko deževje je progo tako namočilo, da jo je preko 130 tekmovalcev iz 8 držav zmlelo v 'zdravilno blato', kot so ugotovili nekateri (pa smo Korošci končno na konju !). Tri težke in kljub vsemu lepe tekme na letos najmočnejšem krosu v Sloveniji so nas prepričale, da bomo nadaljevali ...

Med fanti je zmago slavil Ukrajinski reprezentant Sergiy Rusenko, med dekleti pa že standardno Tanja Žakelj (MBK Orbea). Za domače barve je zmago med mladinci s pametno in več kot odlično vožnjo priboril Vid Tancer. Bravo !!!

Rezultati.
Slike z zmagovalnega odra(D.Tancer).
Slike, kot jih je ustvarila Jana Dretnik.
Slike mojstra DJ-a.
Film dodaja Nace: http://www.yout ube.com/watch?v=Hyx8XrUn8dg

Poročila: deejay blog, MTB.SI.

Nebo je bilo v nedeljo, 28.6. sivo in turobno, kot že dva tedna, vendar vsaj deževalo ni. Upali smo, da bo brez dežja vsaj do zaključka 5. VELIKE NAGRADE RAVEN NA KOROŠKEM v gorsko-kolesarskem krosu, ki smo ga gostili ta dan. Proga je bila po dolgotrajnem dežju sicer že preveč namočena, vendar so jo najboljši dan prej na treningu še v celoti prevozili. Pripravljali smo jo praktično dva meseca, sodelovalo je preko 30 kolesarskih navdušencev našega kluba, katerega grb zaradi tega s ponosom nosim na dresu. Svoj delež so z novim tehničnim odsekom nad mostom dodali tudi tekmovalci.
Prijavljenih je bilo več kot 130 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Ukrajine, Argentine, Kolumbije in Italije. Imena kot so aktualna svetovna prvakinja med mlajšimi članicami Tanja Žakelj, 45. s svetovne lestvice Sergiy Rusenko (UKR), njegov rojak Igor Bogdan, panameriški prvak med mlajšimi člani Catriel Andres Soto (ARG), svetovni mladinski prvak izpred 4. let in zmagovalec tekme na Ravnah izpred dveh let Robert Gehbauer (AUT), njegov brat Alexander, državni prvak Matej Lovše in ostali najboljši slovenski krosisti, koroški aduti Vid Tancer, Robert Kordež, Klemen Hojnik, Nace Krivonog, najboljši hrvaški tekmovalci itd. so obetali kvalitetne in zanimive boje. Tekma je edina v tem letu v Sloveniji nosila nalepko UCI 2.
Začeli so kot običajno najmlajši v kategorijah deklic in dečkov. Kljub neuspešnemu startu zaradi napačno označene proge, za kar se jim iskreno opravičujemo, so se v boj podali enako zavzeto kot pozneje njihovi starejši kolegi. Zmagali so Tamara Sitar (KD Calcit Kamnik) in Blaž Govekar (MBK Orbea) v U13 ter Peter Zupančič (KD Calcit Kamnik) v U15. Domači adut Luka Pušnik je pred domačimi gledalci sicer malce pregorel, vendar zasedel kljub temu zelo dobro tretje mesto. Peter in Luka Mihalič (ŠD Energija Domžale) sta bila tokrat boljša !
Start druge tekme dneva starejših in mlajših mladincev, vseh ženskih kategorij, mastersov in amaterjev je bil s 70 sodelujočimi vreden ogleda. Po pričakovanju sta najhitreje pognala pedala domačin Vid Tancer in madžarski tekmovalec Attila Bela, ki sta skupaj prevozila večino prvega kroga, sledila sta jima mastersa Peter Vesel (FBI-UNI Slovenija) in Gregor Miklič (KD Calcit Kamnik). Po tehničnih težavah Vida v drugem krogu je vodstvo z naskokom dobre minute prevzel Madžar in vodil tekmo do odstopa v 5. krogu. Vid je potem s konstantno vožnjo brez težav zadržal vodstvo do konca tekme in z naskokom dosegel še šesto letošnjo zmago. Čeprav profila domača proge ne mara preveč je dokazal, da sodi med najbolj dovršene tehnične kolesarje v krosu. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Peter Vesel in Gregor Miklič, med dekleti pa je Tanja Žakelj (MBK Orbea) brez večjih težav ugnala močne ukrajinske reprezentantke.
Ob 12.45 pa še glavna tekma dneva s številnimi odličnimi kolesarji v kategorijah elite in U23. Sergiy Rusenko jo je povedel od samega začetka in njegovo vodstvo ni bilo niti za trenutek ogroženo do končne zmage. V cilj je pripeljal tri minute pred kolegom iz ukrajinske reprezentance Igorjem Bogdanom, tretji je ciljno črto prečkal mladi Avstrijec Alexander Gehbauer. Izjemno težka proga in blato je od tekmovalcev zahtevala skrajne napore, zato tudi za približno pol ure slabši rezultat kot bi ga bilo pričakovati na suhi progi. Od slovenskih tekmovalcev se je, posebej v prvi polovici tekme, z odličnimi tujci še najbolje kosal domačin s Prevalj Robert Kordež (ŠD Energija Domžale).
Korošci na tekmi nismo sodelovali samo kot organizatorji in gledalci. Domači tekmovalci iz klubov KK Ravne, MTB Koroška in Forma so nas dostojno predstavljali tudi v tekmovalnem pogledu. Zmaga Vida Tancerja med starejšimi mladinci, sedmo mesto Roberta Kordeža kot najbolje uvrščenega slovenskega tekmovalca v najmočnejši kategoriji elite, šesto mesto Klemna Hojnika in osmo Naceta Krivonoga med mlajšimi člani in številni nastopi mlajših tekmovalcev nam obetajo lepo prihodnost.
Številne pohvale za dobro pripravljeno tekmo kljub težkim razmeram so na koncu poplačale ves vložen trud. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim z željo, da se srečamo tudi prihodnje leto.MARATON TRBONJE IN KROS MLADIH V TUHINJSKI DOLINI, 21.6.2009, Danijel Tancer

Lep uspeh Luke PUŠNIKA na krosu mladih v Tuhinjski dolini. Z zmago v kategoriji U15 se je zavihtel na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Jure PEČNIK je bil v kategoriji U17 sedmi.
Rezultati.

Po deževni soboti lep dan, pravšnji za državno prvenstvo v maratonu, ki so ga že drugo leto zapored izvedli Kalči in prizadevni kolesarski delavci v Trbonjah. S številno našo udeležbo:

VELIKI MARATON (73 uvrščenih)
Tit KUKOVEC - 1. mesto master (4. skupno) - DRŽAVNI PRVAK
Primož GAMS - 1. mesto amaterji A (31. skupno) - DRŽAVNI PRVAK
Nace KRIVONOG - 4. mesto U23 (9. skupno)
Blaž PODRIČNIK - 7. mesto U23 (20. skupno)
Mitja BREZNIK - 2. mesto hobby turist (25. skupno)

MALI MARATON (30 uvrščenih):
Blaž HABERMAN - 3. mesto
Iztok BREZNIK - 6. mesto
Matic BOH - 7. mesto
Franc PUŠNIK - 15. mesto
Željko RIHTER - 20. mesto

Med fanti je naslov državnega prvaka v maratonu osvojil Korošec Robi KORDEŽ (Energija Domžale), med dekleti pa Tanja ŽAKELJ (Orbea). Čestitke vsem !

Vsi rezultati.
Portreti iz Trbonj (foto Dani T.)UREDITEV XCO PROGE, 18.6.2009, Danilo Golob

Vabimo vse člane kluba, ki imajo voljo do dela, da se v petek, 19.06.2009 ob 16 uri, udeležijo delovne akcije. Na vrsti je zadnje urejali kros proge, za gimnazijo oz. DTK-jem, pred mednarodno tekmo v olimpijskem krosu. Prinesite železne grablje, kose, motike ali lopate.
Se vidimo, kolesarski pozdrav!DO SV. ANTONA in DRAVSKA KOLESARSKA POT, 16.6.2009  Danilo Golob

Ta konec tedna je bil pa res natrpan. Tekmovalni del kluba je bil »boj« na XCO v Kamniku, rekreativni del pa se je potepal po Pohorskem hribovju, po dolinah ob Dravi in okolici Velikega Kleka. Vsak s svojim ciljem, na koncu pa bili nadvse zadovoljni. Samo želeti si je, da se takšne sobote ali nedelje še ponovijo.
Kolesarski pozdrav! 

Fotke prispevali: Duka, Bogdan in Jure
Do Sv. Antona
Dravska pot

V soboto 13.6.09 smo se štirje člani KK-Ravne podali na 4. skupno turo v tem letu. Vreme lepo, sončno, toplo, žal pa majhna udeležba. Sama tura ni bila zahtevna saj ni bilo težjih vzponov. V drugi polovici sam spust.

Jožija smo imeli lepo in nismo preveč pritiskali na pedala v mislih smo se eni že "šparali" za KP v Šentanel naslednji dan. Kar 3x smo si vzeli čas za krajši počitek in se razgledovali po okolici. Prelepi razgledi na Peco in Urško iz čisto drugačnega kota. V nadaljevanju ture pa se je poznalo tudi da smo prevečkrat počivali.(ene je močno tiščalo!!).V Vuhredu smo si privoščili še zasluženo malico,potem pa se napotili na izhodišče ture. Škoda da nas ni bilo več, pa kdaj drugič.
Lep pozdrav, Duka

Prav tako kot prijatelji, ki so se odpravili k sv. Antonu, vendar kakšno uro prej, smo se Jure, Bogdan in jaz iz Toblacha proti Dravogradu odpravili po dravski kolesarski poti. Ker smo na startu poti bili že v petek okoli poldneva, smo čas pred počitkom izkoristili za krajšo in lahkotno 40 Km turco proti Trem Cinam. Bogdan in Jure sta bila navdušena nad okolico, jaz pa sem obujal spomine na preteklo kolesarsko leto in delal načrte, ko se v juliju vrnem med te vršace. 

Dravska kolesarska pot je lepo in varno speljana pot pod Dolomiti in Karavankami. Obišče lepe in zanimive zaselke, tako da je tudi nekaj za dušo in ne samo za telo. Kar nas je najbolj presenetilo pa je, da je »Enduro« postavil ker dve samopostrežni delavnici. To pa nekaj šteje, če pomislim samo na našo kolesarsko pot do Dobje vasi. Torej, bila je koristna a tudi prijetna izkušnja, ki jo bo treba ponoviti, pravi Jure. 

In kaj je pokazalo na Polarju: skupno prevoženi Km: 298,7; skupno na poti: 12,35 ure; čas vožnje:10,28 ure; povprečna hitrost: 29,05 Km/h; skupno dviganja: 1113 m; skupno spuščanja: 1860 m.
Kolesarski pozdrav!KK RAVNE NA GROSSGLOCKNERJU, 16.6.2009 Danijel Tancer

Preberite: na
deejay.blog je poročilo o naskoku na Grossglocner. Višinske priprave ...NOVA VIDOVA ZMAGA V KAMNIKU, VZPON NA ŠENTANEL, 14.6.2009 Danijel Tancer

V sončnem in vročem Kamniku je na tekmi Slovenskega pokala v krosu, ki je štel tudi za Pokal AlpeAdria je Vid TANCER med mladinci dosegel novo prepričljivo zmago. Tit KUKOVEC drugi med masterji, Luka PUŠNIK tretji v U15.

Slike (D.Tancer, P.Gams).
Rezultati.

Vzpon na Šentanel: Blaž HABERMAN deveti. Na uradne rezultate vzpona na Šentanel še čakamo.

Na že 12. Kamniškem krosu se je z izjemo poškodovanih Luke Mezgeca in Jerneja Muzge ter Tanje Žakelj in Jerneje Tratnik, ki sta bili na tekmi v Italiji, zbrala praktično vsa slovenska kros scena. V zelo primernem vzdušju, ki ga kamniški organizatorji že tradicionalno pripravijo, je prepričljivo zmagal domačin Luka KODRA med fanti in Nina HOMOVEC med dekleti (oba iz MBK Orbea).
Naše nastope je standardno začel Luka PUŠNIK, ki je s tretjim mestom zaostal za svojimi pričakovanji. Peter ZUPANČIČ (KD Calcit Kamnik) in Luka MIHALIČ (ŠD Energija Domžale) sta bila tokrat pač boljša tekmeca.
Na tekmi mladincev in amaterjev je prepričljivo slavil Vid TANCER. Skozi celotno tekmo je povečeval prednost in zmagal s šestimi minutami prednosti pred Urbanom FERENČAKOM (Pintatim) in Klemnom Nicolettijem (ŠD Energija Domžale). Tehnično zahtevna proga je bila kot narejena zanj. Mitja BREZNIK je bil v isti kategoriji po težavah s hrbtom enajsti, Jure PEČNIK pa je med mlajšimi mladinci na težki progi tokrat malce zaostal za rezultati s prejšnjih tekem. Primož GAMS je med amaterji dosegel 16. mesto.
V glavni tekmi dneva smo imeli tri predstavnike: Blaža PODRIČNIKA, ki je bil med mlajšimi člani peti, Naceta KRIVOGRADA, ki je tekmo končal predčasno s strgano verigo in Tita KUKOVCA, ponovno drugega za Gregorjem MIKLIČEM med mastersi.
Čestitke vsem !

Uvrstitve ostalih Korošcev: Robi KORDEŽ četrti v kategoriji elite, Klemen HOJNIK in Grega CEHNER sta v kategoriji U23 odstopila.SKUPNA TURA - DO SVETEGA ANTONA, 9.6.2009 Danilo Golob

13.06.2009 se odpravljamo na četrto skupno turo 'DO SV. Antona'. Zberemo se ob 08:00 uri pred Havano. Vodnik bo Lojz Horvat.
Odpovedano Ravensko kolesarjenje je prestavljeno na v čas RAVENSKIH DNEVOV.
Kolesarski pozdrav!VZPON NA KOŠENJAK, XCO LAMOSANO, 8.6.2009 Danijel Tancer

V soboto, 6.6. se je številna kolesarska druščina našega kluba udeležila Vzpona na Košenjak v okviru Koroškega pokala v vzponih. Rezultati:

Mitja BREZNIK - 3.mesto moški 16.-25.let (11.skupno)
Luka PUŠNIK - 1.mesto dečki do 15.let (15.skupno)
Jure PEČNIK - 4.mesto moški 16.-25.let (16.skupno)
Blaž HABERMAN - 5.mesto moški 16.-25.let (18.skupno)
Marko KOBOLD - 12.mesto moški 26.-35.let (30.skupno)
Franc PUŠNIK - 5.mesto moški 46.-55.let (38.skupno)
Edvard KRALJ - 2.mesto moški nad 55.let (47.skupno)
Dušan PLEMEN - 12.mesto moški 36.-45.let (57.skupno)
Stanko PŠENIČNIK - 4.mesto moški nad 55.let (61.skupno)
Dominik LAZNIK - 12.mesto moški 46.-55.let (67.skupno)
Željko RIHTER - 13.mesto moški 46.-55.let (68.skupno)
Alojz HORVAT - moški 46.-55.let, odstopil

Čestike !
Vsi rezultati na strani
Koroškega pokala.

Vid TANCER se je v nedeljo udeležil tretje tekme pokala Internazionali d'Italia v Chies d'Alpago (UCI1) in v skrajno težavnih razmerah odstopil. Ves čas je deževalo, vmes je padala toča, tako, da je bila proga povsem razmočena - bolj cyclocross kot pa kros: pol na kolesu in pol ob njem.XC RUŠE, AFRITZ, VZPON NA SV.JERNEJ, 31.5.2009 Danijel Tancer

Bogat kolesarski teden je ponudil številne kolesarske tekme, na katerih smo uspešno sodelovali tudi tekmovalci in rekreativci našega kluba. Slabo in hladno vreme najprej ni napovedovalo nič dobrega, zato smo tudi prestavili množično kolesarsko prireditev 'Ravensko kolesarjenje' na 13.6. Že sedaj vabljeni !

V soboto sta se naša najmlajša Luka PUŠNIK in Jure PEČNIK udeležila tekme Pokala Alpe Adria v Afritzu. Luka je z drugim mestom zadržal visoko skupno mesto v kategoriji U15, Jure pa je ponovno naredil korak naprej in zasedel tretje mesto v U17. Rezultati.
SLIKE (F.Pušnik)

Prav tako v soboto smo sodelovali v novi tekmi Koroškega pokala v vzponih:
Blaž HABERMAN je bil tretji med moškimi 16-25 (10.skupno),
Matic BOH je v isti kategoriji osvojil 6. mesto (33.skupno),
Uroš LEVAR je bil drugi med dečki do 15 (46.skupno),
Sašo SIRK je osvojil peto mesto med moškimi do 45.let (19.skupno),
Željko RIHTER pa je bil med moškimi do 55.let deveti (40.skupno).
Več na strani
Koroškega pokala.

In za zaključek še tekma Slovenskega pokala v krosu v Rušah. Lepo in sveže vreme, prizadevni organizatorji NLP iz Ruš in žal nekoliko slabša udeležba. Tudi tukaj je led prebil naš najmlajši Luka PUŠNIK (2. mesto v U15). V drugi tekmi je med starejšimi mladinci prepričljivo slavil Vid TANCER, v zadnji pa je bil Nace KRIVONOG v U23 tretji. Več o tekmi in uvrstitvah ostalih naših čez dan ali dva, ko zberemo prispevke in slike. Rezultati.
SLIKE (F.Pušnik)
Poročilo na
MTB Koroška.

Vsem iskrene čestitke !

NACE KRIVONOG
Sama proga mi je zelo ugajala, brez predolgih klancev , zelo razgibana in kar tehnična. Štartal sem zelo dobro, saj sem se iz 2. vrste po prvem krogu prebil med prvih 5. Žal sem pred startom menil, da bi bilo bolje menjati gume in sem 'racing ralfe' zamenjal s specializovimi gumami, s katerimi sem veliko izgubljal na ravnini ter tako izgubil 2 ali 3 mesti (2-3min). Drugače pa je bilo počutje veliko boljše kot na vseh dosedajnih tekmah. Upam, da se bo zdaj moja forma začela vzpenjati.
Moj brat Luka je na progi tudi snemal, žal ni uspel ujeti vseh. Film še sledi ...

PRIMOŽ GAMS
Z željo po dobrem rezultatu sem štartal kar nekako preveč brezvoljno in zadržano. Po koncu prvega vzpona sem bil namreč predzadnji. Tako sem se vozil dva kroga, nato pa sem začel uživati in sem ujel nekaj tekmecev. Že na štartu sem opazil, da je bilo danes v naši kategoriji nekoliko manj prijavljenih, zato sem upal na dober uspeh. Po petem krogu sem se odlepil od dveh tekmecev ter vozil svojo dirko do konca. Drugače pa je bila proga kar težka z zelo spolzkimi koreninami. Z današnjo vožnjo sem zelo zadovoljen.

LUKA PUŠNIK
Moj štart je bil dober in sem hitro potegnil naprej. Na tehničnem delu (koreninah) sem si pridobil nekaj prednosti, ki pa je skopnela v hrib. S svojo vožnjo sem zadovoljen, saj sem dal vse od sebe.

JURE PEČNIK

Tokrat sem imel slabo štartno pozicijo, pa tudi sam začetek vožnje ni bil najboljši, tako da sem ostal skoraj čisto na repu. Šele proti koncu sem ujel ritem in uspel pridobiti 2 mesti. Bil pa sem utrujen od prejšnjega dne.6. RAVENSKO KOLESARJENJE 2009, 28.5.2009 Danilo Golob

KOLESARSKI KLUB RAVNE PRIREJA 6. RAVENSKO KOLESARJENJE 2009
KDA
J: SOBOTA, 30. 05. ob 10.00 uri
KJE: ŠPORTNI PARK – Gimnazija Ravne

Kolesarjenje je rekreativnega značaja.
Dolžina proge družinskega kolesarjenja je 8 km in poteka v okolici Raven in Podkraja. Tura bo vodena in ni zahtevna.
Dolžina daljše proge pa je 29 km in s 655 višinskimi metri ter poteka v okolici Raven in v podnožju Uršlje gore-Podgore.

STARTNINE NI. Vsak udeleženec prejme na cilju topel obrok.
S čelado na zabavo in z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. 

ŽELIMO VAM LEP KOLESARSKI DAN!VZPON NA GRUBERJEV VRH, 24.5.2009 Danijel Tancer

K uspešni rekreativni kolesarski prireditvi dodajam slike:
avtorja
Danija Tancerja, posneto nekje med startom in ciljem in
Danija Goloba, ki je spremljal tekmo na vrhu. Zmagalo je čez osemdeset iskrenih kolesarjev, med njimi najboljši Rok, odličen šesti mladi Luka, sedmi Mitja, deseti in enajsti Blaž H. in Jure...

Rezultati.  Poročila: koroskipokal.si, deejay.blog.

Čestitke in pozdrave vsem !5. GP RAVNE NA KOROŠKEM, 23.5.2009 Danijel Tancer

Bliža se naša tekma: 28.6.2009 organiziramo gorsko-kolesarski kros druge kategorije (UCI2), ki šteje tudi za Slovenski pokal SiXCO 2009. VABLJENI !
Proga je glede na lansko leto malo spremenjena (dodan je kak krajši tehnični odsek) in pripravljena za trening. V kolikor želite na progi trenirati, ste seveda iskreno vabljeni !

Odslej najdete na posebni strani za kros >>>> tudi seznam že prijavljenih tekmovalcev (končni rok za prijavo je petek, 26.6. do 12.00). Med doslej prijavljenimi so Robert Gehbauer (bivši svetovni prvak med mladinci), njegov brat Alexander in kompletna ekipa našega kluba z Vidom Tancerjem na čelu !XC ROGLA - VELIK EKIPNI USPEH, 16.5.2009 Danijel Tancer

V soboto, 16.5. smo se udeležili tekme Slovenskega pokal v krosu na Rogli. Ob udeležbi skoraj celotne slovenske XC scene je ekipa KK Ravne dosegla res lep uspeh. Po kategorijah:

U15 Luka PUŠNIK - 1. mesto
U17 Jure PEČNIK - 4. mesto
U19 Vid TANCER - 1. Mesto, Mitja BREZNIK - 6. mesto
U23 Nace KRIVONOG - 3. mesto
master Tit KUKOVEC - 3. mesto
amater Primož GAMS - 9. Mesto, Matic BOH - 13. mesto

Uvrstitve ostalih Korošcev:
Robert KORDEŽ (elite) - 3. mesto
Klemen HOJNIK (U23) - 2. mesto
Sebastjan ANDREJC (master1) - 4. mesto
Jani GRILC (master1) - 6. mesto
Dušan RUS (master3) - 1. mesto
Jure KOVAČ MYNT (amater) - 3. mesto
Matej KORAT (amater) - 10. mesto

Vsem iskrene čestitke !
Nekaj
slik. Rezultati.
Dodane so
nove slike 

KOMENTARJI:

Primož GAMS
Štartal sem odločno in si priboril dobro pozicijo. Nato sem izgubil mesto ali dve, vendar sem se pobral ter se vozil okoli 9 mesta. Sredi tretjega kroga sem malo popustil, proti koncu tekme pa sem pospeševal in ravno v zadnjem klancu prehitel še Korčija. Zadovoljen sem s svojo vožnjo.

Matic BOH

Kros na Rogli se mi zdi kar v redu, z dobrimi spusti in ne preveč strmimi klanci. Pa še nekaj o moji vožnji. Štartal sem malo prehitro in v prvem krogu na spustu izgubil bidon s pijačo. To sta bila verjetno razloga, da me je v tretjem krogu čisto pobralo in na začetku zadnjega kroga so me začeli grabiti krči. Na splošno s to tekmo ne morem biti zadovoljen.

Vid TANCER

Tudi jaz sem startal prehitro, ampak to sem vedel že prej. Prvi krog sem močno pretiraval, zato sem v 2. krogu "zategnil ročno" in bil prisiljen počakati par zasledovalcev. Prehiteli so me Lovše, Vesel, Černilogar, Kordež in Hojnik. V 3. krogu sem že nekoliko prišel k sebi in začel loviti, čeprav je bilo to daleč od hitre vožnje. Do konca 6. kroga sem uspel prehiteti Hojnika in Kordeža. S tekmo sem zadovoljen, saj se tako navajam na težke tekme kjer je 1. krog še hitrejši.

Luka PUŠNIK
Štartal sem zelo dobro, saj smo se jaz in še dva sotekmovalca hitro odlepili od tekmecev. Skoraj cel krog smo vozili skupaj, nato pa se je na tehničnem delu enemu strgala veriga, z drugim pa sva šla naprej. Bil sem močnejši od njega in zato sem varčeval z močmi ter nisem vozil na polno. 3 kroge sem  vozil ne preveč hiter tempo, v četrtem pa sem pobegnil naprej in imel na konco 53 sekund prednosti. S svojo vožnjo sem zadovoljen.DELOVNA AKCIJA ŠT. 2, 14.5.2009 Danilo Golob

V petek, 15.05.2008 se dobimo ob 16:00 uri na rokometnem igrišču, od koder se bomo odpravili na urejanje novega dela kros proge. S seboj prinesite motike, lopate in samokolnico. Vabljeni v čim večjem številu!

Kolesarski pozdrav!PO KRAŠKEM ROBU - 2. skupna tura  , 11.5.2009 Danilo Golob

Za nas v povsem novem okolju se je končala ena izmed najzanimivejših kolesarskih tur doslej. Tako po tehnični zahtevnosti, kot naravni raznolikosti. Predvsem pa smo si vzel čas, da smo si Kraški rob in Raven Kras ter vse kar je bilo vmes, ogledali kar se da doživeto.
Ker sem za orientacijo uporabljali GPS, sem bil te naprave v začetku resnično nevešč (beri – zašli petkrat) »Stvar« mi je v nadaljevanju nekako le zlezla pod kožo (godrnjanje se je poleglo), da smo Kraški rob prevozili brez večjih nezgod.

Za marsikoga je bila ta tura zahtevna in naporna preizkušnja. Počivati ni nam bilo dano niti pri spustih, kot je običajno pri naših dosedanjih potepanjih. Zato pa se nam bo še močneje vtisnila v spomin. Konec dober, vse dobro.

fotke prispevala, Brane in Danilo >>>

Več kot 70 % je bilo enoslednic ali kolovoza posejanega z ostrim kamenjem, ostalo pa slab makadam in asfalt. Ta podlaga je botrovala, če se ne motim, kar štirim prebodenim zračnicam (bilo pa bi jih še več, če zaključek poti ne bi imel asfaltne podlage).
Posebej gre pohvaliti Lojzna, da je ob tolikšni »smoli« in nabiranju izkušenj iz odprave tehničnih težav – »flikanja« še ostal pri močeh ter dokončal naše potepanje.
 

Potek ture: Hrastovlje, Podpeč, vrh Kraškega roba, Brežec pri Podgorju, pod Lipnikom zavili proti zaselku Rakitovec na Raven Kras, Veliki Gradež, Krog, preko Lačna do Kubeda ter od tam do izhodišča poti, Hrastovelj. 

Dolžina ture: 42,5 km
Višinska razlika: 1061 km
Čas aktivne vožnje: 4:00 ure

Kolesarski pozdrav!

 

XC DOMŽALE, 10.5.2009 Danijel Tancer

Na drugi tekmi Slovenskega pokala v krosu v Domžalah so naši tekmovalci dosegli naslednje rezultate:

Luka PUŠNIK (U15) - 3.mesto (zaostanek 2:30)
Nace KRIVONOG (U23) - 6.mesto (14.mesto skupno)
Blaž PODRIČNIK (U23) - 8.mesto (17.mesto skupno)
Jure PEČNIK (U17) - 9.mesto
Blaž HABERMAN (U19) - 10.mesto
Primož GAMS (amater) - 12.mesto
Mitja BREZNIK (U19) - odst.

Čestitke !
Naša najmočnejša aduta Vid TANCER in Tit KUKOVEC tokrat nista nastopila.

Uvrstitve ostalih Korošcev:
Klemen HOJNIK (U23, MTBKoroška) - 4.mesto (11.mesto skupno)
Jure KOVAČ MYNT (amater, KK Forma) - 6.mesto
Grega CEHNER (U23, MTBKoroška) - odst.

Zmagala sta Luka MEZGEC med člani in Blaža KLEMENČIČ med članicami. Podrobnejšo novico bomo dodali v naslednjih dneh.
Poročilo in rezultati:
mtb.si

 

SMOLA VIDA NA TEKMI SVETOVNEGA POKALA V HAUFFALZU (B), 5.5.2009 Danijel Tancer

Teden dni za tekmo v Offenburgu se je 2.maja slovenska reprezentanca udeležila še tekme Svetovnega pokala v Hauffalizu (B). Nekoliko lažja proga kot v Nemčiji, zato pa toliko bolj nepredvidljivo belgijsko vreme. Prijavljenih je bilo 94 najboljših svetovnih mladincev s kompletnimi reprezentancami (6 kolesarjev) Italije, Nemčije, Francije, Belgije, Nizozemske, Švice, ... Trije naši: Vid, Urban Ferenčak in Klemen Nicoletti.
Tokrat je imel Vid boljšo startno pozicijo kot v Offenburgu(12), kar pa je na koncu pomenilo tudi padec. Zaradi napake voznika štirikolesnika s snemalcem je prišlo nekaj metrov po startu do skupinskega padca, kjer jo je žal skupil tudi Vid. K sreči jo je odnesel samo z nekaj odrgninami, na nesrečo pa s skoraj nevoznim kolesom: brez zadnje zavore in z odprtim zadnjim amortizerjem. Kot pravi športnik in borec je nadaljeval s samo spredno zavoro ter z veliko tveganja in dodatne izgube moči končal na več kot odličnem 38.mestu (-11:37). Samo razmišljamo lahko, kaj bi bilo ...
Urban je končal na 29.mestu (-9:31), Klemen pa je žal zlomil vilico in odstopil. Zmagal je Italijan Kerscbaumer pred trojico letos zelo dobro pripravljenih Nemcev.

Rezultati. 
Analiza tekme z Vidovim dnevnikom je na njegovi spletni strani,
posnetek starta mladincev in skupinski padec pa na
filmu. Slike bomo dodali, ko se s potovanja vrne še fotoaparat ...
Velika izkušnja in potrditev že sedaj zelo dobre forme. Vse čestitke !NOVA TEKMA POKALA AA V SV. ŠTEFANU, 3.5.2009 Danijel Tancer

Na četrti tekmi Pokala AA v Sv. Štefanu na avstrijskem Koroškem smo bili udeleženi s celotno ekipo, ki se ji je ob povratku s tekem svetovnega pokala pridružil, resda samo kot navijač, tudi Vid. V nekoliko močnejši druščini kolesarjev smo dosegli naslednja mesta:

Tit KUKOVEC (master1) - 2.mesto
Luka PUŠNIK (U15) - 4.mesto, najboljša slovenska uvrstitev
Primož GAMS (sportsmen) - 14.mesto
Mitja BREZNIK (U19) - 16.mesto
Blaž HABERMAN (U19) - 18.mesto
Jure PEČNIK (U17) - 19.mesto
Matic BOH (sportsmen) - 19.mesto
Nace KRIVONOG (U23) - odstop
Blaž PODRIČNIK (U23) - odstop

Vsi rezultati.
Slike (Dani Tancer).
Slike (Franc Pušnik).

Že naslednji konec tedna nas čakata novi preizkušnji: Vzpon na Lovsko kočo strojna (KP) in kros v Domžalah (SiXCO).

Komentarji fantov:
Primož: Tekma je bila kar precej naporna, z dvema zelo dolgima vzponoma in kar nekaj tehničnimi zavoji. Najtežji se mi je zdel drugi vzpon, ki se je z dolžino vse bolj strmo vzdigoval nad nas. Takoj zatem je sledil spust, kjer sem okusil tudi gozdno prst. Padec je sicer bil nedolžen, ampak od takrat naprej ni več letelo. Z uvrstitvijo sem vseeno zadovoljen.
Jure: Naš krog ni bil težak, a se mi je popolnoma ponesrečil štart in še zapestje me je bolelo - od padca pred tekmo. Glede na to sem z rezultatom kar zadovoljen.
Matic: Tekma v Sv. Štefanu se mi je zdela nekoliko boljša kot tista pred enim tednom, tudi počutje je bilo dobro in upam da bo iz tekme v tekmo boljše. Pa še nekaj besed o progi. Nekoliko krajša in po mojem mnenju tehnično srednje zahtevna proga na dokaj suhem terenu z dvema zelo zahtevna vzponoma, skratka krog, ki ni dovolili dosti počitka.
Nace: Proga je bila dobra, vsaj singlce, najbolj živce parajoč pa je bil asfalt. Kljub prehladu, ki se me drži že skoraj cel teden, tekme nisem uspel zvoziti do konca, saj se mi je na spustu nevede kako "razmotal" power link - tako sem odvozil samo 4 kroge. Upam da bom do naslednje tekme že zdrav in da bo bolj letelo.
Mitja: Tekma mladincev se je začela že ob devetih, kljub zgodnji uri pa me je napetost pred dirko hitro prebudila. Proga je bila tehnično precej nezahtevna a sta bila dva vzpona zelo izčrpajoča. Vso dirko sem vozil po svojih najboljših močeh in sem s svojo vožnjo kar zadovoljen, le malo hitreje bi lahko šlo navzdol!
Blaž Haberman: Proga je bila zame tehnično manj zahtevna kot sem pričakoval. Nekaj malega sem izgubljal na spustih, večino pa na vzponih. Predvsem ta drugi vzpon se mi je zdel dolg in zelo izčrpavajoč. Zelo se mi je poznalo, da sem izpustil en teden treninga zaradi bolezni.
Blaž Podričnik: Začel sem slabo, brezvoljno ter tako nadaljeval skozi kroge, niti navzdol niti navzgor mi ni šlo. Potem se mi pa konec tehnično najmanj zahtevnega spusta, na tehnično ne zahtevni progi pripeti padec, niti sam ne vem zakaj sem padel, nič nisem naredil narobe, za moj občutek sem bil celo počasen, samo kar na enkrat sem letel na glavo, roko, ramo...ko sem se tako ves pretresen pobiral s tal, iskal bidon in hkrati pobiral kolo sem opazil, da je ponovno šla ketna, ter tako klaverno končal še drugo dirko v tednu dni.

 

LUKA IN TIT DRUGA, NACE TRETJI NA TEKMI AA V BELJAKU, 27.4.2009 Danijel Tancer

Tudi z druge tekme Pokala AlpeAdria v krosu iz Beljaka se vračamo z lepo bero:
Luka ponovno drugi v U15, Tit prav tako drugi med mastersi in Nace tretji v U23. Tudi Jure, Mitja, Primož, Blaž P. in Matic so nas častno zastopali. Čestitke vsem !

Rezultati.
Slike (D.Tancer, P.Gams in L.Pušnik)
Novice:
KD Kalcit Kamnik, KK Završnica, mtb.si

Naše uvrstitve:
LUKA PUŠNIK (U15) - 2. mesto
TIT KUKOVEC (master1) - 2. mesto (7. mesto skupno)
NACE KRIVONOG (U23) - 3. mesto (10. mesto skupno)
PRIMOŽ GAMS (sportsmen) - 8. mesto
MITJA BREZNIK (U19) - 11. mesto
MATIC BOH (sportsmen) - 11. mesto
JURE PEČNIK (U17) - 12. mesto
BLAŽ PODRIČNIK (U23) - odstop (strgana veriga)

Na prvi tekmi ob 10.00 so se pomerili juniorji (U19) in amaterji. Mitja, Primož in Matic so se borili po svojih najboljših močeh in zasedli pričakovana mesta. Primož se je kljub občasnim krčem prikazal v precej boljši podobi kot v Vrtojbi (...kako danes leti ...), čestitke pa tudi Maticu za prvo odpeljano in končano tekmo v krosu.

Ob 11.45 je sledila glavna tekma dneva v kategorijah elite in U23, pridružili pa so se jim tudi mastersi. Zanimiv boj trojice za prvo mesto, ki ga je dobil domačin Hoi. Nace je tokrat startal bolj odločno, vendar kljub dobri in pogumni vožnji ni mogel višje od tretjega mesta. Že drugič, kar je za prvo sezono tekmovanja v krosu presenetljivo dobro. Tit ni imel dneva in je moral tokrat priznati premoč Gregorju Mikliču, Blaž pa je zaradi strgane verige žal predčasno končal tekmo.
Sledilo je dolgo čakanje na zadnji dve tekmi, kjer smo še imeli zastopnika, ki pa je predvsem po zaslugi enkratnih kamniških navijačev minilo zelo hitro. Bravo Kamničani !
16.30 in tekma v U15. Luka jo je povedel in jo tudi korajžno odpeljal. Tako se bori Luka ! Utrujen in izčrpan je priznal premoč Oberrauterju iz Avstrije. Za konec je Jure v U17 preizkusil lepo novo kolo. Kljub malce slabši uvrstitvi precej uspešneje kot na svoji prvi tekmi v Vrtojbi. Kar tako naprej ...
Za konec še razmišljanje o tekmah Pokala AlpeAdria v krosu, ki jih ponavljam iz leta v leto: samo Slovenci jih resnično jemljemo kot medregijsko povezovanje in prijateljevanje, žal si zaradi ostalih ne zasluži imena AlpeAdria. Organizacija je bila zelo dobra, ne pa tudi udeležba, tekmo pa so nedvomni zaznamovali že prej omenjeni Kamničani s svojimi mladci in mladenkami. Če se bo tako nadaljevalo, tudi v drugih naših klubih (v nekaterih sredinah delajo zelo dobro: Završnica, Idrija, Domžale, Ravne, ?) in če bomo imeli pri tem podporo naše krovne organizacije, kot sedaj dobro kaže, bomo imeli čez nekaj let zelo močne tekme doma. Pa naj drugi hodijo k nam !TEKMA SVETOVNEGA POKALA ZA MLADINCE - VID NA 25. MESTU, 25.4.2009 Danijel Tancer

V soboto, 25.4. smo imeli svojega predstavnika na XCO tekmi Svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v nemškem Offenburgu. Vid TANCER je kot najbolje uvrščen slovenski tekmovalec z odločno vožnjo zasedel odlično 25. mesto. Če ne bi bilo spodrsljaja na startu, bi bilo celo bolje. Kljub temu je nekaj čez 5 minut zaostanka za zmagovalcem Kerscbaumerjem iz Italije lepa napoved nadaljevanja sezone. Bravo Vid !

Že naslednjo soboto se bo Vid udeležil naslednje tekme Svetovnega pokala v Hauffalizeju (Belgija).

Vidov komentar tekme v 'Celotni novici' ...
Rezultati.
Novice: Vidova spletna stran, stran organizatorja, mtb.si

Nisem ravno zadovoljen! Tako ali tako sem imel slabo startno pozicijo, potem sem prišel v boxe zadnji in tudi odšel iz njih zadnji, saj me debil, idiot, govedo, ki je klical pač ni videl in jaz ga nisem slišal pa je bral cifre dalje... na startu sem bil na 50. poziciji. Startal sem slabo, brezvoljno... do prvega vzpona sem bil najverjetneje okoli 70. mesta, nato sem na vzponu prehiteval in startni krog zaključil na 46. mestu. Potem sem parkrat prehitel kar komplet 10 kolesarjev in vozil okrog 30. mesta. Na koncu sem imel še malo moči da sem se prebil na 25. mesto. Zadnji krog sem imel na spustih težave z krči. Ni še bilo kritično, lepo pa tudi ne.

Tekma je bila kratka... ogrevali smo se na valjih da ne bi zamudili starta. Tega ne bomo ponovili! Proga je bila res zahtevna, nekateri so na vzponih omagovali in so jih odvažali z rešilci... Gledalcev je bilo na spustih ogromno, sigurno kakšnih 3000. V Belgiji imam boljšo startno pozicijo in tudi za start se bom bolj naspeederal! :D Vreme je še vedno sončno in vroče.
Ajde, uživajte.
BOGAT KOLESARSKI VIKEND, 19.4.2009 Danijel Tancer

Uspešen konec tedna so začeli v soboto naši rekreativci s tradicionalno turo po dolini Labotnice (opisano v posebni novici), nadaljevala sta še isti dan Luka PUŠNIK in Jure PEČNIK na tekmi Slovenskega pokala za mlade v Završnici, končali pa smo ga na prvi tekmi letošnjega Koroškega pokala v vzponih v Trbonjah. Čestitke vsem !

Na drugi tekmi Slovenskega pokala za mlade v Breznici, ki so ga organizirali prizadevni kolesarski delavci iz Završnice, smo imeli dva predstavnika: Luka PUŠNIK je v kategoriji do 15 let tudi tokrat zasedel drugo mesto, Jure PEČNIK pa je bil med mlajšimi mladinci deseti. Čestitke obema !

Novica na strani organizatorja KK Završnicamtb.si, MTB Koroška.

ZAČETEK KOROŠKEGA POKALA V VZPONIH 2009

111 udeležencev prve tekme letošnjega pokala v Trbonjah je na najlepši način pokazalo, kako težko smo že čakali naših vsakokratnih druženj. Vreme je sicer malce nagajalo, vendar kolesarjev pri vzponu na Cvitrško sedlo to ni motilo preveč. Med številnimi člani našega kluba, ki so se preizkusili, omenjam tri, ki so v svojih kategorijah zmagali:

Edo KRALJ - 1.mesto med moškimi nad 55 let
Nace KRIVONOG - 1.mesto med moškimi 16-25 let
Luka PUŠNIK - 1.mesto med dečki pod 15 let

Vse naše uvrstitve:

DEČKI do 15 let (4 udeleženci)
Luka PUŠNIK - 1.mesto (33.skupno, 28:12)
Uroš LEVAR - 3.mesto (80.skupno, 35:58)

MOŠKI 16-25 let (13 udeležencev)
Nace KRIVONOG - 1.mesto (7.skupno, 24:07)
Mitja BREZNIK - 5.mesto (18.skupno, 26:13)
Blaž PODRIČNIK - 6.mesto (19.skupno, 26:21)
Blaž HABERMAN - 7.mesto (21.skupno, 26:53)
Jure PEČNIK - 10.mesto (48.skupno, 29:31)
Matic BOH - 12.mesto (55.skupno, 30:08)

MOŠKI 26-35 let (33 udeležencev)
Marko KOBOLD - 23.mesto (52.skupno, 29:51)

MOŠKI 36-45 let (21 udeležencev)
Simon DOŠEN - 15.mesto (66.skupno, 33:28)
Dušan PLEMEN - 16.mesto (71.skupno, 34:25)
Branko KRANČAN - 19.mesto (91.skupno, 38:29)

MOŠKI 46-55 let (23 udeležencev)
Željko RIHTER - 13.mesto (75.skupno, 34:32)
Dominik LAZNIK - 15.mesto (79.skupno, 35:27)
Alojz HORVAT - 16.mesto (82.skupno, 36:11)

MOŠKI nad 55 let (4 udeleženci)
Edo KRALJ - 1.mesto (69.skupno, 33:51)
Stanko PŠENIČNIK - 2.mesto (92.skupno, 38:30)

ČESTITKE VSEM !!!

Prvi je ciljno črto prečkal Dejan VRAČIČ (Ganesha) v času 22:49. Med dekleti, kjer nismo imeli svojih predstavnic, je bila najboljša Špela ŠKRAJNAR (Ganesha, 23.skupno, 26:57). Lepa tekma s 111. zmagovalci, veselimo se že naslednjega vzpona na Lovsko kočo Strojna v začetku maja.
Slike z Vzpona na Cvitrško sedlo (avtor: Danijel Tancer).TRADICIONALNA SKUPNA TURA - PO DOLINI LABOTNICE, 16.4.2009 Danilo Golob

Vse člane KK Ravne vabimo v soboto, 18.04.2009, na prvo skupno turo 'Po dolini Labotnice'. Dobimo se ob 09:00 uri pred Havano. Lepa priložnost za morebitnega kolesarskega "zaspanca". Vodnik bo kot doslej, Srečko Felkar. Tura ni zahtevna, zato ne oklevajte in se nam pridružite.

Vreme lepo, družba prijetna, le žal, da so enim zagodile obveznosti (še posebej Srečku). Prevozili smo 75,2 km in premagali 278 v.m. - torej lahkotna spomladanska tura. Se vidimo v začetku maja, ko bomo odkrivali Kraški rob. Kolesarski pozdrav!

fotke prispeval Danilo4 x NA STOPNIČKAH V VRTOJBI !, 14.4.2009 Danijel Tancer

Prva tekma sezone za Slovenski pokal in Pokal AA v Vrtojbi nam je prinesla veliko veselje:

VID TANCER - 1.mesto med mladinci
TIT KUKOVEC - 1.mesto med masterji I
LUKA PUŠNIK - 2.mesto U15
NACE KRIVONOG - 3.mesto U23

Tudi JURE, oba BLAŽA, MITJA in PRIMOŽ so na svoji prvi tekmi v krosu odpeljali zelo dobro - o njihovih rezultatih, ko jih bo organizator objavil. Čestitke vsem !

Slike s tekme.

V ponedeljek, 13.4. se je v Vrtojbi pričel letošnji Pokal Slovenije v krosu, ki je štel tudi za Pokal Alpe Adria. V lepem vremenu se je zbralo preko 200 gorskih kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. V polni udeležbi smo se ga udeležili tudi kolesarji našega kluba.
S tekmovanjem so pričeli že zjutraj najmlajši, med njimi v tekmi dečkov do 15 let tudi Luka PUŠNIK. Na prekratki in tehnično prelahki progi (zmagovalec je zanjo porabil vsega devet minut) je Luka zasedel za začetek sezone odlično drugo mesto (16 udeležencev). Vsekakor dober obet za nadaljevanje, ko bodo na sporedu tudi zahtevnejše tekme.
Ob 11.00 so se na progo podali mladinci in masterji, kjer so nas zastopali Tit KUKOVEC (master), Vid TANCER, Blaž HABERMAN in Mitja BREZNIK (starejši mladinci) ter Jure PEČNIK (mlajši mladinci). Izkazala sta se predvsem Tit z zmago v ciljnem sprintu med masterji (17 udeležencev) in Vid, ki je prav tako v zadnjih metrih odnesel zmago med starejšimi mladinci (20 udeležencev). Oba sta odpeljala taktično odlično: ves potek tekme sta kontrolirala položaj in "eksplodirala" v pravem trenutku. Jure, Blaž in Mitja, ki jim je bila to sploh prva tekma v tako močni konkurenci, so odpeljali v okviru svojih zmožnosti.
V zadnji tekmi, kjer so se pomerili najboljši kolesarji v kategorijah elite, U23 in amater smo imeli tri zastopnike: Primoža GAMSA med amaterji (32 udeležencev) ter Blaža PODRIČNIKA in Naceta KRIVONOGA med mlajšimi člani (14 udeležencev). Posebej Nace je s pametno vožnjo presenetil z osvojitvijo tretjega mesta. Primož, ki je startal nekoliko bolan, je zasedel 22.mesto in Blaž, ki je imel težave s kolenom (6.mesto), sta prav tako odpeljala zelo dobro.
Na tekmi je sodelovalo lepo število koroških kolesarjev iz drugih klubov. Najbolj sta se izkazala Urška VRANJEK s tretjim mestom med dekleti in Robi KORDEŽ s petim mestom v kategoriji elite med fanti.

Povezave: mtb.siDELOVNA AKCIJA ST. 1, 30.4.2009 Danilo Golob

V soboto, 04.04.2009 ob 09:00 uri, se dobimo pred DTK-jem na prestavljeni delovni akciji. Urejali bomo odsek "Korenike", ki je zaradi lanske sečne v slabem stanju. S seboj prinesite lopate in motike. Se vidimo!

O dogodku obvestite svoje kolesarske prijatelje! Kolesarski pozdrav!

 

VID ZMAGAL V LANGENLOISU, 29.3.2009 Danijel Tancer

Dva tedna po ponesrečeni tekmi v Montichiariju je Vid na tekmi UCI1 kategorije v Langenloisu premočno zmagal. Po zadržanem startu in začetnem tipanju tekmecev je hitro prevzel vodstvo in tekmo kontroliral do zmage, ki ni bila vprašljiva niti trenutek.

Bravo Vid !

Slike (Bojana in Dani Tancer).
Rezultati.
Novica na
MTB.SI

Bolezen, ki se vleče že dobre tri tedne in je zaznamovala tekmo v Italiji, je Vida skrbela tudi tokrat. Ali bo vzdržal dobrih 100 minut naporov ? Tudi začetek sezone in nepoznavanje lastnih sposobnosti so dodali svoje k nemiru pred tekmo. Ki bi jo skoraj zamudili: zjutraj sedimo pri zajtrku in poslušamo kukanje iz ure na steni. K sreči je mama tudi štela: "Kaj je že devet ?" "Ne, osem je, odvrneva povsem hladno." ..... OPA !!! (prestavili smo uro) Sledilo je norih 15 minut, segrevanje skoraj ni bilo potrebno, saj je temperatura narasla sama od sebe.
Ob 9.30 smo že na startu. Vida pokličejo kot 29. in je nekje na sredi tekmovalcev. K sreči ima že dovolj rutine, da se zaradi tega ne sekira - uro in tričetrt je več kot dovolj časa, da se dokaže ... Start mladincev je kot vselej divji, fantje se zaženejo v klanec, kot da bo prvi na vrhu že zmagal. Vid je k sreči začel previdno, vendar je bil kljub temu po startnem krogu že peti. Po prvem krogu pa že močno prvi.
Večino dela je s tem že opravil: prestal je začetek, ne da bi ga zabilo, spoznal je tekmece in ohranil je veliko moči. Toliko, da je tekmo povsem kontroliral ves čas. Počival, ko je bilo potrebno, spustil tekmece malce bližje in jim takoj spet ušel, se ustavil v tehnični coni, da je lahko vzel gel in še pijačo ... Tekma, odpeljana z glavo (kako dobro je prišel "udarec po njej v Italiji").
V ozadju je zelo dobro odpeljal tudi Urban Ferenčak, ki je v zadnjem krogu segel celo do drugega mesta. Tokrat je vzdržal do konca ! Urban se razvija v zelo dobrega mladinca, kar je za slovensko sceno več kot dobro ... Kar malce razočarali so tradicionalno dobri Čehi, Slovaki, Poljaki in Madžari. Po prvi tekmi bi si že upal trditi, da tudi domačini Avstrijci to leto ne bodo konkurenčni Slovencem.

Čez teden dni odpotuje Vid z reprezentanco na drugo tekmo Intenazionali d'Italia v južnotirolski Nalles, na ponovno srečanje z Italijani. Ki so za ta čas sezone skoraj preveč pripravljeni (tudi toplo vreme tam jim to omogoča). Zato je zmaga tam zaenkrat še utopija - ampak v drugem delu sezone bodo stvari obrnejne …DELOVNA AKCIJA ST. 1, 20.3.2009 Danilo Golob

Zaradi nizkih temperatur in slabe napovedi vremena, se delovna akcija, načrtovana za 21.03.2009, prestavlja na nov datum. O terminu boste obveščeni preko naše spletne strani.
Kolesarski pozdrav

 

VID ŠTIRINAJSTI V MONTICHIARIJU, 16.3.2009 Danijel Tancer

Končno se je začela dolgo pričakovana sezona. Sicer ne povsem po načrtih, vendar kljub temu ne neuspešno: Vid je na močni mednarodni tekmi UCI1 kategorije v Montichiariju zasedel 14. mesto. N
e povsem pripravljen in po prestani bolezni je sicer dobro začel in bil po polovici kroga v vodstvu, potem pa je plačal davek prehitrega starta. Padel je na 18. mesto, ki ga je do konca sicer malenkostno izboljšal, vendar vožnja ni bila ta prava. Tudi zaostanek več kot osem minut je velik.

Od četverice slovenskih reprezentantov med mladinci je najbolje odpeljal Urban Fernečak, ki je na koncu zasedel 12. mesto. Več na mtb.si, v kratkem sledi tudi Vidov komentar na www.vidtancer.com. Že čez dva tedna bo naslednja močna tekma v avstrijskem Langenloisu.

 

TRENING NA KREJANU IN KROS PROGI, 11.3.2009 Danijel Tancer

Končno smo tudi na Koroškem dočakali kolesarjem prijaznejše temperature. Tako tudi sneg ne moti več tako zelo ... Nekaj slik s treninga naših mladcev na trasi Krejanovega memoriala in na kros progi je v nadaljevanju novice, več jih najdete na spletnem albumu.ZIMSKE PRIPRAVE V ISTRI (16.-20.FEB 09), 22.2.2009 Danijel Tancer

Končali smo drugi del predvidenih zimskih priprav v Istri. Vidu, Primožu in Nacetu sta se od 16.-20.2. pridružila še Blaž H. in Matic. V petih dneh so fantje napravili čez 500 km in več kot 6000 vm kvalitetnega kolesarskega treninga, ki je vključeval že kaj več kot samo enostavno vožnjo po Istrskih cestah. Na roko nam je šlo tudi vreme, sicer sveže, vendar kar primerno za na kolo.

Nekaj vtisov najdete na Vidovi spletni strani, nekaj pa povedo tudi fotografije (avtor D.Tancer).PRIPRAVE V ISTRI - 1.DEL, 9.2.2009 Danijel Tancer

Slike >>>

Potem, ko nas je na Koroškem ponovno zasulo in so temperature vse prej kot zelo primerne za kolesarjenje, so se Vid, Primož in Nace v spremstvu Vidovih staršev odpravili na minipriprave v Istro. Še dan pred odhodom v toplejše kraje sta Vid in Nace opravila dva vzpona, enega za drugim, na Naravske ledine (slika zgoraj levo). Pri 1 st. C in več kot 1 m snega (navzdol sem ju zaradi mraza vozil z avtom). Klanci postajajo prekratki ...

Pa smo se za štiri dni odpravili v Istro, kljub slabi vremenski napovedi. In zadeli. Temperature med 10 in 15 stopinjami, malo dežja, malo manj sonca in na splošno primerne razmere za nabijanje kilometrov. V štirih dneh  so fantje v nekaj več kot 17.urah napravili 410 km in 5000 vm. Vmes so se za en dan priključili pripravam Vidovega cestnega kluba iz Celovca (RLM Kostel's Shop Grafenstein), ki je na pripravah v Poreču.
Naporni dnevi in z Bojano, ki je priskočila na pomoč, sva komaj uspela skrbeti za lačna usta ... Vmes pa sva tudi midva naredila kakšen kilometer. In raziskala teren za glavne klubske priprave naslednji teden, ko se odpravljamo tja v malo večji zasedbi.

PRIMOŽEVO POROČILO:
Kolesarske priprave Istra 5. 2. 09 – 9. 2. 09
Ker se naši bazni treningi počasi že zaključujejo, ter se z veliko hitrostjo približujejo prve dirke, mi pa zaradi neprizanesljivega vremena še nismo opravili kaj prida kilometrov na naših konjičkih, smo se prejšnji teden odločili, da se odpravimo na morje.
Tako smo se prejšnji četrtek po pouku odpravili na pot. Po naporni vožnji smo se krepko okrepčali, saj so nas čakali naporni štirje dnevi.
Petkov trening je bil najbolj naporen. V želji prekolesariti kar največ in ob navdušenju da smo končno spet na kolesu, smo vsi trije Nace, Vid in jaz kar nekako »pozabili« na hrano in pijačo. Proti koncu sem kratko potegnil ravno sam. Kljub krčem in izgubi moči sta mi do doma prijateljsko pomagala ravno Nace in Vid. Hvala vama!
V soboto smo se odločili, da bomo imeli trening »hribolazcev«. Iz doline reke Mirne smo si že prejšnji dan ogledali za nas kraljevski vzpon na Sv. Bartolj. Vendar pa je bilo jutro bolj klavrno. Že ob prvih minutah kolesarjenja je namreč začelo deževati. Cesta je bila v hipu mokra. Kar predstavljajte si kako noro fajn je bilo voziti v zaveterju. Po kakšni uri vožnje, ko smo bili že vsi trije totalno mokri smo prispeli v dolino reke Mirne. Tu pa smo se podali v klance, ki jih kar ni in ni hotelo biti konec.
Nedeljski trening je bil po trajanju spet nekoliko daljši. V Poreču smo se dobili s cestno ekipo Graffenstein, ter z njimi trenirali v skupini. Zame je bila to prva takšna izkušnja in moram priznati, da sem bil na začetku kar nekoliko živčen. Vendar pa sem se kasneje kar privadil in nisem imel posebnih težav voziti 35 km/h 10 do 20cm za kolesom kolesarja pred menoj.
Ponedeljkov trening je bil bolj namenjen regeneraciji. Tako da je bil nekoliko krajši in veliko manj intenziven kot prejšnje dni.
Priprave so minile v znamenju napornega kolesarjenja in druženja. Čas, ki ga nismo preživeli na kolesu smo prebili v dobri družbi ob igranju kart, gledanju televizije, igranju računalniških igric, tudi učenju. Seveda pa ne smem pozabiti pohvaliti okusno pripravljene hrane izpod rok naše Bojane Tancer. Vsi se veselimo že priprav, ki so planirane za naslednji teden.
Slike >>>

 

KOLESARSKI DRES, 9.3.2009 Danilo Golob

Vsi tisti, ki ste naročili KOLESARSKI DRES, lahko pridete ponj na DTK v TOREK, 10.03.2009 ob 18:30 uri. Kolesarski pozdrav !PROGRAMSKA SKUPŠČINA KOLESARSKEGA KLUBA RAVNE NA KOROŠKEM, 14.2.2009 Danijel Tancer

Petek, 13.2..2009, nasproti Gore
Upam, da datum ne pomeni kaj slabega ...
Vse, kar smo slišali in za kar smo se dogovorili na 4. Programski skupščini KK Ravne pri Sp.Lečniku, je bilo prej vse kaj drugega kot slabo !

Naredili smo križ čez lansko, doslej najuspešnejšo sezono našega kluba in naredili načrte za novo, upamo, da še uspešnejšo
(>>>
Program dela KK Ravne in Plan tekem tekmovalne sekcije <<<).

Ob prvih članih, sicer starejših ampak kolesarsko in tudi drugače zelo aktivnih, se je zbrala praktično vsa tekmovalna ekipa. Vid, Tit in jaz smo za svoje uspehe in delo prejeli klubska priznanja, za kar se najlepše zahvaljujemo. Po uradnem delu smo se starejši še malce "pogovarjali", mlajši pa so odšli "spat".

 

ROK KOLAR KOLESARSKA OSEBNOST KOROŠKE 2008, 31.1.2009 Danijel Tancer

V Kulturnem domu v Kotljah je potekala prireditev ob razglasitvi kolesarske osebnosti leta 2008 na Koroškem. Po mnenju glasovalcev spletnega portala MTB Koroška so si to priznanje prislužili Klavdija Cehner Oblak med dekleti, Rok Kolar                                                 med fanti in med prireditvami ponovno Krejanov memorial.
Priznanje sta prejela tudi lanskoletni zmagovalec Vid Tancer (tokrat drugi) in Danijel Tancer za svoje delo z mladimi. Tretje mesto med prireditvami je zasedel naš lanskoletni kros za državno prvenstvo.

Nekaj slik je v galeriji >>>
Novica na deejay blog

Prireditve, ki jo je že četrto leto zapored organiziral portal MTB Koroška in neutrudni Kalči, so se udeležili številni ljubitelji kolesarstva. Kratek kulturni program na začetku in predavanje ultramaratonca Marka Baloha, ki nam je pripovedoval o svojih podvigih na lanskoletnem DOS Extremu, RAM-u in postavitvi svetovnega rekorda v vožnji na 1 uro, so srečanje še dodatno popestrili. Seveda tudi Kalči, ki je moral silom prilike vskočiti še kot moderator ... Žal se je podelitev začela brez nagrajenk, saj so manjkale vse tri prvonagrajene. Zmagala je naša članica Klavdija Cehner Oblak pred Lucijo Ankon in Urško Andrejc. Bravo !

Med fanti je končno slavil tudi Rok Kolar                                                , za lepe rezultate na gorskih maratonih in prispevek k razvoju gorskega kolesarstva na Koroškem. Za naslednjo sezono ima pripravljenega povsem novega konjička, ki še čaka na tekmovalni krst. Lanskoletni dobitnik tega priznanja Vid Tancer je bil tokrat drugi. V naslednji sezoni načrtuje nekaj močnih mednarodnih tekem med starejšimi mladinci v Italiji, Avstriji in doma, seveda pa se bo udeležil tudi državnega, evropskega in svetovnega prvenstva, kjer ne misli samo sodelovati. Državni prvak med mladinci v spustu Denis Paradiž je bil tretji.

Med prireditvami je še četrtič zapored slavil Krejanov memorial, ponovno pa ni bilo nikogar, ki bi priznanje prevzel. Naše državno prvenstvo v krosu je bilo po mnenju glasovalcev na tretjem mestu. Lepo se je bilo ponovno srečati in malo poklepetati.
Nekaj slik je v
galeriji >>>
Novica na deejay blogPROGRAMSKA SKUPŠČINA KK RAVNE, 25.1.2009 Danilo Golob

Dragi člani kolesarskega kluba Ravne,
leto je naokoli, potrebno se je ozreti nazaj, pregledati kaj je bilo storjenega v pretekli kolesarski sezoni, si zastaviti nove cilje, se poveselit ...zatorej vabljeni!
KJE: Turistična kmetija Spodnji Lečnik nad Ravnami
KDAJ: petek,
13. februarja 2009 ob 17:30 uri

S kolesarskim pozdravom
UO KK Ravne

 

KOLESARSKI DRES, 25.1.2009, Danilo Golob

Vse člane kluba obveščamo, da se v tem tednu (5) zbirajo naročila za kolesarski dres (majica s kratkimi 30 EUR in dolgimi rokavi  36 EUR, kratke hlače 30 EUR ter vetrovka 50 EUR). Tisti, ki naročate prvič, preskusite dres pred naročilom. Prosimo, da še v tem tednu sporičete naročilo preko klubskega e-naslova. Kolesarski pozdrav!

 

KK Ravne Training Group v decembru in januarju, 18.1.2009

Od našega zadnjega javljanja nič kaj bistveno novega - še vedno pridno treniramo, tudi ob pomoči naših rekreativcev. Letošnja zima na Koroškem ni naklonjena kolesarjem ... Z odhodom starega leta smo se poslovili od še ene uspešne sezone Kolesarskega kluba. Številna skupna kolesarjenja, uspešna organizacija Državnega prvenstva XCO, dva naslova državnih prvakov in številni drugi uspehi, razširitev tekmovalne ekipe in še kaj bi se našlo. Zadovoljni smo !

Potem, ko smo zadnja dva meseca kombinirali trening v telovadnici in fitnesu s pohodi in planinarjenjem po koroških vršacih, se je fantom že zelo zluštalo kolesa. Primož in Nace sta 7. januarja kot prva zajahala svoja konjička in se odpravila čez mejo. Pravzaprav sta prišla samo do nje, tam ju je zaustavil hudičev mraz. Prehladno je še ... Zadnjo soboto smo se zato še enkrat odpravili proti morju, tokrat na Hrvaško. In opravili dober trening. V naslednjih tednih načrtujejo nekateri fantje še več podobnih izletov, s klubom pa bomo odšli tja organizirano v zimskih počitnicah.

Kaj smo še počeli ? Še nekajkrat smo bili na Uršlji gori, opravili smo tudi zimski vzpon na Peco in dnevno obiskovali nižje hribe v bližnji okolici. V fitnesu nadaljujemo po planu, igramo nogomet z našimi rekreativci (Luka je med glavnimi), smučamo, tečemo, ... Tudi koles nismo zanemarili - pripravljamo jih na nove napore. Zavore, gonilke, menjalniki, ... so potrebni popravila ali zamenjave.

Nekaj slik z naših priprav najdete v galeriji.

 

KOLEDAR REKREATIVNIH KOLESARSKIH PRIREDITEV V LETU 2009, 9.1.2009 Danijel Tancer

V Poletu so objavili prvi del koledarja rekreativnih športnih prireditev v letu 2009. Med obilico kolesarskih prireditev omenjamo nekatere v naši bližini:

11.04. Vzpon na Cvitrško sedlo
18.04. MTBO SG 2009 - orientacija z gorskimi kolesi
09.05. Vzpon na Lovsko kočo Strojna
23.05. Vzpon na Ojstrico
30.05. Ravensko kolesarjenje
30.05. Vzpon na Sv. Jernej
11.06. 6. vzpon na Šentanel
14.06. 4. maraton Trbonje
25.06. Vzpon na Gruberjev vrh
29.08. Sprint na Ivarčko jezero in Lake Jump
29.08. Vzpon na Komisijo
05.09. 9. Krejanov memorial
12.09. S kolesom okoli Uršlje gore

Več si poglejte na spletni strani Športnega koledarja

 

VABIMO NOVE ČLANE, 7.1.2009, Danijel Tancer

Če vam kolesarjenje pomeni sredstvo rekreacije oz. preživljanja prostega časa ali imate na tem področju tekmovalne ambicije, vas vabimo, da se nam pridružite. Posebej vabljeni mladi: vključite se v našo kolesarsko šolo, kjer lahko trenirate z nekaterimi najobetavnejšimi slovenskimi kolesarji.

Predstavitev kluba s pristopno izjavo.
Tekmovalna ekipa KK Ravne.

 

Ta stran uporablja spletne piškotke.