Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1Nazaj

N O V I C E   2 0 0 8EKIPA KK RAVNE ZA SEZONO 2009, 21.11.2008, Danijel Tancer

Z začetkom novembra je pričela z rednimi treningi nova, razširjena ekipa našega kluba v olimpijskem krosu (XCO), v kateri je ob vseh starih imenih tudi kar nekaj novih. Udarni trojici iz lanske sezone Vidu, Luki in Titu bo stala ob strani številčnejša ekipa, tako da bomo zastopani v praktično vseh kategorijah:
U15: Luka PUŠNIK
U17: Uroš LEVAR in Jure PEČNIK
U19: Vid TANCER, Mitja BREZNIK in Blaž HABERMAN
U23: Blaž PODRIČNIK in Nace KRIVONOG
Masters I: Tit KUKOVEC
Amater A: Primož GAMS

Ko se fantom na pomlad pridružijo še mlajši kolesarji, bo slika še bolj popolna. S fanti dela redno 2-3x tedensko Dani Tancer.
Ob rednih treningih v fitnesu, kjer fantje nabirajo moči, se sproščajo med plavanjem v ravenskem bazenu, igrajo nogomet na klubski rekreaciji, za njimi pa je tudi že kar nekaj skupnih tur (Uršlja Gora, Raduha, Peca, Ribniška, bili so na Obirju, Olševi, sprehodili so se čez Pohorje). Prizadevnost in tovariško druženje sta njihov zaščitni znak.

V kratkem se bodo na modni reviji predstavili v novih klubskih čeladah …
Nekaj slik s skupnih potepanj (foto D.Tancer) >>>.POZNO JESENSKA TURCA, 5.11.2008, Danilo Golob

Malo pozno, pa vendar le krajše poročilo o potepanju s kolesi po Koroški onkraj »meje«.
Ideja je padla na Gori, končala pa sicer z manjšim številom udeležencev, zato pa toliko bolj intenzivno.
Jutro sprva ni kazalo bog ve kaj, je bil pa opoldan zelo primeren za lagodno in prijetno kolesarjenje. Ker večkrat kolesarim v tem delu Avstrije, sem predlagal mali krog. Tako smo se mimo Tihojskega jezera spustili proti Beli, obšli Galicijo, se dvignili v Mohliče in Kamen ter Škocjan. Po dolgi ravnini je sledil kratek vzpon do Velikovca, kjer je bil drugi postanek in nastavljanje soncu. Nato pa naprej proti Rudi in Pliberku do »KOCKE« in naprej do Raven. Lep zaključek...,  ni kaj.

Prevoženo: dobrih 100 km, v
išinci: nekaj manj kot 500 m, čas na turi: več kot 4 ure.
Kolesarski pozdrav!KOROŠKI ŠPORNIK/ŠPORTNICA LETA 2008, 20.11.2008, Danijel Tancer

Že šesto leto zapored Športno glasilo Karizma in Koroški radio prirejata izbor za Koroškega športnika/co leta.
03/Maze, 04/Maze, 05/Maze, 06/Maze, 07/Gorza - kdo bo športnik/ca leta 2008? O tem odločate vi...
Glasujete lahko na spletni strani športnega glasila Karizma, preko SMS-a na številko 040 529 827, preko glasovnic v glasilu ali preko glasovanja na Koroškem radiu (glasovanje bo potekalo v decembru).

Več o pravilih glasovanja in športnikih izveste na  www.e-karizma.com.
"Koren, Maze, Nachbar, Gorza, Dugonjič, Urnaut, Ferarič...." - kdo je pa vaš favorit?
Vsak glas šteje! Glasuj tudi ti!

Lep športni pozdrav!
Uredništvo Karizme

 

PODELITEV PRIZNANJ NAJBOLJŠIM V POKALU ALPE ADRIA 2008, 26.10.2008, Danijel Tancer

Organizatorji letošnjega Pokala Alpe Adria v gorskem kolesarstvu so 25.10. v Kulturnem centru v Trbižu podelili priznanja najboljšim v posameznih kategorijah. Žal je bilo tekmovanj letos manj kot običajno, poleg tega se je prireditev v Afritzu pokrivala z državnimi prvenstvi. Vrstni red je tako bolj ali manj samo vrstni red in nič več. Če k temu dodamo še dejstvo, da na tekmah v Italiji tekmujejo Italijani in Slovenci, v Avstriji Avstrijci in Slovenci, v Sloveniji pa Slovenci, je slika popolna. Zato tudi ne čudi število zmagovalcev iz Slovenije. Res pa je, da imajo Avstrijci in Italijani veliko število drugih tekem in lahko izbirajo, nam pa so te tekme ob pomanjkanju domačih še kako dobrodošle. Za naslednjo sezono nam obljubljajo 6 tekem, v najboljši varianti celo 10. Prvič bo tekma AA tudi na Hrvaškem (Istra).

Spet sta nas razveselila naša člana Vid Tancer in Tit Kukovec. Vid je v kategoriji mladincev (U19) zasedel drugo mesto, Tit je v kategoriji 'Sportsmen' suvereno zmagal. Zelo smo veseli njunih uspehov ! Čestitamo !

Nekaj slik v galeriji, vrstni redi.

 

ZAKLJUČEK KOLESARSKE SEZONE, 19.10.2008, Danilo Golob

S kolesarsko turo v neznano in piknikom polnim športnih aktivnosti in dobrot za katere so poskrbeli, Bojana, Srečko, Jure in Dani T., vmes pa je "mehe" potegnil Primož, se je zaključila naša kolesarska sezona. Najbolj vztrajni bodo še zagotovo v lepih dnevih zajahali svojega »konjička« in ob lagodni vožnji naredili kakšen kilometer. Ostale pa vabimo, da se nam v torkih ob 17:00 uri pridružite pri malem nogometu in v sobotah ob 07:30 pri pohodu na Goro.
Kolesarski pozdrav!

Fotke prispevala Dani in Danilo

 

TIT IN MITJA NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V VZPONU, 21.9.2008, Danijel Tancer

Državnega prvenstva v vzponu na Pohorje sta se to nedeljo, 21.9.2008 udeležila tudi naša člana Tit KUKOVEC in Mitja BREZNIK in oba končala na stopničkah. Bravo !
Tit je moral med amaterji po številnih letošnjih zmagah s časom 34:53 sicer priznati premoč dvema "ganeševcema" (v krosih je zgodba seveda povsem drugačna), kljub temu je s skupnim devetim mestom dosegel lep uspeh.
Mitja je na svoji prvi tekmi v dresu KK Ravne s časom 41:34 zasedel drugo mesto med starejšimi mladinci in 35. mesto skupno.

Nastopila sta še dva Korošca, oba člana MTB Koroška: Klemen Hojnik je bil s časom 35:05 petnajsti, Matej Korat pa s časom 40:13 triintrideseti. Zmagala sta Dejan Vračič med moškimi in Lucija Ankon med ženskami.

Rezultati na strani organizatorja Ganesha MTB Team:
http://www.ganeshateam.com/main.htm

 

OKOLI CERKNIŠKEGA JEZERA, 16.9.2008, Danilo Golob

Ko se je začelo svitati, smo zapustili turobno Koroško, ki ni obetala kaj kolesarsko vzpodbudnega, zato pa je bila Notranjska ob prihodu že obsijana s soncem, čeravno termometer ni kazal več kot 10 °C.

Dolžina poti: 69 km, višinski metri: okoli 700 m, čas aktivne vožnje: 4,30 ure
Fotke prispevali Brane, Jure in Danilo
Kolesarski pozdrav

Tokratni vodnik Jure, nam je že takoj dokazal, da je dober poznavalec tega področja in da se ni kaj bati, da bi nas po Javornikih preganjal kakšen kosmatinec. V labirintu potk na Cerkniškem polju, nas je namreč v prvo pripeljal mimo vasi Dolenje jezero do Rakovega Škocjana.
Po ogledu naravnih mostov in drugih kraških pojavov, smo se pod vznožjem Javornika, le streljaj nad jezerom, odpravili proti gradu Snežnik. Kolesarjenje v tem območju je kar zahtevno, ne toliko fizično, kot orientacijsko. Veliko je enakovrednih križišč, groza, k sreči, da je Jure z nami, kar nam daje dodaten pogum in upanje ,da bomo še danes prišli do gradu. Ceste pa resnično odlične. Še Branko, ki je prišel »direkt iz Radencev«, ni imel večjih problemov. Dogajanje na enem izmed najlepših gradov na Slovenskem je bilo pestro. Harmonika in veselo vzklikanje je bila stalnica, samo neveste in ženini so se menjali. Le nekaj korakov stran pa pravo nasprotje. Mlado in staro se je v čudovitem okolju med grajskimi drevoredi in obronki cerkniškega jezera pripravljalo na jesenski tek. Mi pa se po počitku in okusnih ražnjičih ter medici in pivu odpravimo naprej proti osrednjemu delu Cerkniškega jezera.

Največji otok na Slovenskem z isto imenovano vasico Otok je bil v jesenskem popoldnevu obkrožen s posušenim trsjem in jezersko travo, kar je kazalo, da je že kar nekaj časa, ko je jezero izteklo v požiralniška rešeta ter »odrajžalo« proti Rakovemu Škocjanu in bog ve kam še. Vrnitev po prašnati cesti nam še zadnjič ponuja lepe razglede preko jezera proti Cerknici in čarovniški Slivnici v ozadju. Ker nas je čas preganjal, smo si ogled »gezirov«, rezervirali za naslednjič, zato pa smo zakadili v že »znane« poljske potke. Res pa je, da smo se zaradi tehnično prezahtevne poti, ločili od vodnika in obrali lagodnejši zaključek današnje lepe in zanimive poti.

 

8. KREJANOV MEMORIAL, 6.9.2008, Danijel Tancer

V prelepem, za začetek septembra skoraj pretoplem vremenu so organizatorji, člani Alpskega smučarskega kluba Fužinar Ravne izpeljali osmi Krejanov memorial. Prireditev postaja kultna in vsakoletna udeležba rekreativnih kolesarjev iz vse Koroške to samo potrjuje. Letos se je s progo in svojo kolesarsko pripravljenostjo pomerilo 249 kolesarjev. Za sodelovanje in boj s progo, vsak po svojih najboljših močeh, vsem iskrene čestitke.

Z veseljem lahko poročam, da je iz leta v leto več mladih privržencev tega lepega športa. Nekateri prijateljski pogovori ob Krejanu obetajo za naslednje leto več zanimivih druženj predvsem zanje ... In še, da se je rekord proge vrnil na Koroško. Letos najhitrejši, domačin s Prevalj Robi Kordež je s časom 1:00:45 prehitel doslej najboljši čas Dejana Vrečiča. Bravo Robi !

Tudi druženje in pomenkovanje s prijatelji po zaključku tekme je bilo v stilu, prijetno in veselo. Samo želimo si lahko, da bi bilo takih prireditev čim več ! Čestitke organizatorjem !

Rezultati letošnjega Krejana
Slike (Dani Tancer)RAZPIS ZA 8. KREJANOV MEMORIAL 2008, 1.9.2008, Danilo Golob

Že osmič zapored poteka na Prevaljah Krejanov memorial, gorsko kolesarska prireditev, posvečena  začetniku tega lepega športa na KOROŠKEM.
KDAJ: 06.09.2008 OB 10:00 URI
KJE: PREVALJE - DRUŽBENI DOM

Vabljeni !

 

DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKOV ! 20.7.2008, Danijel Tancer

Državno prvenstvo v krosu je uspešno za nami. Zadovoljni smo tako zaradi pohval sodelujočih kot rezultatov naših tekmovalcev:

naslove državnih prvakov sta osvojila

Vid TANCER med starejšimi mladinci in
Tit KUKOVEC med amaterji.
Bravo fanta, zaslužila sta si ta naslova !

K temu moramo dodati še drugo mesto Luke PUŠNIKA med dečki (U15). Bravo Luka !

In še sedmi mesti Blaža PODRČNIKA med mlajšimi člani (U23) in Primoža GAMSA med amaterji ter deseto mesto Uroša LEVARJA med dečki (U15). Bravo fantje ! 

Veliko slik v naši galeriji.
Novice:
MTB.SI , Bicikel.com , VidTancer.com

Vreme, ki nas je še najbolj skrbelo, je vzdržalo. Žal je močan dež v petek progo dobro namočil, tako da je bila na posameznih odsekih zelo blatna. Kot se za kros spodobi. Na startu so bili vsi najboljši slovenski gorski kolesarji v krosu, kar se letos na domači tekmi še ni zgodilo. Vključno z vsemi branilci naslovov.

Dva utrinka, ki zaslužita še posebno priznanje:
Vidova vztrajnost potem, ko mu je odlomilo pedal in je en krog vozil praktično samo z desno nogo. Po menjavi pedala je nadoknadil triminutni zaostanek in k temu dodal še tri minute.
Primožev športni duh, potem, ko je po defektu pretekel skoraj cel krog. In ko je na "bandi" že videl rezervno kolo, je moral še na en kilometer teka ob kolesu, da je do njega tudi prišel.

In na koncu še priznanje fantom in dekletom, ki so prvenstvo organizirali. Opravili so številne prostovoljne ure dela na progi in organizaciji, ves čas jih je krasila dobra volja in profesionalnost, ki je ne najdeš pri najboljših profesionalnih organizatorjih. Veliko priznanje tudi našim tekmovalcem, ki niso samo uspešno in športno tekmovali, ampak so pri organizaciji ves čas tudi aktivno sodelovali.

Veselim se že mednarodne dirke naslednje leto !
Veliko slik v naši galeriji.
Novice:
MTB.SI , Bicikel.com , VidTancer.com

 

USPEŠEN NASTOP NA KROSU V OJSTREM, 13.7.2008, Danijel Tancer

Na četrti tekmi Slovenskega pokala v krosu v Ojstrem, ki so jo to nedeljo organizirali prizadevni kolesarski delavci iz KD Hrastnik, nas je zastopala peterica tekmovalcev.

Najprej sta se na progo podala Luka PUŠNIK in Uroš LEVAR, ki sta v tekmi dečkov do 15 let zasedla 3. oziroma 10. mesto. Posebej se je s svojim nastopom izkazal Luka, ki je še vedno v igri za drugo mesto v skupnem seštevku. Bravo Luka !
V drugi tekmi sta nas zastopala Vid TANCER med starejšimi mladinci in Tit KUKOVEC med amaterji. Vid, ki smo ga tokrat prvič videli na novem polnovzmetenem kolesu, je dobršen del tekme presenetljivo vodil, potem pa v zadnjih dveh krogih popustil - kljub temu odličen drugi (Vidova analiza tekme jutri na njegovi spletni strani www.VidTancer.com). Tit je bil ponovno premočan za ostale slovenske amaterje. Oba odlična, čestitke !
Nazadnje se je ob enih pomerila še peščica najboljših, med njimi tudi Blaž PODRIČNIK, ki pa je odstopil. Zmagovalec domačin Matej LOVŠE.

Obširnejša novica z rezultati na MTB.SI, mi prilagamo SLIKE.

 

UDELEŽILI SMO SE KROSA NA KLOPINJSKEM JEZERU, 6.7.2008, Danijel Tancer

Luka PUŠNIK in Uroš LEVAR sta se udeležila tekme Avstrijskega pokala v krosu za mlade upe na Klopinjskem jezeru in žal oba odstopila. Uroš zaradi majhne nesreče, Luka pa je v veliki vročini odstopil zaradi izčrpanosti. Spremljevalne tekme za amaterje sta se udeležila tudi Primož GAMS in Blaž PODRIČNIK in zasedla 9. oziroma 7. mesto. Z nami je bil tudi Nace KRIVONOG, ki je v tej kategoriji premočno zmagal.VZPON NA GRUBERJEV VRH, 2.7.2008, Danijel Tancer

Na predzadnji tekmi letošnjega Koroškega pokala v vzponih se je 68 kolesark in kolesarjev spopadlo s sabo in  z Gruberjevim vrhom. Vzpona se je udeležilo tudi 5 naših članov in doseglo naslednje rezultate:

Klavdija CEHNER OBLAK - ženske 31-40 let: 1.mesto (26.mesto skupno)
Vlado PATERNUŠ - moški 46-55 let: 2.mesto (16.mesto skupno)
Dejan SLEMENŠEK - moški 16-25 let: 3.mesto (22.mesto skupno)
Sebastjan OBLAK - moški 26-35 let: 9.mesto (23.mesto skupno)
Uroš LEVAR - dečki do 15 let: 3.mesto (57.mesto skupno)

V skupni razvrstitvi pokala med ženskami še vedno vodi Klavdija CEHNER OBLAK.

Iskreno čestitamo vsem !
Kot tudi organizatorju vzpona in Koroškega pokala !

Novica na MTB Koroška.
Rezultati.

 

KOROŠKI POKAL, SPRINT NA IVARČKO, XCO GRIFFEN, 31.8.2008, Danijel Tancer

Pester kolesarski konec tedna !

Z Vzponom na Komisijo se je v soboto, 30.8. zaključil Koroški pokal v vzponih 2008. Izmed kolesarjev našega kluba se je najbolje odrezal Mitja BREZNIK z 21. mestom, med ženskami je Klavdija CEHNER OBLAK s tretjim mestom potrdila skupno zmago v Koroškem pokalu.
Rezultati na strani Koroškega pokala.

Prav tako v soboto je v sosednjem Griffnu potekala tekma naraščajnikov (Kärnten MTB Nachwuchscup). Luka PUŠNIK je v kategoriji U15 s petim mestom potrdil svoj talent. Slike (J.Pušnik).

Vikend se je zaključil v nedeljo, 31.8. s Sprintom na Ivarčko jezero. Drugo mesto Vida TANCERJA absolutno, zmagi Luke PUŠNIKA in Danija GOLOBA ter 2. mesto Vlada PATERNUŠA v svojih kategorijah. Najhitrejši je bil z novim rekordom proge Klemen HOJNIK (MTB Koroška). Slike (D.Tancer).

 

OBISK VERNERCE, 30.8.2008, Danilo Golob

Po dobrem mesecu dni po državnem prvenstvu v olimpijskem krosu z gorskimi kolesi, so se odpravili na potepanje okoli Uršlje gore, zagnani kolesarski delavci KK Ravne, ki so se odzvali povabilo UO in požrtvovalno pripravljali in z odliko izpeljali osrednjo gorsko kolesarsko prireditev v Sloveniji. Ob postanku pri prijaznem ovčarju na Vernerci, so še enkrat obudili spomine na ta dogodek, hkrati pa se opomnili, da kolesarski klub čakajo v letu 2009 novi izzivi, s katerimi se bodo zagotovo odgovorno spoprijeli.

Upravni odbor se jim še enkrat iskreno zahvaljuje. Fotografije prispevala Dani in Franc.28. RKM Tri srca – Radenci 2008, 25.8.2008, Danilo Golob

Lanska odlična organizacija, nas je kljub slabemu vremenu (ob šestih je lilo kot iz škafa), zvabila v Radence, na 28. rekreacijski kolesarski maraton. Po postanku pred G. Radgono, so se obrazi razvedrili, pa ne samo zaradi dobrodošle kave, ne, dež je skorajda ponehal in obetal se je lep kolesarski dan. In res je bil. Kolesarski pozdrav!

Fotke prispeval M. Klančnik

Bilo je tako kot smo si želeli, dobrodošlica z veliko slaščic in dobre kave, trasa odlično izbrana in označena, ob 4. postajališčih na trasi, več kot dovolj osvežilnih pijač in sadja ter ob zaključku odlična pašta s »kolesarsko pijačo« po 1,30 EUR. Kar pa je najbolj štelo, za varnost kolesarjev je bilo odlično, resnično odlično poskrbljeno, saj je skorajda vsako skupino spremljal motorist ali osebno vozilo, vozniki os. vozil so bili »dobre volje«, da ne govorim o redarjih, ki so bili na vseh pomembnih križiščih (teh pa ni bilo malo) ter dobro opravljali svoje delo.
Z vsem tem so bili obdarjeni hrabri kolesarji, ki so se navzlic slabemu vremenu, odločili za 28. RKM Tri srca – Radenci 2008 in se s tem oddolžili odličnemu gostitelju Športnemu društvu Radenci - kolesarska sekcija.

 

VID IN TIT NA VZPONU NA VIŠARJE, 24.8.2008, Danijel Tancer


Naša člana Vid TANCER in Tit KUKOVEC sta se udeležila zadnje tekme Pokala Alpe Adria, ki se že tradicionalno konča z vzponom na Višarje. Že tako težak vzpon je bil zaradi neurja pred desetimi dnevi še težji. Razrita proga je pripomogla k približno 15 minut slabšim časom kot lani.

Vid je bil s časom 1:29:53 drugi med mladinci, 2:13 za zmagovalcem Blažem ŽNIDARŠIČEM,
Tit je s časom 1:32:05 osvojil 5. mesto med sportsmeni.

Neuradni uvrstitvi v skupnem seštevku Pokala AA 2008: Tit prvi med sportsmeni in Vid drugi med mladinci !
B R A V O  !!!

Nastopilo je še nekaj Korošcev:
Robi KORDEŽ je bil s časom 1:23:57 odličen tretji v kategoriji elite,
Matej KORAT (1:40:43) in Grega CEHNER (1:47:44) sta osvojila 10. oziroma 13. mesto med sportsmeni.

Najboljši rezultat vzpona je dosegel odlični Luka MEZGEC z 1:20:38.

Rezultati na uradni strani organizatorja.
Vidov komentar tekme na
VidTancer.com.

 

28. rekreativni kolesarski maraton Tri srca 2008, 17.8.2008, Danilo Golob

Vse zainteresirane člane kluba, ki se žele v nedeljo, 24.08.2008 udeležiti maratona Tri srca sporočamo, da pokličejo na tel. 031 316 430 do jutri, 18.08.2008, do 17:00 ure, dogovorili se bomo za prijavo in prevoz do Radencev. Kolesarski pozdrav!

 

OKOLI RAZBORJA - skupna tura, 15.8.2008, Danilo Golob

Vse člane vabimo v soboto, 16.08.2008, na skupna tura Okoli Razborja - vodnik S. Pšeničnik. Dobimo se ob 08,00 uri na parkirnem prostoru med trgovino Tuš oz. Havano.
Vabljeni - kolesarski pozdrav!

 

XCO KRVAVEC, XCO KIRCHBERG, 30.6.2008, Danijel Tancer

Pester kolesarski vikend so z lepimi uspehi ponovno zaznamovali tudi naši tekmovalci.

Na Krvavcu je bila tretja tekma Slovenskega pokala v krosu, na kateri je med amaterji ponovno zmagal Tit KUKOVEC.
Ostale uvrstitve:
Luka PUŠNIK - 2. mesto dečki U15
Primož GAMS - 2. mesto amaterji A
Blaž PODRIČNIK - 4. mesto U23

Obširnejša novica in rezultati na mtb.si.

Vid TANCER se je udeležil UCI1 tekme v krosu v Kirchbergu (Avstrija) in z drugim mestom med mladinci dosegel lep mednarodni uspeh. Novica, rezultati in slike na Vid Tancer.com

Iskrene čestitke vsem !


NA OJSTRICO in PO DOLINI LABOTNICE - skupna tura, 26.6.2008, Danilo Golob

V soboto, 28.06.2008 se ob 08,00 uri dobimo na parkirnem prostoru pred Havano, od koder se z avtomobili odpeljemo v Dravograd na tradicionalno zbirno mesto (pred nogometnim igriščem). Ženske bodo krenili po dolini Labotnice, moški del pa na Ojstrico. Odhod, velja za obe turi, je ob 08,30 uri iz že omenjenega zbirnega mesta.

Vodnika: Manica Klančnik (041 866 280) in Brane Keček (041 748 037)
Kolesarski pozdrav!

 

VID NA SVETOVNEM PRVENSTVU, 23.6.2008, Danijel Tancer

Po skoraj 10 dnevih odsotnosti se je Vid Tancer vrnil s svetovnega prvenstva, kjer je 19.6. nastopil v kros tekmi mladincev. Žal se mu ni izšlo, kot si je želel - po težavah z verigo takoj po startu se je sicer prebil v četrtem od petih krogov do 60. mesta, potem pa zlomil okvir in odstopil. Kljub temu, da je dal od sebe vse, kar zmore, je imel tokrat pač smolo. Iskrene čestitke za pošteno borbo do konca !

Obširnejša novica z rezultati in slikami na spletni strani VidTancer.com
Od Korošcev sta nastopila še Denis PARADIŽ, ki je med mladinci v spustu zasedel odlično 19. mesto in Robi KORDEŽ v krosu med elitovci, ki pa je žal prav tako odstopil.

 

VREME KONČNO POPUSTILO, KROS PROGA PRIPRAVLJENA, 16.6.2008, Danijel Tancer

Dež, ki nam je letos tolikokrat zagodel, je končno "pozabil" padati. Prizadevni člani in simpatizerji KK Ravne smo končno uspeli izvesti ta pravo delovno akcijo.

PROGA JE PRIPRAVLJENA ZA DRŽAVNO PRVENSTVO !

Vabljeni na trening (sporočite nam na
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. , da prihajate in fantje vam bodo pomagali.

 

SPRETNOSTNA VOŽNJA IN KROS ZA OSNOVNOŠOLCE MEŽIŠKE DOLINE, 16.6.2008, Danilo Golob

Kljub zadovoljivemu informiranju vseh osnovnih šol v Mežiški dolini,  je bil odziv nikakršen. Mogoče so temu botrovale približajoče počitnice ali pa morda slabo sodelovanje športnih pedagoških delavcev z lokalno skupnostjo. Ob tej priliki, se še enkrat zahvaljujemo Majčnu in kolesarskim delavcem KK Ravne, za pomoč pri izvedbi tega tekmovanja in upamo, da bo prihodnje leto vsaj kar se udeležbe tiče, bolj uspešno.

Kolesarski pozdrav!

 

MARATON V TRBONJAH, 14.6.2008, Danijel Tancer

Na maratonu v Trbonjah, ki je štel tudi za državno prvenstvo, je Tit KUKOVEC (2:59:25) zmagal med sportsmeni in postal državni prvak ! Čestitamo !

Tekme so se udeležili tudi:
Blaž PODRIČNIK (elite+U23, 13. mesto, 4:17:44)
Primož GAMS (hobby turist 1, 10. mesto, 4:39:03)
Luka PUŠNIK (mali maraton, moški do 1988, 8. mesto, 1:46:14)

V absolutni konkurenci sta zmagala Lenart NOČ med moškimi (2:46:21) in Lucija ANKON med ženskami (3:36:16).
Čestitke vsem ! Obširnejša novica na MTB.si.

 

DELOVNA AKCIJA – DRUGIČ, 13.6.2008, Danijel Tancer

Žal nas je zadnjič pregnal dež ...
Dobimo se še enkrat v PON, 16.6. ob 16.00 pri 'repaču'. Kosili in čistili bomo kros progo, prinesite primerno orodje. Upajmo na lepše vreme, pridite tudi mladci !

 

DELOVNA AKCIJA, 9.6.2008, Danilo Golob

Vabimo vse člane kluba, pa tudi tiste, ki občasno koristijo kros progo, da se udeležijo delovne akcije - urejanje kros proge. Prinesite motike, "krampe", lopate in grablje, slednje rabimo 4 kose.
Dobimo se v SREDO, 11.06. 2008 ob 16:00 uri pri "repaču". Za žejo bo poskrbljeno. Kolesarski pozdrav

 

KAMNIŠKI KROS 2008 V BLATU, 9.6.2008, Danijel Tancer

Letošnji Kamniški kros, ki so ga 8.6. organizirali prizadevni kamniški kolesarski zanesenjaki in je štel tako za Pokal Slovenije in Pokal Alpe Adria, je bil blaten, kot že dolgo ne. Pa še dež se je vlil vsake toliko časa. Ponovno lep uspeh naših tekmovalcev: zmagi amaterjev Tita in Primoža, tretje mesto Vida med mladinci in 11. mesto Blaža v kategoriji mlajših članov do 23. Luka in Uroš, ki sta bila prav tako z nami, sta se na progi žal izgubila. Ne skrbite, sta se že našla ...
Bravo fantje !

Slike v galeriji (D.Tancer, Levar)
Poročilo na
MTB.SI, Bicikel.com

V prvi tekmi so se pomerile mlajše kategorije, kjer pa sta Uroš in Luka žal zamudila na start. Blato na progi in lepota kamniških gozdov so ju toliko pritegnili, da ju kar ni bilo na spregled. Petnajst minut po startu pa sta končno le prilezla na plano.
Ob 10.00 so začeli svojo tekmo starejši in mlajši mladinci ter amaterji in masterji.
Konkurenca med mladinci je bila ponovno zelo močna. Po 4 krogih je zmagal prebujeni Ukrajinec Mykhailo Batsutsa (drugi z EP) s časom 1:07:34 pred najboljšim Slovencem Blažem Žnidaršičem (1:08:00). Vid, ki opazno napreduje iz tekme v tekmo, ponovno odličen tretji z majhnim zaostankom (1:09:49). Med drugim je premagal lanskoletnega avstrijskega prvaka Hoia (1:10:59) in Jožija Zagerja (1:14:31). Dobra tekma !
Tit je kot že velikokrat letos pokazal, da je za amatersko konkurenco v Sloveniji premočan (1:16:02, 4 krogi). Primož je tekmoval sploh prvič na tako močnem tekmovanju in kar zmagal s časom 1:25:35 (3 krogi) - sicer je bil edini v svoji kategoriji, vendar se je srčno boril in nabiral potrebne izkušnje.
Nazadnje so se pomerili še najboljši, med njimi tudi Blaž, ki je s številnimi pristanki v blatu navduševal prisotne. Predvsem pa s svojo nepopustljivostjo in pravim pristopom (edini, ki se je v feed-coni ustavil na kozarčku, vode seveda).

Od Korošcev so nastopili še:
Grega Cehner (8. mesto med amaterji B, 1:07:17, 3 krogi)
Nace Krivonog (odstop v U23)
Borut Ramšak (10. mesto v U23, 2:16:17, 5 krogov)

Rezultatsko so prevladovali ukrajinski reprezentantje, ki se pripravljajo na bližajoče se svetovno prvenstvo v Italiji. Zmagali so tako med člani in članicami kot med mladinci in mladinkami. Neverjetno, koliko so pridobili v enem tednu (sedem dni nazaj, ko sem jih imel priložnost spoznati na Madžarskem, so bili še popolnoma razglašeni !?). Od Slovencev sta vidnejšo vlogo igrala Lenart Noč (4. mesto skupno, 2:07:43) in Blaž Žnidaršič (drugi med starejšimi mladinci).

 

KROS IN SPRETNOSTNA VOŽNJA ZA MLADE KOLESARJE, 5.6.2008, Danijel Tancer

Vse mlade kolesarke in kolesarje vabimo na Kros in spretnostno vožnjo v park pred Gimnazijo v nedeljo, 15.6. s pričetkom ob 10.00.
Vsak udeleženec spretnostne vožnje prejme spominsko diplomo in praktično nagrado, najboljši trije v posameznih kategorijah krosa pa kolajno in praktično nagrado. Startnine ni !

 

VID ZMAGAL NA MADŽARSKEM, 2.6.2008, Danijel Tancer

Vid TANCER se je 1.6. udeležil tekme v Pilisszantu pri Budimpešti (UCI2) in dosegel odmevno mednarodno zmago. Med drugim je premagal drugega z Evropskega prvenstva pred dvema tednoma Mykhaila Batsutso (Ukrajina) in vse najbolše madžarske kolesarje. Lep obet pred prihajajočim Svetovnim prvenstvom v Italiji. Bravo Vid !
Obširnejša novica in slike na www.vidtancer.com5. RAVENSKO KOLESARJENJE, 27.5.2008, Danilo Golob

5. Ravensko kolesarjenje je menilo v lepem, za kolesarjenje ravno pravšnjem dnevu. Povsem ne tekmovalnega kolesarjenja se je udeležilo mlado in staro, ki na tej prireditvi ne gleda na časomerilec in jim dihanje še dopušča kakšno spregovoriti s prijateljem.
Kolesarski pozdrav!

Fotke prispevali deejay, Brane in Danilo
Galerija s kolesarjenja (takoj ko pride D. Tancer)

Mala Neža, Blaž, Vesna, Monika, Nika… so popestrili družinsko kolesarjenja ter skupaj s starši naredili za njihova leta kar zajetno klobaso. Tokrat obrnjena smer velikega kroga je večini kolesarjev bolj ustrezala kot lanska. Res da je šrotneški klanec »hud« , vendar se to dogaja v prvi polovici trase, ko smo še pri moči in še ne čutimo otrdelih nog.
Navkljub relativno dobremu obisku kolesarske prireditve, si organizator želi obiska kolesarjev še iz drugih koroških okolij (klubov), da skupaj na startu zaustavimo štoparico ter se odpravimo na izlet pod Uršljo goro. 

 

15. KRALJEVA ETAPA GIRA D'ITALIJE 08, 27.5.2008, Danilo Golob

Po nekaj letnem TV spremljanju kolesarskih dirk po Italiji, sva se z Miranom odločila Giro še doživeti. Kraljeva 15. etapa ali Dolomite Stars, kot so jo poimenovali domačni, je obetala zanimiv boj, saj je kolesarje čakalo 154 km hribolazenja, s 5. "prvo razrednimi" prelazi v skupni dolžini 62,1 km.... Načrtovana trasa je omogočala, ob hitrih premikih s kolesom (drugače na dan dirke ni mogoče) ogled dveh prelazov, kar pa je za tovrstne prireditve velika priložnost in prava redkost.

V soboto sva se nastanila v kampu pod Marmolado, le streljaj od vrha prelaza Fedaie oz. cilja15. etape. Bilo je še zgodaj, zato sva se s kolesi odpravila do Arrabe, starta nedeljske dirke in na najino začudenje, tam ni bilo opaziti še nikakršnih »gradbenih del«. Bilo pa je veliko kolesarjev rekreativcev, ki so tega dne sodelovali na vzporedni prireditvi, prevoziti 15. etapo, vendar v »drugačnem« ritmu.

V nedeljo pa transparent v nahrbtnik in "hajd" na prelaz Giau da dobiva primeren prostor, kjer bova pričakala Tadeja, Jureta in Simona. Bodrenje gledalcev ob cesti je bilo neizmerno, iz njihovega vzpodbujanja pa je bilo čutiti spoštovanje do vsakega tekmovalca, ki je prisopihal mimo. Po odhodu spremljevalnih vozil sva sedla na kolo in "šus" na prelaz Fedaie, pred tem pa se je bilo treba spustiti za okoli 1000 višinski metrov. V ciljnem vzponu je bila nepopisna gneča gledalcev. Tako izmučenih pogledov kolesarjev že dolgo nisem videl, zato je bila vsaka sekunda pomoči (potiskanje), božji dar za kot kamen otrdele noge.

Tadej je v dresu državnega prvaka v skupini 6. kolesarjev »pridrvel« mimo in zasedel končno odlično 10. mesto. Jureta je asistenca Di Luci, očitno dotolkla do te mere, da zadnjih 5. km ni zdržal tempa najboljših, pa je kljub temu zasedel solidno 40. mesto, le tri mesta za svetovnim prvakom Bettinijem. Simonu je v prvi polovici dirke kazalo dobro, na prelaz Giau je prišel med prvimi, v nadaljevanju pa popustil in na koncu zaostal za zmagovalcem nekaj več kot 21 min. ter zasedel 61. mesto.

Po končanem spektaklu pa v dolino in nazaj proti Koroški s polno zanimivih doživetij in prijetnih občutkov. Giro si je vredno ogledati.

 


TIT ZMAGAL, LUKA DRUGI NA KROSU V ZAVRŠNICI, 24.5.2008, Danijel Tancer

Dočakali smo tudi prvo tekmo Slovenskega minipokala v krosu, ki so jo uspešno izvedli prijazni gostitelji iz Završnice. Po nočnem deževju je bila proga blatna in za tekmovalce vse prej kot lahka, kot vedno pa so tudi tokrat zmagali najboljši. Med njimi v kategoriji amaterjev premočno Tit KUKOVEC, ki letos v Sloveniji nima prave konkurence.

Luka PUŠNIK je med 15-letniki še enkrat zasedel drugo mesto, tokrat že bližje prvemu. Zelo dobra tekma in ponovno velik napredek.
Vid TANCER je moral po odličnih prvih dveh krogih odstopiti - brez zadnjega menjalnika pač ne gre.
Od Korošcev smo navijali še za Robija KORDEŽA (drugi med elitovci in peti skupno) in Klemna HOJNIKA (peti v kategoriji U23). Med fanti je bil najhitrejši Luka MEZGEC, med dekleti pa kdo drug kot svetovna viceprvakinja Tanja ŽAKELJ.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke, organizatorju pa zahvala za prijetno druženje in lepo tekmo brez vsakršnih zapletov !
REZULTATI
SLIKE s prireditve (avtor: Danijel Tancer)

 

POROČILO IZ POTEPANJA PO KRASU, 19.5.2008, Danilo Golob

Na ne preveč obetaven dan smo se odpravili proti Krasu, točneje Sežani, kjer je bil začetek in konec načrtovane ture. Za večino je bilo to neznano okolje. Okolje, ki nas je skorajda na vsakem kilometru s svojo enkratno arhitekturo, prijaznimi ljudmi in čudovito naravo, resnično očaralo. Posebej topel sprejem smo doživeli v vasici Pliskovica, kjer so nas domačini povabili na nedeljsko zabavo. Zgodila pa se je tudi mala nerodnost. Ob predstavljanju, od kod prihajamo, smo bili »nekoliko nejasni«, celo tako, da so nas ob skupinskem fotografiranju hoteli posaditi kar pod avstrijsko zastavo. Tudi to se dogodi....

Samo kolesarjenje tehnično ni bilo zahtevno - večina poti je bil dober asfalt (nekaj takšnega pri nas težko najdeš) - bilo pa je nekaj kratkih klancev, kar pa na vse zadnje včasih prija in je dobrodošlo. No, pa tudi kakšne kaplje dežja ni manjkalo.

Dolžina poti: 53 km , v
išinski metri: 615 m, čas kolesarjenja: dobre 3 ure (brez postankov)
Po vrnitvi v Tomaj (rojstni kraj Srečka Kosovela, prezgodaj umrlega slovenskega pesnika) smo se ob dobrem vinu in hrani kolikor toliko opomogli (lahko bi še kaj pojedli), da smo lahko »odrajžali« proti Koroški. Bilo je zanimivo in lepo. Kolesarski pozdrav

Fotke v galeriji prispevali udeleženci potepanja.

 

VID 45. NA EVROPSKEM PRVENSTVU V ST. WENDLU, 17.5.2008, Danijel Tancer

Na svojem prvem velikem tekmovanju je Vid v dresu slovenske MTB reprezentance med 99 mladinci osvojil zelo dobro 45. mesto (v svojem letniku je celo deseti). Bravo !
Več na njegovi spletni strani
www.vidtancer.com.

Velik uspeh je dosegla Tanja ŽAKELJ, ki je bila v kategoriji U23 srebrna !!!
Odlično se je odrezal tudi Luka MEZGEC s 16. mestom v kategoriji U23 med moškimi. Čestitke !
Uvrstitve ostalih slovenskih reprezentantov in poročilo s tekmovanja na
MTB.SI.4. SKUPNA TURA - PO KRASU, 13.5.2008, Danilo Golob

Člane kluba vabimo na kolesarjenje po Krasu, ki bo začinjeno s prijetnimi postanki ob "kraški tekočini" in ogledi lokalnih zanimivosti.

KDAJ: sobota, 17.05.2008 - odhod ob 06,00 uri izpred trgovine Tuš na Ravnah.
Predvidena trasa: Sežana - Dutovlje - Kobdilj - Štanjel - Kobjeglava - Tomčevica - Gabrovica pri Komnu - Kosovelje - Pliskovica - Dutovlje - Sežana. Dolžina ture bo nekaj več kot 40 km.
Zaradi uskladitve prevoza prosimo vse, ki se boste ture udeležili, da do petka pokličete na tel. 031 316 430.

Kolesarski pozdrav!

 

KRALJEVSKI VZPON NA STROJNO, 10.5.2008, Danijel Tancer

V soboto, 10. maja smo bili ponovno gostje MTB Koroška na letošnji tretji tekmi Koroškega pokala v vzponih. Skoraj 120 kolesarjev in veliko privržencev kolesarstva nas je uživalo v prelepem vremenu in prijetnem druženju. In kar posebej razveseljuje, bilo je več zelo mladih kolesarjev. Pa še dobra hrana in pijača na koncu ter izvirne nagrade. Kljub kakšnemu spodrsljaju, ki ga ni nihče opazil, je lahko prireditev samo vzgled ostalim.

Vzpona se je udeležilo tudi lepo število članov našega kluba:

Klavdija CEHNER OBLAK (1. mesto ženske 31-40 let, 2.mesto ženske sk.)
Luka PUŠNIK (1. mesto dečki do 15 let, 37.mesto moški sk.)
Uroš LEVAR (3. mesto dečki do 15 let, 85.mesto moški sk.)
Dejan SLEMENŠEK (4. mesto moški 16-25 let, 22.mesto moški sk.)
Sebastjan OBLAK (12. mesto moški 26-35 let, 34.mesto moški sk.)
Branko KRANČAN (18. mesto moški 36-45 let, 77.mesto moški sk.)
Vlado PATERNUŠ (2. mesto moški 46-55 let, 21.mesto moški sk.)
Miran KLANČNIK (9. mesto moški 46-55 let, 61.mesto moški sk.)
Dominik LAZNIK (21. mesto moški 46-55 let, 89.mesto moški sk.)
Edvard KRALJ (2. mesto moški nad 55 let, 78.mesto moški sk.)
Blaž PODRIČNIK (4. mesto moški U23, 27.mesto moški sk.)

Najhitrejša sta bila Marko ČRETNIK med moškimi in Špela ŠKRAJNAR (oba Ganesha Team) med ženskami. V skupni razvrstitvi sta po treh tekmah Koroškega pokala najboljša Klavdija CEHNER OBLAK in Marko ČRETNIK.

Dovolj pisanja, poglejte raje SLIKE z druženja, povedo več ...
Poročilo na
MTBKoroška, Deejay.blog. Rezultati.PO KRASU, 9.5.2008 Danilo Golob

Vse člane kluba obveščamo, da je skupna tura "PO KRASU", zaradi objektivnih težav prestavljena na 17. maj 2008. O podrobnostih se še dogovorimo.
Organizator se upravičuje.
Kolesarski pozdrav 

 

USPEŠNI NA KROSU V SV. ŠTEFANU, 4.5.2008, Danijel Tancer

V nedeljo, 4. maja so se vsi naši tekmovalci udeležili prve tekme Pokala Alpe Adria v avstrijskem Sv. Štefanu. In nas v lepih tekmah v lepem vremenu ponovno razveselili s svojimi uvrstitvami:

Tit je bil drugi med amaterji,
Vid tretji med mladinci,
Luka in Uroš šesti oz. štirinajsti v U15.
Blaž je zaradi tehničnih težav žal odstopil.

Čestitke !

Novica na www.vidtancer.com
SLIKE (Dani Tancer)

S tekmovanjem so že ob 9.00 prvi pričeli mladinci in ženske. V sicer malce svežem, vendar za tekmovanje pravšnjem vremenu, je bil od naše peterice prvi na vrsti Vid. V maloštevilčni, vendar dovolj kvalitetni konkurenci je vozil večino tekme  sam na tretjem mestu, ki ga je na koncu tudi osvojil. Zmagovalec Blaž Žnidaršič in drugi Italijan Daniel Pozzeco sta bila tokrat boljša. Vsekakor dobra preizkušnja v pripravah na prihajajoče Evropsko prvenstvo.

Ob 10.30 sta se s tekmeci v precej številčnejši konkurenci pomerila Luka in Uroš, ki pridno nabirata prepotrebne izkušnje. Med 22 dečki v kategoriji U15 sta zasedla Luka zelo dobro 6. in Uroš tudi dobro 15. mesto. Še lepše se sliši drugo in sedmo mesto med slovenskimi tekmovalci. Vsekakor sta s pogumnim nastopom ponovno dokazala, da sta iz pravega testa ...

Tit je startal v tretji tekmi dneva med "sportsmeni" in med devetnajstimi tekmovalci zasedel odlično 2. mesto. Italijan Manuel Moro je bil tudi tokrat za dobri dve in pol minuti močnejši. Drugo mesto ni bilo med tekmo nikoli ogroženo. Tit z odličnimi nastopi to sezono dokazuje svojo zelo dobro pripravljenost. Tudi, če njegove rezultate primerjamo z mastersi, ki so startali istočasno. Drugi Korošec Grega Cehner je med amaterji zasedel 10. mesto.

Zadnji je po več kot petih urah čakanja svoj nastop dočakal Blaž v kategoriji U23. Po pogumnem začetku se mu je v drugem krogu razrahljal sprednji zobčenik in tekme je bilo žal konec. Škoda za priložnost, da pokaže svoj napredek.

Na koncu so sledile še tekme mlajših selekcij, kjer pa (zaenkrat) še nimamo svojih tekmovalcev.

Poročilo z uvrstitvami ostalih slovenskih tekmovalcev na MTB.SI.
Vsi rezultati na strani organizatorja.

 

TIT, VID IN BLAŽ USPEŠNI NA PINGUENTINI, 28.4.2008, Danijel Tancer

Na "mini državnem prvenstvu Slovenije v gorskem kolesarstvu" v sosednji Hrvaški (doma pač ni tekem) so se odlično odrezali naši "malo starejši":

Tit KUKOVEC je bil med amaterji prvi,
Vid TANCER med starejšimi mladinci drugi in
Blaž PODRIČNIK v kategoriji U23 deseti.

Čestitke !

Od Korošcev so vozili še Urška VRANJEK (4. mesto med dekleti), Robi KORDEŽ (2. mesto med elite in šesti skupno) in Klemen HOJNIK (8. mesto U23).
Med fanti je zmagal Luka KODRA, med dekleti Polona BATAGELJ.

Več informacij in obširna galerija slik na VidTancer.com.

 

VID NAJBOLJŠI KOROŠEC NA KOROŠKEM POKALU, 28.4.2008, Danijel Tancer

Druge tekme Koroškega pokala v vzponih 2008 na Sv. Jernej nad Muto se je med 87 kolesarji udeležila tudi peščica naših članov. Na 20 km dolgem vzponu z 800 višinskimi metri so ponovno slavili kolesarji  Ganeshe iz Maribora, ob nekoliko okrnjeni udeležbi najboljših Korošcev pa je bil najhitrejši najmlajši udeleženec tekme Vid Tancer.

Zmagal je Dejan VRAĆIČ z rekordom proge med fanti in Lucija ANKON med dekleti.

Rezultati:
Vid TANCER - 9. mesto skupno (1. mesto moški 16 - 25 let)
Klavdija CEHNER OBLAK - 35. mesto skupno (4. med dekleti)
Kristijan RUTNIK -  52. mesto
Branko KRANČAN - 72. mesto

Obširnejša novica s fotografijami na Brankotovem blogu.

 

LUKA DRUGI V BREZNICI, 26.4.2008, Danijel Tancer

Na drugi tekmi Slovenskega pokala za mlade v organizaciji KK Završnica je Luka PUŠNIK med 13. tekmovalci v kategoriji U15 ponovno osvojil odlično drugo mesto. Tudi tokrat za Žanom PODGORNIKOM iz Idrije. Uroš LEVAR, ki je tekmoval malce bolan, je bil tokrat na 11. mestu. Obema iskrene čestitke !

Izjava Luke PUŠNIKA: proga je bila tehnično in fizično zahtevna in zelo dolga, po mojem pretežka za U15.

Organizatorji so pripravili lepo tekmo, tudi vreme je tokrat služilo. Zelo prijazni domačini so v teh krajih !
SLIKE (avtor Dani Tancer)
SLIKE (avtor J.Pušnik)


3. SKUPNA TURA  -  DO POŠTARSKE KOČE, 24.4.2008, Danilo Golob

Vse članice in člane kluba vabimo na 3. skupno turo do Poštarske koče in nazaj, ki bo v SOBOTO, 26.04.2008.

Zbirališče:
ŠPORTNI CENTER – DTK
Kdaj: OB 10. URI
Vodnik: JOŽE ČEH

Za pijačo bo poskrbljeno, vabljeni 

 

TIT NA HRVAŠKEM, LUKA V AVSTRIJI, 20.4.2008, Danilo Golob

Konec tedna je zaznamovalo kolesarsko pestro dogajanja, kot že dolgo ne.

Na Hrvaškem - nad Reko, se je končala deveta dirka z gorskimi kolesi "Ronjgi XC 2008'', na kateri je TIT Kukovec začel svoj »zmagovalni pohod« in prepričljivo zmagal v kategoriji Amater.

V organizaciji prizadevnih članov ARBÖ RLM OMYA pa se je v Beljaku začel koroški pokal za mlade kolesarje - Nachwuschs cup . Brez počitka in v hudi konkurenci, je LUKA Pušnik zasedel odlično 4. mesto ter potrdil svoji skrito željo - tekmovati s kolesom.

Obema čestitke.
Povezava: RonjgiXC2008
Slike iz Beljaka (D.Golob)

 

ZAČETEK KOROŠKEGA POKALA 2008 V TRBONJAH, 20.4.2008 Danijel Tancer

Z že tradicionalnim Vzponom na Cvitrško sedlo se je v Trbonjah pričela četrta sezona Koroškega pokala v vzponih. Med fanti je zmagal lanskoletni skupni zmagovalec KP 2007 Erik ROSENSTEIN iz Domžal, med dekleti pa je bila prva na cilju Lucija ANKON iz Ganeshe. Od Korošcev kot že tolikokrat prej najboljši veteran Rok KOLAR.

Prireditve se je udeležila tudi četverica naših članov in dosegla naslednje uvrstitve:
Klavdija CEHNER OBLAK  37. mesto skupno (2. mesto ženske 31-40 let)
Blaž PODRIČNIK   11. mesto skupno (2. mesto moški 16-15 let)
Janez GRABEC   24. mesto skupno (3. mesto moški 46-55 let)
Dejan SLEMENŠEK   28. mesto skupno (5. mesto moški 16-15 let)
Dominik LAZNIK   77. mesto skupno (13. mesto moški 46-55 let)

Novice:
Deejayev blog  Koroški pokal 2008

 

LUKA IN UROŠ NA TEKMI SLOVENSKEGA POKALA ZA MLADE, 19.4.2008, Danijel Tancer

V Tunjicah pri Kamniku se je s prvo tekmo začel Slovenski pokal za mlade, kjer sta nas v kategoriji U15 uspešno zastopala Luka PUŠNIK in Uroš LEVAR. Drugo mesto Luke in sedmo Uroša sta lepa vzpodbuda za nadaljevanje sezone.

Luko je v kategoriji U15 premagal Žan PODGORNIK (Sloga 1902 Idrija), med mlajšimi mladinci (U17) pa je premočno zmagal Urban FERENČAK (Pintatim). Na koncu tekmovanja so se naši najboljši gorski kolesarji pomerili v 4-krosu. Zmagal je Matej LOVŠE, drugi je bil Luka MEZGEC in tretji Luka KODRA.

Prizadevni organizatorji so v deževnem aprilskem vremenu uspešno izpeljali tekmo v krosu, na kateri je sodelovalo okrog 40 mladih kolesarjev v kategorijah od U9 do U17. Kot že tolikokrat prej tudi tokrat ni bilo predstavnikov Kolesarske zveze (kot da se jih to ne tiče) !

SLIKE S TEKMOVANJA (D.Tancer)

Novice:
Bicikel.com
Športna mreža.comBLAŽ PODRIČNIK PRVIČ MED U23, 13.4.2008, Danijel Tancer

Lepo število slovenskih tekmovalcev v krosu se je v pomanjkanju domačih tekmovanj pomerilo na UCI2 tekmi v Eisenbergu (Avstrija). Med njimi tudi naš član Blaž PODRIČNIK, ki je na svoji prvi tekmi v kategoriji U23 osvojil 15. mesto (36. skupno med moškimi). Čestitke Blaž !

Od Korošcev sta tekmovala še
Robi KORDEŽ - 15. mesto med moškimi absolutno in
Emil MAKAN - 13. mesto med mastersi.

Uvrstitve ostalih Slovencev
Ženske absolutno: Polona BATAGELJ - 3. mesto
Moški absolutno: Lenart NOČ - 6. mesto, Matej LOVŠE - 12. mesto, Samo RAUTER - 16. mesto, Luka HOMOVEC je odstopil

 

DEŽ PRESTAVLJA KOLESARSKE PRIREDITVE, 11.4.2008, Danijel Tancer

Zaradi napovedanega slabega vremena in dežja je skupna tura, Obisk Podjune, na soboto,  19.04.2008.

Kamniški kros (Slovenski pokal za mlade)
Vzpon na Cvitrško sedlo - Trbonje (Koroški pokal)

Obe tekmi bosta naslednjo soboto (19.4.), časovni razpored ostane enak.
Torej vikend brez kolesarskih tekmovanj (tudi Vid Tancer je zaradi prehlada odpovedal načrtovano kros tekmo v Munsingenu). In glede na vreme zunaj tudi brez izletov. Radi se imejte ...

 

KROS V NALLESU (I), 6.4.2008, Danijel Tancer

Naš član Vid Tancer je v dresu slovenske MTB reprezentance dosegel 17. mesto na močnem UCI 1 krosu na južnem Tirolskem. Čestitke !
Več na njegovi spletni strani: vidtancer.com 

 

PO DOLINI LABOTNICE, 30.3.2008 Danilo Golob

V svežem jutru, ki sprva ni obetal kaj dobrega in je kazalo bolj na aprilsko vreme, se je končalo tako kot smo si želeli - prvo skupno turo smo preživeli lepo. Poganjanje pedalk je bilo na trenutke kar hudo, pa spet lagodno in prijetno. Skratka vsi smo prišli na svoj račun. Vmes in na koncu pa smo praznovali, kar nam je najbolj prijalo, glede na to, da se kolesarska sezona še le začenja. 

Dolžina ture: 84 km (z »razgledom« mesta Wolfsberg), višinski metri: 280 m, tTrajanje ture: 4 ure in 17 min.

Kolesarski pozdrav. 
Fotke s tureSKUPNA TURA PO DOLINI LABOTNICE BO, 26.3.2008, Danilo Golob

Kljub slabši napovedi za 27. in 28 marec bo vreme v soboto, 29. marca, lepo in toplo. Zato vabimo vse člane kluba (pa tudi druge) na 1. spomladansko skupno turo od Dravograda do Wolfsberga - PO DOLINI LABOTNICE in nazaj.

Dolžina: nekaj več kot 70 km, višinski metri: ne več kot 250 m.
Dobimo se ob 10. uri pred trgovino TUŠ, od koder se  bomo odpravili do Dravograda (bencinski servis OMV). Zaradi organizacije prevoza, pokličite na 031 316 430.
Kolesarski pozdrav

 

ZAČELI SMO Z DELOM Z MLADIMI, 17.3.2008, Danijel Tancer

V KK Ravne bomo imeli odslej tudi majhno ekipo v kategoriji U15 - Luka in Uroš sta njena prva člana. Delo z mladimi bom vodil Dani Tancer, v letošnji sezoni pa se nameravamo udeležiti tekem Koroškega pokala v vzponih in nekaterih tekem v krosu v Sloveniji in na avstrijskem Koroškem.

V prijetno družbo zagnanih kolesarjev vabimo tudi ostale 14 in 15-letnike. Vabljena tudi dekleta ! Pišite na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.  

 

DELOVNA AKCIJA ŠT. 1 USPELA, 16.3.2008 Danilo Golob

Z delovno akcijo št. 1, smo v Kolesarskem klubu Ravne pričeli letne aktivnosti. Izdelan je bil nov odsek kros proge in se s tem izognili  še zadnji skupni trasi z "Gozdno učno  potjo", hkrati pa še bolj razgibali že tako pestro progo.
Tako bo trasa še z nekaj popravki in dodelavami, ki jih načrtujemo v naslednjih mesecih,  pripravljena za prvo državno prvenstvo v olimpijskem krosu na Koroškem, ki bo 20.07.2008. 

Po uspešni delovni akciji pa smo oblekli svoja telesca v nove kolesarske drese, kateri nas bodo krasili v prihajajoči kolesarski sezoni. Kolesarski pozdrav.

P.S. Iskrene čestitke našemu članu Branku (deejay), namreč , družina se mu je v ponedeljek povečala za dva člana. Pravi da bo huda gužva, verjamemo, ampak na kolo bo še vedno uspel zlesti.


 

RAZDELITEV KOLESARSKIH DRESOV IN DELOVNA DAKCIJA, 13.3.2008, Danilo Golob

Že kot je bilo dogovorjeno, bo predvidena delovna akcija - urejanje kros proge - in razdelitev kolesarskih dresov v soboto, 15.03.2008 ob 10:00 uri. S seboj prinesite motiko - "kramp" in ali lopato. Za pijačo bo poskrbljeno. Se vidimo.
Kolesarski pozdrav! 

 

VID DESETI V BRESCII, 9.3.2008 Danijel Tancer

Na svoji prvi XCO tekmi med starejšimi mladinci je Vid na močni mednarodni tekmi v Montechiariju (Brescia, Italija) osvojil zelo dobro 10. mesto. Na tekmi je debitiral v dresu državne reprezentance. Več informacij na www.vidtancer.com

 

NOVI DRESI KK RAVNE, 6.3.2008 Danijel Tancer 

Kolesarji KK Ravne se bomo v novi sezoni vozili v novih oblačilih ...NEKAJ O DELU KLUBA V PRETEKLEM LETU, 25.2.2008, Danilo Golob

Konec prejšnjega tedna smo v sproščenem vzdušju pod Šteharjem, natančneje pri Sp. Lečniku, pregledali delo kolesarskega kluba v preteklem letu. Po končani programski skupščini pa se je ob dobrem prigrizku, druženje zavleklo v noč. Ocenili smo ga kot zelo uspešnega, tako na tekmovalnem, organizacijskem kot rekreativnem področju. Tekmovalci (XCO in DHI) so se vračali na Koroško z najvišjimi odličji in bili pravi vzgled mlajšim in starejšim ljubiteljem kolesarstva.

Skupnega mnenja smo bili, da je bil 3. Ravenski kros svetla točka gorskega tekmovalnega športa v Slovenskem in širšem prostoru. Potrditev našega dobrega dela je tudi organizacija državnega prvenstva v olimpijskem krosu v letu 2008.

Rekreativno kolesarstvo našega kluba je zaznamovalo 13. skupnih tur po širši Koroški, katerih se je udeležilo 126 naših članov. Vračali smo se polni novih spoznanj in zadovoljstva.

Na 5. delovnih akcijah, bile so vse na kros progi, smo opravili 362 ur prostovoljnega dela ter tako skoraj v celoti ločili traso od "učne gozdne poti". Nekaj dela nam je ostalo še za prihajajočo pomlad. To je v kratkem vse, kar smo počeli preteklem letu.

Kolesarski pozdrav

 

PROGRAMSKA SKUPŠČINA, 13.2.2008 Danilo Golob

Dragi člani kolesarskega kluba Ravne, leto je naokoli, potrebno se je ozreti nazaj, pregledati kaj je bilo storjenega v pretekli kolesarski sezoni, si zastaviti nove cilje, se poveselit ...zatorej vabljeni! 

KJE: Turistična kmetija Spodnji Lečnik nad Ravnami
KDAJ: petek,
22. februarja 2008 ob 18. Uri

S kolesarskim pozdravom
UO KK Ravne


VID KOLESARSKA OSEBNOST KOROŠKE 2008, 26.1.2008 Danijel Tancer

Glasovalci Koroškega kolesarskega portala so izbrali Vida za kolesarja leta na Koroškem (na sliki z drugouvrščenim Denisom Paradižem in tretjim Miho Kolarjem). S številnimi uspehi in zmagami je razgibal koroško kolesarsko sceno in, upajmo, postal vzor številnim drugim mladim kolesarjem. Zelo lep začetek športne poti, ki pa tudi obvezuje ...

Med dekleti je zmagala Lucija Ankon pred Klavdijo Cehner Oblak in Urško Andrejc (Lucija na sliki manjka), med prireditvami pa je že tretje leto zapored slavil Krejanov memorial.

Podelitev in priložnostni kolesarski veleslalom na smučišču Bukovnik so pripravili prizadevni kolesarji Koroškega MTB portala.
Slike s podelitve najdete v galeriji na Vidovi spletni strani: >>>>>>>>>>>>

 

SREČANJE NA SMUČIŠČU BUKOVNIK, 22.1.2008, Danijel Tancer

V petek, 25.1. se bomo kolesarji po dolgem času srečali v malce večjem številu - na smučišču Bukovnik nad Šentjanžem bo potekala vsakoletna prireditev razglasitve "KOLESARSKE OSEBNOSTI LETA" in "PRVE MED KOLESARSKIMI PRIREDITVAMI"  na Koroškem za preteklo sezono. Srečanje bo popestreno s 1. kolesarskim veleslalomom in družabnim srečanjem.

Več informacij najdete na strani organizatorja:
Kolesarski portal Koroške. Veselim se srečanja s kolesarskimi prijatelji !

 

Ta stran uporablja spletne piškotke.