Naslovna_slika_2KK RAVNENaslovna_slika_1Nazaj

N O V I C E   2 0 0 7ZIMSKE AKTIVNOSTI, 25.11.2007, Danilo Golob

Vse člane kluba obveščam­o, da se s 27. novembrom začenjajo zimske aktivnosti::

REKREACIJA - vsak torek  od 17,30 do 18,30 ure; telovadnica na DTK-ju,
POHODNIŠTVO - vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, se ob 17,00 uri dobimo na Ivarčkem jezeru, od koder gremo na Uršljo goro.

Vabljeni!
Kolesarski pozdrav

 

POKAL ALPE ADRIA 2007: VID PRVI, JOŽI IN TIT DRUGA, 11.11.2007, Danijel Tancer

V Hermagorju (Avstrija) se je v soboto, 10.11. odvilo še zadnje dejanje letošnjega Pokala Alpe Adria v MTB krosu, podelitev priznanj najboljšim v skupni razvrstitvi.

Vid TANCER je premočno zmagal med mlajšimi mladinci,
Joži ZAGAR je osvojil drugo mesto med mladinci,
prav tako je drugo mesto osvojil tudi Tit KUKOVEC med amaterji.

Ekipa Kolesarskega kluba Ravne se je samo s petimi kolesarji uvrstila na odlično šesto mesto. Iskrene čestitke za zelo lep uspeh ! 

Najboljši trije med mlajšimi mladinci
1. Vid TANCER (KK Ravne),
2. Luca BRAIDOT (Caprivesi) in
3. Daniele BRAIDOT (Caprivesi)

Vid je v letošnji sezoni Pokala AA sodeloval v petih tekmah in dvakrat zmagal ter enkrat osvojil drugo mesto. Na posamični tekmi je premagal Paula KOGLERJA, avstrijskega državnega prvaka, v skupni razvrstitvi pa je bil celo pred italijanskim državnim prvakom Luco BRAIDOTOM.

Joži je v petih tekmah letošnjega pokala osvojil eno drugo, dve četrti in eno peto mesto. V kategoriji starejših mladincev je zaostal samo tri točke za Blažem ŽNADARŠIČEM. Želimo mu veliko uspehov tudi v novi sredini (FBI, Nemčija).

Tekmovanja sosednjih treh držav, ki ga je zaznamovalo sodelovanje Italijanov in nekaj Slovencev v Italiji, Avstrijcev in nekaj Slovencev v Avstriji, Slovencev in nekaj Italijanov ter Avstrijcev v Sloveniji. Kjer razen dveh ali treh besed in pokvečenih izgovorjav naših priimkov na tekmah v Avstriji in Italiji nismo slišali naše besede. Tekmovanja, kjer so organizatorji bolj ali manj analogni (A. Dekleva), s slabim obveščanjem in z domačimi sodniki, ki so nekatere tekme spravili celo pod vprašaj regularnosti. Vsekakor pa tekmovanje, ki je v pomanjkanju kvalitetnih domačih tekem dobrodošlo. Samo našo zastavo moramo nositi s seboj !

 

PRESTOPNI ROK, 6.11.2007, Danilo Golob

V mesecu novembru je sporazumno zapustil  naš klub Joži Zagar - tekmovalec v MTB krosu. Želimo mu veliko uspeha in sreče na njegovi obetavni športni poti.
Kolesarski pozdrav.

 

KO LEPO VREME ZVABI KOLO NA PLAN, 4.11.2007, Danilo Golob

Napoved je bila obetavna, zato sva z Rokom načrtovala nekaj daljšega, ne prehudega, pa še v lepem okolju bi moralo biti. Vrbsko jezero je bila tokrat prava izbira. Trasa poti je v večini potekala nekaj deset metrov stran od jezera, torej tako blizu, da je bilo kolesarjenje pravi užitek (posebej v zavetrju, iz katerega se nisem premaknil). Ker sem privarčeval kar nekaj energije, sem soglašal, da pot podaljšava do Osojskega jezera. Sedenje ob jezeru pri skoraj 20°C, bi lahko trajalo zaradi mene dlje kot samo za dva foto posnetka. Nato pa sedež pod rit in nazaj po levi strani mimo Vrbe, Poreč in Krive Vrbe do izhodišča, Celovca.

Statistika: razdalja: 86,7 km, višinci: 437 m, čas kolesarjenja: 2,31 ure, temperatura ozračja: začetek 9 °C, konec 14 °C (vmes pa tudi 20 °C)
Kolesarski pozdrav

 

KOLESARSKA TURA, CERKNIŠKO JEZERO-MAŠUN, 31.10.2007, Danilo Golob

V soboto, 20.10.2007 sva se z Bogdanom v zgodnjih jutranjih urah odpravila na kolesarjenje v okolico Kočevskega roga.
Glede na prihajajoče slabo vreme, sva se iz Starega Loga v Kočevskem rogu, odpeljala preko Bloške police v Cerknico, kjer sva na bencinski črpalki pustila avto ter se odpravila proti Mašunu (1022 n.m.).

Dolžina ture cca 70-80 km (dolžina ni točna znana, nobeden od naju ni imel števca), višinska razlika cca 500m. Ni je veliko, zato pa je bilo bolj zanimivo v nenaseljenih in neobljudenih gozdovih.

Prispevek pripravil Jure
Fotot Jure in Bogdan

Pot naju je vodila preko Cerkniškega jezera do največjega Slovenskega Otoka v smeri proti Lazam pri Gornjem jezeru. Nekje na pol poti, med Otokom in Lazam, sva zavila desno v klanec na eno izmed mnogih lokalnih gozdnih cest. Na začetku je pot bila informativno kar »podprta«, srečala sva za čuda kar nekaj traktoristov, pa tudi fotokopija karte nama je še bila v pomoč. Bolj ko sva se oddaljevala od »civilizacije« težje se je bilo orientirati. Na trenutke nisva vedela ne kje sva, ne kam je treba. Na zadnjem delu poti do najinega cilja pa naju je presenetil celo sneg, ki je bil ob cesti, na posameznih delih pa tudi na cestišču. Na Mašunu se je sneg prav lepo bleščal v soncu. Pa ni dolgo trajalo. Ko sva se odpravljala nazaj v dolino, po okrepčilu in pivu v bližnji koči, so se nevihtni oblaki že preganjali in zbirali. Po nekaj kilometrih vožnje, naju je zajela prava zimska snežna nevihta. Na najino srečo ni trajala dolgo, za Leskovo dolino se je vreme zjasnilo in pričelo se je kazati sonce, Ki naju je spremljalo vse do Kozarišča. Ogled zunanjosti Snežniškega gradu in počitek ob njem, nama je vrnil prepotrebno moč za nadaljevanje kolesarjenja do Šmarata, Nadleska in Dane kjer sva obrnila nazaj mimo Laz pri G. Jezeru proti Otok-a in mimo Cerkniškega jezera.

Kljub vsem težavam, ki kolesarja doletijo v neznanem in pozno jesenskem okolju, sva srečno prispela do izhodišča, Cerknice.

 

PODELITEV PRIZNANJ NAJBOLJŠIM V SLOVENSKIH POKALIH NA ČRNEM VRHU, 14.10.2007, Danijel Tancer

Prizadevni kolesarski zanesenjaki s Črnega Vrha so to soboto, 13.10. pripravili zaključno prireditev letošnje kolesarske sezone v gorskem kolesarstvu. Nam Korošcem sicer malce od rok, vendar smo radi prišli po osvojena priznanja:

Slovenski pokal 2007 v spustu:
Denis PARADIŽ (KK Ravne) - 1. mesto med mladinci,
Blaž HÖLCL (KK Ravne) - 3. mesto med mladinci

Slovenski pokal 2007 v krosu:
Vid TANCER (KK Ravne) - 1. mesto med mlajšimi mladinci,
Joži ZAGAR (KK Ravne) - 2. mesto med starejšimi mladinci,
Tit KUKOVEC (KK Ravne) - 1. mesto med amaterji

B R A V O   F A N T J E   ! ! !

Od Korošcev so priznanja v krosu prejeli še
Lucija ANKON (Ganesha) - 1. mesto med ženskami (elite in U23)
Urška VRANJEK (KK Frirajd Koroška) - 3. mesto med ženskami (elite in U23)
Peter RAPAC (KK Frirajd Koroška) - 3. mesto med mastersi

Čestitke !
Prilagamo tudi fotoreportažo ... (avtor D.Tancer)ZAKLJUČNA SKUPNA TURA S PIKNIKOM, 9.10.2007, Danilo Golob

Kolesarska sezona je pri kraju. Le najbolj zagreti še vztrajajo. Na zadnjo skupno turo letošnje pestre sezone se je odpravila v svežem, a lepem jutru proti Strojni zajetna kolona naši članov. Med tistimi, ki smo se »odrekli« kolesarjenju, sta bila tokrat Jure in Srečko, ki pa sta pod mentorstvom Mojce v tem času pripravila resnično dobro pojedino. K temu sta kot vedno znatno prispevala Bojana s slaščicami in Dani s pečenim kostanjem. Kako smo se udarili v nogometu in namiznem tenisu, pa govorijo fotografije, le poglejte. Skratka, lepo je bilo.

Še enkrat hvala vsem članom, ki so kakorkoli pomagali v tem letu.
Kolesarski pozdrav.

dj-ejevo poročilo

 

VZPON NA URŠLJO GORO 2007, 7.10.2007, Danijel Tancer

Zveza športnih društev Ravne na Koroškem je to nedeljo, 7.10.2007, ob pomoči našega kluba, uspešno organizirala 3. Vzpon na Uršljo goro. Sprva jesensko oblačno, na koncu prelepo sončno vreme žal ob koncu kolesarske sezone ni privabilo večjega števila udeležencev (33). Kljub temu lepa tekma in prijetno druženje po njej.

Zmagala sta Marko ČRETNIK med moškimi in Lucija ANKON med ženskami, oba iz Ganeshe. Odličen je bil ponovno naš mladinec Joži ZAGAR. Kot najbolje uvrščen koroški tekmovalec je bil skupno peti (1. mesto med mladinci). Naš drugi mladinec Primož GAMS je bil v svoji kategoriji tretji (skupno na 29.mestu). Čestitamo !

V skupni razvrstitvi petih vzponov, ki je štela za Tuš Gensan pokal, je pri moških zmagal Dejan VRAČIČ pred Markom ČRETNIKOM in Petrom VESELOM. Pri ženskah je skupno slavila Lucija ANKON, druga je bila Špela ŠKRAJNAR in tretja Tanja ŽAKELJ.

Skupna razvrstitev moški / ženske.
Skupna razvrstitev po kategorijah.

Rezultati 3. Vzpona na Uršljo goro >>>
Slike >>> (avtorja Dani in Vid Tancer)
...
še slike s cilja na vrhu (avtor Dani Golob)

Novica objavljena tudi na: MTB Koroška , DJ-blog

 

VID USPEŠEN NA TARTUFI TOURU V POREČU, 30.9.2007, Danijel Tancer

Od petka, 28.9. do nedelje, 30.9. je potekala v Poreču že tradicionalna Parenzana, tudi tokrat s številno koroško udeležbo. Prva dva dneva je bil na sporedu Tartufi Tour, dvodnevna etapna tekma v MTB maratonu, kjer je tekmoval Vid TANCER. Ker mu niso dovolili tekmovati med mladinci (premlad je še!), se je tekmovanja udeležil pač kot hobby turist in v svoji kategoriji premočno zmagal. Zmagal bi tudi med mladinci, v skupnem seštevku pa je kot drugi najboljši slovenski tekmovalec končal na 14. mestu.

Uvrstitve ostalih Korošcev:
Emil MAKAN - 25. mesto
Boštjan OGRIZEK - 48. mesto
Sebastjan ANDREJC - defekt

Čestitke !

Rezultati >>>
Reportaža s slikami (avtor: D. Tancer)

Paranzane, ki je potekala zadnji dan, se je udeležil tudi Robi KORDEŽ - na klasični, 68 km dolgi tekmi UCI 1 je osvojil skupno zelo dobro 23. mesto (12. mesto med elitovci). Čestitke ! Na krajšem, 55 km maratonu je Rok KOLAR osvojil odlično tretje mesto ! Bravo ! Vid ni štartal ...

Rezultati ostalih Korošcev:
Boštjan Ogrizek - 29. mesto skupno (4. mesto Master 1&2) na klasičnem,
Dušan Rus - 35. mesto skupno (14. mesto Master 3&4) na krajšem maratonu
Emil Makan in Sebastjan Andrejc sta imela defekt

 

JOŽI IN TIT ČETRTA NA DP V VZPONU, 23.9.2007, Danijel Tancer

Vzpon na Mariborsko Pohorje, ki je štel za naslove državnih prvakov v vzponu, sta dobila Tanja ŽAKELJ (MBK Hidria) med dekleti in Robert VREČER (Radenska Powerbar) med fanti. Joži ZAGER med starejšimi mladinci in Tit KUKOVEC med amaterji sta osvojila nehvaležni četrti mesti.

Rezultati ostalih Korošcev:
Herna RETKO (MTB Koroška) - 1. mesto (ženske C)
Lucija ANKON (Ganesha) - 2. mesto (ženske elite)
Nace KRIVONOG (MTB Koroška) - 3. mesto (sportsmen)
Boštjan OGRIZEK (MTB Koroška) - 5. mesto (Masters I.)
Andrej OŠLAK (KK Frirajd) - 6. mesto (sportsmen)

Čestitke !

Rezultati na strani organizatorja: >>>

 

12. SKUPNA TURA  PO RIBNIŠKEM POHORJU, 23.9.2007, Danilo Golob

Sveže sobotno jutro je bilo pravšnje za preizkus nove jesenske konfekcije. Sonce nas je začelo greti šele proti vrhu Rdečega brega. Razgledi od cerkve sv. Ignacija na Koroški del Pohorja z Lovrencem in Ribnico, mi pa nekje vmes, so bili enkratni. Dobro pa je bila videna tudi načrtovana pot. Prvi počitek smo si po 40. km kolesarjenja, ob sveži gobovi juhi z ajdovimi žganci, privoščili v Ribnici. Zato je bil vzpon proti Janževskem vrhu,zaradi bolečin v trebuhu, za marsikoga prava mora. Energijske točke okoli cerkve sv. Janeza Krstnika, so še posebej Miranu, ki je stopil na vse, koristile pri kar zahtevnem in mestoma adrenalinskem spustu v Podvelko. Mladi Luka je žal kot prvi pri spuščanju naletel na oviro, ki se je vsi kolesarji v jesenskih dneh bojimo - razpeto žico preko poti. K sreči ni bilo kaj hujšega. Pa še nekaj je potrebno omeniti, tokrat smo v družbi imeli najhitrejšega dečka in najstarejšega udeleženca Krejana, g. Slavka in Luko, slednji bo v naslednjem letu poganjal pedale za naš klub.

Kolesarski pozdrav.

Fotke prispevala Mojca Pušnik.

 

ZA ZAKLJUČEK V MARIBORU ŠE FINALE SP V SPUSTU, 16.9.2007, Danijel Tancer

Za konec razgibanega konca tedna smo bili pod Pohorjem še priča zelo zanimivega finala Svetovnega pokala v spustu. Ponovno s koroško udeležbo: Denis PARADIŽ in Grega OBLAK sta sicer končala v polfinalu, vendar sta s pristopom in borbenostjo povsem upravičila nastop. Med ženskami je zmagala Britanka Rachel Atherton, med moškimi Avstralec Sam Hill, v finale pa so se prvič v svetovnem pokalu uvrstili tudi trije Slovenci.

Obširnejšo novico in reportažo pripravljajo mladci iz FreeKor.net-a, mi prilagamo nekaj slik (glej 'Celotna novica', avtor: D.Tancer).

Povezave:
izčrpno poročilo na
MTB.SI
novice na strani organizatorja
fotografije na FreeKor.net

 

XCO - FINALE SVETOVNEGA POKALA V MARIBORU, 15.9.2007, Danijel Tancer

V prelepem vremenu in enkratnem vzdušju so prizadevni mariborski organizatorji uspešno izpeljali finale Svetovnega pokala 2007 v olimpijskem krosu. Številni gledalci so lahko uživali v mostrovinah vseh najboljših svetovnih gorskih kolesarjev. Resničen praznik !

Šved KESSIAKOFF in Kitajka LIU Ying zmagovalca Maribora, Rusinja KALENTIEVA in Francoz ABSALON najboljša v skupnem seštevku Svetovnega pokala v krosu. Od domačih tekmovalk in tekmovalcev najboljša Nina HOMOVEC na 24. mestu.

Tekme svetovnega pokala se je udeležil tudi Robi KORDEŽ (KK Ravne).Po padcu v prvem krogu je moral žal odstopiti, kljub temu pa bo zapisan kot prvi Korošec, ki se je udeležil tekme svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Bravo Robi !

Ženske:
1. LIU Ying (Kit)
2. PREMONT Marie-Helene (Can)
3. KALENTIEVA Irina (Rus)
24. HOMOVEC Nina (Slo) kot najboljša Slovenka

Moški:
1. KESSIAKOFF Fredrik (Swe)
2. SAUSER Christoph (Švi)
3. FUMIĆ Manuel (Nem)
4. HERMIDA RAMOS Jose Antonio (Špa)
5. PAULISSEN Roel (Dan)
85. MEZGEC Luka (Slo) kot najboljši domači tekmovalec

V skupnem seštevku svetovnega pokala sta prvi mesti že pred današnjo tekmo osvojila Irina KALENTIEVA (Rus) med ženskami in Julien ABSALON (Fra) med moškimi.

Tekme svetovnega pokala se je udeležil tudi Robi KORDEŽ (KK Ravne).Po padcu v prvem krogu je moral žal odstopiti, kljub temu pa bo zapisan kot prvi Korošec, ki se je udeležil tekme svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Bravo Robi !

Poglejte še
fotoreportažo z nekaterimi razmišljanji o prazniku svetovnega in realnosti slovenskega gorskega kolesarstva.

Povezave:
uradna stran organizatorja Pohorje.org (novice)
MTB.SI (poročilo)

 

SVETOVNI POKAL V MARIBORU, 15.9.2007 Danijel Tancer

Pod Pohorjem v Mariboru poteka konec tega tedna finale Svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v kar treh kategorijah: 4X, DH in XCO. Na tekmi imamo tudi svoja fotografa Miho in Vida - slike objavljata na strani FreeKor.net. 
Poglejte ...

(Slike -> Tekme -> SP: 4X - kvalifikacije) 14.9.
(Slike -> Tekme -> SP: 4X - finale) 15.9.
(Slike -> Tekme -> WC: DH Maribor) 16.9.

 

FINALE SVETOVNEGA POKALA V MARIBORU, 10.9.2007 Danijel Tancer

Konec tedna bo potekala v Mariboru finalna tekma svetovnega pokala v olimpijskem krosu XCO, štirikrosu 4X in spustu DH. Veseli smo, da bodo kot tekmovalci nastopili tudi kolesarji KK Ravne Robi KORDEŽ v krosu (v soboto ob 14.00) ter Denis PARADIŽ in Grega OBLAK v spustu (tekma bo v nedeljo, trening od četrtka naprej).
Blaž HOLCL bo v spustu predtekmovalec.
Vabimo vas, da se kot navijači udeležite tega praznika koroškega kolesarstva ! Padla je tudi ideja, da bi se podali na tekmo v soboto gledat Robija kar s kolesi čez Pohorje. Kaj pravite ?
Seznam slovenskih tekmovalcev na tekmi Svetovnega pokala na
MTB.SI.

 

MLADI FREEKORNET-OVCI NA MTB.SI, 10.9.2007 Danijel Tancer

Miha KOLAR (FreeKor.net) pripravlja s svojo ekipo film o kolesarjih in lepotah Koroške "SEVEN".
Poglej na
MTB.SI in snami napovednik filma !

Novica o nastajajočem filmu tudi na MTB Koroška.

 

DEKLETA SLOVENIJE ODLIČNA NA SVETOVNEM PRVENSTVU V GORSKEM KOLESARSTVU NA ŠKOTSKEM, 9.9.2007 Danijel Tancer

Nina HOMOVEC, Tanja ŽAKELJ, Blaža KLEMENČIČ in Polona BATAGELJ so se izkazale z odličnimi rezultati na pravkar končanem Svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Fort Williamu na Škotskem. Rezultati fantov so bili po pričakovanju za nekaj mest nižje ...

Rezultati.
Izčrpna poročila na MTB.SI.

 

PO 7. KREJANOVEM MEMORIALU, 8.9.2007 Danilo Golob

7. Krejanov  memorial je minil v tradicionalno lepem vremenu (ponovno hvala vremenarjem), da o vzdušju, ki ga je soustvarilo več kot 200 kolesarjev s cele Koroške in drugih krajev Slovenije, ne govorimo.
Bolečina zaradi napora in nesrečnih padcev, je bila na cilju ob dobri povezavi Mimija, posebej pa ob premierni pesmi Fredija in šal Koroškega zabavljača Gašperja, pozabljena.
Krejan postaja manifestacija kolesarjenja na Koroškem. Vsi se bomo trudili po svojih najboljših močeh, da tako tudi ostane. Vidimo se naslednje leto.

REZULTATI.
Slike (avtorji: D.Tancer, J.Zager, R.Kolar, D.Golob).
Povezave naših prijateljev:
DJ-ev blog   MTB Koroška

 

7. KREJANOV MEMORIAL, 3.9.2007 Danilo Golob

Tokrat se že sedmič zapored organizira gorsko kolesarska tekma - KREJANOV MEMORIAL - v spomin na enega začetnikov gorskega kolesarstva na Koroškem.
Dogodek, ki je prerasel v manifestacijo kolesarjenja v tem delu Slovenije, je priložnost prijetnega druženja, izmenjave kolesarskih podvigov, za staro in mlado, ki jim kolesarjenje pomeni užitek in sprostitev.

Zatorej vabljeni, pridružite se nam tudi na zabavi, ki se bo nadaljevala po dirki.

KDAJ: v soboto, 08.09.2007 ob 11 uri,
KJE: Start - Družbeni dom na Prevaljah, Cilj - za gostiščem Pagat.
DOLŽINA POTI: 31 Km
SKUPNO VZPONA: 650 m
STARTNINA: 6 EUR (majica, topel obrok, nagrade...)

Vabljeni vsi člani kluba, ki so ob prijavi, startnine oproščeni.

  

DH Maribor 2007: DENIS NAJBOLJŠI SLOVENSKI TEKMOVALEC, 26.8.2007 Danijel Tancer

Na finalni tekmi Slovenskega pokala 2007 v spustu GP Maribor 2007, ki je bila 26.8. pod Pohorjem, je dosegel Denis PARADIŽ uspeh kariere: s 5. mestom v generalni razvrstitvi je bil najvišje uvrščen slovenski tekmovalec ! Kapo dol Denis !

Uradni rezultati.
Podrobnejše poročilo še sledi,
oglejte si
slike s finalne tekme (avtor: Vid Tancer).

Na finalni tekmi Slovenskega pokala 2007 v spustu GP Maribor 2007, ki je bila 26.8. pod Pohorjem, je dosegel Denis PARADIŽ uspeh kariere: s 5. mestom v generalni razvrstitvi je bil najvišje uvrščen slovenski tekmovalec ! Kapo dol Denis !
Blaž HÖLCL, odličen šesti v skupni razvrstitvi polfinala, je v finalni tekmi sicer malo pokvaril uvrstitev, vendar je s 17. mestom skupno (in 5. mestom v mladinski kategoriji) vseeno presegel vsa pričakovanja. Pred obema mladincema je vsekakor še zelo lepa kariera !
Tudii Grega OBLAK in Matjaž TAVZELJ sta z 31. in 35. mestom dosegla zelo lepi uvrstitvi.

Zmagal je Slovak Filip POLC.
Nauradno je v skupni razvrstitvi slovenskega pokala v združenem moškem razredu zmagal Cestnik pred klubskim kolegom Matejem Drnovškom in Paradižem, sledita Volf in Rutar.

Uradni rezultati.
Podrobnejše poročilo še sledi,
oglejte si
slike s finalne tekme (avtor: Vid Tancer).

Ostala poročila:
MTB Koroška
MTB.SI
Bicikel.com

 

BRAVO JOŽI ! 25.8.2007 Danijel Tancer

Odlična vožnja Jožija na finalu Slovenskega pokala v Mariboru: kot najboljši slovenski starejši mladinec je osvojil 4. mesto !
Zelo dobro sta se držala tudi Tit in Blaž, ki sta med amaterji osvojila drugo oziroma deveto mesto. Vid in Robi se zaradi bolezni oz. poškodbe tekme nista udeležila.

Slike s tekme deklet, mladincev, masterjev in amaterjev >>>
Spremljajte nas, v naslednjih dneh bomo objavili še več slik ...

NEURADNO je v Slovenskem pokalu (če ga Kolesarska zveza ni ukinila) Vid osvojil med mlajšimi mladinci prvo in Joži med starejšimi mladinci drugo mesto. Bravo !!!
Na generalki za finale svetovnega pokala naslednji mesec so organizatorji pod Pohorjem preizkusili progo za kros s finalom Slovenskega pokala XCO. In to zelo uspešno, z lepo mednarodno zasedbo, ki je o tehnični in razgibani progi govorila v večini zelo pohvalno. Tudi številni gledalci in živ-žav ob progi so pripomogli k res lepi kolesarski prireditvi, kakršnih si lahko samo želimo.

V prvi tekmi so se ob 10.00 pomerili dečki in deklice, pet vsega skupaj !

Ob 11.00 je sledila ta dan za nas najpomembnejša tekma mladincev, masterjev, amaterjev in deklet, v kateri so sodelovali Joži, Tit in Blaž. Svoj dan je imel predvsem Joži, ki je po padcu in težavah Blaža Žnidaršiča s sedežem, bil z njim izčrpljujoč boj do zadnjih metrov. V zadnjem krogu je zbral več moči in volje in prikolesaril na cilj kot najboljši slovenski starejši mladinec. V tej kategoriji je premočno zmagal odlični Avstrijec Alexander Gehbauer (Carinthia Power Bike).
Titu je kot že ničkolikokrat letos do zmage zmanjkalo samo malo, tokrat manj kot pol minute, za kolikor ga je premagal Sašo Rupnik (MBK Hidria). Blaž, ki je ponovno dal od sebe zadnje atome moči, je tekmo končal s krogom zaostanka na devetem mestu. Iskrene čestitke vsem trem !

V ostalih kategorijah, kjer nismo imeli svojih predstavnikov, so zmagali:
med mladinkami zmagovalka iz Raven Barbara Benko (PCCC, Hun),
med mlajšimi mladinci Marko Bulić (BBK Istrabike, Cro),
med ženskami Elisabeth Osl (Aut) pred Nino Homovec in
med mastersi Grega Miklič (KD Kalcit Kamnik).

Zadnjo tekmo dneva je v močni mednarodni konkurenci dobil Lado Fumic (Ger), najboljši domači tekmovalec je bil Anže Bizjak.

Nastopilo je še nekaj Korošcev:
Klemen Hojnik (MTB Koroška) je bil peti med amaterji,
Peter Rapac (KK Frirajd Koroška) osmi med mastersi in
Andrej Ošlak (KK Frirajd Koroška), ki je odstopil.

Izčrpno poročilo z rezultati je na MTB.SI
Novica o tekmi še na bicikl.com in MTBKoroška
In še na Športni mreži, kjer piše: ... skupno četrti in prvi Slovenec je bil Joži Zager, član kolesarskega kluba Ravne na Koroškem (Carinthia Power Bike Team) ... (???) 

 

PETER VESEL 6. NA SP MASTERSOV V KROSU IN EMIL MAKAN 13. NA EP MASTERSOV V MARATONU, 19.8.2007 Danijel Tancer

Čestitke Petru za odlično šesto mesto na Svetovnem prvenstvu mastersov v krosu v Pra Loupu v Franciji !
Novica na
MTB.SI

Čestitke tudi Emilu za 13. mesto na EP mastersov v maratonu v kategoriji Masters 1 (36. mesto skupno) v Statteggu pri Grazu !
Novica na
MTB KOROŠKA

 

FINALE POKALA ALPE ADRIA V TRBIŽU, 19.8.2007 Danijel Tancer

Letošnji Pokal AA v gorskem kolesarstvu se je končal s šesto tekmo v italijanskem Trbižu, v lepem vremenu in z odlično udeležbo. Premočno je z neverjetnim časom in z naskokom 5 minut zmagal Kolumbijec Leon Paez, najboljši Slovenec je bil prvi v U23 in peti skupno Luka Mezgec.

Tekmovala sta tudi naša Joži in Tit in dosegla lep uspeh: oba sta bila peta v svojih kategorijah, Tit med amaterji in Joži med mladinci (26. mesto med več kot 150 kolesarji). In druga, če upoštevamo samo uvrstitve Slovencev.

Novica na MTB.SI

Vrstni red deseterice:
1. Paez Leon (Col)
2. Caro Julio Silva (Col)
3. Bettin Mauro (Ita)
4. Wieltschnig Silvio (Aut)
5. Mezgec Luka (Slo)

6. Visinelli Rafael (Ita)
7. Gehbauer Alexander (Aut)
8. Hochenwarter Siegfried (Aut)
9. Žnidaršič Blaž (Slo)

10. Homovec Luka (Slo)

Neuradni rezultati naših tekmovalcev v skupnem seštevku Pokala AA za leto 2007:
Vid Tancer - 1.mesto med mlajšimi mladinci (U17)

Joži Zager - 2.mesto med starejšimi mladinci
Tit Kukovec - 2.mesto med amaterji

Čestitamo !

Rezultati na strani organizatorja: PedaleTarvisiano

 

NA KOPE - 9. SKUPNA TURA, 18.8.2007 Danilo Golob

Včerajšnje pozno popoldne ni vlivalo veliko upanja, da bo prišlo do današnje skupne ture. Pa vendar je bilo kolesarjenje, kljub hladu prijetno in za po počitniško obdobje kar dobra preizkušnja. Za marsikaterega udeleženca pa prvo spoznavanje kolesarsko zanimivega področja. Nova spoznanje več in hkrati dobro ogrevanje za TRI SRCA.

Čas vožnje: 4,14 ure; dolžina ture: 40,5km; premagana višina: 1114 m.

Bliža se kolesarski maraton TRI SRCA 2007 v Radencih, vse zainteresirani člane kluba obveščamo, da svojo udeležbo javijo do ponedeljka, 20.8. 2007 na tel. 031 316.430 (cenejša startnina). Hkrati bomo uredili prevoz. Povezava:  
http://www.kose-radenci.si/

Kolesarski pozdrav.

 

9. SKUPNA TURA "NA KOPE", 16.8.2007 Danilo Golob

18.08.2007 ob 8,00 uri, se izpred TUŠA na Ravnah, odpravljamo na 9. skupno turo na KOPE. Na kolesa se bomo »spravili« na Legnu okoli 9,30 ure ter se odpravili proti Kremžarci, cerkvi sv. Barbare, Sp. Sedlu in po severni strani Pohorja do Grmovškovega doma.

Kolesarjenja bo za okoli 3 ure z nekaj klanci, ravnimi deli, pa tudi spusti se bodo našli. Kdor nima prevoza do SG-ja, naj pokliče na gsm:031 316 430.

Vabljeni!
Kolesarski pozdrav

 

KP - VZPON K NAJEVSKI LIPI, 13.8.2007 Danijel Tancer

V soboto, 11. avgusta je potekala že šesta tekma letošnjega Koroškega pokala v vzponih. 48 fantov in 8 deklet se je v, ponovno, deževnem vremenu podalo iz Črne k Najevski lipi. Zmagala sta Erik Rosenstein in Špela Škrajnar.

Tekme se je udeležilo tudi pet članov našega kluba, ki so dosegli naslednje uvrstitve:

Klavdija Cehner Oblak - 2.mesto (1.mesto ženske 30-40)
Vlado Paternuš - 16.mesto (2.mesto moški 46-55)
Dejan Slemenšek - 20.mesto (8.mesto moški 16-25)
Sebastjan Oblak - 24.mesto (9.mesto moški 26-35)
Branko Krančan - 38.mesto (8.mesto moški 36-45)

Iskrene čestitke !
Podrobnejše poročilo s tekme:  Koroški pokal
DJ-ev prispevek

 

5. TEKMA POKALA AA V BOHINJU, 12.8.2007 Danijel Tancer

Ob številnih nepotrebnih napakah pri organizaciji so se v nedeljo, 12.8. v Bohinju na 5. tekmi Pokala Alpe Adria 2007 (in PSLO ?) pomerili številni kolesarji iz regije AA. Športni boji tekmecev in prijateljev so bili zelo zanimivi, druženje po tekmi veselo in prijateljsko in velika škoda je, da je zaradi popolne izgubljenosti sodnikov, pa kdorkoli že so bili, tekma izzvenela v obupanih in jeznih pogledih čakajočih na zaslužena priznanja. Ob že tako vse manjšem številu tekmovalcev, posebej v mlajših kategorijah, pomanjkanju kvalitetnih domačih tekem in inertnem odnosu pristojnih za gorsko kolesarstvo se lahko upravičeno bojimo za prihodnost tega lepega športa v Sloveniji. Domov smo se tako odpeljali, kratko povedano, razočarani ...

Pa ne zaradi naših tekmovalcev, ki so od prvega do zadnjega dali od sebe največ, kar so lahko. Tako se ponovno veselimo lepih rezultatov in visokih skupnih uvrstitev v Pokalu AA:

TIT - 2. mesto (sportsmen)

JOŽI - 4. mesto (st. mladinci)
VID - 5. mesto (ml. mladinci)
ROBI - 7. mesto (elite)
BLAŽ - 7. mesto (sportsmen)

Čestitamo !

Tekmo so ob 9.30 pričele kategorije U13, U15 in U17. V sicer suhem vremenu, vendar na premočeni in spolzki progi, ki je imela za posledico nemalo zdrsov. Vid je bil z dobro in pametno vožnjo ves čas tretji za včeraj premočnima dvojčkoma Braidot (Luka je državni prvak Italije v tej kategoriji), smola na zadnji strmini pred ciljem pa ga je potisnila za dve mesti nižje. V cilj se je pripeljal brez verige ... Omeniti moramo izredno športno gesto Marka Bulića iz Hrvaške in Urbana Ferenčaka, ki sta ga ob tem prehitela: družno so se podali na strmino iskati verigo (glej slike v galeriji). Bravo fantje, vi ste največji zmagovalci te tekme !

Ob 11.00 so se na že dodobra osušeno in hitrejšo progo podali starejši mladinci, masterji in ženske. Zmagovalci so bili Tanja Žakelj pred Nino Homovec med dekleti, Peter Vesel pred Gregorjem Mikličem med masterji in Alexander Gehbauer pred Blažem Žnidaršičem med mladinci. Joži je s konstantno dobro vožnjo skozi vso tekmo držal 4. mesto za Blažem in tokrat močnima Avstrijcema. V domači konkurenci je tako zasedel odlično drugo mesto.

Tit in Blaž med sportsmeni in Robi v kategoriji elite so začeli svojo tekmo ob 13.00. Po suhem prvem delu se je v zadnjih dveh krogih malce vlilo. Med elitovci je bil premočno prvi Alessandro Fontana (Anže Bizjak najboljši domači tekmovalec na 3. mestu), v U23 zmagovalec Ravenskega krosa Robert Gehbauer pred Luko Homovcem in med sportsmeni Žiga Trampuž pred Titom. Spet odlična Titova vožnja ! Zelo dobro je vozil tudi Robi, ki je med elitovci dosegel skupno sedmo mesto (četrti v domači konkurenci).

Pred zadnjo tekmo Pokala AA 2007 naslednjo nedeljo v Trbižu imamo v skupnem seštevku pokala tri vodilne v svojih kategorijah: Vida med mlajšimi in Jožija med starejšimi mladinci ter Tita med sportsmeni ! Od ostalih Korošcev so se tekme udeležili še Urška Vranjek, Peter Rapac in Andrej Ošlak - zaradi zmede po tekmi njihovih uvrstitev še nimamo.

 

DH JAVORNIK 2007 - ZOPET ODLIČNA UVRSTITEV NAŠIH, 5.8.2007 Danilo Golob

Naša DH-ajevca, Denis in Blaž sta ponovno uprizorila sijajno vožnjo na DH Javornik 2007 - predzadnji letošnji dirki pokala Slovenije v spustu - in s tem potrdila nadaljevanje dobre forme z državnega prvenstva v Črni na Koroškem. 
Tako je Denisu v finalu uspel odličen nastop ter zaostal le za najboljšim Janom Cestnikom (MTB Trbovlje Cult) in to za slabi dve sekundi, med tem ko je 15-letni mladinski državni prvak Blaž pridirjal na peto mesto.
Sijajno fanta, čestitke.

Srčno upamo, da jima bosta športna sreča in motivacija stali ob strani tudi na finalu pokala v spustu, ki bo 25. in 26. avgusta na Mariborskem Pohorju.
Fotke prispeval  David Valič

Žal sta manj športne sreče imela ostala dva člana KK Ravne. Grega si je na treningu ob udarcu uničil sprednji amortizer in s tem izgubil možnost nastopa na tekmi, med tem ko je moral Matjaž več kot polovico finalne vožnje prevoziti s spraznjeno zračnico in s tem izgubil vse možnosti za dobro uvrstitev. 

Vrstni red finala - združena moška kategorija
1. Jan Cestnik (MTB Trbovlje Cult) 2:33.82
2. Denis Paradiž (KK Ravne) +1.86
3. Matej Drnovšek (MTB Trbovlje Cult) +3.17
4. Nejc Rutar (MBK Hidria) +3.55
5. Blaž Hölcl (KK Ravne) +5.68
6. Boštjan Volf (SuperSnurf RSP) +7.68
7. Matthias Stonig (Avt, IronHorse Playbiker) +8.50
8. Rok Podbevšek (KD Calcit Kamnik) +10.52
9. Dušan Lepoša (KK Murska Sobota) +11.91
10. Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje Cult) +12.19


Mladinci
1. Paradiž
2. Rutar
3. Hölcl
NOV NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA NA KOROŠKO ! 29.7.2007 Danijel Tancer

Teden dni po enkratnem uspehu na tekmi za državno prvenstvo XCO v Kamniku so tekmovalci KK Ravne dosegli še lepši uspeh na 1. drževnem prvenstvu v gorskem maratonu XCM Snovik 2007 in prinesli na Koroško za Blažem nov naslov državnega prvaka:

Vid TANCER - 1. mesto in naslov državnega prvaka v maratonu XCM med mlajšimi mladinci
Joži ZAGER - 2. mesto med starejšimi mladinci
Tit KUKOVEC - 3. mesto med amaterji
Robi KORDEŽ - 4. mesto v kategoriji elite
Blaž PODRIČNIK - 8. mesto med amaterji

Iskrene čestitke fantje !!!

Najprej so se ob 9.00 na štiri in več ur dolgo pot podali tekmovalci velikega, 75 km dolgega maratona, med njimi Tit, Robi in Blaž, slabo uro pozneje pa še Vid in Joži na krajši, 25 km dolg maraton. Vreme ravno pravšnje za tekmo, organizatorji obvladajo situacijo.

Preselimo se na cilj:
seveda smo pričakali najprej tekmovalce v krajši verziji. Zmaga za Čretnika (Ganesha), Vid na drugem in Joži na petem mestu med 54 tekmovalci. Vid državni prvak med mlajšimi mladinci, Joži drugi med starejšimi mladinci. Lepše se ne bi moglo začeti.

Vid: "Vrste so se zelo hitro razredčile, Čretnik je bil v drugem delu premočan, kar v redu je letelo ..." Lepo zadoščenje po majhnem razočaranju pred tednom dni ! Bravo Vid, še na veliko naslovov !
Joži: "Vodil sem do zadnjega vzpona, potem me je Nejc prehitel ..." Ni veliko manjkalo do drugega naslova, ki bi ga Joži vsekakor zaslužil ...

Najhitrejši tekmovalci v daljšem maratonu so prišli na cilj po skoraj štirih urah garanja. Zmagal je premočno Luka MEZGEC, drugi Anže BIZJAK in tretji Matej LOVŠE. In potem hitro Tit (3. mesto v kategoriji amater) in Robi (4. mesto med elite). Blaž je imel smolo, kljub temu lepo 8. mesto med amaterji.

Tako Tit, ki je teden dni po drugem mestu v krosu dosegel še tretje v maratonu, kot Robi, ki je zelo pogumno zakoračil v najmošnejšo kategorijo, sta lahko Vidu in Jožiju lep zgled. Bravo !

Tekme se je v velikem maratonu udeležilo lepo število Korošcev (tri četrtine avtov na Veliki planini je imelo registracijo SG...), ki so dosegli naslednje uvrstitve:

Rok KOLAR (Fanatic Enduro) - 2. mesto Masters 2
Matej KORAT (MTB Koroška) - 8. mesto Moški B
Boštjan OGRIZEK (KK Forma) - 1. mesto Moški C
Sebastjan ANDREJC (KK Forma) - 3. mesto Moški C
Franjo PREPADNIK (KK Frirajd Koroška) - 5. mesto Amaterji
Jure KOVAČ MYNT (KK Forma) - 7. mesto Amaterji
Simon KLAVŽ (MTB Koroška) - 9. mesto Amaterji
Grega CEHNER (MTB Koroška) - 10. mesto Amaterji
Emil MAKAN (MTB Koroška) - 4. mesto Masters 1

Podrobnejše novice in rezultati na Andrejevi strani: http://www.mtb.si/index.php?id=7&tx_ttnews[tt_news]=1096&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=2fc2eef2ad
Slike s tekme: 
http://www.temporal.si/slike%202007/Snovik%202007/index.html

Vidu, Jožiju, Titu, Robiju in Blažu še enkrat iskrene čestitke, prav tako ostalim Korošcem, organizatorju pa vse pohvale za lepo tekmo ! In sedaj na zaslužen oddih ...

 

JOŽI, TIT in VID NA STOPNIČKAH, 23.7.2007 Danijel Tancer

Na Državnem prvenstvu XCO v Kamniku 22.7. so naši krosisti osvojili nove tri medalje:

Joži ZAGER - 2. mesto med st.mladinci
Tit KUKOVEC - 2. mesto med amaterji
Vid TANCER - 3. mesto med ml.mladinci

Na težki tekmi v veliki vročini so se borili do konca in častno zastopali naš mladi klub. Enako tudi Robi KORDEŽ (ki se sploh prvič pomeril v kategoriji elite in s 7. mestom dosegel lep uspeh) in Blaž PODRIČNIK med amaterji.

Rezultate in članek najdete na
http://www.mtb.si/index.php?id=7&tx_ttnews[tt_news]=1086&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=c8f7a7041f
Dodajamo slike:  http://www.kkravne.net/slike2007.php

Med moškimi je bil najboljši domačin Miha ŠOLAR, med ženskami pa Tanja ŽAKELJ.

Bravo fantje !
Iskrene čestitke !

 

VIII. SKUPNA TURA - PO STROJNI IN NJENI OKOLICI, 15.7.2007 Danilo Golob

To skupno turo je zaznamovalo prijetno druženje, obogateno z novimi člani, predvsem pa sproščeno kolesarjenje katerega manjka pri napornih tekmovanjih.
Potek: Ravne, Šteharje, Šteknija, Lovska koča, Strojna, bivša karavla, Smrečnik, vokendi, Mikeln, Šentanel, Suhi vrh, Brinjeva gora, Strojanska reka, Ravne.

Dolžina: 44,7 km; Višinci: 1431 m, Čas kolesarjenja: 3,15 ure, Počena zračnica: ena; Dopingirani: Vsi; Počitek: Pet krat. ...

Zahvala vodniku Vinku, ki je na področje skupnih tur vnesel novost, ki naj zaenkrat še ostane skrivnost. Zapomnili pa se je bomo predvsem po dobrem okusu in vonju. Druženje smo zaključili pri športnih prijateljih - plavalcih, ki se trudijo čim bolje organizirati državno prvenstvo za mlajše deklice in dečke. 

Kolesarski pozdrav!
Fotke prispev D.G.

 

ROBI ODLIČNO NA MARATONU V BAD GOISERNU, 14.7.2007, Danijel Tancer

Robi KORDEŽ (KK Ravne) je osvojil odlično 23. mesto (med 1072 udeleženci) 53 km dolgega maratona Salzkammergut MTB Trophy 2007 v Bad Goisernu (Avstrija). Bravo !

Rezultati ostalih Korošcev:

208,7 km (232 udeležencev)
Franjo PREPADNIK (KK Frirajd) - 30. mesto
Dušan RUS (KK Frirajd) - 131. mesto

109,7 km (993 udeležencev)
Rok KOLAR (Enduro Maxxis) - 53. mesto

Vsem iskrene čestitke za odlične rezultate !

Rezultati:
http://www.sport-timing.at/results/results_overview.php?Event_ID=1136

 

KAPADOKIJA: EVROPSKO PRVENSTVO V KROSU, 14.7.2007 Danijel Tancer

Čestitamo našim reprezentantkam

Blaži KLEMENČIČ za 5. mesto v kategoriji elite,
Nini HOMOVEC za 4. mesto in
Tanji ŽAKELJ za 9. mesto med mlajšimi članicami ter
Poloni BATAGELJ za 14. mesto med mladinkami.

Več na
http://www.mtb.si/
http://www.kolesarjev.info/news.php?extend.205
http://www.bicikel.com/sl/bicikel_zine/2464/ep_kros_polona_batagelj_14.html

 

VABILO NA DRŽAVNO PRVANSTVO XCO V KAMNIKU 22.7., 14.7.2007 Danijel Tancer

V nedeljo, 22. julija bo v Kamniku potekalo državno prvenstvo gorskih kolesarjev v disciplini olimpijski kros (XCO). Najboljši slovenski gorski kolesarji se bodo na štart podali ob 11.00 oz. ob 13.00 (različne kategorije). V središču Kamnika in ožji okolici ob Žalah se nam tako obeta ogorčen boj čez drn in strn za naslove državnih prvakov.

Pričakujemo nastop aktualne mladinske svetovne prvakinje Tanje Žakelj ter evropske prvakinje in svetovne podprvakinje v maratonu Blaže Klemenčič. Ne bodo manjkali tudi številni drugi gorski kolesarji.

Proga s štartom v središču Kamnika poteka po klancu navzgor proti Žalam, nato zavije navzdol v gozd, kjer se prične tehnični del kroga z strmimi in tehničnimi vzponi ter hitrimi in zelo atraktivnimi spusti, posejanimi s koreninami. Preden se kolesarji vrnejo v središče mesta in nadaljujejo v novi krog, se spustijo po stari smučarski skakalnici, kjer dosegajo izjemne hitrosti. Spust je še posebej zanimiv, saj mu sledi strm vzpon, tako da kolesarji skušajo za zalet dobiti čim večjo hitrost, pri čemer so hitro na meji zmožnosti.

Tekmovali bodo tudi naši člani Joži, Tit, Robi, Vid in Blaž, ki obljubljajo ogorčen boj za medalje. Vabimo vas, da jih pridete bodrit v čim večjem številu. Štart mladinskih kategorij, žensk, veteranov in amaterjev ob 11.00, sledijo jim kolesarji kategorije Elite in U23 ob 13.00.

Vabilo na tekmo je nastalo v Kolesarkem klubu Energija Domžale. Ideja in prispevek k popularizaciji našega lepega športa je vredna vse pohvale. Tudi v KK Ravne bomo v podobnih akcijah z veseljem sodelovali

 

VIII. SKUPNA TURA - PO STROJNI IN NJENI OKOLICI, 12.7.2007, Danilo Golob

Vabimo vas na VIII. Skupno turo - Po Strojni in njeni okolici, ki bo v soboto, 14.07.2007 s startom ob 8,00 uri izpred Havane. Tokrat nas bo vodil Vinko Ladinek. 
Okvirni podatki o turi : dolžina - 43 km , višinci - 1000 m, aktivni čas kolesarjenja - 3 ure.

S kolesarskim pozdravom   

 

MARATON DOLOMITI SUPERBIKE, 10.7.2007, Danijel Tancer

Letošnjega maratona Dolomiti Superbike, ki je štel tudi za točke svetovnega pokala, se je udeležila peščica Korošcev in med več kot 3500 udeleženci iz 29 držav dosegla zelo lepe rezultate:

120 km dolga tekma za svetovni pokal
65.mesto   Emil MAKAN (MTB Koroška)
71.mesto   Simon KLAVŽ (Ravne)
78.mesto   Rok KOLAR (Pravalje)

60 km maraton (kategorija Master 6+)
3.mesto    Danilo GOLOB (KK Ravne)

Od ostalih slovenskih predstavnikov se je izkazala Blaža KLEMENČIČ, ki je bila v tekmi za svetovni pokal odlična peta.

Vsem za dosežene rezultate iskreno čestitamo !
Podrobnejšo informacijo in slike lahko pričakujemo, ko se fantje vrnejo.

Povezave:
novica na MTB Slovenije
http://www.mtb.si/index.php?id=7&tx_ttnews[tt_news]=1068&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=292a96752c
rezultati
services.datasport.com/2007/mtb/dolomiti/

 

BLAŽ HÖLCL - DRŽAVNI PRVAK V SPUSTU, 2.7.2007 Danilo Golob

Ni jih veliko, ki so si drznili pomisliti, da bo komaj 15. letni fant iz Kolesarskega kluba Ravne, v svoji drugi tekmovalni sezoni postal prvak Slovenije med mladinci v spustu z gorskimi kolesi ter za seboj pustil skoraj vso slovensko Elito.
Prav tako odlično se je uvrstil Denis Paradiž, ki je kljub veliki smoli v finalni vožnji zasedel 3. mesto med mladinci in 7. med vsemi finalisti. Uspeh sta dopolnila z zdravjem načeti Grega Oblak s 14. (9.) in Matjaž Tavzelj z 16. (11.) mestom.
Super Koroško predstavo je zaključil legenda DHI-ja, Janez Jamnik z zmago v kategoriji Masters in s tem dokazal, da se lahko še vedno enakovredno kosa z najboljšimi.

Fotke prispeval Kodri

Na sobotnem treningu je bilo zaradi razmočene proge na tehnično zahtevnih delih proge, kar nekaj hujših padcev. Tako jo je skupil (izpahnjena rama) prvi favorit za naslov prvaka med mladinci Denis, ki pa je kljub bolečinam v rami pokazal v nedeljskem polfinalu izredno vožnjo, saj je zaostal za najboljšim le za slabih sedem sekund. Nekaj mest za njim si je dobro pozicijo za finalno vožnjo prikolesaril Blaž. Denis polfinalne vožnje (zaradi nepredvidene napake) žal ni povsem ponovil, zato pa je odličen nastop uspel Blažu, ki je iz vodstva zrinil Volfa, potem pa vstal šele ob prihodu Cestnika v cilj. Grega in Matjaž sta se Koroški predstavila v letos najboljši luči doslej v kategoriji Elite. Grega je kljub zdravstvenim težavam zbral dovolj moči in ujel prvo petnajsterico najboljših.

Vsem, posebej pa Blažu in Denisu iskrene čestitke.
Rezultati na: http: www.mtb.si/uploads/media/Rezultati_finale__Divja_JAGA_2007.xls

 

BLAŽ HÖLCL (KK RAVNE) DRŽAVNI PRVAK, 2.7.2007 Danijel Tancer

Izreden uspeh Blaža HÖLCLA na državnem prvenstvu v spustu na Divji Jagi v Črni na Koroškem: POSTAL JE DRŽAVNI PRVAK MED MLADINCI !!!
Neverjetna je tudi njegova uvrstitev v skupni konkurenci: 2.mesto.

Bravo, bravo !

Tudi uvrstitve ostalih članov ekipe so fantastične:
Denis PARADIŽ     3. mesto med mladinci (7. skupno)
Grega OBLAK       9. mesto v elite (14. skupno)
Matjaž TAVZELJ   11. mesto v elite (16. skupno)

Od koroških tekmovalcev je sodeloval še Janez JAMNIK (Fanatic Enduro Maxxis) in zmagal v kategoriji masters (8. mesto skupno).
Vsem iskrene čestitke !

Podrobnejše poročilo sledi, zaenkrat samo povezave na www.mtb.si   www.mtbkoroska.netNA ČRNEM VRHU KK RAVNE 3 x 1. mesto, 1.7.2007, Danijel Tancer

Na četrti tekmi Slovenskega pokala v krosu na Črnem Vrhu nad Idrijo so teden dni po domači tekmi krosisti KK Ravne še enkrat dokazali, da letošnji uspehi niso slučajni.

Tit prvi med amaterji B,

Vid in Joži prva med mlajšimi in starejšimi mladinci !

Na težki in tehnično zahtevni progi so se na prvi tekmi pomerili mlajši in starejši mladinci, mladinke, ženske, amaterji in mastersi. Strm začetni vzpon, ostro, ponekod tudi spolzko kamenje in soparno vreme so marsikateremu tekmovalcu vzbudile željo po senci in hladni pijači. Kljub temu in številnim predrtim zračnicam so tekmovalci prikazali zelo lepo tekmo.

Med mlajšimi mladinci je Vid po silovitem startu in vodstvu po prvem krogu doživel defekt in padec za nekaj mest. V nadaljevanju je s pogumno vožnjo in ob številnih padcih na težki progi suvereno zmagal v svoji kategoriji in dosegel ob tem četrti čas skupno.
Joži je med starejšimi mladinci prvič letos stopil na najvišjo stopničko. Potem, ko je v drugem krogu odstopil Blaž Žnidaršič, je s pametno in zelo zanesljivo vožnjo premočno zmagal.
Tudi Tit je bil danes premočan za konkurenco v kategoriji amaterjev B. In to s tretjim časom skupno v tekmi in z najboljšim časom v internem klubskem obračunu ...
Robi s 4. mestom med mastersi I. in Blaž z drugim med amaterji A sta samo še zaokrožila lep klubski uspeh. Ekipa fantov postaja iz tekme v tekmo močnejša in enotnejša. Še lahko pričakujemo lepih rezultatov, upajmo, da že čez tri tedne na državnem prvenstvu v Kamniku. Vse čestitke !

Od ostalih Korošcev je lep rezultat in drugo mesto med mastersi I. (in drugo mesto v tekmi) dosegel Peter Rapac (Frirajd). Prav tako druga je bila Lucija Ankon (Ganesha) med ženskami, Klemen Hojnik (MTB) pa je osvojil tretje mesto med amaterji B. V glavni tekmi dneva v kategorijah U23 in elite je v devetih krogih zmago suvereno slavil Anže Bizjak (elite), sledil mu je Luka Mezgec (U23).

Obširnejša novica o tekmi z rezultati je objavljena na www.mtb.si/ 
Tudi nekaj slik je nastalo, kljub neposlušnemu aparatu:
http://www.temporal.si/slike%202007/%C8rni%20Vrh%20nad%20Idrijo%202007/index.html

Kolesarski pozdrav !USPEŠEN DAN NAŠIH TEKMOVALCEV NA DOMAČI TEKMI, 25.6.2007 Danijel Tancer

Vreme, udeležba in rezultati naših tekmovalcev so poplačali ves trud in napore prizadevnih kolesarjev KK Ravne, ki so v nedeljo, 24.6.2007 organizirali tretjo tekmo Slovenskega pokala v olimpijskem krosu. Predolimpijska sezona in UCI tekma druge kategorije sta prispevali tudi k lepi mednarodni udeležbi kolesarjev iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Hrvaške.

Tekmovalci so se pomerili v dveh tekmah: prvi so se ob 10.15 pognali na 4,5 km dolgo kros progo na in ob Poseki mladinke, mlajši in starejši mladinci, amaterji in mastersi, v drugi z močno mednarodno udeležbo ob 13.15 pa še kolesarji iz elite in U23. Obe tekmi sta ponudili izredno zanimive boje, ki jih je spremljalo tudi lepo število obiskovalcev.

In uživali smo tudi navijači domačih tekmovalcev KK Ravne: prav vsi so se v svojih kategorijah uvrstili na stopničke. Fantastičen uspeh za prvo leto nastopanja v slovenskem pokalu !!! Bravo fantje !

Vid TANCER - 1.mesto med ml.mladinci
Joži ZAGER - 3.mesto med st.mladinci
Robi KORDEŽ - 2.mesto med Mastersi I.
Tit KUKOVEC - 3.mesto med Amaterji B
Blaž PODRIČNIK - 2.mesto med Amaterji A
Dejan SLEMENŠEK - 3.mesto med Amaterji A

In moram dodati na koncu:
ORGANIZATORJI - 1.mesto ! Močno upam in želim, da boste našli moči in volje za 4.GP naslednje leto.

Slike so v meniju 'Slike 2007' ali direktno na:
http://www.temporal.si/slike%202007/XC%20Ravne/index.html
http://www.temporal.si/slike 2007/XC Ravne 2/index.html

Novice s tekme najdete tudi na spletnih straneh naših prijateljev:
www.mtb.si
www.mtbkoroska.net
www.bicikel.com
www.kolesarjev.info/news.php
www.radsportverband.at

 

NOVA TEKMA KOROŠKEGA POKALA: VZPON NA SV. PRIMOŽ NAD MUTO, 23.6.2007, Danijel Tancer

Prizadevni kolesarski delavci na Muti so v okviru praznovanja občinskega dne organizirali tekmo Koroškega pokala v vzponih. Kljub temu, da je vreme malce ponagajalo, se je tekme udeležilo čez 50 kolesarjev, ki so prav vsi premagali razrito in dokaj strmo progo.
Z novim rekordom proge je prvi prečkal ciljno črto Erik Rosenstein, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem točkovanju KP. Pri dekletih je bila najhitrejša članica našega kluba Klavdija CEHNER OBLAK, ki je svoje vodstvo v skupni razvrstitvi samo še povečala.

Naš klub sta zelo uspešno predstavljala tudi Vlado PATERNUŠ (1.mesto med moškimi 46-55 let) in Branko KRANČAN (12.mesto med moškimi 36-45 let).
Vsem iskrene čestitke !

Več novic bo prav gotovo na uradni strani KP, kot ponavadi prilagamo svoje fotografije:
http://www.temporal.si/slike 2007/Vzpon na sv.Primož/index.htmlDELOVNA AKCIJA ST. 4, 18.6.2007, Danilo Golob

Člane kluba obveščamo (pa tudi druge v kolo zatrapane), da se bomo v sredo, 20.06.2007 ob 17 uri, zbrali pri "Repaču"  ter še zadnjič (pred dirko) očistili traso, kjer se bo konec tedna odvijala prva mednarodna dirka v krosu na Koroškem.
Vsake grablje ali motika nam bo prišla prav. Zato vas vabimo, da se nam pridružite in skupaj dokončamo pred tremi leti začrtano idejo.

Kolesarski pozdrav 

 

DRUGO MESTO NA TEKMI V HAIMINGU, 18.6.2007 Danijel Tancer

V nedeljo, 17.6. se je Vid TANCER udeležil tekme avstrijskega pokala za mladince v Haimingu na Tirolskem. Prizadevni in prijazni domačini so pripravili zelo lepo tekmo na progi, ki je po Vidovem mnenju "res" kros proga, razgibana in tehnično zahtevna. Vid je na zahtevni tekmi po vodstvu v prvih dveh krogih moral priznati premoč zelo dobremu domačemu tekmovalcu Bernhardu Kapellerju in z drugim mestom dokazal dobro pripravljenost pred domačo tekmo čez teden dni. Čestitke !

Rezultati: www.kkravne.net/C2-XC-Haiming_KATEGORIENWERTUNG.pdf
In še nekaj slik s tekme:
http://www.temporal.si/slike 2007/Haiming 2007/index.html

 

TRBONJSKI MARATON 2007, 10.6.2007 Danijel Tancer

V soboto, 9. junija 2007 so prizadevni trbonjski kolesarski delavci na čelu s Kalčijem (bravo !) izvedli že drugi Trbonjski maraton. Novice, pohvale, kritike in rezultate najdete na spletni strani maratona

http://www.mtbkoroska.net/MARATON/maraton.htm
 in na
http://www.mtbkoroska.net/

Potek maratona je podrobno opisan tudi na strani "Kolesarjev.info":
http://www.kolesarjev.info/news.php?extend.193

Tekme so se uspešno udeležili tudi naši člani, ki so dosegli naslednje rezultate:

MAXI MARATON
Masters 1&2          Robi KORDEŽ - 1.mesto (4.mesto skupno)
Ženske (do 1986)   Klavdija CEHNER OBLAK - 2.mesto
Sportsmen            Blaž PODRIČNIK - 5.mesto
Hoby turist 1         Sebastjan OBLAK - 11.mesto

MINI MARATON
Hoby turist 2      Branko KRANČAN - 4.mesto
                       Alojz HORVAT - 17.mesto
Iskrene čestitke !

 

SPRETNOSTNA VOŽNJA IN KROS ZA OSNOVNOŠOLCE MEŽIŠKE DOLINE, 10.6.2007 Danijel Tancer 

V parku pred Gimnazijo je v nedeljo, 10. junija 2007 potekala SPRETNOSTNA VOŽNJA IN KROS za osnovnošolce in srednješolce Mežiške doline. Enako, kot sem pred kratkim po neki tekmi v Avstriji podpisal sliko s "Tako skrbijo za naraščaj pri sosedih ...", lahko to trdimo tudi za prizadevne kolesarske delavce pri KK Ravne. Zaslužijo si vso pohvalo in občudovanje, kot seveda tudi vsi sodelujoči mladi kolesarji in njihovi starši. Vnema in elan, s katerim so se pomerili v napetih in športnih bojih pomeni dobro prihodnost za kolesarstvo na Koroškem, kjer posebej delo z naraščajniki močno šepa ...

Kljub temu, da so bili tokrat zmagovalci zares prav vsi, naj naštejem najboljše po starostnih skupinah:

SPRETNOSTNA VOŽNJA - DEČKI

Letnik 2000 in mlajši:
1. Tomaž ŠINIGOJ
2. Nejc ROGELŠEK
3. Nik GRADIŠNIK

Letnik 1999 in 1998:
1. Nino ROGELŠEK
2. Luka TISOVNIK
3. Žiga PEČNIK

Letnik 1996 in 1997:
1. Vid URNAUT
2. Nikica MANDIČ
3. Rok LAČEN

Letnik 1994 in 1995:
1. Luka PUŠNIK

SPRETNOSTNA VOŽNJA - DEKLICE

Letnik 2000 in mlajše:
1. Vita SIROVINA
2. Neža KASNIK
3. Naja NIKOLOV

Letnik 1996 in 1997:
1. Maša PORI
2. Vita ČEBULJ
3. Nika ŠINIGOJ

Letnik 1994 in 1995:
1. Tina GRADIŠNIK


KROS  - DEČKI

Letnik 1999 in 1998:
1. Luka TISOVNIK
2. Žiga PEČNIK
3. Nino ROGELŠEK

Letnik 1996 in 1997:
1. Rok LAČEN
2. Nikica MANDIČ
3. Vid URNAUT

Letnik 1994 in 1995:
1. Luka PUŠNIK

KROS  - DEKLICE

Letnik 2000 in mlajše:
1. Vita SIROVINA
2. Neža KASNIK
3. Naja NIKOLOV

Letnik 1996 in 1997:
1. Vita ČEBULJ
2. Mija ČEBULJ
3. Maša PORI

Letnik 1994 in 1995:
1. Tina GRADIŠNIK

Vsi sodelujoči mladi kolesarji so prejeli diplome, najboljši pa tudi medalje. Ne vem pa, če se niso od vsega najbolj razveselili čokoladic ?! Še enkrat čestitke vsem sodelujočim !

Slike s prireditve si lahko ogledate v mapi "Slike 2007":
http://www.temporal.si/slike 2007/Spretnostna vožnja/index.html

Kolesarski pozdrav ! KROS PROGA PRIPRAVLJENA IN OZNAČENA ! 7.6.2007, Danijel Tancer

V sredo in četrtek smo dokončno pripravili (pokosili, očistili in označili) kros progo za gimnazijo. Vsi tekmovalci v XCO in drugi kolesarji ste dobrodošli ! Do 3. tekme v Slovenskem pokalu XCO je še 17 dni - prišle so že prve prijave (v kratkem boste lahko na spletni strani videli tudi seznam prijavljenih).

Kolesarski pozdrav !

 

2. GORSKO KOLESARSKI MARATON TRBONJE 2007, 5.6.2007 Danilo Golob

Športno društvo Trbonje vabi to soboto, 9. junija 2007, vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva na 2. gorsko kolesarski maraton  Trbonje 2007

Program:
Start: ob 9.00 uri; Konec merjenja časa: ob 14.00 uri; Razglasitev rezultatov: ob 15.30 uri; Maraton party od 16.00 do 23.00 ure
V Štartnino 20 EUR za MAXI in 12 EUR za MINI maraton je vključeno:
- spominska majica, energetska ploščica,  okrepčilo na progi (pijača, hrana), topel obrok na cilju,  pijača na cilju.
Informacije: www.mtbkoroska.net in www.sdtrbonje.net 
tel.: 051 337 869

Vljudno vabljeni !

 

DH JAVOR TRBOVLJE - DENIS NA NAJVIŠJI STOPNIČKI, 5.6.2007 Danilo Golob

Denisu se je končno unovčila potrpežljivost, naporen trening in športna sreča. S prvo zmago v letu 2007, je v mladinski kategoriji prevzel  vodstvo v skupni razvrstitvi (neuradno) Slovenskega pokala v spustu. Iskrene čestitke tudi z naše strani.

Ostali naši so imeli kar nekaj tehničnih problemov in veliko športne smole, ki jih je v drugem delu finalne vožnje stala še boljših uvrstitev.
Tako je Tavzy zasedel 22. mesto, Grega pa zaradi padca na predzadnjem skoku 32. mesto med 42. uvrščenimi v kategoriji elite. Blaž je med mladinci klub dvema napakama v finalni vožnji zasedel 8. mesto. Za najmlajšega udeleženca DH Javorje 07 je to odličen rezultat.

Vsem iskrene čestitke.
Fotke podaril David Valič

Več na http://mtbtrbovlje.net/main.php in http://www.mtb.si/

 

S 4. RAVENSKIM KOLESARJENJEM SMO ZAKLJUČILI ŠPORTNO NATRPAN KONEC TEDNA, 3.6.2007, Danilo Golob

Lepo, sončno vreme je pospremilo staro in mlado na 4. Ravensko rekreativno kolesarjenje po obronkih Uršlje gore. Družinsko kolesarjenje je v prvem poskusu uspelo. Lepo je bilo pogledati starše s svojimi malčki, kako so veselo poganjali pedala proti Podkraju in Šratneku. 

Na tradicionalnem 29 km dolgem krogu, so se družno potili tako rekreativni, kot tisti kolesarji, ki uspešno tekmujejo v slovenskem pokalu. Posebej razveseljivo pa je bilo to, da se je tokratnega kolesarjenja udeležilo tudi več kolesarjev iz drugih krajev Koroške. 
Vse to nam daje vzpodbudo, da z organizacijo tovrstnega rekreativnega kolesarjenja nadaljujemo.

Kolesarski pozdrav.
Fotke prispevala deejay in Danilo

 

4. RAVENSKO KOLESARJENJE, 28.5.2007, Danilo Golob

Vse ljubitelje kolesarjenja vabimo na
4. RAVENSKO KOLESARJENJE.
Kraj:   Ravne in bližnja okolica
Kdaj:  NEDELJA, 03. 06. ob 9.30 uri
Dolžina proge družinskega kolesarjenja je 8 km in poteka v okolici Raven in Podkraja. Tura ni zahtevna in jo bodo lahko prevozili vsi udeleženci, tudi najmlajši. Dolžina daljše–tradicionalne proge pa je 29 km s 500 višinskimi metri in poteka v okolici Raven in v podnožju Uršlje gore-Podgore.

Zberemo se pred Športnim centrom (DTK-ju), kjer je začetek in konec kolesarjenja.

KOLESARJENJE JE REKREATIVNEGA ZNAČAJA.
STARTNINE NI. Vsak udeleženec prejme na cilju topel obrok. 

S čelado na zabavo,
ŽELIMO VAM LEP KOLESARSKI DAN!

 

VID, TIT IN ROBI NA TEKMI AA V AFRITZU, 27.5.2007, Danijel Tancer

V Afritzu na Avstrijskem Koroškem so organizirali četrto tekmo letošnjega Pokala Alpe Adria v XCO, ki so se je udeležili tudi naši člani Vid TANCER, Robi KORDEŽ in Tit KUKOVEC. Po končanem tekmovanju sta morala Vid in Tit počakati še na svečano podelitev, saj sta oba stala na stopničkah:

Vid je že v soboto, kljub temu, da mu je delala samo zadnja zavora, premočno zmagal v U17 in s tem še povečal svoje vodstvo v skupni razvrstitvi Pokala AA v svoji kategoriji. Kot vodilni ima tudi dve tekmovalni številki ...
Tit je v nedeljo dosegel med sportsmeni tretje mesto in je neuradno po štirih tekmah na drugem mestu, Robi pa je moral zaradi dveh predrtih zračnic in odpovedi zavor tekmo predčasno zaključiti..

Od ostalih Korošcev je članica Ganeshe Lucija ANKON zmagala med ženskami/masters, član Frirajda Peter RAPAC pa je med Masterji I. dosegel tretje mesto.

Rezultati tekmovanja so objavljeni na http://sc.mtb.mirnock.at/ (Download, Ergebnisliste AA ...)
Slike (zaenkrat samo sobotne) so na
http://www.temporal.si/slike%202007/AA%20Afritz%201/index.html

Od ostalih naših krosistov se je Blaž PODRIČNIK udeležil vzpona Koroškega pokala na Kremžarco (20 mesto).

Vsem iskreno čestitamo !

 

IV. SKUPNA TURA - OKOLI URŠLJE GORE, 25.5.2007 Danilo Golob

Tudi četrta skupna tura je minila v lepem vremenu (v kašnem sicer naj bi?) in za marsikoga še po nepoznani poti. Tura je bila kar spodobna za ta letni čas. Daljši vzpon se je končal v Zg. Razborju, od koder se je odpiral čudovit pogled proti Šoštanju in Velenju. Pri cerkvi Sv. Danijela smo si nabrali moči za vzpon do Ledin, od koder pa nas je vsem dobro znan spust v opoldanski urah pripeljal do izhodišča današnjega potepanja.  Skoraj, še prej smo se oglasili pri Juretu, ki se je skupaj z Mojco izkazal kot odličen gostitelj.

Dolžina poti: 52 km; Višinski metri: 1325 m; Potreben čas: 4 ure

Za nami je še ena lepa skupna tura. Do konca meseca junija nas čakajo prireditve, ki bodo od vseh članov kluba zahtevale veliko angažiranosti. Že sedaj vabljeni!

S kolesarskim pozdravom.
Fotke prispevala Brane in Danilo

 

EKIPA V SPUSTU V AVSTRIJI, 21.5.2007 Danijel Tancer

20.5. so bili ponovno aktivni tudi naši "spustaši", ki so zelo uspešno tekmovali na tekmi Avstrijskega DH pokala v Flattnitzu na Koroškem. ČESTITKE !

Rezultati

Mladinci
Denis PARADIŽ 7.mesto
Blaž HÖLCL 13.mesto

Člani
Matjaž TAVZELJ 30.mesto

Kompletne rezultate in celotno novico najdete na www.mtb.si

 

NA KRATKO IZ GORICE, 20.5.2007, Danijel Tancer

Tretje tekme AA MTB pokala 2007 v Gorici (Italija) se je udeležila skoraj kompletna XCO ekipa KK Ravne. Z malce spremenljivim uspehom:

Robi KORDEŽ, ki se je podal na progo kot prvi, se je izkazal z odlično vožnjo in osvojil v kategoriji Master I. drugo mesto. S konstantno dobro vožnjo skozi celotno tekmo je povročal uradnemu napovedovalcu nemajhne probleme: ... Robi Kordec ... KaKa Ravne Slovenia ... seconda ...
Čestitke !
V drugi in tretji tekmi sta nastopila naša mlada, Vid TANCER in Joži ZAGER - v izredno močni konkurenci številnih italijanskih mladincev in z malce smole (predrta Jožijeva zračnica) sta z osmim in trinajstim mestom sicer zaostala za pričakovanji, vendar pridobila dragocene izkušnje za vnaprej. Že v naslednjih tekmah ju lahko ponovno pričakujemo na stopničkah !
Tit KUKOVEC se je v kategoriji Mastersport podal na progo kot zadnji izmed naših in zaokrožil uspešen dan KK Ravne. Kljub majhnemu nesporazumu glede števila krogov (Tit bi še kar vozil) je s tretjim mestom dokazal, da zadnji uspehi niso slučajni in da je forma v nenehnem vzponu. Bravo !

Obširnejša novica z vsemi rezultati na www.mtb.siKP 2007 Vzpon na LK Strojna, 19.5.2007, Danijel Tancer

V soboto, 19. maja smo se kolesarski navdušenci ponovno zbrali na novi tekmi Koroškega pokala v vzponih. Kakih sto udeležencev se je pomerilo na že tradicionalnem Vzponu na Lovsko kočo Strojna, ki je potekal v prelepem vremenu in prijateljskem vzdušju.

Rezultate in več novic boste našli na uradni strani Koroškega pokala v vzponih http://www.koroskipokal.si/, mi prilagamo nekaj fotografij:

http://www.temporal.si/slike%202007/Vzpon%20na%20LK%20Strojna/index.html

 

IV. SKUPNA TURA - OKOLI URŠLJE GORE, 15.5.2007, Danilo Golob

V soboto, 19.05.2007 se ob 9,00 uri izpred Ivarčkega jezera odpravljamo na IV. SKUPNO TURO - OKOLI URŠLJE GORE.

Dolžina ture je med 38. in 45. km, odvisno od  pričakovanj udeležencev. Obiskali bomo Podgoro, Vrhe, Raduše, dolino Suhodolnice, kmetijo Prevalnik, zapuščeno kmetijo Plešivec, Naravske ledine, kmetijo Kanc in Navrški vrh. Vse dodatne informacije dobite pri vodniku ture na tel. 031 316 430.

VABLJENI!
Kolesarski pozdrav

 

FRANJO NA DIRKI OKOLI SLOVENIJE 2007, 13.5.2007, Danilo Golob

Številka trinajst je bila za FRANJA PREPADNIKA srečna številka. 13. maja je ob zgodnjih jutranjih urah (05.14 uri), ko smo mi še trdno spali, po 55 urah in 44 minutah neprekinjenega kolesarjenja obvozil Slovenijo. Po 1146 km se je vrnil v Postojno, kjer se je začela predvsem njegova preizkušnja in vidno utrujen, a zadovoljen sestopil s kolesa.

Pot polno neznanega, še nepreizkušenega, spoznavanja osebnih mej...je prestal in po rezultatu sodeče, zelo uspešno, več kot je verjetno sam pričakoval. Deveto, sedmo, padel na osmo, da bi potem DOS 07 končal tik za legendo ultra maratona, Američanom Robijem Kishem na 7. mestu.

Pridružujemo se čestitkam tebi in vsej spremljevalni ekipi.

Fotke sta prispevala Miha in Rok

 

ROBI NA TERRA MAGICI 2007 SEDMI, 7.5.2007, Danijel Tancer

Pretekli vikend je zelo uspešno tekmoval še četrti član XCO tekmovalne ekipe Robi KORDEŽ: na 79 km dolgem MTB maratonu Terra Magica Classic v Poreču je osvojil odlično 7. mesto v skupni konkurenci in 2. mesto v svoji kategoriji Master 1&2. Iskrene čestitke !

Tekme se je udeležil tudi član MTB Koroška Emil MAKAN, ki je bil skupno 10. (4. v kategoriji Master 1&2).

Rezultate maratona najdete na spletni strani
http://www.istra-bike.com/

 

AVČE 07 - TOKRAT V FINALU SREČNEJŠI, 7.5.2007, Danilo Golob

Vikend je spustaška ekipa preživela v Avčah. Kot že po tradiciji, je bila dirka spet mokra. Vse to pa ni zmotilo ekipe KK Ravne, saj so ponovno dosegli vrhunske rezultate.
Denis Paradiž je med mladinci ponovno dosegel 2. mesto, kar je za nas, glede na to, da je zmagovalec med mladinci Nejc Rutar na progi v Avčah skoraj doma, enakovredno zmagi.
Vrhunsko uvrstitev,  pravtako v med mladinci, je dosegel Blaž Hölcl, z osvojenim 3. mestom ter tako dokazal, da lanskoletni rezultati nikakor niso bili slučaj.
Uspeh celotne ekipe sta dopolnila v letos izredno močni kategoriji Elite, Matjaž Tavzelj z osvojenim  11. in Gregor Oblak z 13. mestom .

Generalni rezultati naših  pa so...Dejzy 9, Hölcl 14, Tavzi 15 in Grega 20. Vsem iskrene čestitke  (tudi spremljajoči ekipi) 

Novico in fotke prispevali Grega in S. Paradiž

Slabo vreme je bilo napovedano, vendar takšnih nalivov ni pričakoval nihče, saj je v soboto poleg obilnega dežja dvakrat celo padala toča. Malo bolje je bilo v nedeljo, celi dan je bilo bolj ali manj sončno, vendar je kljub temu bila proga zelo blatna.  Po nekaj težavah v prvi vožnji so se tekmovalci za finale zbrali in svoje uvrstitve iz prve vožnje občutno izboljšali.  Denisu in Blažu lahko samo čestitamo in se veselimo nadaljnjih uspehov, saj oba čaka obetavna prihodnost v spustu.

Kolesarski pozdrav

 

NADALJEVANJE POKALA AA V SV.ŠTEFANU, 6.5.2007, Danijel Tancer 

Dva tedna za prvo tekmo v Vrtojbi so se 5. in 6. maja kolesarji pomerili na drugi tekmi Pokala AA v Sv. Štefanu na Avstrijskem Koroškem. V spremenljivem, kar malce aprilskem vremenu se je tekem v soboto, ko so tekmovali v mlajših kategorijah in v nedeljo, ko so se pomerili še ostali, udeležilo čez 340 kolesarjev iz Avstrije, Slovenije in Italije.

Med njimi tudi naši Vid, Joži in Tit, ki so ponovno dokazali vse svoje znanje:
1. mesto Vida med mlajšimi mladinci,
4. mesto Jožija med starejšimi mladinci in
2. mesto Tita v kategoriji "Sportklasse" so dosežki, na katere smo lahko ponosni !

Slike s tekmovanja, ki smo jih prispevali Danijel Tancer, Joži Zager in Danilo Golob, najdete v meniju
Slike 2007: Sveti Štefan 2007
http://www.temporal.si/slike 2007/Sveti Štefan 2007/index.html

Prvi dan tekmovanj so ob zelo ohlapnem urniku tekmovali kolesarji v mlajših kategorijah od U9 do U17. Najlepšo tekmo dneva so prikazali mlajši mladinci v U17, kjer je Vid TANCER šele v zadnjem spustu pred ciljem ugnal ta trenutek najboljšega Avstrijskega mladinca Paula Koglerja. Velika zmaga pred presenečenimi domačini ! Tudi ostali slovenski mlajši mladinci so s tretjim mestom Luke Šturma, četrtim mestom Jana Mraka in šestim mestom Urbana Ferenčaka prispevali k popolnemu slovenskemu uspehu. Bravo !

V nedeljo, 6.5. so se tekmovanja nadaljevala še v ostalih kategorijah: tako je Joži ZAGER pomeril moči še s 24 prijavljenimi starejšimi mladinci ob 9.30. V izredno močni konkurenci je kot najboljši slovenski predstavnik ciljno črto prečkal kot četrti in s tem dosegel svojo najboljšo mednarodno uvrstitev na tako visokem nivoju.

Manj sreče so imeli preostali slovenski tekmovalci, predvsem Blaž Žnidaršič, ki se je prvih 5 krogov enakovredno kosal z najboljšimi, a mu je v šestem krogu pošlo moči, najverjetneje zaradi močne torkove tekme v Nallesu na Južnotirolskem.
Tit KUKOVEC je svoje kolesarsko znanje in moči preizkusil z ostalimi v kategoriji  »Sportklasse« ob 11.30. Z borbeno vožnjo vse do zadnjih metrov je z drugim mestom v svoji kategoriji dosegel letos svoj največji uspeh. Zaostal je samo za letos nepremagljivim Manuelom Morom.
Od ostalih Korošcev se je tekmovanja v Sv. Štefanu udeležil samo še Peter RAPAC, ki je bil v kategoriji Masters I. četrti.

Kolesarsko uspešen vikend, ni kaj.

REZULTATI:

Mlajši mladinci:
1. Vid TANCER (KK Ravne)
2. Paul KOGLER (RC Wals Siezenheim)
3. Luka ŠTURM (KK Završnica)
4. Jan MRAK (MBK Hidria)
6. Urban FERENČAK (Pintateam Fulldynamix)

Starejši mladinci:
1. Matthias HOI (ARBO RLM Omya Villach)
2. Daniel POZZECCO (Arcobaleno Carraro Team)
3. Stefan LOCKINGER (RC-Union einDruck Sarleinsbach)
4. Joži ZAGER (KK Ravne)
6. Blaž ŽNIDARŠIČ (UNI Team Slovenia)

Kategorija "Sportklasse":
1. Manuel MORO (Ki.Co.Sys.-Ermetic ...)
2. Tit KUKOVEC (KK Ravne)
3. Manuel UNTERWAINIG (Pro Team Kirchberg)

Vsi rezultati na spletni strani organizatorja
http://www.sportclub-hermagor.at/rad/index.php?page=ergebnisse 

 

NOVI MEDNARODNI ZMAGI VIDA IN JOŽIJA, 1.5.2007, Danijel Tancer

V Alpski areni pod skakalnicami v Beljaku je bila prva tekma MTB - Nachwuchscup 2007 (Koroški MTB pokal za mlajše kolesarje), ki sta se je udeležila tudi naša člana Vid Tancer in Joži Zager. V prelepem vremenu in vzdušju sta ponovno potrdila svoj velik talent in vsak v svoji kategoriji (Vid U17, Joži starejši mladinci) premočno zmagala.
Lepo je bilo biti v Areni ob podelitvi ...

Obema iskrene častitke z željo, da tako nadaljujeta tudi naslednji vikend na tekmi Alpe Adria v St. Stefanu v Avstriji.

Nekaj slik v http://www.temporal.si/slike 2007/Beljak 2007/index.html

 

GRAČIŠĆE 07 V ZNAMENJU TEHNIČNIH TEŽAV, 30.4.2007, Danilo Golob

Pretekli vikend se je na Hrvaškem, natančneje v Gračišču, odvijala prva tekma Slovenskega pokala v spustu z gorskimi kolesi. Tekme se je udeležila tudi naša ekipa v spustu, člani katere so med 198 prijavljenimi tekmovalci iz Hrvaške, Avstrije, Slovenije in tudi Nove Zelandije, dosegli zelo dobre rezultate.
Najboljše se je odrezal reprezentant Denis Paradiž, ki je v kategoriji mladincev dosegel 2. mesto, v absolutni konkurenci pa je dosežen čas zadostoval za skupno 9. mesto. Omeniti gre, da je za zmagovalcem Juretom Logarjem (zmagovalcem Gračišća) zaostal za slabih 11 sekund. Dobro se je odrezal tudi Matjaž Tavzelj , ki je v elitni konkurenci kljub manjšim tehničnim težavam dosegel 24. mesto. Slabše pa sta se zaradi defektov odrezala Blaž Hölcl (24. – mladinci) in Grega Oblak (43. – elite).

Kljub težavam na tekmi je celotna ekipa z vikendom relativno zadovoljna in se že veseli naslednjih tekem. 
V Avčah jim želimo več športne sreče in kljub ponovno zelo zahtevni progi čim manj tehničnih težav. Bravo fantje, super!!

Tekst: Gregor; Foto: Paradiž st.
Kolesarski pozdrav

Več iformacij na Andrejevi strani:  www.mtb.siIII. KOLESARSKA TURA "DO POŠTARSKE KOČE IN NAZAJ", 30.4.2007, Danilo Golob

Da je tura potekala ob lepem vremenu, ni potrebno več posebej poudarjati, saj drugače v tem času skoraj ni mogoče. Je bila pa prva gorska tura, ki je zahtevala že nekaj več moči in tehničnega znanja kot prejšnji dve. Posebej zadnji klanec pred Poštarskem domom je bil prava preskušnja moči. Skoraj brez nezgod smo se po dveh urah aktivne vožnje vrnili na izhodišče današnje ture.

Dolžina poti: 29,1 km;   Višinski metri: 641 m.n.v.m.; Aktivni čas kolesarjenja: 1 ura in 56 min.

Fotografije sta prispevala Jože in Danilo.
Kolesarski pozdrav! 

 

PREDSTAVITEV KROS PROGE NA FILMU, 23.4.2007, Danijel Tancer

Freekornetovc Miha Kolar je posnel kratek film, v katerem predstavlja novo ravensko kros progo. V glavni vlogi nastopa Vid Tancer. Film lahko snamete s spletne strani http://tabla.mtb.si/gallery/albums/video/xc_ravne.wmv

Bravo fanta !
In hvala !

Več o delu in zavidanja vrednih dosežkih mladih kolesarskih navdušencev najdete na njihovi spletni strani http://www.freekor.net , odslej celo v angleščini.

 

DENIS KONČAL PRIPRAVE Z REPREZENTANCO, 23.4.2007, Danijel Tancer

Reprezentanti v spustu, med njimi tudi naš Denis Paradiž, so v nedeljo končali štiridnevne priprave v Gračišću pri Pazinu, kjer se konec tega tedna začne tudi slovenski pokal v spustu. Držali bomo pesti !

Več na www.mtb.si

 

UDELEŽILI SMO SE KROSA V VRTOJBI, 23.4.2007, Danijel Tancer

V nedeljo, 22. aprila je bila v Vrtojbi prva tekma za Pokal Alpe Adria v MTB krosu Griči 2007, ki je štela tudi za državni pokal. Tekme so se udeležili vsi naši tekmovalci v XCO in ponovno dosegli zelo lep uspeh:

Vid TANCER je bil v kategoriji U17 kljub neprijetnem padcu drugi za najboljšim Italijanom Luco Braidotom. V slovenskem XCO pokalu je premočno zmagal.
Joži ZAGER je v kategoriji starejših mladincev še drugič letos zasedel drugo mesto za zmagovalcem Blažem Žnidaršičem.
Robi KORDEŽ je po odlični vožnji zasedel 7. mesto v kategoriji Masters I.
Tit KUKOVEC in Blaž PODRIČNIK sta tekmovala med Sportsmeni in zasedla zelo lepi 7. oziroma 14. mesto.

Bravo naši !

Skupnih rezultatov v slovenskem pokalu sicer nimamo (Kolesarska zveza ?), vsekakor pa sta po dveh tekmah Vid, ki vodi med mlajšimi mladinci in Joži, ki je med starejšimi mladinci skupno drugi, v odličnem položaju pred nadaljevanjem pokala. In ta se bo nadaljeval nikjer drugje kot na naši kros progi 24. junija !! Medtem pa bomo navijali za naše fante v spustu.

Od ostalih koroških tekmovalcev je zelo lep uspeh dosegel Peter Rapac iz Frirajda.
Rezultati Korošcev na
www.mtbkoroska.net

Slike s tekmovanja.

 

OBISK PODJUNE V LEPEM VREMENU, 23.4.2007, Danilo Golob

V soboto, 21.04.2007, se je četica kolesarjev v lepem, a nekoliko vetrovnem vremenu odpravila na kolesarjenje po Podjuni. Ker otroci niso imeli nič proti, smo izlet podaljšali proti Doberli vasi in naprej do Breškega jezera, kjer smo si privoščili počitek ob slaščici oz. kavi (nekatere tudi ob pivu ). Lep izlet s pisano druščino smo končali v Libučah.

Nekaj podatkov: Dolžina poti: 36.8 km; Višinski metri: 221 m

S kolesarskim pozdravom!!

VABIMO VAS NA III. KOLESARSKO TURO "DO POŠTARSKE KOČE IN NAZAJ" z vodnikom ČEH Jožetom, KI BO V SOBOTO, 28.04. 2007, s startom ob 10,00 uri pred gimnazijo Ravne !!!

 

2. SKUPNA TURA - OBISK PODJUNE, 17.4.2007, Danilo Golob

V soboto 21.04.2007 se odpravljamo z družinskimi člani v Podjuno. Začetek ture bo ob 10. uri na parkirnem prostoru pred cerkvijo v Libučah - Loibach (prva vasica od mejnega prehoda Holmec), za tiste brez otrok pa verjetno kar doma. 

Dolžona ture je med 12. in 18. km, odvisno od  najmlajših. Obiskali bomo Podgoro-Penk, Bistrico nad Pliberkom-Feistriz ob Bleiburg, Breško vas-Pirkdorf, Večno ves-Wackendorf, Globasnico-Globasnitz, Podjuno-Jaunstein...Libuče - Loibach 

Delovno akcijo načrtovano za  ta vikend smo zaradi lepih napovedi  preložili v mesec maj.

Vse dodatne informacije dobite pri vodniku ture Orešnik Bogdanu na tel. 040 324 009

VABLJENI - staro in mlado,
Kolesarski pozdrav

 

3. VZPON NA CVITRŠKO SEDLO, 14.4.2007, Danijel Tancer

V odlični organizaciji in prelepem vremenu se je na otvoritvi nove sezone Koroškega pokala v vzponih zbralo lepo število kolesarjev iz vse Slovenije. Lepo se je bilo po dolgem zimskem premoru srečati s starimi prijatelji.
Vzpona smo se v lepem številu udeležili tudi člani našega kluba in vsak po svojih najboljših močeh prispevali k lepi tekmi.
Rezultati sicer niso najpomembnejši in jih ocenjuje vsak zase, kljub temu poglejmo naše uspehe:

Klavdija CEHNER OBLAK (1.mesto Ž 30-40, 3.mesto Ž skupno)
bravo Klavdija

Vid TANCER (3.mesto M 16-25, 13.mesto M skupno)
Blaž PODRIČNIK (6.mesto M 16-25, 25.mesto M skupno)
Vlado PATERNUŠ (4.mesto M 46-55, 28.mesto M skupno)
Dejan SLEMENŠEK (10.mesto M 16-25, 32.mesto M skupno)
Matjaž TAVZELJ (13.mesto M 16-25, 38.mesto M skupno)
Sebastjan OBLAK (10.mesto M 26-35, 41.mesto M skupno)
Branko KRANČAN (17.mesto M 36-45, 68.mesto M skupno)
Stanko PŠENIČNIK (12.mesto M 46-55, 84.mesto M skupno)
bravo fantje

Med moškimi je z novim rekordom proge premočno zmagal Dejan Vračič, pri ženskah pa je svoje lanskoletne uspehe nadaljevala Lucija Ankon.

Več informacij in uradne rezultate poiščite na uradni strani Koroškega pokala.

Hkrati prosim vse, ki imate kakšen posnetek s tekme, da mi ga posredujete in obogatite zbirko naših fotografij. Že vnaprej se vam zahvaljujem.

Kolesarski pozdrav !

 

ZAČETEK KOROŠKEGA POKALA, 10.4.2007, Danijel Tancer

Športno društvo Trbonje bo organiziralo v soboto, 14.4. prvi vzpon v novi sezoni Koroškega pokala. 3.vzpon na Cvitrško sedlo se bo pričel ob 11.00 na Športnem igrišču v Trbonjah. Pozivamo člane KK Ravne, da se rekreativne prireditve udeležijo v čim večjem številu, organizatorjem iz leta v leto bolj odmevnega druženja kolesarjev pa želimo uspešno organizacijo.

Več informacij na www.koroskipokal.si .
Kolesarski pozdrav !

 

PETELIN NAS JE POČAKAL, 7.4.2007, Danilo Golob

DOLINA  LABOTNICE je bila že v zgodnjih jutranjih urah polno rolkarjev, tekačev, kolesarjev..., staro in mlado se je začelo zbirati pri jutranji rekreaciji.
Ni stvari, ki bi  nas zadržala doma, smo si bili edini, ko smo vijugali med njimi.

Joj, ko  bi imela Mežiška dolina podobno traso,  je nekdo iz skupine hudomušno pripomnil ob srebanju kave, ki so jo nam postregli ob vrnitvi iz Wolfsberga prijazni domačini pri KOLESARSKEM PETELINU. Bila pa je tudi prava priložnost, da se zadnjica spravi k sebi za vrnitev in za pomenek o težavah pri kolesarjenju po Koroških cestah.

Čudoviti dan in primerna trasa za prvo spomladansko turo, sta nam resnično olepšala predpraznično jutro, še posebej zato, ker se nam obeta poslabšanje vremena.
Ob vrnitvi na izhodišče današnjega izleta, smo si bili edini da to ponovimo tudi po Podjuni.

Dolžina poti: 73,7 km;   Premagani višinski metri: 289 m; 
Aktivni čas kolesarjenja: 3 ure in 21 min., torej ravno prav za prebujajočega kolesarko/kolesarja.

Kolesarski pozdrav!

 

SKUPNA TURA PO DOLINI LABOTNICE, 4.4.2007, Danilo Golob

Pravijo, da bo za praznike lepo oz. lepše kot pred tednom dni, pa še veliko Velikonočnih kalorij se nam obeta. Torej pravšnje za začetek skupnih kolesarskih tur.
Dobimo se v soboto, 07.04.2007 ob 9. uri na parkirnem prostoru trgovine Tuš oz. ob 9,30 uri pred bencinsko črpalko OMV v Dravogradu, kjer je start in zaključek ture. Pot nas bo vodila po kolesarski poti proti Labotu, mimo sv. Andreja do Wolfsberga kjer naš čaka kavica. Prevozili bomo (s postanki ) okoli 70 km  z nekaj več kot 50 višinskimi metri.

Vabljeni.
Kolesarski pozdrav

 

ČIŠČENJE KROS PROGE, 3.4.2007, Danijel Tancer

Sneg, ki je padel v marcu, je na kros progi polomil kar nekaj dreves. Ker prihaja čas resnejših treningov na njej, sva se Danija (G. in T.) odločila, da jo jutri (sreda, 4.4.) popoldan malce očistiva vejevja in listja. Začela bova ob 16.30 pred Gimnazijo - če imaš čas, se nama pridruži s kakšnimi grabljami.

Kolesarski pozdrav !

 

VIDOVA PRVA MEDNARODNA ZMAGA, 1.4.2007, Danijel Tancer

Član našega kluba Vid Tancer se je udeležil velike mednarodne dirke najvišje (C1) kategorije 16. Kamptal Trophy 2007 v Avstriji. V močni konkurenci tekmovalcev iz Avstrije, Češke, Poljske, Slovaške, Madžarske in Slovenije je, kljub bolezni, premočno zmagal. Čestitke za prvo mednarodno zmago !

Rezultate tekmovanja v kategoriji U17 si lahko ogledate na spletni strani:
http://www.urc-langenlois.at/htmls/index_mtb.html

 

SKUPNA TURA PO DOLINI LABOTNICE, 28.3.2007, Danilo Golob

Zaradi nizkih temperatur in slabe vremenske napovedi za konec tedna, je vodnik 1. skupne ture v kolesarski sezoni 2007, predlagal preložitev obiska doline Labotnice na naslednjo soboto, 07.04.2007. O mestu in uri odhoda, vas bomo obvestili.

Kolesarski pozdrav

 

ZLATOLIČJE 2007, 26.3.2007, Danijel Tancer

Na razmočeni, mestoma izredno mehki, a tehnično manj zahtevni progi, se je z izredno močno mednarodno udeležbo začela sezona 2007 za slovenski pokal v krosu.
Zlatoličje je na svoji 8. VN gostilo 209 gorskih kolesarjev iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije, Nemčije, Češke, Slovaške in Slovenije. V tej hudi konkurenci so se člani našega kluba odrezali zelo dobro.

Naši uspehi:
med mlajšimi mladinci je suvereno zmagal Vid Tancer,
v kategoriji starejših mladincev pa je 7. mesto zasedel Joži Zager. V kategoriji Amater A je bil drugi Blaž Podričnik,  Titu Kukovcu pa je tretje mesto v kategoriji Amater B ušlo za 10 sek. V kategoriji Masters 1 je 5. mesto zasedel Robi Kordež.
Zelo lepe rezultate so dosegli tudi drugi koroški kolesarji: Klemen Hojnik, Emil Makan, Peter Rapac, Jani Grilc, Sebastjan Andrejc, Simon Klavž, Andrej Ošlak in Urška Vranjek.

Vzpodbudo za začetek sezone. Samo želimo si lahko, da se bo v takšnem stilu nadaljevalo tudi v prihodnje.
Iskrene čestitke !

Rezultati:
http://www.bicikel.com/uploads/bicikel_shows/export_299_zlatolicje_2007.xls

Slike s tekmovanja si lahko ogledate v mapi SLIKE 2007

 

PRIPRAVE V SAVUDRIJI USPELE ! 21.3.2007, Danijel Tancer

V nedeljo popoldan se je s skupnih priprav v Savudriji vrnila okrnjena (manjkala sta Tit in Blaž) ekipa v olimpijskem krosu. Prevozili so nekaj več kot 300 km in pri tem premagali več kot 2000 višinskih metrov.

Drugi del odprave ni imel tako velikih ciljev, a je kljub temu opravil več kot 200 km. Ta številka bi bila bistveno višja, če se ne bi zadržali preveč na »špricerkavi«. Strinjali smo se, da podobno izkušnjo ponovimo tudi v naslednjem letu.

Kolesarski pozdrav

 

17. ARBÖ - Karavanški maraton s cestnimi in MTB kolesi, 11.3.2007, Danilo Golob

Boroveljski Kolesarski klub iz Rožne doline - Avstrija prireja 27. maja 2007, 17.  ARBÖ - Karavanški maraton oz. 3. povrsti v sodelovanju s Kolesarskim klubom Sava Kranj.  Več informacij na www.rcferlach.at/

Kolesarski pozdrav

 

PO DELOVNI AKCIJI ŠT. 1, 10.3.2007, Danilo Golob

V lepem, skoraj spomladanskem vremenu, se je zbralo 15. članov kluba in uresničilo idejo iz preteklega leta. Kros proga je doživela tretjo dodelavo. Kanal  nad feed zono smo spremenili v zanimiv "TOBOGAN", ki je ob zaključku začinjen s skokom in "bando", ki jo zna oblikovati samo naša DH ekipa. Preden smo odšli na zaslužen počitek, so člani tekmovalnih ekip nekajkrat preskusili našo idejo in vsi po vrsti smo uživali ob njihovi spretnosti in atraktivnosti.

Kakšen doprinos bodo prinesle ta in prihajajoče spremembe na progi, bo že kaj kmalu jasno, saj se z veliko naglico približuje 3. VN Raven v olimpijskem krosu z gorskimi kolesi z mednarodno udeležbo.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem članom, posebej pa DH ekipi in "rekreativcem", ki so našli čas in nesebično pomagali graditi objekt, ki bo mladim kolesarjem predstavljal dobro osnovo za nabiranje kolesarskih spretnosti, tekmovalcem pa priložnost, da se pokažejo v svojem okolju.

Kolesarski pozdrav

Nekaj utrinkov z delovne akcije si je moč ogledati v slike 2007DELOVNA AKCIJA V 2007, 5.3.2007, Danijel Tancer

Člane kluba obveščamo, da je zaradi skupnih priprav konec naslednjega tedna prva delovna akcija na kros progi v tem letu prestavljena na soboto, 10.3. Dobimo se ob 9.00 pred Gimnazijo, s seboj prinesite lopate in krampe.

Za dodatne informacije pokličite 031 316 430 (Dani Golob).

 

GP Ravne na Koroskem, 28.2.2007, Danijel Tancer

Z zadovoljstvom vas obvescamo, da smo dosegli dogovor z nasimi sponzorji in pokrovitelji o organizaciji mednarodne tekme MTB XCO UCI Kl.2 v krosu, ki bo 24. junija 2007 v Sportnem centru na Ravnah na Koroskem.

Do informacij o tekmovanju pridete s klikom na gumb "3.GP Ravne 2007", ki se nahaja v meniju strani.

 

PROGRAM DELA IN TEKMOVANJ V LETU 2007, 25.2.2007, Danilo Golob

Na programsko volilni skupsčini KK Ravne 9.2.2007 je bil sprejet predlog programa dela in tekmovanj v XC in DH za leto 2007.
Več v
program .

PROGRAMSKO VOLILNA SKUPSCINA, 29.1.2007 Danilo Golob

Leto je naokoli in potrebno bo pregledati minulo obdobje ter zacrtati novo. Prihajajoce leto bo predvidoma precej pestro, tako po kolesarski kot organizacijski plati. Zato je se en razlog vec da se zberemo in dorecemo stvari, ki bodo zaznamovale leto 2007.

Sklicuje se PROGRAMSKO VOLILNA SKUPSCINA ki bo:
Datum: 09. februarja 2007 ob 17.30 uri.
Kje: sejna soba Sportnega centra (DTK-drugo nadstropje).

Predlog dnevnega reda:

1.Ugotovitev sklepčnosti
2.Sprejem dnevnega reda
3.Izvolitev organov skupscine:
a. Delovno predsedstvo (predsednik, dva clana)
b.Verifikacijska komisija
c.Zapisnikar
d.Overovatelja zapisnika
4.Porocila o delu v letu 2006
a.Predsednika kluba
b.Financno porocilo za obdobje 2006
c.Nadzornega odbora
d.Disciplinske komisije
5.Volitve
a.Clane Upravnega odbora
6.Program dela Kolesarskega kluba Ravne na Koroskem za leto 2007
7.Razno

Ob tej priliki se bo pobirala tudi clanarina, ki je za leto 2007- osem (8) EUR

Vabljeni !
UO KK Ravne na Koroskem

 

 

Ta stran uporablja spletne piškotke.